Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jako że zostało mi trochę ciemnego pieczywa postanowiłem uwarzyć trochę kwasu chlebowego https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161025/9f5ea4c4876cf3b3d1d0430c5f2842d6.jpg

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Edytowane przez clipol
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-523767
Udostępnij na innych stronach

Dziś upiekłem bułeczki fitness wg bloga znanego piekarzahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161030/cf500980e536be414ada379b31f99667.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161030/a6eab909b9a56a7611da464fc636955d.jpg

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-524494
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Wczorajszy nocny wypiek @ Pumpernikielhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161120/a4d13db616a063fd0e58eada9cbffab7.jpg

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Dziś degustacja. Na pierwszy raz ok. Może trochę za bardzo wysechł. Tymczasem zawinięty w folię czeka w lodówce - dojrzewa

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-527176
Udostępnij na innych stronach

wow ..moze jakis przepis ..bo ja sie szykuje i szykuje do tego chleba  az w koncu musze zrobic ..bardzo lubie do wszelkich sledzi w roznych smakach...a swieta juz tuz tuz...

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-527196
Udostępnij na innych stronach

@szaja, tyko zaden z linku nie jest pumperniklem...

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-527213
Udostępnij na innych stronach

Ok więc przepis jest ze strony Mirabelki chleb.info.pl a w przekroju wygląda takhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161120/15051a53b9b9898aa33ef2ae1c64b79c.jpg

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Edytowane przez clipol
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-527217
Udostępnij na innych stronach

Wczorajsze wędzenie

Lisiecka wg Kostka (tym razem zgodnie z recepturą ????)ta na dole oraz smaczna i prosta w wykonaniu wiejska kiełbaska autorstwa Darxxxx - u góry zdjęcia https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161120/d10781d70941f3d13b795a737e351170.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161120/3bfaa73394f4e38565495b07cf0d4b7e.jpg

i wiejska https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?/topic/13583-Czy-taka-kiełbaska-jest-"prawidłowa"?#entry524972https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161120/1c72bd6dd8a5d3bd7f178148f2ee0996.jpg

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Edytowane przez clipol
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-527244
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Wczoraj upiekłem chlebek (jedyne 1600g)https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161205/5c84819eb8bd4f548a3d0e69b0d9151d.jpg

Tyle zostało z połowy https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161205/1ed4b7e59f5b6796110251ac9d304519.jpg

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-529678
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dziś kolejne wędzenie. Tym razem wybór padł na kiełbasę rzeszowską. Moja lepsza połowa jest bardzo zadowolona ????https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161217/06572c29137ae7320eccb0bdfe957c1b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161217/5705bb1d2e9e847489eaf0f4b110aac8.jpg

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-531718
Udostępnij na innych stronach

Dziś wędziłem kiełbasę z przepisu na kiełbasę głogowską. Ilość oraz skład mięsa trochę zmieniony. Kiełbasa bdb z wody "na ciepło" ????https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161219/4556ccb9382a58a70fbc11b6eb9143e7.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161219/7250a0e0ca239bf394fd7e501bbd1c68.jpg

Batony na górze to 26-28mm a te na dole 32-34mm nieodkręcane do spożycia na zimno.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Edytowane przez clipol
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-532264
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Na Nowy Rok przygotowałem coś dla koneserów zimnego wędzenia - kiełbasę wegierską Gyulai. Jest to wyrób o bardzo wyrazistym smaku. Przyprawy dodane to min: czosnek, pieprz, kminek, papryka. W oryginale jest mięso solone. Ja użyłem mieszanki peklo/soli 50:50.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170102/ece102764f5ea69937e29463bd4060de.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170102/ae9a44b99384c7b4258e220cc4ad7f61.jpg

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

[Dodano: 02 sty 2017 - 20:02]

Dodam że kiełbasę można jeść po sparzeniu lub na surowo po kilkudniowym podsuszeniu.

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-534491
Udostępnij na innych stronach

Nacięcia na boczku "sklepowe". Ogólnie jest problem z dostaniem całego płata boczku. Jeśli już to jest zrolowany i jw nacięty. PS. "Wędzarynka" ma już ponad 3 lata. Za to jest po tuningu - izolacja komory i deski od wewnątrz ☺

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-534501
Udostępnij na innych stronach

Kolejny wypiek. Tym razem chleb San Francisco na zakwasie https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170104/e6efe77b5a1cb46a5409714e773fff45.jpg

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

[Dodano: 04 sty 2017 - 20:35]

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170104/b86774c4c8efac18a9d51d34521f975b.jpg

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-534770
Udostępnij na innych stronach

Kolejny wypiek. Tym razem chleb San Francisco na zakwasie 

Super, jak ze sklepu.  :D   :clap:

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-534820
Udostępnij na innych stronach

W przekroju https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170105/03d96583de06426a6b7442cfbda94a94.jpg

 

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Edytowane przez clipol
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-534829
Udostępnij na innych stronach

 

 

W przekroju

Ładny rozrost.

Domyślam się drożdżowego wspomagania ;)  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/5/#findComment-534929
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.