Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano wczoraj, 18:14 binio1111, dnia 17 Paź 2018 - 18:11, napisał: To wyplatane mi się podoba  - Mnie się też podoba ale...szkoda mi polędwicy  w tym zastosowaniu   

 Mi rowniez sie podoba , u mnie poledwica tansza od szynki i boczku a i nieraz od lopatki ...tylko ostatnio czasu za malo, ale napewno sciagne  :)

Halinko wyroby jak zwykle piekne i pewnie smaczne bardzo  :thumbsup:

Edytowane przez electra
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/12/#findComment-609811
Udostępnij na innych stronach

 

To wyplatane mi się podoba  -

Mnie się też podoba ale...szkoda mi polędwicy  w tym zastosowaniu  :facepalm:  :cry:

 

A dlaczego szkoda?, jak coś jest smaczne i dobrze spożytkowane to moim zdaniem nie szkoda. Pieczeń jest przecudna i na pewno smaczna.  :clap:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/12/#findComment-609816
Udostępnij na innych stronach

Ja tez jestem takiego samego zdania , jak cos smaczne to nie ma sobie co zalowac :-) ja juz nawet z piersi kaczki robilam mielone :tongue:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/12/#findComment-609818
Udostępnij na innych stronach

 

 

Cudowne wyroby Halinko!

 

Dziękuję bardzo  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/12/#findComment-610376
Udostępnij na innych stronach

Halinko ...... Twoje wyroby zapewne smaczne .... bo wykonanie powiedziałbym perfekcyjne . :thumbsup::clap: :clap:

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/12/#findComment-610402
Udostępnij na innych stronach

 

 

Halinko ...... Twoje wyroby zapewne smaczne .... bo wykonanie powiedziałbym perfekcyjne .

 

Dziękuję Andrzejku  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/12/#findComment-610415
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Wyrób szynkowarowy, parzony z fileta indyka.

 

W moim przypadku 1 kg filet z indyka już po usunięciu błon i ścięgien. 80% mięsa kroimy w kostkę mniej więcej 3/3, 20% mielimy na sitku fi 3 oczywiście wcześniej peklowane 48 godzin , dawką peklosoli 18g/kg. Po peklowaniu oba mięsa łączymy, dodajemy 2g/kg pieprzu białego oraz 100 ml wody. Wszystko dobrze wyrabiamy do uzyskania kleistości. Zapakowane w worek przystosowany do parzenia, ja upychałam łyżka bo do tej ilości nie było potrzeby brudzić nadziewarki. I kolejny etap, czyli obróbka termiczna, czyli szzynkowar umieszczony w garnku z wodą o temp 80-82 stopni do uzyskania w środku 72 stopnie. Po parzeniu, pojemnik umieszczamy w zimnej wodzie do wychłodzenia. Następnie luzujemy sprężynę i stawiamy w zimnym pomieszczeniu. Ja wystawiłam na balkon i na kolację już mogłam jeść :)

 

post-43626-0-27209700-1547322478_thumb.jpgpost-43626-0-65514500-1547322498_thumb.jpgpost-43626-0-30768000-1547322513_thumb.jpgpost-43626-0-22946900-1547322549_thumb.jpg

 

 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/12/#findComment-620464
Udostępnij na innych stronach

Bardzo elegancka wędlinka Halusiu  :thumbsup:  :clap:

Tylko biały pieprz dodawałaś?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/12/#findComment-620467
Udostępnij na innych stronach

 

 

W moim przypadku 1 kg filet z indyka

 

 

Super wygląda i taka chudziutka :facepalm::)

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/12/#findComment-620470
Udostępnij na innych stronach

 

 

Bardzo elegancka wędlinka Halusiu Tylko biały pieprz dodawałaś?

 

Dziękuję Aniu, tylko sam pieprz bez udziwnień, wtedy czuć smak mięsa.

 

 

 

Super wygląda i taka chudziutka

 

Robiona pode mnie Andrzejku  :D

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/12/#findComment-620473
Udostępnij na innych stronach

 

 

Robiona pode mnie Andrzejku :D

 

 

Tak przypuszczałem Halinko ... :thumbsup::clap:

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/12/#findComment-620482
Udostępnij na innych stronach

Nie moje klimaty bo chudo , ale bardzo ładny przekrój :clap:  :clap:

 

 

 

Dziękuję Aniu, tylko sam pieprz bez udziwnień, wtedy czuć smak mięsa.  

 

:thumbsup:  

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/12/#findComment-620502
Udostępnij na innych stronach

 

 

filet z indyka
:thumbsup: na pewno bardziej wyraźne od piersi z kurczaka  :thumbsup: 
[Dodano: 13 sty 2019 - 11:18]

 

 

bo chudo
Arku - za mało ? :D  ;)(wiem bez nośnika )  Najważniejsze by smaczne :thumbsup: 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/12/#findComment-620506
Udostępnij na innych stronach

 

 

Halinko śliczna zwarta.

 

Dziękuję  :)

 

 

 

Nie moje klimaty bo chudo , ale bardzo ładny przekrój

 

Dziękuję, sam wiesz, że każdy z nas ma inne podniebienie. 


[Dodano: 13 sty 2019 - 11:21]

 

filet z indyka
:thumbsup: na pewno bardziej wyraźne od piersi z kurczaka  :thumbsup: 
[Dodano: 13 sty 2019 - 11:18]

 

 

bo chudo
Arku - za mało ? :D  ;)(wiem bez nośnika )  Najważniejsze by smaczne :thumbsup: 

 

Zdecydowanie Waldku, z kurczaka bardziej anemiczna. 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/12/#findComment-620507
Udostępnij na innych stronach

 

 

z kurczaka bardziej anemiczna.

 

 

Bo kurczak jest bardziej anemiczny od indyka .  :D 

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/12/#findComment-620519
Udostępnij na innych stronach

 

 

Bo kurczak jest bardziej anemiczny od indyka .

 

I ma mniejsze cycki  :D  :facepalm:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/12/#findComment-620532
Udostępnij na innych stronach

 

 

I ma mniejsze cycki :D:facepalm:

 

 

Ha ha , zgadza się . Bo co większy ptak to większy . :D:facepalm:

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9283-wyroby-halusi-z-szynkowarki-i-nie-tylko/page/12/#findComment-620542
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.