JaGra Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #326 Opublikowano 16 Marca 2015 Nie bój żaby, mam GPS-a Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-413021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #327 Opublikowano 16 Marca 2015 Wpadaj tylko jedzenie przywiez :P Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-413025 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #328 Opublikowano 16 Marca 2015 Nie bój żaby, mam GPS-a MArderm, widzisz,juz jest chetny do ganiania i podawania herbaty Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-413181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #329 Opublikowano 17 Marca 2015 Ano widzę ale nawet taka sytuacja ma plusy. Moze schudnę w końcu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-413257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #330 Opublikowano 17 Marca 2015 A wypluj te słowa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-413329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #331 Opublikowano 17 Marca 2015 MAgda pamietaj w razie czego, pieknego ciala nigdy dosyc Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-413340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #332 Opublikowano 17 Marca 2015 Ja juz tego piękna mam kilka kilo za dużo :P Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-413341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #333 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Syn mój pierworodny Farmhouse cheddar. Duuuży rośnij Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-417673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #334 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Nie pozostaje nic innego jak tylko pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-417680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #335 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Popękał mi tylko na bokach jak obsychał, nie wiem czemu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-417681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #336 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Po dodaniu podpuszczki, odczekaniu ok 45 minut i próbie pocięcia skrzepu zrobiło się takie cos.Wydaje mi sie ze ok to nie jest. Prosze o szybką poradę. Ja bym wyrzuciła Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-417690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #337 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Takie coś masz od razu po cięciu czy po cięciu i rozdrobnieniu? Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-417691 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #338 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Takie coś masz od razu po cięciu czy po cięciu i rozdrobnieniu?od razu jak cięłam, wręcz ciągnęło się zamiast ciąćco robic??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-417692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #339 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Wywal... Jakiej i ile podpuszczki zadałaś? Na ile mleka? Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-417693 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #340 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 wywaliłam.... podpuszczka z serowara. 5g/100l mleka czyli u mnie czyli u mnie 0,5g/10L Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-417695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #341 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 A czy skrzep po tych 45min był z wyglądu jak galareta? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-417698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aksamit97 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #342 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 No właśnie Tier zadał bardzo ważne pytanie. Trzeba to uwzględnić. Mleko powinno być jak galaretka. Popytaj może znajomych, czy u krów się ostatnio coś nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-417700 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #343 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Wygladał normalnie chyba, tylko jakby opadnęty był bo na wierzchy była warstwa serwatki taka na 2 palce Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-417701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #344 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Skrzep po ścieciu ma być mniej więcej taki... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-417703 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #345 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) to mój był taki jak na moim zdjeciu, taki postrzępiony strasznie i gumowaty Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez marderm Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-417704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #346 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Mnie się kiedyś też tak zrobiło jak dałam za dużo podpuszczki.[była przeterminowana i myślałam ,ze jak dam wiecej będzie ok.] Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-417705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #347 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Magda to był skrzep na przykwaszonym już mleku idealna baza do robienia korbaczy Ty tego przykwaszenia możesz nawet nie wyczuć w smaku, ale jak już to pójdzie w tym kierunku to taki skrzep się właśnie robi Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-417751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #348 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 a ja chciałam żółty ser a nie korbacze Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-417752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #349 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Czyli mleko ujowe Pogadaj z dostawcą niech się zrehabilituje Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-417754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #350 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) No co ja Ci poradzę za mleko zabrałaś się dziś z samego rana? Czy była burza od wczoraj jak od Was wyjechałem do momentu kiedy zabrałaś się za mleko. Ktoś powie że to przesąd ale jeśli jest burza to jest duże prawdopodobieństwo że mleko szybciej kwaśnieje i w tym wypadku wyrób się nie uda.Sławek mleko nie ujowe, bo ja z tego mleka robię sery, to było mleko z wczorajszego porannego udoju (z 5-6 rano) wychłodzone (odkręcone butelki zanim przyjechałem po nie). Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez Kruszynka Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/14/#findComment-417755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.