Skocz do zawartości

Magdaleny kucharzenie


Gość magdajack

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bój żaby, mam GPS-a  :D

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-413021
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 480
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Nie bój żaby, mam GPS-a 
 

 MArderm, widzisz,juz jest chetny do ganiania i podawania herbaty  :tongue:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-413181
Udostępnij na innych stronach

MAgda pamietaj w razie czego, pieknego ciala nigdy dosyc  :tongue:  ;)  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-413340
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Takie coś masz od razu po cięciu czy po cięciu i rozdrobnieniu?

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-417691
Udostępnij na innych stronach

Wywal... Jakiej i ile podpuszczki zadałaś? Na ile mleka?

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-417693
Udostępnij na innych stronach

No właśnie Tier zadał bardzo ważne pytanie. Trzeba to uwzględnić. Mleko powinno być jak galaretka. Popytaj może znajomych, czy u krów się ostatnio coś nie zmieniło.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-417700
Udostępnij na innych stronach

Magda to był skrzep na przykwaszonym już mleku :( idealna baza do robienia korbaczy :)

Ty tego przykwaszenia możesz nawet nie wyczuć w smaku, ale jak już to pójdzie w tym kierunku to taki skrzep się właśnie robi ;)

Edytowane przez KURP

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-417751
Udostępnij na innych stronach

Czyli mleko ujowe  :rolleyes: Pogadaj z dostawcą niech się zrehabilituje  :)

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-417754
Udostępnij na innych stronach

No co ja Ci poradzę :( za mleko zabrałaś się dziś z samego rana? Czy była burza od wczoraj jak od Was wyjechałem do momentu kiedy zabrałaś się za mleko. Ktoś powie że to przesąd ale jeśli jest burza to jest duże prawdopodobieństwo że mleko szybciej kwaśnieje i w tym wypadku wyrób się nie uda.


Sławek mleko nie ujowe, bo ja z tego mleka robię sery, to było mleko z wczorajszego porannego udoju (z 5-6 rano) wychłodzone (odkręcone butelki zanim przyjechałem po nie).

Edytowane przez Kruszynka

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-417755
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.