rifo3 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Października 2015 witam jestem nowym uzytkownikiem,koledzy mam taki problem wedziłem kiełbase temperaturom 80 st od samego poczatku wedzenia kolor kiełbasy robil sie czarny smolist nie wiem w czym była przyczyna mojego wedzenia prosze o porade pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12173-smolista-kielbasa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Października 2015 Czyli kielbasa jest osmolona..?A skad w/g jakiego przepisu zrobiles ta kielbaske i kto Ci powiedzial aby odrazu wedzic w tak wysokiej temp..?Czy wiesz cos o przygotowaniu kielbas/wedlin, przed wedzeniem..?To bardzo wazne.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12173-smolista-kielbasa/#findComment-451038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Października 2015 Witaj rifo3brak osuszania i za wysoka temperetura Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12173-smolista-kielbasa/#findComment-451044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Października 2015 kolor kiełbasy robil sie czarny smolisty Coś mi to przypomina :facepalm: 80 st od samego poczatku wedzenia kolor kiełbasy robil sie czarny smolist nie wiem w czym była przyczyna mojego wedzenia Przyczyna to całkowity brak osuszania kiełbas w wędzarni przed zapodaniem dymu i gęsty gorący dym Chcesz dobre kiełbasy czy inne wędzonki to poczytaj http://wedlinydomowe.pl/akademia-dziadkahttp://wedlinydomowe.pl/akademia-dziadka/1178-czesc-viii-produkcja-kielbasy Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12173-smolista-kielbasa/#findComment-451049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Października 2015 Przyczyna to całkowity brak osuszania kiełbas w wędzarni przed zapodaniem dymu i gęsty gorący dym Święte słowa .Słuchaj tego kolegi.Wie co pisze. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12173-smolista-kielbasa/#findComment-451180 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek55 Opublikowano 9 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 9 Listopada 2015 Powinieneś trochę poczytać zanim zaczniesz robić wędliny. Swoją pierwszą kiełbasę zrobiłem po kilku miesiącach czytania wszystkiego co mi " wpadło w monitor" na ten temat ( wyszła pyszna ) . Cały czas czytam przeróżne wątki na naszym Forum i Ciebie do tego też zachęcam . Po przeszło dwóch latach przygody z wędlinami dopiero parę dni temu pierwszy raz poprosiłem Wędzarniczą Brać o pomoc gdyż na Naszej stronie nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Ten przydługi wywód to po to , żebyś nie myślał , że jakiś nowicjusz Ci truje . Uwierz mi bez przygotowania teoretycznego to można sobie najprędzej dzieci narobić , a nie kiełbasy . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12173-smolista-kielbasa/#findComment-455320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzzt Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 13 Listopada 2015 Uwierz mi bez przygotowania teoretycznego to można sobie najprędzej dzieci narobić to chyba tekst roku ale też i świeta prawda... Cytuj Driven Like The Snow Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12173-smolista-kielbasa/#findComment-456214 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Producent Wędzarni Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 A ja proponuje rozpisać sobie na kartce cały etap co po kolei się robi i wryć sobie to na pamieć na całe życie.Pracując w masarni na stanowisku wędzarza miałem na atmosie rozpisana taka instrukcje i jak ja wryłem na pamieć to pamiętam do dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12173-smolista-kielbasa/#findComment-561536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 A ja proponuje rozpisać sobie na kartce cały etap co po kolei się robi i wryć sobie to na pamieć na całe życie.Pracując w masarni na stanowisku wędzarza miałem na atmosie rozpisana taka instrukcje i jak ja wryłem na pamieć to pamiętam do dziś.oj będzie się działo na forum Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12173-smolista-kielbasa/#findComment-561539 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 (edytowane) A ja proponuje rozpisać Rada dobra tylko post z 2015 a zadający pytanie nigdy więcej się nie pojawił na forum rifo3 Rejestracja: 18 paź 2015Poza forum Ostatnio: 19 paź 2015 20:21 oj będzie się działo na forum nie sądzę ale czas pokaże Edytowane 1 Sierpnia 2017 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12173-smolista-kielbasa/#findComment-561540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Producent Wędzarni Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Uwierz ,że będzie;-) Co z tego , że z 2015 roku .... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12173-smolista-kielbasa/#findComment-561550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 (edytowane) rozpisana taka instrukcje i jak ja wryłem na pamieć to pamiętam do dziś.Podaj ją proszę Edytowane 1 Sierpnia 2017 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12173-smolista-kielbasa/#findComment-561553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Uwierz ,że będzie;-) A ja myślę, że nie będzie. Zobaczymy kto w ostateczności będzie miał rację. Przy okazji pytanko: wydaje mi się, że byłeś już tutaj, na forum, swego czasu, prawda? Ale pewnie się mylę. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12173-smolista-kielbasa/#findComment-561570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Producent Wędzarni Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Raczej się mylisz, byłem na forum o domowych winach czy coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12173-smolista-kielbasa/#findComment-561583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 (edytowane) Tsosna, dnia 01 Sie 2017 - 13:42, napisał: oj będzie się działo na forum nie sądzę ale czas pokaże a nie mówiłem rekord krótkości pobytu na forum kolega nie pobił ale osiągnął wynik zacny tak z osiem godzin pewnie pierwsza dziesiątka w krótkości stażuto ca ja biedny robaczek jak z Wami juz parę ładnych lat nie mam szans to i nie startuje w tej konkurencji Edytowane 1 Sierpnia 2017 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12173-smolista-kielbasa/#findComment-561616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 A ja proponuje rozpisać sobie na kartce cały etap co po kolei się robi i wryć sobie to na pamieć na całe życie.Pracując w masarni na stanowisku wędzarza miałem na atmosie rozpisana taka instrukcje i jak ja wryłem na pamieć to pamiętam do dziś.oj będzie się działo na forum nie sądzę ale czas pokaże wyczułemoby jak najmniej takich :clap: :clap: dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12173-smolista-kielbasa/#findComment-561618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.