Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Z ostatniej godziny
-
Wyjąłem po 48 godzinach. Myślę, że można krócej. Zużycie energii 1,7 kWh. Szybka degustacja i jest dobrze. Nie jest suchy, a ilość smacznej galaretki przyda się do kanapek. Był ze skórą.
-
Gratulacje! Jak na pierwszy kontakt z wędzarnią i własnoręcznie robionymi wędlinami, poradziłeś sobie po prostu rewelacyjnie. Z ogromną przyjemnością czytam Twoje posty i jestem pełen podziwu dla Twojego zaangażowania, cierpliwości i pasji, z jaką podchodzisz do każdego etapu pracy. Najbardziej imponuje mi to, że wszystko, co robisz, zarówno w piekarnictwie, jak i w wędliniarstwie wykonujesz z prawdziwą radością i sercem. Widać, że sprawia Ci to ogromną satysfakcję, a Twoje opisy wręcz zarażają entuzjazmem! Trzymaj tak dalej, bo to, co pokazujesz, jest nie tylko inspirujące, ale też dowodzi, że z pasją można osiągnąć naprawdę świetne efekty. Wielki szacunek i powodzenia w dalszych kulinarnych przygodach!💪💪💪
- Dzisiaj
-
Oczywiście korzystaj miło mi.
-
Dziękuję za zaproszenie , nie posiadam FB , udzielam się na naszym forum , jak pewnie czytasz , ale skorzystam z Twojej wiedzy jak będę potrzebował. Pozdrawiam
-
Przepisy kulinarne dla zakładów CZSS ,, Społem,,
Xkwiat odpowiedział(a) na lesniak temat w Książki kucharskie
Musiało mi gdzieś umknąć przy poszukiwaniach. Dzięki serdeczne za podrzucenie linka 😀 -
Super cieszę się. A i zapraszam na fb na kilka grup piekarniczych duża wiedza tam jest i ludzie sami robią też przepisy. Np. Chleb na zakwasie i nie tylko, domowa piekarnia, upiecz sobie pieczywo, piecz chleb na zakwasie, chleb bułeczki sami pieczemy.
-
Krotoszyńskie Zakłady Przetwórstwa Mięsnego - historia
krzysio59 odpowiedział(a) na Maxell temat w Polska tradycja masarska
Stara miłość nie rdzewieje. -
Krotoszyńskie Zakłady Przetwórstwa Mięsnego - historia
arkadiusz odpowiedział(a) na Maxell temat w Polska tradycja masarska
Jest tylko jeden problem.Sami bili się o kapitalizm ,strajkowali, protestowali a teraz narzekają.Wcale mi ich nie szkoda. -
Krotoszyńskie Zakłady Przetwórstwa Mięsnego - historia
Pacan Wojciech odpowiedział(a) na Maxell temat w Polska tradycja masarska
Wiejas ,to nie władza zniszczyła zakłady, a udziałowcy sp. z o.o. - nie potrafili działać w nowych warunkach .To nie amatorka do której każdy z nas dopłaca dla przyjemności wykonania wędlin czy wędzonek. Każdy wpis sugerujący ,że władza wszystko może lub jest winna po latach 90 -tych wywołuje we mnie poczucie , ze większość społeczeństwa oczekuje powrotu czasów minionych , z którymi walczyli w końcu przewrót się udał ,a tu masz tęsknimy za "starym". -
Dołączył do społeczności: adam4076
-
Krotoszyńskie Zakłady Przetwórstwa Mięsnego - historia
wiejas odpowiedział(a) na Maxell temat w Polska tradycja masarska
Na tym polega kapitalizm. Władza robi co chce byle tylko zgarnąć kasę dla siebie. Zwykli ludzie tracą pracę i nikogo to nie interesuje -
Czytaj odkoszczony i mięsko sklasyfikowane. A jak z nim postępowali po strzale to musiał bym zapytać bo dostałem tym razem dwie półtusze obielone. Zdarza się ,że dostaję całego w skórze i musze się z nim męczyć😁
- Wczoraj
-
Jak rozumieć słowa obrobiony przed? Byłeś na polowaniu i patroszyłeś po strzale?
-
PW Nr 16 - Słynna szesnastka do pobrania w formacie pdf.
Kacper Rak odpowiedział(a) na Maxell temat w Powinieneś wiedzieć
Dziekuje za udostepnienie. Takie orginalne przepisy to ' skarb narodowy '. Pozdrawiam -
Dołączył do społeczności: Kacper Rak
-
Z tym karmieniem kukurydzą też trochę pojechali.Tłuszcz bylby żóty.Widać ,że z dziczyzną jeszcze trochę praktyki się przyda,ale ogólnie dla amatorów film może być pouczajacy.Oct też bym sobie darował.Mimo wszystko trochę mnie zainspirowali .Dzik 80 kg przed bieleniem właśnie obrobiony,mrozi się i będą chyba oprócz krakowskiej, jakaś cienka może jałowcowa i kabanoski z dzika z dodatkiem wp.
-
Czepiacie się 😁
-
Wszak to szlachetna rasa pół dzik 😁.
-
To co miał -zaparzony był ?
-
Lekko liźnięte dymem.Ja wolę mocniej uwędzone, ale każdy robi pod swojego klienta😉
-
Oczywiście ,że nie , ale ja mam mięso zbadane nie tylko na włośnie. Ostatnio jeden został zakopany pomimo ,że nie miał włośni ,ani ASF.
-
Leonsl obserwuje zawartość Peklowanie na sucho w woreczkach strunowych i próżniowych.
-
Peklowanie na sucho w woreczkach strunowych i próżniowych.
Leonsl odpowiedział(a) na ZLeP temat w Peklowanie
Testowałem Twoją metodę i dla porównania mokrą z małymi zmianami Ilość peklosoli do natarcia na zewnątrz ciut większa (efekt opinii próbujących, że mało słone) Nastrzyk solanką o stężeniu z tabeli Dziadka, zależnie od czasu peklowania. Testowałem 7, 5 i 4 dni i nie zauważyłem różnicy. Teraz już robię tylko w ten sposób Zalety, jakie zauważyłem to: Miejsce w lodówce Łatwiejsze i szybsze osuszanie Większa kontrola nad słonością. Te z wody były bardziej słone, a w miarę leżenia w lodówce i co za tym idzie odparowywania wody z dnia na dzień coraz bardziej słone. Co do bakterii beztlenowych, to moim zdaniem trudno tu mówić o warunkach całkowicie beztlenowych. No i długo też nie leży 😁 -
Dołączył do społeczności: angela060201
-
Oglądając Twoje poczynania z chlebem , zamówiłem książkę Hamelmana , czekam na dostawę .Gratulacje.
-
Najbardziej pouczająca była klasyfikacja łopatki.😁
-
Dzięki super jak upieczesz. A jakieś jeszcze pieczesz masz jakieś ulubione? Bo ja różne piekę 😀