clipol Opublikowano 22 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 22 Października 2016 Tak wygląda w przekrojuhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161022/213a83b2c1b2281f5454b2adc03bbe06.jpg Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-523429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 23 Października 2016 Mnie tak ładnie nie wychodzi. Jakiej mąki używasz? Prosto po wyjęciu z pieca Spękany??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-523568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 23 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Strong bread flour - mąką pszenna o zawartości glutenu około 13g oraz wholemeal rye flour I light rye flour (50:50) czyli mąki żytnie. Pieczenie na kamieniu plus kilka kostek lodu na spód piekarnika w celu wytworzenia pary. Polecam obejrzeć jakiś filmik instruktażowy nt formowania i wypieku bochenków Sent from my SM-G925F using Tapatalk Edytowane 23 Października 2016 przez clipol Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-523574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 24 Października 2016 Teorię nieco znam, gorzej z praktyką Parę też robię - na dnie piekarnika mam położoną okrągłą blachę - wlewam do niej 100ml wody.Kamienia niestety nie mam. Moja mąka pszenna typ 750 ma białka 12g - czyli nieźle, a żytnia typ 750 (czyli light rye flour).A tobie jeszcze tak ładnie rośnie z dodatkiem żytniej razowej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-523596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 24 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 24 Października 2016 Prześlę Ci na PM w skrócie jak ja postępuję. Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-523603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 24 Października 2016 Prześlę Ci na PM w skrócie jak ja postępuję. Sent from my SM-G925F using Tapatalkmnie tez.jesli mozesz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-523620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 25 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 25 Października 2016 (edytowane) Jako że zostało mi trochę ciemnego pieczywa postanowiłem uwarzyć trochę kwasu chlebowego https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161025/9f5ea4c4876cf3b3d1d0430c5f2842d6.jpg Sent from my SM-G925F using Tapatalk Edytowane 25 Października 2016 przez clipol Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-523767 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 30 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 30 Października 2016 Dziś upiekłem bułeczki fitness wg bloga znanego piekarzahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161030/cf500980e536be414ada379b31f99667.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161030/a6eab909b9a56a7611da464fc636955d.jpg Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-524494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 20 Listopada 2016 Wczorajszy nocny wypiek @ Pumpernikielhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161120/a4d13db616a063fd0e58eada9cbffab7.jpg Sent from my SM-G925F using TapatalkDziś degustacja. Na pierwszy raz ok. Może trochę za bardzo wysechł. Tymczasem zawinięty w folię czeka w lodówce - dojrzewa Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-527176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 20 Listopada 2016 wow ..moze jakis przepis ..bo ja sie szykuje i szykuje do tego chleba az w koncu musze zrobic ..bardzo lubie do wszelkich sledzi w roznych smakach...a swieta juz tuz tuz... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-527196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 20 Listopada 2016 No kolego nie daj sie prosic zapodaj przepis,bo chlebek pierwsza liga. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-527205 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaja Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 20 Listopada 2016 Ja nie Clipol, ale może komuś się przyda chleby.info-Chleb firmowy.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-527209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 20 Listopada 2016 @szaja, tyko zaden z linku nie jest pumperniklem... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-527213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) Ok więc przepis jest ze strony Mirabelki chleb.info.pl a w przekroju wygląda takhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161120/15051a53b9b9898aa33ef2ae1c64b79c.jpg Sent from my SM-G925F using Tapatalk Edytowane 20 Listopada 2016 przez clipol Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-527217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) Trochę ten chlebek pracochłonny no i trzeba by zdobyć melasę ...,ale jeśli wart grzechu?? Edytowane 20 Listopada 2016 przez beatag Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-527227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 20 Listopada 2016 Melasy ???? Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-527234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) Wczorajsze wędzenie Lisiecka wg Kostka (tym razem zgodnie z recepturą ????)ta na dole oraz smaczna i prosta w wykonaniu wiejska kiełbaska autorstwa Darxxxx - u góry zdjęcia https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161120/d10781d70941f3d13b795a737e351170.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161120/3bfaa73394f4e38565495b07cf0d4b7e.jpgi wiejska https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?/topic/13583-Czy-taka-kiełbaska-jest-"prawidłowa"?#entry524972https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161120/1c72bd6dd8a5d3bd7f178148f2ee0996.jpg Sent from my SM-G925F using Tapatalk Edytowane 20 Listopada 2016 przez clipol Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-527244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Wczoraj upiekłem chlebek (jedyne 1600g)https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161205/5c84819eb8bd4f548a3d0e69b0d9151d.jpgTyle zostało z połowy https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161205/1ed4b7e59f5b6796110251ac9d304519.jpg Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-529678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 5 Grudnia 2016 bardzo landnie i smacznie wyglada Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-529682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Dziś kolejne wędzenie. Tym razem wybór padł na kiełbasę rzeszowską. Moja lepsza połowa jest bardzo zadowolona ????https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161217/06572c29137ae7320eccb0bdfe957c1b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161217/5705bb1d2e9e847489eaf0f4b110aac8.jpg Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-531718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Dziś wędziłem kiełbasę z przepisu na kiełbasę głogowską. Ilość oraz skład mięsa trochę zmieniony. Kiełbasa bdb z wody "na ciepło" ????https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161219/4556ccb9382a58a70fbc11b6eb9143e7.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161219/7250a0e0ca239bf394fd7e501bbd1c68.jpgBatony na górze to 26-28mm a te na dole 32-34mm nieodkręcane do spożycia na zimno.Sent from my SM-G925F using Tapatalk Edytowane 19 Grudnia 2016 przez clipol Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-532264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Na Nowy Rok przygotowałem coś dla koneserów zimnego wędzenia - kiełbasę wegierską Gyulai. Jest to wyrób o bardzo wyrazistym smaku. Przyprawy dodane to min: czosnek, pieprz, kminek, papryka. W oryginale jest mięso solone. Ja użyłem mieszanki peklo/soli 50:50.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170102/ece102764f5ea69937e29463bd4060de.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170102/ae9a44b99384c7b4258e220cc4ad7f61.jpg Sent from my SM-G925F using Tapatalk[Dodano: 02 sty 2017 - 20:02]Dodam że kiełbasę można jeść po sparzeniu lub na surowo po kilkudniowym podsuszeniu. Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-534491 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Clipol kiełba interesująca Te nacięcia na boczku to autorskie? czy kupne? jakiś plan?Ślicznie "świeża" wędzarynka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-534497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Nacięcia na boczku "sklepowe". Ogólnie jest problem z dostaniem całego płata boczku. Jeśli już to jest zrolowany i jw nacięty. PS. "Wędzarynka" ma już ponad 3 lata. Za to jest po tuningu - izolacja komory i deski od wewnątrz ☺ Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-534501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Kolejny wypiek. Tym razem chleb San Francisco na zakwasie https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170104/e6efe77b5a1cb46a5409714e773fff45.jpg Sent from my SM-G925F using Tapatalk[Dodano: 04 sty 2017 - 20:35]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170104/b86774c4c8efac18a9d51d34521f975b.jpg Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-534770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.