bilu72 Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 19 Marca 2019 Chleb na liściu kapusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 20 Marca 2019 Egzemplarz pokazowy, wspaniały pod każdym względem !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garstka Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 20 Marca 2019 Chleb na liściu kapusty A czy można się uśmiechnąć w kwestii przepisu na w/w chlebuś?Oczy same jedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 20 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #229 Opublikowano 20 Marca 2019 200g zaczynu zakwasowego żytniego razowego (130% hydracji)550g mąki białej pszennej chlebowej1 łyżeczka słodu(opcjonalnie)1 łyżka soli300g letniej wodyopcjonalnie: 1/4-1/2 łyżeczki drożdży instantopcjonalnie:2-3 łyżeczki kminku,czarnuszki kto co lubi Wszystkie składniki mieszamy w dużej misce, a potem zagniatamy sprężyste, gładkie ciasto. Zostawiamy w szczelnie zakrytej misce na 2-2,5 godziny i składamy w tym czasie 2-3 razy.Następnie należy zwinąc owalny bochenek oprószyć mąką i umieścić go w koszyku do wyrośnięcia na 1-1,5 godziny (krótko, gdy dodasz drożdże, dłużej jeśli chleb jest na samym zakwasie).Kiedy chleb pięknie wyrośnie należy przygotować liść kapusty: umyć go, skropić zimną wodą i posmarować olejem ja umieściłem liść na blaszce do pizzy wyrośnięty chlebek przerzucamy na przygotowany liść ipieczemy z parą (wrzucam kilka kostek lodu do piekarnika)w piecu nagrzanym do 240°C przez 10 minut, potem obniżam temperaturę do 200°C i piekę jeszcze 30-40 minut(każdy piekarnik piecze inaczej więc należy obserwować proces pieczenia). W połowie pieczenia bochenek można obrócić, aby obie strony jednakowo się zbrązowiły(ja tego nie robiłem więc spód był blady) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garstka Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij #230 Opublikowano 21 Marca 2019 Dzięki za przepis Czy liść kapusty zamiast na blaszce do pizzy można umieścić na "kamieniu" tzn. na płycie kamiennej do piekarnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 30 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #231 Opublikowano 30 Lipca 2019 Lato w garnku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #232 Opublikowano 30 Lipca 2019 Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 30 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #233 Opublikowano 30 Lipca 2019 Jeszcze troszkę zieleninki i koniec gotowania jest prawie 23.00 zupka strasznie ostra(węgierska pasta robi swoje) ale do jutra może złagodnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tompi Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #234 Opublikowano 30 Lipca 2019 bilu72 - miej na uwadze że danie z ostrą węgierską pastą - pali 2 razy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #235 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 bilu72 - miej na uwadze że danie z ostrą węgierską pastą - pali 2 razy... To powinienes jeszcze dodac, " Kiedy wchodzi i wychodzi " Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #236 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Ziemniaki po cabańsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #237 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Powiem jedno. Nie pomagasz w walce z obżarstwem. Super sprawa taki kociołek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #238 Opublikowano 3 Sierpnia 2019 (edytowane) No i zostało spałaszowane. Edytowane 3 Sierpnia 2019 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #239 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Mufinki BBQ [Dodano: 29 sie 2019 - 18:45] Ciekawe co z tego wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #240 Opublikowano 29 Sierpnia 2019 (edytowane) Po 25 min jeszcze troszkę blade[Dodano: 29 sie 2019 - 19:34]Na dopieczenie pszło wraz z bagietką[Dodano: 29 sie 2019 - 19:53]Ogólnie efek końcowy ok. ale na kolana nie powala.[Dodano: 29 sie 2019 - 19:57] Edytowane 29 Sierpnia 2019 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #241 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Żarkoje z nutą kwasu chlebowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #242 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 (edytowane) Jeszcze wykończenie w postaci chlebka przennego pod warunkiem że ropędzę ft 18 do min. 180 st. Edytowane 30 Sierpnia 2019 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #243 Opublikowano 30 Sierpnia 2019 No i o przysłowiową minutkę przedobrzyłem ale smak jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 20 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #244 Opublikowano 20 Września 2019 (edytowane) Dzisiejsze dymienie boczku,karczku,''słoniny'' i kilku kostek dla wilczka sąsiada Edytowane 20 Września 2019 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 29 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #245 Opublikowano 29 Września 2019 Poraz kolejny skusiłem się na zrobienie salcesonu,ale nadal czegoś mu brak(poza naturalnym żołądkiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #246 Opublikowano 29 Września 2019 A czego ci do szczęścia brakuje? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #247 Opublikowano 29 Września 2019 A czego ci do szczęścia brakuje? Zakąskę ma więc chyba mu dobrego trunku brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 30 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #248 Opublikowano 30 Września 2019 A czego ci do szczęścia brakuje? Zakąskę ma więc chyba mu dobrego trunku brak.Brakuje zapachu typowego dla salcesonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #249 Opublikowano 30 Września 2019 Brakuje zapachu typowego dla salcesonu. Jaki salceson masz na myśli?W zależności od składu zapach będzie się różnił. Niedawno degustowałam dwa salcesony @Arkadiusza, włoski i brunszwicki.Różniły się bardzo zapachem, niemniej stosownie do użytych składników. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 29 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #250 Opublikowano 29 Listopada 2019 (edytowane) Tym razem salceson bez peklosoli. Edytowane 29 Listopada 2019 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.