Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo smakowicie wyglądają!!

Zgadza sie ale nie jest upieczona. 60 stopni to nie pieczenie a 4 godziny w 55 stopniach to niepotrzebnie długo.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/6/#findComment-401808
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 182
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Anulka, to wszystko Twoja wina, teraz bede musiala po rybe gonic , bomi smaka narobilas  :mad:  ;)  :clap:  :clap:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/6/#findComment-401863
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zgadza sie ale nie jest upieczona. 60 stopni to nie pieczenie a 4 godziny w 55 stopniach to niepotrzebnie długo.
To jest Twoje zdanie dla mnie i rodziny jest super,na stronie głównej wyczytałam,że łosoś był wędzony na gorąco w tem.35-40st przez 3godz.

 

 

bomi smaka narobilas
no to do roboty kochna :D
Moją pasją jest kuchnia:)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/6/#findComment-401869
Udostępnij na innych stronach

Aniu ... łosoś wygląda wybornie :thumbsup: tylko ja nie lubię łososia :facepalm: .. podobno należę do grona nielicznych, bo każdy robi wielkie oczy, kiedy to mówię.

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/6/#findComment-401938
Udostępnij na innych stronach

Aniu ... łosoś wygląda wybornie :thumbsup: tylko ja nie lubię łososia :facepalm: .. podobno należę do grona nielicznych, bo każdy robi wielkie oczy, kiedy to mówię.

Jak można nie lubić łososia wędzonego? :facepalm:

 

Wygląd pierwsza klasa :)

 

 

A smak
miód malina :D

 

Tak też myślałem :laugh:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/6/#findComment-401939
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jak można nie lubić łososia wędzonego?

Kamil ... a no można nie lubić :laugh: za to uwielbiam czerninę z kaczki :tongue: choć to lubi niewielu.

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/6/#findComment-401946
Udostępnij na innych stronach

 

Zgadza sie ale nie jest upieczona. 60 stopni to nie pieczenie a 4 godziny w 55 stopniach to niepotrzebnie długo.
To jest Twoje zdanie dla mnie i rodziny jest super,na stronie głównej wyczytałam,że łosoś był wędzony na gorąco w tem.35-40st przez 3godz.

Anulko, muszę Cię zmartwić, to nie jest moje zdanie tylko tych co nas uczą jak prawidłowo robić różne rzeczy, w tym wędzić na gorąco.

Łososia powinno wędzić się zimnym dymem ( taki jest najlepszy, dla przypomnienia 18-22 st.) 10-12 godzin. Ale nikt nikomu nie zabroni wędzić też na gorąco tyle, że wędzenie dymem gorącym odbywa się w temperaturze powyżej 45 stopni. Wzięłaś przepis pana Wojtka M. z 2007 roku, ktory może wtedy nie wiedział jeszcze ani jak sie wędzi ryby na gorąco i uwędzil na ciepło. http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/rodzaje-wedzenia/145-wszystko-o-wedzeniu To teoria, robiłem kilka razy łososia na gorąco i Twój choć jak piszesz wszystkim smakuje, to na ostatnim zdjęciu wygląda na pół surowy, niedopieczony.

Swoją drogą zastanawiam się po co taki przepis znajduje się na stronie głównej? A jeśli już, to jest to przepis autorski i to powinno być jakoś zaznaczone, że strona nie bierze odpowiedzialności za dolegliwości żołądkowe np. :D  

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/6/#findComment-401952
Udostępnij na innych stronach

 

 

za to uwielbiam czerninę z kaczki
nie tylko ty kochana bo ja też :D

 

za dolegliwości żołądkowe
nikt kolego dolegliwości żołądkowych nie dostał a jak ten łosoś jest surowy w środku to ja jestem "zakonnicą w spodniach"

 

Pozdrawiam :D

Moją pasją jest kuchnia:)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/6/#findComment-401964
Udostępnij na innych stronach

 

za dolegliwości żołądkowe
nikt kolego dolegliwości żołądkowych nie dostał a jak ten łosoś jest surowy w środku to ja jestem "zakonnicą w spodniach"

Widzę, że nie zrozumiałaś tego co napisałem, szkoda. Nie napisałem też, że jest surowy. Z mojej strony EOT. Pozdrawiam.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/6/#findComment-401969
Udostępnij na innych stronach

 

 

Mój pierwszy łosoś wędzony na gorąco
 

Anulka  :clap:  :clap:  :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/6/#findComment-402053
Udostępnij na innych stronach

Łososia powinno wędzić się zimnym dymem ( taki jest najlepszy, dla przypomnienia 18-22 st.)

 

Twój choć jak piszesz wszystkim smakuje, to na ostatnim zdjęciu wygląda na pół surowy, niedopieczony.

 

 

To w końcu jaki powinien być ten łosoś? wędzenie na zimno jest OK :cool: a na wpół surowy jest zły? :cool::D:tongue: 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/6/#findComment-402081
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ja tez bardzo lubie czarnine
 

 A ja jestem z tych ,cobardzoejlubia lososia  niz czarnine. :laugh:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/6/#findComment-402142
Udostępnij na innych stronach

tylko ja nie lubię łososia :facepalm: .. podobno należę do grona nielicznych, bo każdy robi wielkie oczy, kiedy to mówię.

 

Aniu nie lubić lososia i to wędzonego :facepalm: Choć do wieku 6-7 lat to nie lubilem wątróbki smażonej, ale na szczęście wyroslem z tego :D

Edytowane przez BazylWidzew

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/6/#findComment-402246
Udostępnij na innych stronach

lososia oczywiscie tez wedzi sie na cieplo ! ma zupelnie inny smak niz ten wedzony na zimno i zdecydowanie uwazam ze jest hmmm nawe jak dla mnie smaczniejszy ..a do lososia takiego .sos z maliny moroszki ...i palce lizac! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/6/#findComment-402675
Udostępnij na innych stronach

@Anulka,

tak to nie jadłam muszę wypróbować

1 dl mrozonej maliny moroszki
1 dl creme fraiche
½ lyzeczki mjodu
sol morska 
kilka kropli Worcestersauce
maline zmiksowac i przetrzec przez sitko 
wszystkie skladniki razem wymieszac zeby sie polaczyly, wstawic do lodowki na kilka godzin przed podaniem.
 zamiast  Worcestersauce mozna dac tabasco
Edytowane przez electra
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/6/#findComment-403901
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.