Ela K. Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #326 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 A ja jutro jadę po następne .. inne kolory i wzorki :D Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-512862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #327 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Kto jest niby potężny:)? Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-512863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #328 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Kto jest niby potężny ?Seba .. potężny to inaczej .. ''dobrze zbudowany facet '' 'paluchem nie będę pokazywać .. Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez Anuś Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-512867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #329 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Anuś jakos damy radę, łupina odpadnie farfocle z pestkami też czyli jakieś 20kg mniej :laugh: Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-512899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #330 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Pięknie to Anuś robisz......chylę czoła. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-512911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #331 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 ''ociupinkę'' tego co zrobiłam w piątek i dzisiaj w kuchni letniej Dobrze, że moja LP już się wyleczyła z tego, ale Ty pięknie, k... pięknie..... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-512956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #332 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Pokażę ''ociupinkę'' tego co zrobiłam w piątek i dzisiaj w kuchni letniej Niech ja doliczę to jeszcze do poprzednich.. to będzie.. 1...2.... 3... Łłłooooo kuźwa.... z "pińcet" słoików... Wielowątkowość produkcyjna pięknie zaprezentowana.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-512982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #333 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Anus ..podziwiam podziwiam i szacun za takie ilosci . Ja robie wszystkiego tyle co ty jednego rodzaju Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-512997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #334 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Anuś! Puchem marnym jestem! Kudy nam do Ciebie.? :clap: Ps.Jak wyszła próba? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-513006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #335 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Wszystkim dziękuję za milutkie słowa i pochwały po czymś takim dostaje się jeszcze większego ''kopa'' aby robić dalej Ja robie wszystkiego tyle co ty jednego rodzaju Electra .. gdybym miała to zjeść sama, pewnie starczyło by mi na kilka lub kilkanaście lat .. czerpię przyjemność z tego, że robię a później mogę komuś dać koszyk pełen słoiczków w prezencie .. i to jest właśnie ta chwila, która cieszy mnie najbardziej .. a jeśli już ktoś potem powie, że smaczne było .. to radość moja jest podwójna Anuś! Puchem marnym jestem! Kudy nam do Ciebie.? No i zalałam się rumieńcem Jak wyszła próba? Próba wyszła ok Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-513116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pools Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #336 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Anuś, gratuluję pracowitości, cierpliwości, wytrwałości. Pięknie to wszystko wygląda, ilość przytłaczająca. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-513118 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij #337 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Anuś! Nie wymawiając, ale z tym rumieńcem to chyba "letka" przesada. ".. gdy przestanę być panienką..." Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-513190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #338 Opublikowano 3 Września 2016 Ketchup ze śliwkami 2 kg śliwek węgierek .. żadnych podróbek Anuś właśnie na tapecie jest Twój ketchup i tu pytanie- śliwki netto czy brutto 2kg.Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-513989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 4 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #339 Opublikowano 4 Września 2016 (edytowane) Anuś właśnie na tapecie jest Twój ketchup i tu pytanie- śliwki netto czy brutto 2kg.Gonzuś .. nie było mnie tyle godzin . w pracy byłam, a Ty już pewnie dawno zrobiłeś ten ketchup dla Ciebie i innych zainteresowanych .. 2 kg brutto .. czyli z pestkami Na następny raz zadzwoń .. Napisz jak smakuje ten ketchup Edytowane 4 Września 2016 przez Anuś Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-514201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #340 Opublikowano 4 Września 2016 Anuś , pracowitości to Tobie nigdy nie zabraknie :clap: Pozdrowionka ślę Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-514202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #341 Opublikowano 9 Września 2016 Jakoś ten wąt kojarzy mi się z obecnością sporej liczby Rekinów Wklęsłopokrywkowych...Jako ukleja a raczej uklej proszę Kolektyw o przepis na fasolkę szmaragdową czy tam szparagową...Taką do słoika na zimę. Sporo mam część to zakeeshę pewnie z marchewką a reszta to właśnie nie wiem Prośbę motywuję.... zaufaniem Ziezielona jest... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-515272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 9 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #342 Opublikowano 9 Września 2016 Kolektyw o przepis na fasolkę szmaragdową czy tam szparagową... Taką do słoika na zimę. Sporo mam część to zakeeshę pewnie z marchewką a reszta to właśnie nie wiem Ziezieloniutki .. cierpliwości wieczorkiem ją będziesz miał, jeśli chodzi Ci o taką w zalewie, którą później tylko podgrzewasz odsączasz wodę i dodajesz bułkę tartą z masłem.Teraz zmykam na pole Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-515274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #343 Opublikowano 9 Września 2016 Ja z kolei polecam fasolkę wg. pokemona : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5139-pokemona-przetwory-i-inne-takie/?p=144213 Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-515278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #344 Opublikowano 9 Września 2016 Małgoś baaardzo dziękuję za inspirkę... Anuś się jeno nie przepracuj, poczekam niecierpliwie.Fasolka już poobcinana, moczy się...Czy jak do wody, w której będę ją sparzał powinienem/mogę dodać trochę octu lub kwasku cytrynowego w celu utrzymania koloru?-----Miło, że można zawsze na kogoś liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-515285 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #345 Opublikowano 9 Września 2016 Zawsze daję sól, troszkę octu i łyżkę cukru ... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-515286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 9 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #346 Opublikowano 9 Września 2016 Anuś się jeno nie przepracuj, poczekam niecierpliwie. Fasolka już poobcinana, moczy się... Czy jak do wody, w której będę ją sparzał powinienem/mogę dodać trochę octu lub kwasku cytrynowego w celu utrzymania koloru? ----- Zawsze daję sól, troszkę octu i łyżkę cukru ... Bardzo proszę Ziezieloniutki Robię podobnie jak Roger .. obieram fasolkę .. moczę około 20-30 minut w zimnej wodzie. Następnie wkładam do garnka, zalewam wodą do której dodaję sól, łyżeczkę cukru i łyżkę octu. Cukier powoduje, że fasolka nie traci swojego koloru. Blanszuje tak około 5 minut od zagotowania się. Wyjmuje gorącą fasolkę i czekam aż zalewa się ostudzi. Wkładam fasolkę do słoików, zalewam wodą, w której się wcześniej fasolka blanszowała, a następnie pasteryzuje ją przez dwa kolejne dni. Pierwszego dnia 40 minut, drugiego 20 minut. A tak wygląda już na finiszu. Zalewa w słoiku musi być przeźroczysta i klarowna. Wtedy wiadomo, że zawartość słoika jest dobra.Widać już kawałek mojej piwniczki Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-515412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #347 Opublikowano 9 Września 2016 Jak dobrze że w tym roku mam urodzaj papryczek, będzie na co wymieniać.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-515416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 9 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #348 Opublikowano 9 Września 2016 Jak dobrze że w tym roku mam urodzaj papryczek, będzie na co wymieniać.... Przemuś .. jak pokażę całą piwniczkę to paluchem wskażesz co chcesz za Twoje ostre papryczki w zalewie, jestem skłonna oddać wszystko co mam w spiżarni kto jeszcze ich nie smakował to niech żałuje Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-515419 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorz Z. Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #349 Opublikowano 9 Września 2016 gdzie jest przepis? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-515449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #350 Opublikowano 10 Września 2016 Dzięki Anuś, Roger Z wczorajszym wieczorem upłynął sok z aronii.....na miodzie...Dziś poranek tłoczył pomidory... sok przecierowyAktualnie przerwa....Jeżę się na fasolkę, z dodatkami. Z daleka wygląda, że wszystko jasne Pozornie debiloodporne..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9405-spi%C5%BCarnia-anu%C5%9B/page/14/#findComment-515489 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.