Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 3 tygodnie później...

Święta tuż tuż więc zrobiłem troszkę kiełbaski z przepisu na polską surową i śląską

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160323/9c21c840b39281bdb20533f0c6229624.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160323/95384edee4658f2ff3e924781cf64c8f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160323/21fc4f1a48655e9bbe09c8b00e4707d1.jpg

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/3/#findComment-487041
Udostępnij na innych stronach

Wielkanocne pieczenie chleba https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160327/1771837540a1d5bbf6bc1535638c21c1.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160327/a235a60f3cb293e9f36d5506b0764c51.jpg

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/3/#findComment-487957
Udostępnij na innych stronach

Clipol, wyglądają pięknie... :clap::cool:

 

Podasz przepis? ;)

Po przepis odsyłam was na 3 stronę tematu

cipol piekne chlebki :clap: :clap: , ja tez prosze o przepis :D

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/3/#findComment-487979
Udostępnij na innych stronach

 

 

Po przepis odsyłam was na 3 stronę tematu

 

 

Ja znalazłem na 2 stronie i zanotowałem :D

 

 

 Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/3/#findComment-487989
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

Z racji że dawno tu nic nie publikowałem zamieszczam kilka zdjęć z wczorajszego gotowania bigosu z wolnowara. Polecam

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160823/bffce49f0c12eeaffc5e451f19c073f0.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160823/6383b9c88bdd76e27a7451d62fad16e4.jpg

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Dziś przeprowadzę proces tyndalizacji. Mam nadzieję że będzie ok. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160823/56248a77c98a1e9a3906239578c9fa82.jpg

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Wczoraj w międzyczasie ukręciłem trochę chłopskiej https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160823/02221c697ee7575246c9958a81801da1.jpgpodpieczona https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160823/4e38fb67aa9c0dcebfb4197ef44415c9.jpgna śniadanie jak znalazł https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160823/d40198752c98f2d0e5f079950220d3a4.jpg

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Edytowane przez clipol
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/3/#findComment-511584
Udostępnij na innych stronach

No i czego więcej trzeba? :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/3/#findComment-511588
Udostępnij na innych stronach

Trzeba sobie jakoś umilić życie, nie? ????

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Ja bym to czymś popił ...

Na razie jedynie herbatkę. Wieczorem się zobaczy ????

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/3/#findComment-511591
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Oto moje chorizo

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160924/5886df8dc75fc86fe78b45920a620561.jpg

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Dodam że tak wygląda na chwilę obecną po 24h dojrzewania

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/3/#findComment-518461
Udostępnij na innych stronach

Jak wygląda w przekroju?

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/3/#findComment-518462
Udostępnij na innych stronach

Jak wygląda w przekroju?

Tego się dowiem po paru tygodniach

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160924/5ad2d8c0d171233be42257526db509f0.jpg

Tu batony wiszą w piekarniku z włączonym światłem i termoobiegiem (oczywiście wyłączone ogrzewanie - jedyne źródło ciepła daje żarówka)https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160924/9f445f6eb8175bdd4113b5837ca7fdd7.jpg

Przy zamkniętym piekarniku temperatura wynosi ok 22 - 23°C, wilgotność ok 85%

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Edytowane przez clipol
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/3/#findComment-518463
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jak wygląda w przekroju?

 

Zaczekaj musi trochę dojrzeć. :D  

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/3/#findComment-518465
Udostępnij na innych stronach

No jasne. :D Myślałem, że przedstawiasz "gotowca".

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/3/#findComment-518467
Udostępnij na innych stronach

Krótka fotorelacja z przebiegu dojrzewania chorizohttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160928/cfc87bac14f6f25406f1ee3ecac1710c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160928/0a83fbba41d66f6e467790692109de06.jpg

Na razie wszystko przebiega pomyślnie. Po paru dniach pojawiły się miejscami małe skupiska pleśni (białej z włoskami więc pewnie tej niedobrej) ale przetarłem kiełbasy octem słodowym i na razie jest ok.

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Edytowane przez clipol
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/3/#findComment-519569
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.