Jump to content

Recommended Posts

Annam a spare ribs u Was tez drogie sa ?bo u nas drozsze od karkowki :)

 A ty wiesz, ostatniona obiad mialam i nie pamietam ceny  :facepalm: , ale chyba drozsze od karkowki.  U nas wolowina jest droga . Cielecina w zesonie jest tansza, ale trzeba przynajmniej polowke kupic.

 Jesli zas masz na mysli wieprzowe to u nas teraz dziela na hamerykanskie ( takie dlugie ) i chinskie ( krotkie i pelne miesa ) te pierwsze drozsze, ale ile kosztuja?nie pamietam ,tez. :blush:

Edited by ANNAM

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

U nas szwedzkie praktycznie drozsze kazde mieso ,wieprzowina najtansza jest dunska ,wolowina (  irlanska i niemiecka tez tansza ) cielecina jest ogolnie droga za wsze. Wolowina hamerykanska tez droga ,poledwica wolowa to az z Nowej Zelandji scgaja i tansza od szwedzkiej.

Mieso jak chce siekupic od "chlopa jest srednio drozsza nawet o 200 % niz w sklepie,

Tu sa czasem takie anomalje ze sklepy robia kampanie jakies mieso w danym sklepie potrafi byc o 50% tansze niz identyczne tego samego producenta w innym.

  • 2 months later...

Dzisiaj nowe proby wedzarkowe ( wyprobowalam tez nowe zrabki bukowo /olchowe)

Boczek : jeden zwijany i 2 kawalki ..tak sie prezentuja zaraz po wyjeciu z wedzarki,

post-58387-0-31350500-1407694618_thumb.jpg

 teraz sie parza, jestem bardzo ciekawa smaku ,zapach piekny ,boczek nie zaslony ( nie moglam sie powstrzymac zeby takiego "ciagutka" nie posmakowac)

 

 

 

tak sie prezentuja zaraz po wyjeciu z wedzarki,

 

Na fotce wygląd przepiękny . Jestem pewien że będziesz bardzo zadowolona ze swojego wyrobu :D:thumbsup::clap: :clap:

 

 Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

dziekuje Andrzeju , :) Staram sie pamietac o osuszaniu i wszystko robic na spokojnie ,moj maz to chcialby wszystko na juz ( pozwalam mu tylko na rozpalanie grylla) :tongue:

Edited by electra

Eli, a jak.. my! kobiety zdolne jestesmy :tongue:

Zdolne jesteście jak ktoś Wam podpowie no i warunek, że posłuchacie.  :tongue:  :laugh:

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

 

 

.tak sie prezentuja zaraz po wyjeciu z wedzarki,
Prezencja super  :thumbsup:  

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

 

 

tak sie prezentuja zaraz po wyjeciu z wedzarki,

 

Śliczności :clap:  :thumbsup: .

Ja po  "wywczasach"  zdążyłem zrobić tylko kiełbasę "na biało"  i  mielonkę, bo w domu nie zostało nic ...  :rolleyes:  ... "ludzkiego"   do jedzenia.

Pozdrawiam Wirus.

Pawel sluchac trzeba ( czasem tylko wybiorczo ) ja staram sie i sluchac i wyciagac wnioski ..napewno by tak nie wygladalo to co robie zeby nie to forum i rady wszystkich co sie dziela swoimi doswiadczeniami.

paweljac Ty podpowiadaj i podawaj przepisy , a my bedziemy sie uczuc :):D:thumbsup:

To rozumiem  :D

 

 

Donato, wędzonki pięęęękne.  :clap:

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

dziekuje Wam wszystkim slicznie za pochwaly ,caly czas sie ucze i podpatruje doswiadczonych by moje wyroby byly jak najladniejsze i najsmakowitrze ..bo juz sa lepsze od sklepowych to wiem napewno :)

 

Moj TZ dzis mnie zszokowal z rana ..wyjal ostani kawalek chleba z zamrazalnika i mowi"musisz upiec nowy ,sklepowego nie bede jadl" :)

 

 

i"musisz upiec nowy ,sklepowego nie bede jadl" :)

 

 

Moim zdaniem to taka informacja bardzo cieszy i mobilizuje do robienia domowych wyrobów . :thumbsup::clap::)

 

Tym sposobem będziesz miała więcej zajęcia w domciu . :D

 

 Pozdrawiam gorąco

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Andrzeju ja mam zajec w domu sporo :) to ze zaczelam robic wedliny poprostu wyszedl z faktu ze sklepowe staly sie poprostu coraz gorsze ..chleb to inna bajka poprostu przypadek ..upieklam raz a bo tak... wszyscy robia to i czemu nie mam sprobowac no i wpadlam na amen :)

a dzis mam jeszcze 5 l konfitury z wisni do "zasloikowania" :D

Boczek sparzony, wyladowal w lodowce a tak wyglada w przekroju ( cieniutkie toto ze niewiem) :facepalm:

post-58387-0-48650600-1407778807_thumb.jpg

Wędzonki bardzo smaczniaście wglądają :D

 

 

 

cieniutkie toto ze niewiem

Cieniutki nie cieniutki, ale ze skórą :D

U nas skórkowańcy boczek bez skóry sprzedają, bandyty :devil: a ja tak skórkę wędzoną lubię :D :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Elektra, NO COMMENT !!!

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Dyzio boczek juz mam teraz tylko potrzebny porzadny chrzan...znam juz miejsce gdzie rosnie ,wiec bede miala zaplakanego chlopa w domu :tongue:

Babcia moja to samo wyprawiała z dziadkiem. Pamiętam jak dziś. Płakał jak bóbr.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.