Skocz do zawartości

Halusiowa produkcja wędlin.


@halusia@

Rekomendowane odpowiedzi

"Tak , w osłonce białkowej jest również wątrobianka.

 

Może wygląd " dupy nie urywa'' , ale smak i zapach jest boski "

 

Ponieważ oczami tez sìe podobno jada to ja bym proponował członkiniom spółdzielni lekkie dokształceni w temacie produkcji wędlin podrobowych lub powiększenie składu o osobę lepiej przygotowaną z zakresu tej produkcji.Życzę powodzenia.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ponieważ oczami tez sìe podobno jada to ja bym proponował członkiniom spółdzielni lekkie dokształceni w temacie produkcji wędlin podrobowych lub powiększenie składu o osobę lepiej przygotowaną z zakresu tej produkcji.Życzę powodzenia

 

 Dziękujemy i zapraszamy  :clap:

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

"Tak , w osłonce białkowej jest również wątrobianka.

 

Może wygląd " dupy nie urywa'' , ale smak i zapach jest boski "

 

Ponieważ oczami tez sìe podobno jada to ja bym proponował członkiniom spółdzielni lekkie dokształceni w temacie produkcji wędlin podrobowych lub powiększenie składu o osobę lepiej przygotowaną z zakresu tej produkcji.Życzę powodzenia.

A ja jako zwykły śmiertelnik zapytam o co dokładnie chodzi? Konsystencja, przekrój, czy po prostu wygląd po napełnieniu?

 

Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Ponieważ oczami tez sìe podobno jada to ja bym proponował członkiniom spółdzielni lekkie dokształceni w temacie produkcji wędlin podrobowych lub powiększenie składu o osobę lepiej przygotowaną z zakresu tej produkcji.Życzę powodzenia

 

 Dziękujemy i zapraszamy  :clap:

 

:thumbsup:  :clap:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie wiem co to jest na górnym zdjęciu po prawej stronie w karmelowej osłonce białkowej ,ale jak widać osłonka białkowa nie do wszystkiego się nadaje.Jak to jedna koleżanka powiedziała wyglad "dupy nie urywa"

Arkadiusz wiesz co zaryzykuję urwanie dupy po zobaczeniu Twoich produktów ..... w związku z tym może zademonstrujesz swój kunszt.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziękujemy i zapraszamy :clap:

:clap: :clap: :clap::thumbsup:

Dziewczyny pamiętajcie że nieważne jak się zaczyna - ważne jak się kończy.

Jeśli po zjedzeniu pozostaje dłuuugo niezapomniany smak, to wygląd przed konsumpcją schodzi na plan drugi.

Edytowane przez wróbel75

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

w związku z tym może zademonstrujesz swój kunszt.

 

Koledzy widzę ,że już pokierowali.A  teraz Twoja kolej .

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Wczoraj delikatnie w SR "Ale - Babki " 

 

Kiełbasa drobiowa 

 

Surowiec i rozdrabnianie:
 
- 3kg kl I filet z indyka pokrojony na kostkę 2/2 cm ( 2 kg zostawiłam bez mielenia, resztę czyli 1 kg zmieliłam na sitku fi 10)
- 2kg kl I filet z kurczaka ( zmieliłam na sitku fi 8)
- 0,50 dkg podudzie z indyka bez skóry i błon plus okrawki z indyka i kurczaka ( zmielone na sitku makówka)
 
Mięso po klasyfikacji zapeklowane na 48 godzin, każda klasa osobno dawką 18g peklosoli na kg .
 
 
Przyprawy:
 
- 3 g /kg pieprzu
- 3 g /kg czosnku
- 200 ml wody zimnej
 
Ponadto:
 
Osłonka białkowa fi 40
 
Wykonanie:
Wszystkie klasy mięsa do miski, dodać przyprawy i wodę. Wszystko dobrze wyrobić do kleistości i napełnić  w jelita.
Osadzanie i osuszanie 2-3 godziny  w temp pokojowej.
Dalsze osuszanie  w rozgrzanej wędzarni w temp 40 stopni.
Wędzenie w temp 50-55 stopni do uzyskania koloru.
Parzenie w tem 80 stopni do uzyskania w środku 72 stopnie.
 
post-43626-0-48270600-1575225849_thumb.jpgpost-43626-0-05482100-1575225862_thumb.jpgpost-43626-0-53835400-1575225875_thumb.jpgpost-43626-0-87441900-1575225912_thumb.jpgpost-43626-0-93213500-1575225924_thumb.jpgpost-43626-0-94144500-1575225938_thumb.jpgpost-43626-0-98036000-1575225958_thumb.jpg
 
 
 

 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

delikatnie w SR "Ale - Babki "
:thumbsup:  :clap: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

ale czuć.....malizną
Już malizną ?

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Halinko, zjadamy dziś od rana, wszystkim smakuje

 

:)  :hug: smacznego.

 

 

Halinko, to wszystko przepyszne- mówiłam Ci już , ale czuć.....malizną [/quote

 

Za 2 tygodnie działamy znowu, więc wydzielaj towar aby starczyło  :)

 

Ale-Babki [/quote}

 

My??  :laugh:

@halusia@, dnia 01 Gru 2019 - 19:51, napisał: delikatnie w SR "Ale - Babki "
Mistrzynie

 

Dziękujemy  :)

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj ostro...SR. " Ale - Babki " w akcji.
Oczywiście na czele z Renią i Asią  :) 

Przerobiłyśmy około 50 kg mięsa.... w tym 30 kg białej. 

post-43626-0-05194300-1575753332_thumb.jpg

post-43626-0-94952800-1575753348_thumb.jpg

post-43626-0-50757100-1575753364_thumb.jpg

post-43626-0-48849300-1575753395_thumb.jpg

post-43626-0-78796100-1575753412_thumb.jpg

post-43626-0-39325400-1575753431_thumb.jpg

post-43626-0-60740800-1575753459_thumb.jpg

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

@halusia@, dnia 07 Gru 2019 - 22:18, napisał: Dzisiaj ostro... Zupełnie jak w Seksmisji .... same kobiety rządzą .... .

 

NIczym w PGR'ze bym tak ujęła ....   :D  :facepalm:

 

 

 

Ostre Babki

 

Babki z ostrymi nożami  :D  :frantics:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.