Anuś Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 4 Lipca 2016 Coś tam już działam choć dopiero początek sezonu. Pierwsze w tym sezonie były słoiki z dynią ( miałam zrobione puree z dyni i zamrożone) z dodatkiem świeżego ananasa, którego robiłam również w wersji smażonej ... do przekładania ciastA później przyszła kolej na truskawki Jest zrobiony sok i frużelina. To tylko część tego. Po troszeczku będę pokazywać po kilka słoików, aby później jak w poprzednim roku zrobić końcową fotkę mojej piwniczki. Oby półek tylko starczyło Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-505366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 4 Lipca 2016 Aniu, czy mozesz podac swoj przepis na fruzeline prosze. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-505370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 5 Lipca 2016 No moja droga :clap: :clap: Ja w tym roku z dżemami tak tylko troszkę poszaleję Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-505410 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 5 Lipca 2016 Coś tam już działam W Twoim wykonaniu "troszkę" oznacza jakieś 200 kg owocu.... Smakowicie wygląda..... jak to Twoje nowe ranczo zacznie obradzać w owoce i warzywa to Twoja kuchnia rozgrzeje się chyba do czerwoności Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-505411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 5 Lipca 2016 Ania powinna zbudowac letnia kuchnie na ziemi, aby nie tracic czasu na jazde z ziemi do kuchni i z kuchni na ziemie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-505414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 5 Lipca 2016 Ania podobno już ma na Ranczu jakieś miejsce do przerobu... ale się jeszcze nie "pochwaliła" .... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-505415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 5 Lipca 2016 Ania podobno już ma na Ranczu jakieś miejsce do przerobu... ale się jeszcze nie "pochwaliła" .... yhyyyy....w tzw międzyczasie parking podziemny zrobiła z adaptacją na pieczarkarnię.... :laugh: ---------Anuś... obdarowan zostałem 2 litrami jagód masz jakiś plan?Zwracam się jako do Fachowczyni... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-505457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 5 Lipca 2016 Pierogi rób Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-505459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 5 Lipca 2016 Anuś... obdarowan zostałem 2 litrami jagód masz jakiś plan? nALEWKĘ Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-505461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 5 Lipca 2016 Pierogi rób ... nie brałem tego pod uwagę dziękuję Rr ....Ela Odtumaniłem się troszkę... i zrobię również barwnik do sera, barwnik do wina i "w sosie własnym".... na zizimę ..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-505469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 5 Lipca 2016 Aniu, czy mozesz podac swoj przepis na fruzeline prosze. Aniu .. owoce zasypuje cukrem i powoli podgrzewam, nie mieszam, tylko potrząsam garnkiem co jakiś czas. I tak przez dwa dni, po około 40 minut. Następnie w szklance wody rozprowadzam dwie łyżki mąki ziemniaczanej i wlewam do owoców. Delikatnie wszystko mieszam i przekładam gorące do słoików. Ilość cukru zależy od rodzaju owoców. Truskawki są bardziej słodkie od wiśni czy jagód. W przepisie było na 1 kg owoców 35 dag cukru.Spotkałam się w przepisach, z dodawaniem żelatyny lub agaru. Ania powinna zbudowac letnia kuchnie na ziemi, aby nie tracic czasu na jazde z ziemi do kuchni i z kuchni na ziemie Aniu .. letnia kuchnia na ranczo powstaje brakuje mi kilku drobnych rzeczy i moja przetwórnia ruszy Mam kuchnie gazową, małą lodówkę .. wszystko z odzysku, ale wygląda prawie jak nowe, a najważniejsze, ze zdobyczy to stół drewniany długości 4,0 metrów, przytargany z sali weselnej, gdzie nastąpiła wymiana na nowe . .Pochwalę się tym przysposobionym pomieszczeniem za kilka dni yhyyyy....w tzw międzyczasie parking podziemny zrobiła z adaptacją na pieczarkarnię.... Ziezielony Anuś... obdarowan zostałem 2 litrami jagód masz jakiś plan? Zwracam się jako do Fachowczyni... To zależy co lubisz Pierogi zaproponował Roger, Nalewkę Ela. A ja proponuję zrobić dżem, frużelinę do ciasta, albo po prostu zamrozić .. będą na bułki z jagodami zimą. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-505510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) Właśnie kończę pasteryzować.... Dziękuję, na zakiedyś się wynajdzie Melduję....- wybrałem listki i śmieci- przepłukałem na durszlaku- do gara- 2 kg jagód- 3 duralexy (chyba 3x200 gr) cukru- podgrzać, czasem mieszając- nad miską durszlak, owoce w słoiki do 4/5- dopełnić sokiem- pozostały sok do słoiczków- pozakręcać, popasteryzować- pokrywkiem w dół i rano opisać ....Howgh Edytowane 5 Lipca 2016 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-505525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 5 Lipca 2016 Właśnie kończę pasteryzować.... Dziękuję, na zakiedyś się wynajdzie Zdolny chłopak zawsze możesz pytać .. chętnie pomogę pokażesz te słoiczki ? Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-505535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 5 Lipca 2016 Moją domeną jest koślawość, dziedziną niedoróbki lecz na sugestię Gospodyni ośmielę się sparszywić ten wątek i jutro zamieszczę zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-505537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 6 Lipca 2016 (edytowane) Zdjęcia...Jaaa....godowe Pasteryzacja w starych prodiżach pasteryzacyjnych.... Ja...godowe, grupowe.W małych sok w większych "w sosie własnym na słodko" Pokrywek z opisem... -----------------Jeszcze mi się przypomniało... wody dodałem jak podgrzewałem jagody, ze dwie szklanki.... howgh Edytowane 6 Lipca 2016 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-505594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 6 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zdjęcia... Ja....godowe No i ''piknie'' Panie teraz czekam na kolejne słoikowe przetwórstwo w Twoim wykonaniu sezon wszak dopiero się zaczął Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-505595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 6 Lipca 2016 Anuś z takimi trenerami to łatwizna ....dołożę starań wielu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-505597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 nia powinna zbudowac letnia kuchnie na ziemi, aby nie tracic czasu na jazde z ziemi do kuchni i z kuchni na ziemieAniu .. kuchnia na ranczo stworzona .. sprzęt kupiony używany ale w dobrym stanie i zaczęłam na dobre swoje przetwórstwo słoiki jeszcze nie przyozdobione, ale nie mam teraz czasu .. za kilka dni będą już ładnie ubrane Plony na fotkach to efekt dwudniowej mojej nieobecności na polu, z powodu deszczu w ostatni weekend.. trochę tego się nazbierało soki i dżemy, ogórki pod różną postacią .. owoce zbierane przeze mnie u znajomych .. czarna porzeczka i zapomniana już przez Nas mirabelka.I ostatni mój zakup zapłaciłam za niego stówkę chyba było warto Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-509059 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 No ładnie, ładnie... kolorowo, Anuś trzymaj słoiczki to się wymienimy za jakieś papryczki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-509060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Anuś, sam bym przytulił taki gazowy taboret, zwłaszcza za taką kasę.... reszta jak zwykle pięknie Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-509086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Anus ale masz radoche z tej dzialki na takie zbiory :clap: , moja spizarnia juz zapelniona , a ogorki i fasolka zasiane po raz drugi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-509091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Aniu! Taboret za tę kasę to "bajka". Zrób mu tylko dobry przegląd przez fachowca z "paiurami" a będzie Ci służyyyyył! :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-509121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Taboret za tę kasę to "bajka". Zrób mu tylko dobry przegląd przez fachowca z "paiurami" Kotunia zrobiony przegląd zaraz po zakupie. Dzisiaj pogoda ''butelkowa'' więc oprócz zerwania kolejnej partii pomidorów nic więcej nie można było robić na grządkach.Pomidory posegregowane .. Lima do suszenia, a pozostałe na bieżące spożycie i do przetworzenia w słoiki.Więc podziałałam trochę w kuchni blokowej i tej letniej na działce.Ozdobiłam kolejne swoje słoiki i butelki. Zrobiłam zbiórkę resztek materiałów w swojej pracy i mam teraz zapas na kilka sezonów ( pocięłam nawet jedną sukienkę) Na fotkach to tylko ''drobinka'' tego co zrobiłam. Reszta w całości będzie dostępna dla oczu późną jesienią pokazuję po kilka sztuk, bo tak bezpieczniej .. piwnica moja tylko na jedną kłódkę zamykana Na niektórych naklejkach ''strzeliłam '' sobie mój forumowy nick cdn... Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-509771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 No proszę... jak pięknie prezentujesz Aniu swoje zapasy na zimę . Dekoracja słoiczków wyśmienita. .. Gratuluję i podziwiam Twój zapał do pracy :clap: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-509772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Czarna porzeczka, mniam.. Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/12/#findComment-509775 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.