Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Moja Siostra to Bohaterka pierwszego planu

 

:D  :D  :facepalm:  Jasne Reniu.

 

 

 

No dziewczyny brawo Wy

 

Dziękujemy, już piszę w liczbie mnogiej.  :D

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/28/#findComment-657905
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ale-babki dały czadu gdzie trzecia babeczka?

 

Dziękujemy.

No niestety trzecia Babeczka ( Asia) jest kontuzjowana, ale zaglądała do Nas , a My nie zapomniałyśmy o Niej...  :D

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/28/#findComment-657995
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj prezentacja, może fotki nie są najlepszej jakości, w rzeczywistości kolorek jest bardziej wyrazisty.

 

 

 

 

 

 

post-43626-0-31316600-1582471147_thumb.jpg

post-43626-0-12145000-1582471162_thumb.jpg

post-43626-0-91812900-1582471173_thumb.jpg

post-43626-0-50329800-1582471184_thumb.jpg

post-43626-0-22214000-1582471196_thumb.jpg

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/28/#findComment-658025
Udostępnij na innych stronach

Wszystko wygląda smakowicie :clap::tongue::D

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/28/#findComment-658027
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wszystko wygląda smakowicie

 

 

 

Smakowite wszystko

 

Dziękuję  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/28/#findComment-658037
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dzisiaj prezentacja,

 

 Dobry patent  na kabanosy :D   związane  .......  nie będą się rozchodzić  ;)  :)  

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/28/#findComment-658042
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dobry patent na kabanosy związane ....... nie będą się rozchodzić

 

Podpatrzone, ale tak w sasadzie sznurek robi za dekroacje  :D  :facepalm:

 

 

Ta słoninka... o mniom, mniom Pysznie to wszystko wygląda

 

Dziękuję Alinko  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/28/#findComment-658083
Udostępnij na innych stronach

Pięknie wszystko wygląda. Widać, że przygotowania do Zakopanego w pełni... :D  :thumbsup: .

A ta cienka kiełbaska to z jakiego Halu przepisu?

Pozdrowienia

Edytowane przez witt

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/28/#findComment-658151
Udostępnij na innych stronach

 

 

Pięknie wszystko wygląda. Widać, że przygotowania do Zakopanego w pełni...

 

Dokładnie Witku .

 

 

 

A ta cienka kiełbaska to z jakiego Halu przepisu?

 

Powiem Ci że wykorzystałam wszystkie resztki po klasyfikacji na kabanosy...często tak robię . 

Smaku jeszcze nie znam  :facepalm:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/28/#findComment-658153
Udostępnij na innych stronach

Dałyście ognia Halinko  :thumbsup:. Jak zwykle zresztą  :D  :clap:  :clap: .

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/28/#findComment-658154
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dałyście ognia Halinko . Jak zwykle zresztą .

 

''Dalim'' radę bo kto jak nie MY. 

Dziękuję Radku  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/28/#findComment-658169
Udostępnij na innych stronach

 

 

wszystkie resztki po klasyfikacji na kabanosy

Takie kiełbasy Halusiu wychodzą najsmaczniejsze.. :thumbsup:  :clap: .

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/28/#findComment-658184
Udostępnij na innych stronach

Wszystko wygląda super smacznie. Gratulacje dziewczyny :thumbsup::clap:.

A trzeciemu muszkieterowi zdrówka życzę :)

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/28/#findComment-658198
Udostępnij na innych stronach

 

Dzisiaj prezentacja,

 Dobry patent  na kabanosy :D   związane  .......  nie będą się rozchodzić  ;)  :)

 

Andrzeju, w tym problem, że się rozchodzą.......oj szybko :D sznureczek tu nie pomaga......

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/28/#findComment-658203
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Uwaga będzie wazelina dla p.Halusi : do kabanosów podchodziłem długo,z lekką ostroznoscią ale jak się w końcu zdecydowałem : WYSZŁY ZNAKOMITE - przepis " kabanosy wieprzowe Halusi " - szapo ba za niego ....po prostu spróbujcie  ,nie będziecie żałować ... no chyba ,ze nadziewania jelit baranich ...ale efekt końcowy wynagradza problemy.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/28/#findComment-659374
Udostępnij na innych stronach

 

 

do kabanosów podchodziłem długo,z lekką ostroznoscią ale jak się w końcu zdecydowałem : WYSZŁY ZNAKOMITE - przepis " kabanosy wieprzowe Halusi " - szapo ba za niego ....po prostu spróbujcie ,nie będziecie żałować
Wiesz dlaczego dobre? - Bo nie udziwnione -normalne  :thumbsup: 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/28/#findComment-659387
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Z wczorajszego wędzenia .  :)

 

 

Kiełbasa szeroka wieprzowo - indycza.
 
Składniki :

- 2,5 kg wpI z szynki ____( krojona w kostkę 1.5 /1,5 ) niestety przez moją nieuwagę zmieliłam wszystko na sitku fi 10
- 1.20 kg wp II z szynki____ zmielone na sitku fi 8
- 1 kg udziec z indyka kl I____ zmielone na sitku fi 8
- 0,5 kg okrawki z udzca z indyka____ zmielone na sitku fi 4
 
Przyprawy :

- 2g/kg pieprzu
- 2g/kg czosnku świeżego
- O,01g/kg kardamonu mielonego
- 0,1g /kg estragonu
- 200 ml wody
 
Ponadto:
 
- osłonka białkowa fi 65
 
Mięso po klasyfikacji peklowane na sucho 48 godzindawką peklosoli 18g/kg.
 
Wykonanie :
 
Wszystkie klasy mięsa zmielone na sitkach wyżej podanych.
Wszystkie skladniki po dodaniu przypraw i wody, dobrze wyrobić do kleistości.
Napełnić wczesniej namoczone osłonki.
Gotowe batony rozwiesić na kijach w temp pokojowej na 2-3 godziny w celu osadzenia i częściowego osuszenia.
Dalsze osuszanie i wyrównanie temp  wewnątrz kiełbasy  już w nagrzanej wędzarni 40-45 stopni.
Kiedy wyrob będzie na dotyk suchy, puszczamy dym i podnosimy temp do 50-60 stopni i wędzimy do koloru.
Ostatnim etapem  to obróbka cieplna czyli parzenie : woda 75 stopni do uzyskania w środku 72 stopnie.
Na sam koniec batony schłodzić w zimnej wodzie około 10 min.
 
Tak naprawdę to dałam plamę  :facepalm:
Mięso wp I miałam pokrojone w kostkę mniej więcej 1,5/1,5 ale tak się zakręciłam że wszystko zmieliłam na sitku fi 10 .
 
post-43626-0-98422900-1589036146_thumb.jpgpost-43626-0-48956200-1589036171_thumb.jpgpost-43626-0-99559000-1589036193_thumb.jpgpost-43626-0-17158500-1589036215_thumb.jpg
Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10230-halusiowa-produkcja-w%C4%99dlin/page/28/#findComment-666223
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.