Perszing37 Opublikowano 3 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 3 Września 2017 Nie no , klasa sama w sobie .SENK JU WERY MACZ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-565411 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 3 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 3 Września 2017 UWAGA UWAGA. Właśnie zacząłem jeść kiełbę na zimno. ZARĄBISTA. Wczoraj była dobra ale dziś jest MEGA. Jem właśnie samą i zagryzam małosolnym........ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-565422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 3 Września 2017 Wczoraj była dobra ale dziś jest MEGA. Jem właśnie samą i zagryzam małosolnym........ To nie FER - jak będziasz tak sam się tylko delektował to zdegradujemy Cie z VIPA dwu gwiazdkowego na jednogwiazdkowego - idę podgryźć wedzony serek Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-565426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 3 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 3 Września 2017 Widziałem widziałem i już pochwaliłem:) ładnie zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-565431 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 3 Września 2017 Perszing dziekuję .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-565437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k666 Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 4 Września 2017 Perszing37 - jakich ziaren dodajesz do chlebka? A pokrzywa świeża czy suszona? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-565523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 4 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 4 Września 2017 Pokrzywa suszona. Kupna.Ziarna ze sklepu swojskiwyrób. Mają bardzo fajną mieszankę za dobry piniądz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-565525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k666 Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 5 Września 2017 Można prosić o przepis na tą kiełbaskę ze szpinakiem i fetą? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-565676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) na tą kiełbaskę ze szpinakiem i fetą To przepis kolegi @redzed masz go tutaj:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7344-redzed-robi/?p=563545 Edytowane 5 Września 2017 przez roger Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-565679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 5 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 5 Września 2017 Widzę że kolega Roger Ci już podał linka.Ja bardzo ją polecam na zimno. Normalnie na kanapkach ogień jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.Zmieniłbym tylko jedno. Feta na tyle ma wody w sobie, szpinak też , że nie dodawałbym następnym razem wody do farszu.A także jeżeli ktoś nie lubi kruchej kiełbasy to można by dodać golonkę. Nie wiem czy golonka z indyka tak samo klei jak wieprzowa ale można spróbować.Mi kruchość idealnie pasowała Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-565695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 5 Września 2017 W wielu przepisach jest to mleko w proszku - ???? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-565696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 5 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 5 Września 2017 Kiedyś czytałem po co się je dodaje ale już nie pamiętam więc bezkrytycznie dodałem bo miałem otworzone Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-565697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 5 Września 2017 Mleko w proszku dodaje się przeważnie do wyrobów mocno rozdrobnionych jak np parówki , ma dobre właściwości emulgujące i poprawia strukturę emulsji ... Myślę że w tym wypadku ma tylko wiązać wodę i delikatnie wpłynąć na smak Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-565702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) Mleko w proszku dodaje się przeważnie do wyrobów mocno rozdrobnionych jak np parówki , Bardzo przepraszam , ale moje parówki oprócz mięsa i przypraw nie zawierają żadnych dodatków typu mleko w proszku. Mleko w tej kiełbasie ma trzymać wodę przez co kiełbasa jest bardziej soczysta. Edytowane 5 Września 2017 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-565710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 5 Września 2017 Ale ja Arek nie wspomniałem o "Twoich parówkach" tylko o tym dodatku funkcjonalnym i jego zastosowaniu ... co do celowości i efektów uzyskanych ... Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-565714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) Perszing to ja zapytam o to o co pytałeś: "Na jakim sitku mieliłeś mięso ?Czy skórki z udek także używałeś ?Parzona i grillowana jak poprzednia czy tylko grillowana ?" Edytowane 5 Września 2017 przez wojs40 Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-565725 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 6 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 6 Września 2017 Wracając do innych tematów. Wczoraj uruchomiłem mieszałkę. Oj będzie się fajnie kiełbasy mieszać. Jeszcze kilka małych zmian i będzie gotowa na sobotnie miętolenie.Przerobiłem także Dymbox wg podpowiedzi Binio/Roger. Może na nim pocisnę śląską w sobotę a resztę w niedziele naturalnie (bo obawiam się, że wszystkiego na raz nie zmieszczę).sebarod także zrobił tą przeróbkę i wg niego także lepiej się sprawuje.Jestem obecnie na głodzie wędzarniczym........już bym chciał żeby był weekend Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-565785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 6 Września 2017 Tylko po przeróbce (jak już się zdecydowałeś) pamiętaj, żeby w czasie dymienia mniej dmuchać w rurkę powietrzną. Jak przesadzisz to przyniesie efekt odwrotny od zamierzonego Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-565816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 10 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 10 Września 2017 Weekendowe zabawy facetów po 40 tce w tym test nowej mieszałki - zdany w 100 % [Dodano: 10 wrz 2017 - 20:32] Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-566284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 10 Września 2017 Ale zaszalałeś Tomasz.... wszystko przecudnej urody Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-566286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 10 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 10 Września 2017 Ale zaszalałeś Tomasz.... wszystko przecudnej urody Dziękuję chlebek też był. Tym razem z suszoną cebulą - mega fajny dodatek. Gotowego nie fotografowałem a pałaszowałem Oraz spagetti z sosem pomidorowym z Lim z roku 2016 oraz z ponad pół roczną gorgonzolą oraz 2 letnim parmezanem Makaron kupny bo jakoś się nie mogę zebrać Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-566289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 10 Września 2017 zabawy facetów Tomek - koloryt wędzonek wzorowy - no i trochę na śniadanie Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-566291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 10 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 10 Września 2017 Większość dla LUDU pracującego. Niech i moi znajomi coś od życia mają. Ja mam frajdę i kupę roboty. A ludzie jedzą coś smacznego o co niestety w dzisiejszych czasach trudno Ale sobie też co nieco zostawiłem. Zaczyna się sezon zimowy więc moi sąsiedzi Trolle niedługo nosa nie będą wyściubiać z hacjend. Więc będę sobie testował nowe produkty [Dodano: 10 wrz 2017 - 21:01]P.S.Kiełby tak ciulato wieszane bo miejsca brakowało. Przegięliśmy z kumplem z ilością wsadu. Samych wędzonek to i 50-60 kg zapakuję na luzie. Ale z kiełbami już mniej. Tak czy siak około 50 kg udało się załadować Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-566292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 10 Września 2017 No brawo - a co do wędzenia to klasa - niech się inni uczą :clap: Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-566301 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 10 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 10 Września 2017 No brawo - a co do wędzenia to klasa - niech się inni uczą :clap: Jestem zrymbany jak koń po westernie ale zadowolony. 2 wędzenie w moim nowym wychodku ale pierwsze takiej ilości - dla mnie to był największy wsad w życiu wędzarniczym. Nieco stresu było że coś pójdzie nie tak. Ale mój wychodek mega stabilny- 50-55 C cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/12/#findComment-566304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.