ReniaS Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #601 Opublikowano 27 Października 2019 Ale-babki, super spółdzielnia ja nie mam wcale tak daleko do Was Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka To mógłby być kwartet.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #602 Opublikowano 27 Października 2019 Ale-babki, super spółdzielnia ja nie mam wcale tak daleko do Was Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka To mógłby być kwartet.. :D Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #603 Opublikowano 27 Października 2019 (edytowane) "Tak , w osłonce białkowej jest również wątrobianka. Może wygląd " dupy nie urywa'' , ale smak i zapach jest boski " Ponieważ oczami tez sìe podobno jada to ja bym proponował członkiniom spółdzielni lekkie dokształceni w temacie produkcji wędlin podrobowych lub powiększenie składu o osobę lepiej przygotowaną z zakresu tej produkcji.Życzę powodzenia. Edytowane 27 Października 2019 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #604 Opublikowano 27 Października 2019 (edytowane) Ponieważ oczami tez sìe podobno jada to ja bym proponował członkiniom spółdzielni lekkie dokształceni w temacie produkcji wędlin podrobowych lub powiększenie składu o osobę lepiej przygotowaną z zakresu tej produkcji.Życzę powodzenia Dziękujemy i zapraszamy Edytowane 27 Października 2019 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #605 Opublikowano 27 Października 2019 "Tak , w osłonce białkowej jest również wątrobianka. Może wygląd " dupy nie urywa'' , ale smak i zapach jest boski " Ponieważ oczami tez sìe podobno jada to ja bym proponował członkiniom spółdzielni lekkie dokształceni w temacie produkcji wędlin podrobowych lub powiększenie składu o osobę lepiej przygotowaną z zakresu tej produkcji.Życzę powodzenia.A ja jako zwykły śmiertelnik zapytam o co dokładnie chodzi? Konsystencja, przekrój, czy po prostu wygląd po napełnieniu? Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #606 Opublikowano 27 Października 2019 Ponieważ oczami tez sìe podobno jada to ja bym proponował członkiniom spółdzielni lekkie dokształceni w temacie produkcji wędlin podrobowych lub powiększenie składu o osobę lepiej przygotowaną z zakresu tej produkcji.Życzę powodzenia Dziękujemy i zapraszamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mochrze Opublikowano 29 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #607 Opublikowano 29 Października 2019 Nie wiem co to jest na górnym zdjęciu po prawej stronie w karmelowej osłonce białkowej ,ale jak widać osłonka białkowa nie do wszystkiego się nadaje.Jak to jedna koleżanka powiedziała wyglad "dupy nie urywa"Arkadiusz wiesz co zaryzykuję urwanie dupy po zobaczeniu Twoich produktów ..... w związku z tym może zademonstrujesz swój kunszt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #608 Opublikowano 30 Października 2019 Pewnie Arkadiusz nie przeczytał więc pozwolę sobie:https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/92-arkadiusz/ Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #609 Opublikowano 30 Października 2019 (edytowane) Dziękujemy i zapraszamy :clap: Dziewczyny pamiętajcie że nieważne jak się zaczyna - ważne jak się kończy.Jeśli po zjedzeniu pozostaje dłuuugo niezapomniany smak, to wygląd przed konsumpcją schodzi na plan drugi. Edytowane 30 Października 2019 przez wróbel75 Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #610 Opublikowano 30 Października 2019 w związku z tym może zademonstrujesz swój kunszt. Koledzy widzę ,że już pokierowali.A teraz Twoja kolej . Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 1 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #611 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Wczoraj delikatnie w SR "Ale - Babki " Kiełbasa drobiowa Surowiec i rozdrabnianie: - 3kg kl I filet z indyka pokrojony na kostkę 2/2 cm ( 2 kg zostawiłam bez mielenia, resztę czyli 1 kg zmieliłam na sitku fi 10)- 2kg kl I filet z kurczaka ( zmieliłam na sitku fi 8)- 0,50 dkg podudzie z indyka bez skóry i błon plus okrawki z indyka i kurczaka ( zmielone na sitku makówka) Mięso po klasyfikacji zapeklowane na 48 godzin, każda klasa osobno dawką 18g peklosoli na kg . Przyprawy: - 3 g /kg pieprzu- 3 g /kg czosnku- 200 ml wody zimnej Ponadto: Osłonka białkowa fi 40 Wykonanie:Wszystkie klasy mięsa do miski, dodać przyprawy i wodę. Wszystko dobrze wyrobić do kleistości i napełnić w jelita.Osadzanie i osuszanie 2-3 godziny w temp pokojowej.Dalsze osuszanie w rozgrzanej wędzarni w temp 40 stopni.Wędzenie w temp 50-55 stopni do uzyskania koloru.Parzenie w tem 80 stopni do uzyskania w środku 72 stopnie. Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #612 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Ale-Babki :clap: Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #613 Opublikowano 1 Grudnia 2019 delikatnie w SR "Ale - Babki " Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #614 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Halinko, to wszystko przepyszne- mówiłam Ci już ,ale czuć.....malizną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #615 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Mistrzynie "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #616 Opublikowano 1 Grudnia 2019 ale czuć.....malizną Już malizną ? Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #617 Opublikowano 1 Grudnia 2019 Wczoraj delikatnie w SR "Ale - Babki " Oooooo Halinka zaczyna serki wędzić . Kiełbaska na wygląd gitara . Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #618 Opublikowano 1 Grudnia 2019 (edytowane) Halinko, zajadamy dziś od rana, wszystkim smakuje Jakieś przekręcone to zdjęcie wstawiłam....a to dlatego, że pracuję na nowym sprzęcie.... Edytowane 1 Grudnia 2019 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 1 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #619 Opublikowano 1 Grudnia 2019 (edytowane) Halinko, zjadamy dziś od rana, wszystkim smakuje smacznego. Halinko, to wszystko przepyszne- mówiłam Ci już , ale czuć.....malizną [/quote Za 2 tygodnie działamy znowu, więc wydzielaj towar aby starczyło Ale-Babki [/quote} My?? @halusia@, dnia 01 Gru 2019 - 19:51, napisał: delikatnie w SR "Ale - Babki " Mistrzynie Dziękujemy Edytowane 1 Grudnia 2019 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 1 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #620 Opublikowano 1 Grudnia 2019 (edytowane) ale czuć.....maliznąJuż malizną ?Na Halinki wyroby jest sporo chętnych ,więc po podziale nie było tego tak dużo, a swoją drogą świeże najlepsze Edytowane 1 Grudnia 2019 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rarytasik Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #621 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Łał, ale pyszności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #622 Opublikowano 7 Grudnia 2019 (edytowane) Dzisiaj ostro...SR. " Ale - Babki " w akcji.Oczywiście na czele z Renią i Asią Przerobiłyśmy około 50 kg mięsa.... w tym 30 kg białej. Edytowane 7 Grudnia 2019 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #623 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Dzisiaj ostro... Zupełnie jak w Seksmisji .... same kobiety rządzą .... . Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #624 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Dzisiaj ostro Ostre Babki Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #625 Opublikowano 7 Grudnia 2019 @halusia@, dnia 07 Gru 2019 - 22:18, napisał: Dzisiaj ostro... Zupełnie jak w Seksmisji .... same kobiety rządzą .... . NIczym w PGR'ze bym tak ujęła .... Ostre Babki Babki z ostrymi nożami Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi