TOSHIBA Opublikowano 24 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 24 Stycznia 2021 .mam już pomysł na gołąbki Zapodawaj, szczególnie tym specjalnym z sosem pomidorowym o tej pory słyszałem tylko o płukaniu kaszy jaglanej, Płuczę tylko ryż do sushi. Wszystkie zboża jak i i inne nasiona się płucze przed gotowaniem, począwszy od jaj i larw mącznika bo robale już widać, konserwatow i antygrzybicznych substancji, przez odchody i jaja szkodników, do śliny i moczu gryzoni dalekowschodnich włącznie, które mogą być kolejna przyczyna pandemiczną[Dodano: 25 sty 2021 - 00:18]PSZ ryżem szczególnie, w zależności od ceny i jakości od 0,5 do 3 % ryzy dodawane jest plastikowe. Ten fałszywy ryz jest lżejszy od wody, podczas płukania wypływa na wierzchhttps://www.meganiusy.com/1097/uwazaj-chiny-produkuja-ryz-tworzywa-sztucznego-u-nas-dowiesz-sie-go-rozpoznac/ Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-693879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Nie kupuję prosto z pola czy ze statku, to zakładam że ktoś towar przegląda, może nawet płucze pakując w torebki 100 gramowe. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-693906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 25 Stycznia 2021 @paweljack, nie kupuje w tych saszetkach , bo nigdy nie da mi si eutrafic tak zeby sie nie przegotowala lub nie ..niektorych kasz jak nie moge dostac bez to poprostu rozrywam i gotuje bez plastiku, Ryz wedle informacji plucze lub nie , do risotto nie plucze,ogolnie kasz jemy niewiele bo nie przepadamy , ryz kupuje dobrej jakosci bo jak jem mniej to wedlog zasady wole ten drozszy bo zazwyczaj lepszej jakosci. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-693908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Lepszy, Electro, to znaczy który z gatunków masz na myśli ? Ja np. od lat konsumuję głównie "Basmati", czasami "Jasmin", i zawsze gotuję w dużej ilości lekko osolonej wody, a następnie po 12 -18 minutach gotowania, zależy do przygotowania czego ten ryż potrzebuję, wylewam na sitko i króciutko hartuję wodą. Nigdy się nie skleja i zawsze jest na sypko, taki lubię najbardziej .https://www.przepisy.pl/blog/basmati-czy-jasminowy-jaki-ryz-wybrac Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-693911 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 25 Stycznia 2021 (edytowane) zawsze gotuję w dużej ilości lekko osolonej wody A spróbuj raz na 2 : 1, czyli 2 (dla niektórych odmian starcza 1,5) szklanki wody, zagotować i wsypać 1 szklankę ryżu, doprowadzić znowu do gotowania / mieszać, i wyłączyć grzanie, przykryć.po 5-8 min zamierzać i znowu przykryć.po kolejnych 5-8 min zamieszać i już nie przykrywać.po kolejnych 5 - 15 min / w zależności od odmiany/ ryz można jeść, sypie się jak piasek. PSCzas 5 min dla białego ryżu drobnego, 8 dla dzikiego lub odmiana wieko ziarnista. Edytowane 25 Stycznia 2021 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-693913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 25 Stycznia 2021 @sverige2, mam na mysli marke ryzu , kupuje tam gdzie kupuja hindusi i azjaci , wuja B nie kupuje,Kupuje glownie jasminowy badz brazowy ryz .Gotuje 2 razy tyle wody co ryzu, po zagotowaniu ryzu, mieszam i zakrywam pokrywke wylaczam i zostawiam az wcholnie wode. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-693915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 25 Stycznia 2021 wuja B nie kupuje, Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-693917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Ależ Toshiba, znam te wszystkie cwancyki i metody gotowania kasz i ryżu na sypko, do kaszanek, risotto, zapiekanek, chińszzcyzny z warzywami i mięsem czy bez, czy np. z owocami, etc. Pitraszę przecież od dziesięcioleci, więc wiem o czym piszę. Mnie jednak najbardziej odpowiada ta metoda z dużą ilością lekko osolonej wody, i te gatunki o których piszę, a więc Basmati i Jasmin,( nigdy i za nic ryżu z torebek), gotowane odpowiednio długo, w zależności od aktualnego zapotrzebowania i przeznaczenia, tym właśnie sposobem odpowiadają mi najbardziej. Ale to dobrze że metod jest wiele, bo każdy ma swój wypróbowany, i odpowiadający mu sposób przygotowania . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-693932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 25 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 25 Stycznia 2021 Szanowny Marku- Dziękuję Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-694018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 28 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Dziś miałem ssanie na skrzydełka dziadziusia Sandersa i sobie zrobiłem wyszły ala KFC bo z moimi przyprawami skrzydełka tniemy na kawałki,zalewamy 1,5l wodą z 3 stołowymi łyżkami soli z górkąi tak solimy 30 min. do rondla daje 6 kostek smalcu i podgrzewam do wys.temp. do pojemnika z deklem wsypuje mąke jaką mam i dodaje przyprawy jakie kto lubi,pieprz oraz 3 łyżeczki soli (ja dałem przyprawe do mięs knorra całą paczke) wyciągamy nasze skrzydła na talerz do obcieknięcia wrzucam do mąki-panierki 6-8 kawałków max zamykam pojemnik wstrząsam ,aby ładnie się wymieszało,wyciągam pęstom obtoczone i zamaczam w wodzie gdzie się soliły i drugi raz panieruję,rączki nie są uwalone od mąki kiedyś podpatrzyłem jak jeden Hindus tak mieszał sposób dobry-pojemnik uwaga otwieram nad zlewem nie robiąc świniary w kuchni z mąki...bo nie ma kto sprzątać hahaha smalec mam już mocno rozgrzany i pęsetom z paniery wkładam do smażenia na ok 18 minut w trakcie smażenia odkładam sobie na sobote zasolone skrzydełka do pojemnika i do lodówkicoś trzeba jeść no a tak wyglądają moje skarby,mega chrupiące,zawsze dobre na partyhit i poprawe humoru,można panierować raz, ale kto nie lubi tej panierki która jest super,dzieci uwielbiają to....zrobicie im bajsy czyli polędwiczki z kurczaka to sąsiad będzie pukał do waszych drzwi co tam pichcicie...można-trzeba je jeść z sosem czosnkowym lub keczapem uwaga smażąc na smalcu możecie walić mokre ziemniaki, mięso i nie będziecie mieli burzy w garnku jakbyście to zrobili na oleju,a jakie frytki wychodzą...belgijskie się tracą,zaznaczam panierka nie jest taka tłusta jak po oleju do smażenia to tyle smaka narobiłem to do roboty smacznego życzę Marek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-694319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIRKON Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 28 Stycznia 2021 zrobię takie Cytuj MIRKON Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-694326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Marek jak lubisz tak skrzydelka to zrob z tego przepisu ,oczyszczone skrzydelka posyp lyzka sody i zostaw na 5 min, nastepnie dobrze wyplucz przez 3 razy w czystej wodzie , dobrze osusz i usmaz na oleju , posol i posyp lyzka papryki ,dobrze podsmaz i zalej 150-200gr coca coli i uproz do miekosci , musi zostac tylko troszke sosu , ja dodaje jeszcze papryczke, zapewniam ze skrzydelka sa przepyszne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-694327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Dziś miałem ssanie na skrzydełka dziadziusia Sandersa i sobie zrobiłem wyszły ala KFC bo z moimi przyprawami Ja dzisiaj robiąc zakupy w stonce zaszalałem i kupiłem "danie expresowe skrzydełka w panierce".W niecałą godzinę po konsumpcji rozpoczęliśmy z Beti zawody :kto pierwszy do kibelka :facepalm: (dobrze że mamy dwa )Nigdy więcej śmieci!!!!!!!!A Twój przepis Marku i eli55 już zapisane Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-694329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Fajny ten kurczaczek, ja dodaje do maki płatki owsiane, wtedy panierka staje się bardziej "3D" A do solenia (solanki) trochę soku z cytryny + tyle samo cukru, ale to sprawa gustu smakowego Smarzewie na głębokim tłuszczu / frytowanie / również na smalcu lub oleju rzepakowym[Dodano: 28 sty 2021 - 22:57] zalej 150-200gr coca coli hmmmm kwas fosforowy / odrdzewiacz / z cukrem, no nie wiem, ale każdy robi jak lubi Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-694336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 29 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 29 Stycznia 2021 witaj eli55Przepis fajny,dużo kroków w pracy,ale najchętniej to chciałbym zobaczyć takie gotowe danie...wiesz je się oczami.Zastanawia mnie co daje posypanie sodą skóry z kurczaka, która w późniejszym czasie tak zmięknie,no takie na słodko wyjdą,co prawda na słodko to u mnie tylko żeberka.Twój przepis sprawdze dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-694362 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 29 Stycznia 2021 skrzydełka dziadziusia Sandersa Witaj Marku, przepis bardzo mi się spodobał i jest warty wypróbowania.Podałbyś jeżeli pamiętasz, jaka była waga tych skrzydełek? Jeżeli jest to w tym przepisie nieistotne to pytania nie było.Serdeczne pozdrowienia Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-694369 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 29 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 29 Stycznia 2021 (edytowane) Waga skrzydełek była ok 1,4kg i zalane wodą 1,5l z 3 łyżkami stołowymi z górką,koszt ok 10zł.[Dodano: 29 sty 2021 - 11:57]Aby użyć ponownie smalcu i nie podgrzewać go ponownie z opadłą na dnie panierką i mąką (w trakcie wygrzania może się przypalić i zepsuć smak),w czasie studzenia zlewamy go aż do pojawienia się mułu z mąki na brzegu,wiadomo że w trakcie smażenia należy dodać smalcu aby kawałki były zanurzone...ja tego wczoraj nie zrobiłem dlatego że mam mało skrzydełek,smalec zastygł,więc go łyżką zebrałem (ten czysty) do mniejszego rondelka aby nie dodawać już smalcu,po prostu zrobie smażenie na dwie raty i cześć,a to co zostanie to będzie smalec na inne rozmaitości jak się pojawią w inne dzienie....o mam pomysł będą frytki ala Julcia Edytowane 29 Stycznia 2021 przez Marek z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-694374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 29 Stycznia 2021 ala KFC bo z moimi przyprawami A mamy gdzieś na forum recepturę przypraw zbliżoną do oryginału?Maćku dzisiaj muuuuuszę powtórzyć Twój przepis. Gdzieś czytałem aby wymieszać mąkę pszenną z mąką kukurydzianą (jeszcze nie sprawdzałem) ale to było do tej wersji skrzydełek: ciasto "naleśnikowe" + mąka (często je robimy) ale Twoja propozycja wydaje mi się prostsza w przygotowaniu. A następnym razem będą na tapecie skrzydełka eli55 (to znaczy wg jej przepisu a nie jej skrzydełka ) Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-694395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 29 Stycznia 2021 ala KFC bo z moimi przyprawami A mamy gdzieś na forum recepturę przypraw zbliżoną do oryginału? Kiedyś pisałem na temat oryginalnej receptury skrzydełek KFC, bo toczyła się taka dyskusja, jak dobrze pamiętam to również Beata brała w niej udział, coś dawno nic z jej strony nie słychać , chyba trzeba się tradycyjnie zwrócić o pomoc do naszej forumowej jedynej i niezastąpionej EAnny, "Krynicy Wiedzy Wszelakiej", bo za nic znaleźć tego nie mogę . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-694400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Sverige2 o ten temat Ci chodzilo? https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15027-chicken-wings-hot-wings-pikantne-skrzyde%C5%82ka-w-panierce/[Dodano: 29 sty 2021 - 15:33]Byl jeszcze przepis Gonza ..wyprobowalam sama z jego przepisu i sa naprawde dobre ja tylko robie bardziej pikantne.https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11786-pizza-pizza-hut-kfc-67-super-przepisów/?p=433073 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-694408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 29 Stycznia 2021 I jak Was nie Kochać. Dzięki Lete po zamówione skrzydełka Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-694411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Sverige2 o ten temat Ci chodzilo? https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15027-chicken-wings-hot-wings-pikantne-skrzyde%C5%82ka-w-panierce/Dzięki wielkie Electro, dokładnie o to mi chodziło !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-694414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Te Donzowe tez sa extra robie nie za czesto bo to baba kaloryczna , ale smaczna robilam tez tak filet z kurczaka ,ale uwazam ze skrzydelka sa lepsze bo bardziej kleiste , Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-694415 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 30 Stycznia 2021 (edytowane) Waga skrzydełekDzięki Marku za odpowiedź.Serdeczne pozdrowienia Edytowane 30 Stycznia 2021 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-694468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 28 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 28 Listopada 2021 Pierogi Royal z Cyców Indora dietetyczne 55 sztukprzepis autorski,recznie zaklejane na płatek ucha ciasto : mąka 500 wrocławska 500gwoda wrzątek 250gsól płaska lyżeczkaolej rzepakowy 2 razy gul gul farsz : mięso z cyców indora mlete na 5mm 480gcebula (2 sztuki srogie ) przesmażona na oleju 170g (tj.30%)przyprawa kebab gyros pół paczkipłatki pomidorów z oregano i papryką chilly 2 łyżeczkipieprz czarny tak na ostroczosnek granulowany 1/2 łyżeczkimajeranek 2 łyżeczkitroche soliprzyprawy do smaku wg upodobań,ja robie na pysk musi być pikantne z charakterem farsz powinien być lekko przesolony jak zrobić patrzeć na fotki Pierogi podawać polane masełkiem i przyprawą Maggi (moja ulubiona wersja )z ciasta co pozostało został zrobiony podpłomyk smak jak "picca"Pierogi surowe zostały podmrożone,pokonfekcjonowane i zamrożone na inne dni.Polecam wykonanie farszu z mięsa surowego,ja kupiłem już mlete w sklepieco prawda na siatce 5mm,ale to mięsko jest tak mniamnuśne że ja spokojnie jeszcze gryze a dla dzieci proponuje mięso i cebulkę mlete na 3mm.Moja propozycja na chłopa to 12 pierogów takich od szklanki Czas wykonania samemu na leniucha bez pośpiechu to 3,50 godziny. W związku eliminacji mięsa wieprzowego z jadłospisu robię też inne maskotki jak mielonka z indyka w galarecie, czy też szynka konserwowa Polish Ham dietetyczna, nie są to tanie rzeczy... ale bardzo dobre i zawsze smakują i ratują życie w "pendemi" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/8/#findComment-734490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.