@halusia@ Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Lutego 2011 Aby nie było za '' słono'' na stronie Wędzarniczej Braci dzisiaj wstawiam przepis na chruściki drożdżowe coby troszkę osłodzić . :grin: Jak karnawał to karnawał... Chruściki drożdżowe - 1 szkl mleka - 3 łyżki cukru - 5 dkg drożdży Z tych składników robimy rozczyn. - 125g masła roślinnego - 3 całe jajka - 3/4 kg mąki Wyżej wymienione składniki do miski, do tego rozczyn . Wszystko dokładnie wymieszać i wyrobić . Ciasto wstawić do lodówki aż pięknie urośnie do ''sufitu'' :grin: Smalec do smażenia. Rozwałkować niezbyt cienko , wykrawać prostokąty , nacinać po środku i przekładać aby powstała kokardka. Gotowe do smażenia Gotowe posypujemy cukrem pudrem. Można jeść . SMACZNEGO! :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesia Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Lutego 2011 Robie z podobnego , ale z innego przepisu ,sa pulchne, pyszne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/#findComment-148220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 22 Lutego 2011 @halusia@, :clap: :clap: :clap: :clap: Pewnie zaraz wsiądę w auto i jadę do Inowrocka Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/#findComment-148221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 22 Lutego 2011 @halusia@, :clap: :brawo: :clap: :brawo: Pewnie zaraz wsiądę w auto i jadę do Inowrocka Zapraszam :grin: Robie z podobnego , ale z innego przepisu ,sa pulchne, pyszne. To ja bardzo proszę Twój przepis, chętnie wypróbuje. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/#findComment-148224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 22 Lutego 2011 Ciasto wstawić do lodówki aż pięknie urośnie do ''sufitu'' Jak długo w tej lodówce :wink: -coby takie ślicznoty wyszły :thumbsup: :clap: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/#findComment-148234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 22 Lutego 2011 przepis na chruściki drożdżowe coby troszkę osłodzić U nas to sie mówi "faworki" Pychotka, na tłusty czwartek trzeba zrobić... mniam :thumbsup: :clap: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/#findComment-148239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 22 Lutego 2011 Jak długo w tej lodówce :wink: -coby takie ślicznoty wyszły :thumbsup: :clap:Bogdanie...jak otworzysz lodówkę i ciasto będzie z niej wychodziło to właśnie wtedy :grin: :grin: A tak na poważnie, wystarczy pół godziny . Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/#findComment-148241 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 22 Lutego 2011 Pokemon, nazwa "chrust" i "faworki" funkcjonują równolegle.... tu jakoś nie ma specjalnego podziału na regiony (chrust był chyba nieco wcześniej.....) a przyznam że drożdżowych to ja jeszcze nie jadłem - chyba jednak jestem tradycjonalistą :lol: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/#findComment-148246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 22 Lutego 2011 @halusia@, przyznam że drożdżowych to ja jeszcze nie jadłem Przyznam że Ja też,dlatego muszę spróbować :thumbsup: , a moja LP zajmie sie produkcją :grin: wystarczy pół godziny . Myślę że z Jej zdolnościami manualnymi nawet szybciej Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/#findComment-148252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 23 Lutego 2011 Chruściki drożdżowe :thumbsup: :thumbsup: U mnie to produkt zapomniany, nie pamiętam ile, ale długich parę latek nie jadłem tego Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/#findComment-148284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesia Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 23 Lutego 2011 Chrust drożdzowy 1kg mąki2jajka2żółtka1szkl cukru10dkg drożdzy1,5 szkl mleka15 dkg masłaszczypta soli1łyzka octu Z drożdzy mleka i 3 łyzek cukru zrobic zaczyn.Jajka,żółtka, reszte cukru utrzeć,dodac roztopione masło, sól, ocet.Wszystkie składniki razem wyrobic i od razu wałkowac na grubosc 0,5cm.Wykrawać faworki i smażyc w głebokim tłuszczu.Posypac cukrem pudrem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/#findComment-148298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 23 Lutego 2011 wiesia, dziękuję za uzupełnienie przepisu @halusia@, :clap: Twoje chruściki w moim wykonaniu naprawdę są pyszne :thumbsup: . Troszkę zmieniłem przepis bo zamiast dwóch żółtek dałem jedno gęsie i troszeczkę inaczej pokrajałem Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/#findComment-148417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 23 Lutego 2011 U nas to sie mówi "faworki" Ale to co Halusia zrobiła to chyba nie można zaliczyć do faworków.Faworki nie robi się z ciasta drożdżowego. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/#findComment-148422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 23 Lutego 2011 Technologia cukiernictwa mówi że faworki robimy z ciasta zbijanego (odmiana kruchego)...ale w domu wolna wola.....to jak ze schabem wędzonym nieparzonym zwanym polędwicą łososiową :lol: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/#findComment-148423 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesia Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 23 Lutego 2011 abratek, trzeba jakos nazwać te smakołyki, ale to juz Twoja w tym głowa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/#findComment-148427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 23 Lutego 2011 Technologia cukiernictwa mówi że faworki robimy z ciasta zbijanego (odmiana kruchego)... :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/#findComment-148429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 23 Lutego 2011 @halusia@, :clap: Twoje chruściki w moim wykonaniu naprawdę są pyszne :thumbsup: . Troszkę zmieniłem przepis bo zamiast dwóch żółtek dałem jedno gęsie i troszeczkę inaczej pokrajałemtim'ie bardzo się cieszę że smakują. :thumbsup: :clap: Nigdy nie piekłam na jajach gęsich, ale z tego co słyszałam to do ciast są lepsze o kurzych. Darku, fajny filmik z tym ciastem '' zbijanym '' ,a jakie miłe wspomnienia. :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/#findComment-148433 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 23 Lutego 2011 Technologia cukiernictwa mówi że faworki robimy z ciasta zbijanego (odmiana kruchego)... Staram się dbać tylko o pełną poprawność nazewnictwa ,żeby nie bylo ,że tylko w mięsie siedzę. :wink: , :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/#findComment-148435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 23 Lutego 2011 Darino, rzekłbym że jednak Grażynka delikatniejsza dla ciasta niż ja :grin: - http://gorzalka.ovh.org/zbij.wmv trzeba jakos nazwać te smakołyki,kijem Wisły nie zawrócisz :wink: .... niech sobie zostaną te drożdżowe faworki ...- może "faworczki" :grin: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/#findComment-148440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 tim'ie bardzo się cieszę że smakująhttp://img5.demotywatoryfb.pl//uploads/201308/1375709372_0tq1nw_600.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/#findComment-295831 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Henio, jak można zrobić taki myk ze zdjęciem ? Zdradzisz mi sekret ??? Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/#findComment-295888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Tak do kawusi ... Chruściki drożdżowe Edytowane 26 Stycznia 2014 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/#findComment-329528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Halusia - zastrzelę Cię ! Ja chcę je jeść !!! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/#findComment-329546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 26 Stycznia 2014 :tongue: :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/#findComment-329558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Tak do kawusi ... Chruściki drożdżowe Halusia, ja bez kawusi moge , przepadam za ciastem drozdzowym pod kazda postacia Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13946-ciasto-chru%C5%9Bciki-dro%C5%BCd%C5%BCowefaworki/#findComment-329559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.