electra Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 10 Listopada 2015 Dziekuje popatrze i bede kombinowac a swoje poczynania zamieszcze jak dojda do skutku Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-455639 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 10 Listopada 2015 Po wielu różny próbach mogę stwierdzić, że bez dodatku normalnej melasy buraczanej, żaden wariant nie przypomina nawet smakiem jak też i zapachem pumpernikla. Wychodzą takie różne różniste ciemne chlebki, nawet czasami smakowo zupełnie niezłe ale dalekie od tego charakterystycznego smaku i zapachu pumpernikla. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-455661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 10 Listopada 2015 Sverige czy ta melase mozna kupic w jakims sklepie czy przez net tylko? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-455686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 10 Listopada 2015 Tak Electro, melasę można kupić np. w sklepach wędkarskich, ponieważ melasa jest stosowana przez wędkarzy jako dodatek do zanęty . Przeważnie miewają w plastikowych 1 litrowych butelkach. Można też kupować w sklepach z ekologiczną żywnością, Jest też na Allegro. Najlepsza jest jednak z buraków. Ta z trzciny cukrowej nie ma takiego intensywnego smaku i aromatu. http://allegro.pl/melasa-skopeks-1l-i5120261885.html Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-455697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 10 Listopada 2015 Dzieki ,mam kuzyna wedkarza zapalonego ,to sobie zamowie u niego jak bedzie w wedkarskim jakims ,rozejze sie tez u nas czy nie ma w jakis sklepach z insza zywnoscia :-) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-455701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 25 Listopada 2015 Dzis proba nowo zakupionego koszyka do wyrastania chleba...i pierwsza pomylka zapomnialam ze to co pod spodem bedzie na wierzchu...chlebek jednak wyszedl pyszny ... pszenny na zakwaie zytnim. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-458618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 25 Listopada 2015 Dobrze że jestem po kolacji,chlebek super Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-458629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 25 Listopada 2015 Przydałoby się, żeby skórkę miał świecącą ;-) Wodą go trzeba posmarować zaraz po wyjęciu z pieca. Cytuj Pozdrawiam, Sławomir. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-458635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 25 Listopada 2015 Przydałoby się, żeby skórkę miał świecącą ;-) Wodą go trzeba posmarować zaraz po wyjęciu z pieca.Ja tam bym przygarnął nawet bez świecącej skórki Brawo Electra i smacznego. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-458661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 25 Listopada 2015 Ale właśnie taki "popudrowany", naturalny, ma swój urok, i wygląda super, Electro w "miszcze" idziesz . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-458669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 25 Listopada 2015 Ale świecąca skórka nie wyklucza popudrowania ;-) Chlebek ładny. Cytuj Pozdrawiam, Sławomir. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-458673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 26 Listopada 2015 Electra wspaniale wyrosniety koszyk sie psrawdzil. A nie trzymalas go odrobine za dlugo? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-458714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 26 Listopada 2015 (edytowane) Dziekuje ,skorka nie musi blyszczec wazne ze byla chrupiaca ,a to dopiero pierwszy test koszylka ,troche za duzo maki podsyalam i jeszcze zle wlozylam ,ale juz polowy niema , zjedzony zanim zupelnie wystygl ,w sobote kolejny bedzie Samchleb mega prosty i moze dlatego taki smaczny Anno ,moze ciut ciut ,zawsze pieklam ten chleb okragly sprobuje nastepny troszke krocej trzymac.ten piekl sie 50 min, najpierw 15m w 220st i w 180st reszte czasu. Edytowane 26 Listopada 2015 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-458717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 26 Listopada 2015 Electro, klap. klap, klap. Podłączam się do opinii Gościa ze Szwecji. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-458763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 26 Listopada 2015 Elektro, a możesz podać przepis, proszę. Cytuj PozdrawiamMarko Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-458860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 26 Listopada 2015 @Marko, prosze przepis na chleb w koszyku zaczyn:100g zakwas zytni100g maka pszenna 150 ml woda letniapolaczyc wszystkie skladniki przykryc folja i odstawic w cieple miejsce na 12h ciasto wlasciwe:caly zaczyn400 g maka pszenna 150 ml woda15 g soliwszystkie skladniki wyrobic ,pozostawic na 2.5 h celem wyrosniecia,odgazowywac co 50 min.Po tym czasie ciasto ufofmowac i przelozyc do koszyka na kolejne wyrastanie ok 2.5hWyrosniety chleb przekladam na blache wylozona papierem do pieczenia i wkladam do pieca temp 220st C 15 min po tym czsie zmniejszam temp do 180 na kolejne 35 min.chleb po uderzeniu w spod daje gluchy odglos,studze na kratce. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-458870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 26 Listopada 2015 Bardzo dziękuję. Cytuj PozdrawiamMarko Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-458878 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 5 Grudnia 2015 I jeszcze cos na slodko zeby nie bylo ze tylko na wytrawnie robie Sztrucla szafranowa z bialym serem, i bulki szafranowe z masa migdalowa Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-460677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 5 Grudnia 2015 bulki szafranowe z masa migdalowa Twoja improwizacja ? masa migdałowa do środka ? czy jako składnik ciasta ? I jeszcze cos na slodko zeby nie bylo ze tylko na wytrawnie robie Electra .. wszyscy wiemy, że Ty wszechstronna kobietka .. robisz i na słodko i na ostro .. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-460686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) @Anuś, masa jest w srodku jak zawijalam ciasto to dalam taki rulonik do srodka , u nas to taki typowy wypiek wlasnie z masa migdalowa. Bulki z szafranem zazwyczaj dosc suchawe sa a masa dodaje wilgotnosci.Do ciasta dalam cos co przypomina serek homogenizowany zeby ciasto bylo wilgotniejsze. Edytowane 5 Grudnia 2015 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-460690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 18 Grudnia 2015 NIe moglam znalesc przepisu wiec podaje jeszcze raz jak by byl ktos zainteresowany takim kexem na swieta Kex z winem (glögg) na jedno ciasto 15 suszonych morel6 suszonych fig........najlepiej owocow;P 1½dl rodzynek 1 dl suszonych sliwek 2 dl wina glögg 225 gr masla 2 dl cukru/ 4 jaja 100 gr migdalow4½ dl maki1 lyzeczka proszku do pieczenia zrob tak: 1.posiekac morele ,sliwki i figi i razem z rodzynkami zalac winem na ok 1 doby2.wlaczyc piec na ok 175 stopni.3.bakalje osaczyc na sicie , zachowac wino4.cukier utrzec z maslem 5.dalej ucierac z kolejno wrzucanymi jajami.6.wymieszac odsaczone owoce +migdaly z 2 dl maki.7. Reszte maki wymieszac z proszkiem, dodawac po trochu do utartej masy . 8. dodac bakalje z maka .krotko wymieszac, 9.wlac wino z namaczanych bakali i wymieszac .10.wylac ciasto do nasmarowanej formy i opruszonej bulka tarta ( forma ok 2 l)11. Piec na spodzie piekarnika ok 1 h15 min Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-463800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 5 Stycznia 2016 (edytowane) Dzis szybka przystawka ...ciasto francuskie, gruszka ser plesniowy 20 min w piekarniku i i troche ruccoli ...smacznie moze nie zbyt zdrowo aaaa byly jeszcze orzechy wloskie ..ale te juz sie na fotce nie zalapaly Edytowane 5 Stycznia 2016 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-466492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Dzis sobie troche poszalalam i zrobilam napoleonke ...ulubione ciastko mojego TZJest to szwedzka wersja, platy ciasta francuskiego przelozone wpierw musem jablkowym ,nastepnie budyn ,bita smietana a na koniec galaretka z czerwonej porzeczki i lukier ..wedlog mojego TZ wyszla zarabista dodam ze w domu sama nigdy nie robilam a tak sie prezetuje Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-469010 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 16 Stycznia 2016 a tak sie prezetuje O Boszzzzzzz jaka cudna . Electra zdolna bestyja z Ciebie . Jak mój synek - student przyjedzie na dłużej to będę musiała coś z kremem mu zrobić i twoja wersja ciasta bardzo mi się podoba Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-469016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Polecam zrob taka szwedzka wersje ,na jeden plat ciasta francuskiego uzylam 1 torebke budyniu i 300ml smietanki 40 %. jak nie masz galaretki z porzeczki mozna użyc dzem malinowy Edytowane 16 Stycznia 2016 przez chudziak Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/8/#findComment-469018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.