electra Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 24 Marca 2017 Fajny patent z tym burakiem wloz cebule w lupinie tez bedzie ladny kolor. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) No tyż prawda, przecież raz w roku jej łupin używam No bo zawsze mówią - wrzuć opaloną cebulę i tak już się utarło z tą cebulą Edytowane 24 Marca 2017 przez wróbel75 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 24 Marca 2017 O buraku do rosołu pisał chyba kiedyś Maxell i ja od tego czasu zawsze daje małego buraka tylko ,że nie dodaje go na końcu razem z innymi warzywami tylko od razu z mięsem , tak samo od razu dodaje ząbki czosnku. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545247 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 24 Marca 2017 Ja w sumie wrzucam od razu wszystko, zalewam zimną wodą i gotuję baaardzo wolno tak z 3-4h. A LP znowu wrzuca mięso na wrzątek i po 1h jest rosół [Dodano: 24 mar 2017 - 15:16]Próbowałem "robić kolor" kurkumą ale jakoś mi nie smakował. Na pewno spróbuję tych patentów. [Dodano: 24 mar 2017 - 15:19]Aaaa, i robiłem raz rosół w szybkowarze wg przepisu z neta żeby wypróbować. Nie pamiętam ile się gotował (ok 30-40min.) i też wyszedł fajny, klarowny i nawet smaczny. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 24 Marca 2017 A LP znowu wrzuca mięso na wrzątek i po 1h jest rosół Wtedy to jest mięso gotowane a nie rosół. Nie wiem czy jesteś tak odważny, żeby poinformować o tym LP? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 24 Marca 2017 Nie wiem czy jesteś tak odważny, żeby poinformować o tym LP A znasz choć jednego który powie prawdę o gotowaniu żonie czy teściowej Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 24 Marca 2017 A co jak taki mowi swojej mamie ze tesciowa lepiej gotuje Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 24 Marca 2017 Mama mu wybaczy bo go kocha, ale co na to żona? Dobra, spadam ... gotować rosół (poważnie dzisiaj gotuję, bo mnie smaka narobiły te wpisy) Miłego weekendu wszystkim. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545256 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 24 Marca 2017 Zona gotuje gorzej niz jej mama ..a jak nie smakuje zony ..to sa restauracje , nie trzymam przy stole na sile Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 24 Marca 2017 Do rosołu należy dodać umytą cebulę z łupiną,bo taka jest najzdrowsza a ponadto da ładny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 24 Marca 2017 Ja daję przypaloną też w łupinie. Nic w/g mnie nie przebije rosołu ze swojskiej kury i tyle Ja mam zamówioną na swięta ,tylko zastanawiam się jak ją gotować ,zeby oprócz pysznego rosołu mięso też było zjadliwe? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 24 Marca 2017 (edytowane) Rosół ze swojskiej kury to prawdziwy rosół.Tylko że jak taki podasz "miastowemu" to mu przeszkadzają żółte oczka tłuszczu i ten smaczek też nie pasuje.....A jak jeszcze dołożę kluski wątrobowe, to mu śmierdzi.Nie wiedzą co dobre, bo nie znają....takie mamy czasy. Edytowane 24 Marca 2017 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 24 Marca 2017 Mnie Babcia moja nauczyla/przekazala ze rosol robi sie z kurczaka a nie z kury.A dodatkiem byl swojski, krojony nozem makaron..A tak jak Mirek pisze, kluseczki watrobowe, albo jeszcze lepiej z rdzenia kosci wolowych (Mark), dodawalo sie do wywarow/rosolow wolowych.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 24 Marca 2017 Ale co zrobić ,żeby ta kura była zjadliwa ?-z reguły jest twarda jak kamień i wędruje na pierogi... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 25 Marca 2017 (edytowane) Beata sadze ze taka kura to odda wszystko do rosolu to smaczna nie bedzie nawet jak bedzie miekka.No niestety ja miastowa i nigdy nie lubilam takiego rosolu "wiejskiego" U nas w domu gotowalo sie rosol glownie na wolowinie i z domowymi kluskami , lub z kasza krakowska ugotowana na gesto i pokrojona w kostke ,teraz wogole rosol jest u nas zadkoscia. Edytowane 25 Marca 2017 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 25 Marca 2017 Ja taki rosół pamiętam z lat dziecinnych kiedy jeździło się na wieś do babci.Tam wszystko smakowało :)i wiejski chleb i masło i zalewajka i zsiadłe mleko z ziemniakami i właśnie ten niedzielny rosół .Babcia gotowała go z młodych kogutków ,czy kurek więc i mięsko było smaczne podawane prosto z rosołu .Dzisiaj nawet jak się trafi kupić kurę od gospodarza -taką co podwórku grzebie to jest już taka stara ,ze jajek już nie nosi i trzeba ją sprzedać na rosół...Smak takiego rosołku jest niewątpliwie boski ,ale mięsko to jak wspomniałam wcześniej tylko na pierogi lub krokiety Słyszałam kiedyś o jakimś sposobie na to co zrobić ,by mięso z takiej kury było miękkie ,ale nie pamiętam... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 25 Marca 2017 Rosół ze swojskiej kury to prawdziwy rosół. A ja bym powiedział, że prawdziwy rosół to taki co ma różne mięsa.Kawałek kury, kawałek kaczki, kawałek indyka i do tego szponder, ale nie za chudy.Do tego kluski własnej roboty.Pychotka.Podobno rosół z bażanta jest super, ale jeszcze nie próbowałem. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 25 Marca 2017 Podobno rosół z bażanta jest super, ale jeszcze nie próbowałem. Jeżeli mogę to rosół z perliczki też super Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 25 Marca 2017 Kurcze -czy nikt nie zna sposobu na to ,żeby to stare kurcze zmiękło w tym rosole?? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 25 Marca 2017 To byłby raczej cud, gdyby stara kura była miękka.Można rozgotować, ale to nie to. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 25 Marca 2017 Kurcze -czy nikt nie zna sposobu na to ,żeby to stare kurcze zmiękło w tym rosole?? Najpierw robisz rosół a później kura wędruje do szybkowara. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 25 Marca 2017 No wiesz -na pewno sa jakies babcine sposoby ja kiedyś do twardej wołowiny dolałam trochę whisky i trochę zmiękła.Piersi z kurczaka moczę w maślance dzięki temu mięso jest bardziej soczyste.Nie wiem jakby potraktować taką kurę solą zmiękczajacą mięso? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545379 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 25 Marca 2017 No wiesz -na pewno sa jakies babcine sposoby O ile dobrze kojarzę to słyszałam że na dno garnka kładzie się przykrycie od weka.. . wtedy mięso z kury szybciej się gotuje i jest miękkie. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 25 Marca 2017 O kurcze tego nie słyszałam...ale jestem w stanie poświęcić to denko .Natomiast słyszałam jeszcze o spirytusie ,ale nie wiem,czy to dotyczyło mięs,a może trochę cukru??-tak głośno myśle...,albo sody?? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545387 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 25 Marca 2017 rosół z bażanta jest super ale nie sam - z dodatkiem wołowinki Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9468-jak-przygotowa%C4%87-smaczny-klarowny-i-esencjonalny-ros%C3%B3%C5%82/page/7/#findComment-545389 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.