ANNAM Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #751 Opublikowano 16 Października 2014 CZyli nie bedziesz robil jak ksiezyc przybedzie troche tylko na samym poczatku jego fazy, teraz rozumiem. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-377356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krykiet66 Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #752 Opublikowano 16 Października 2014 No właśnie, tylko pamiętaj że kapustę należy kilka dni potrzymać w ciemnym i chłodnym miejscu. Oczywiście nie dotyczy szatkowanej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-377357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #753 Opublikowano 16 Października 2014 Poczejak, to bedziesz kisil swoja , ktora sam zebralkes z pola? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-377358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krykiet66 Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #754 Opublikowano 16 Października 2014 Tak, Kamienna Głowa (podobno )Jeszcze rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-377359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #755 Opublikowano 28 Października 2014 Chciałbym przełożyć ukiszoną kapustę do słoików na później. Pasteryzować to jakoś krótko? czy w ogóle? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-379661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #756 Opublikowano 28 Października 2014 A ogórki kiszone pasteryzujesz ? Przełóż w słoiki i do ciemnego zimnego lochu. A jeszcze lepiej bekę szczelnie zakołkować i do stawu całą Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-379664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #757 Opublikowano 28 Października 2014 Chciałbym przełożyć ukiszoną kapustę do słoików na później. Pasteryzować to jakoś krótko? czy w ogóle? Przełożoną kapustę do słoików pasteryzuje 20 min... gotowe wynoszę do piwnicy. Bardzo ładnie się przechowuje Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-379670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #758 Opublikowano 28 Października 2014 Chciałbym przełożyć ukiszoną kapustę do słoików na później. Pasteryzować to jakoś krótko? czy w ogóle? Ja nie pasteryzuję, ale pamiętaj aby sok był na wierzchu, przechowuj w lochu - temp max 10 C, albo w lodówce. Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-379677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #759 Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) Pasteryzować to jakoś krótko? czy w ogóle? Ja nigdy nie pasteryzuję kiszonej kapusty w słoju , bo po co . Do dzisiaj mam jeszcze jeden słoik od ubiegłego roku . Pozdrawiam Edytowane 28 Października 2014 przez andrzej k Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-379695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #760 Opublikowano 28 Października 2014 Paweł, dobrze ubita kapusta, następnie dobrze ukiszona w ciepłym pomieszczeniu, wyniesiona w chłodne miejsce na czas jakiś, a następnie do słoików, w słojach musi być przykryta sokiem z kiszenia. W chłodnym miejscu śmiało stoi do wiosny. Oczywiście trzeba sprawdzać w słojach kapustę jak się zachowuje, jest możliwość, że jakiś jeden słoik "nawali" Żadnej pasteryzacji Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-379701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #761 Opublikowano 28 Października 2014 U mnie już po kiszeniu W sumie 50 kg . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-379704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #762 Opublikowano 28 Października 2014 Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-379705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #763 Opublikowano 28 Października 2014 Jak jutro "Baba " na targ przywiezie to i ja kiszę . Będzie to około 75kg Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-379723 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #764 Opublikowano 28 Października 2014 Moje 100kg już poszatkowane i kisi się w beczce w worku od 4 dni.Jutro trzeba będzie ją lekko poprzebijać. Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-379738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #765 Opublikowano 28 Października 2014 U mnie już po kiszeniu W sumie 50 kg .Ja dziś zakisiłam 30 kg,ale mam inne pytanie:czy dodajesz marchew? bo ja zmieszałam z kapustą i nie wiem czy dobrze.Niektórzy przekładają kapusta-marchew Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-379751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #766 Opublikowano 28 Października 2014 ale mam inne pytanie:czy dodajesz marchew? bo ja zmieszałam z kapustą i nie wiem czy dobrze.Niektórzy przekładają kapusta-marchew Ja nie Radek ale dodaję marchew warstwami , bo to dla mnie łatwiej . Po ubiciu i tak praktycznie jest wymieszana z kapustą . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-379755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #767 Opublikowano 29 Października 2014 ale mam inne pytanie:czy dodajesz marchew? bo ja zmieszałam z kapustą i nie wiem czy dobrze.Niektórzy przekładają kapusta-marchew Ja nie Radek ale dodaję marchew warstwami , bo to dla mnie łatwiej . Po ubiciu i tak praktycznie jest wymieszana z kapustą . Pozdrawiam Serdeczne dzięki. Pozdrawiam Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-379844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #768 Opublikowano 29 Października 2014 Ja dziś zakisiłam 30 kg,ale mam inne pytanie:czy dodajesz marchew? Ja nie dodaję marchwi Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-379847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #769 Opublikowano 29 Października 2014 Anulko, marchew to z jednej strony kwestie regionalne, w Galicji nie dają, gdzie indziej dodają dodatkowo kminek a z drugiej strony, słodka marchew niweluje trochę kwas kapusty, więc kapusta z marchwią jest najlepsza. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-379875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #770 Opublikowano 29 Października 2014 U mnie jutro święto kiszenia kapusty, jak co roku jedynie 80 kg Połowa z kminkiem połowa bez Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-379912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulek Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #771 Opublikowano 29 Października 2014 Ja kiszę tylko 30 kg, na tę ilość daję około 1,5 - 2 kg marchwi. No i wszystko po wstępnej obróbce ląduje w wekach Cytuj Jedź tak, aby Twój Anioł Stróż nadążył za Tobą... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-379914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #772 Opublikowano 29 Października 2014 ja tez zakisialm kapuste tym razem bez marchwi tylk odalam ziarna kopru a zakisilam cala glowe Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-379974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #773 Opublikowano 29 Października 2014 Myślę że plamy nie dałam tylko moja latorośl potłukła mi pokrywkę więc muszę docisnąć kamieniem Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-380000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #774 Opublikowano 29 Października 2014 Ja jutro jadę na targ po poszatkowaną kapustę, u mnie na targu jest po 0,70zł/kg, a jakie ceny są u Was? Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-380026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #775 Opublikowano 29 Października 2014 Ja płaciłem 1zl/kg. Za poszatkowaną. Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1082-kiszenie-kapusty/page/31/#findComment-380029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.