chudziak Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 2 Grudnia 2017 sposob tradycyjny z lekka przesada w pikantnosci Tzn jaki bo jakoś tak inaczej wygląda ? Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-578084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 2 Grudnia 2017 sposob tradycyjny z lekka przesada w pikantnosci Tzn jaki bo jakoś tak inaczej wyglądahttps://www.koreanbapsang.com/?s=kimchi Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-578087 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 9 Lutego 2018 A ja mam takie pytanie odnośnie kimchi. Jak mocno ma to fermentować? Piszecie żeby nie zakręcać bo może wybuchnąć. A moje kimchi stoi w cieple, temp. pokojowej już ze 3 dni, i jakoś wcale tak mocno nie fermentuje, nie idą żadne bąbelki. Zapach też n ie zabija. Coś źle zrobiłem? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-588269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 9 Lutego 2018 (edytowane) jak zrobiłeś mniej więcej wg mojej ścieżki ,to do 5 dni masz ukiszone trochę przemieszać trochę przebij jak kapustę, to nie wino spróbuj na smak Edytowane 9 Lutego 2018 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-588278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 9 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 9 Lutego 2018 to do 5 dni masz ukiszone trochę przemieszać trochę przebij jak kapustę, No to poczekam jeszcze ze 2 - 3 dni. Dzięki. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-588281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 10 Lutego 2018 Ciekawy przepis... jak wiele na forum Z fermentacją?! Będzie chwilka, do testów.. Zainspirował mnie Zazdroszczę Ci tych scyzoryków... arsenał na ścianie .Za całość Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-588295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 10 Lutego 2018 tych scyzoryków Janusz - zapewne nie jesteś ani pierwszym i mam nadzieję nie ostatnim co jest zainteresowany kimchi i bardzo się cieszę . Co do scyzoryków - Ty jako fachowiec też cenisz dobre narzędzia - wiesz doskonale - tępym dłutem nie porzeźbisz w drewnie , Ja tak samo lubię dobre narzędzia i tak je traktuję Zdrówka Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-588312 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 10 Lutego 2018 Ja swoje chowam gdzie mogę i tak mi potępią To wrzucą razem ze sztućcami łyżkami itp. Nawet nakryłem procedery wykręcania śrubek, podważania. Raz paczam a tu nóż nie ma czubka!!?? Myślę se ... znowu jakaś cholera odkręcała śrubki. Skąd że.. czubek noża znalazłem wbity w deskę do krojenia. Przez przypadek oczywiście Kroje se cos tam na desce a tu nóż po czymś jeździ stalowym . Paczam a tu czubek sie od noża znalazł Raz z zemsty i niemocy pochowałem noże... Nie umiecie dbać to kroić czym jest... Płakali, prosili, zaklinali... Uległem ;( i muszę znosić widok szczerbców Można? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-588314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 10 Lutego 2018 JAnusz nie placz. Kup rodzinie slredniej jakosci noze i juz. JA swoje dlugo trzymalam w walisce, aby nie braki. Teraz ,kiedy na stale juz jestem w domowej kuchni to wsadzilam do szuflady. Zapowiedziane jest ze to sa noze mamy i ich nie mozna ruszyc. Bo mama ,kiedy wezmie noz i moze sie zdenerwowac jak cos bedzie nie tak, a noz w koncu bedie miala w rece Nie ryzykuja, a tylko raz rzucilam noze Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-588401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 11 Lutego 2018 (edytowane) musisz kilka dni poczekać, muszą dojrzeć Już chyba kilka dni minęło a jak nie było tak nie ma na spróbowanie. Edytowane 11 Lutego 2018 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-588428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 11 Lutego 2018 (edytowane) Już chyba kilka dni minęło a jak nie było tak nie ma na spróbowanie.zapraszam - mam i jest gotowe ale jest ostre Edytowane 11 Lutego 2018 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-588429 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly-maly Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 11 Lutego 2018 Muski zabierz na zlot do Zakopanego to spróbujemy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-588430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 11 Lutego 2018 zabierz na zlot do Zakopanego chyba trzeba zrobić nowe i pewnie więcej ? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-588444 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 28 Lutego 2018 (edytowane) Kimchi można robić nawet w mróz Edytowane 28 Lutego 2018 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-590397 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 28 Lutego 2018 Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-590398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 28 Lutego 2018 Kimchi można robić nawet w mróz O Ty. A ja jeszcze mam trochę z poprzedniego zakiszenia. Muszę zrobić następną porcję. Tylko muszę w końcu zamówić tą specjalną paprykę. PS. Muski, a w sobotę będę w Nadarzynie, na targach moto. Nie wybierasz się? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-590402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 28 Lutego 2018 Kimchi można robić nawet w mróz O Ty. A ja jeszcze mam trochę z poprzedniego zakiszenia. Muszę zrobić następną porcję. Tylko muszę w końcu zamówić tą specjalną paprykę. PS. Muski, a w sobotę będę w Nadarzynie, na targach moto. Nie wybierasz się? Nie wiem .......o której będziesz? Ja mam do Ptaka 2 km Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-590403 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 28 Lutego 2018 Nie wiem .......o której będziesz? Ja mam do Ptaka 2 km Gdzieś tak około 9-9.30.http://www.shadow.org.pl/shocpl_200.gifJak byś był, i spotkał kogoś z takim logo na plecach kamizelki, to pytaj o Todka. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-590405 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 imchi można robić nawet w mróz Jako ciekwostkę napiszę, że forowicz @cujaneric z forum eng. robi aktualnie salami z dodatkiem smaków kimchi. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-595330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Super to wygląda.Nie no chyba będzie trzeba zrobić. Kiszonki lubię, chilli uwielbiam. Wyjścia nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-595332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 chyba będzie trzeba zrobić Serdecznie polecam robi aktualnie salami z dodatkiem smaków kimchi. Swietnie - a dodatek Kimchi do gulaszu Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-595354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 To mam robić gulasz? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-595358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 (edytowane) To mam robić gulasz?oczywiście - dodatek dostajesz samo Kimchi chyba nie jest dla Ciebie - ty nie lubisz pikantnych potraw Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-595359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cressi Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Totalnie wyczynowo smakują Kimchi noodles - szczególnie pomocne na objawy zespołu dnia następnego. Po naszemu to byłaby chyba forma pikantnego kapuśniaku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-595407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 9 Lipca 2018 Wczoraj - zostałem troche zaskoczony - jako dodatek w obiedzie był ryż tzw kleisty - i goście poprosili o kimchi do tego ryżu . Dowiedziałem się ,że na sniadanie ryż z kimchi to tak jak u nas jajecznica . Mam nadzieję ,że Nasz drogi Chudziaczek ( ) - to potwierdzi lub zaprzeczy - sam jestem ciekaw tego potwierdzenia Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14452-kimchi/page/4/#findComment-602102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.