Muski Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #726 Opublikowano 5 Lutego 2019 Co masz na myśli.? Wiedziałem co by tam w garze z solanką nie grzebac brudnymi łapkami przekładając 2 razy na dzień Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-622737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #727 Opublikowano 5 Lutego 2019 Wiedziałem co by tam w garze z solanką nie grzebac brudnymi łapkami przekładając 2 razy na dzień Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-622739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #728 Opublikowano 5 Lutego 2019 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/?p=616060i szyneczka w worku peklowana na mokro Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-622747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najprawilniejszy Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #729 Opublikowano 5 Lutego 2019 hcesz 0,4L płynu wstrzyknąć w kg mięsa? Toć to prawie "produkcja" przemysłowa. Nie o to chodziło Tu mocno w stronę tego co podrzuca Muski - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-622751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 6 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij #730 Opublikowano 6 Lutego 2019 Nie o to chodziło Tu mocno w stronę tego co podrzuca Muski - dzięki Bo już się wystraszyłem że chcesz całą zalewę wstrzyknąć i typowo próżniowo zgrzać Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-622818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollum Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #731 Opublikowano 30 Października 2019 Dużo w temacie było o nowicjuszach czyli o mnie. Przeczytałem całe 37 stron z uwagą bo w lodówce mam 7 kg mięsa w woreczkach i chciałem się dowiedzieć czy wyżyję - no niestety zdania są podzielone. Ale podczas czytania w głowie cały czas mi brzmiało "Who the fu..k is Alice?". Pozwólcie więc że zapytam: Co to (lub kto) na litość boską są te SiB-y???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-644525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piurko Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #732 Opublikowano 30 Października 2019 ... Siostry i Bracia ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-644528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #733 Opublikowano 31 Października 2019 Pozwólcie więc że zapytam: Co to (lub kto) na litość boską są te SiB-y???? Nie Ty pierwszy i nie ostatni Bracie Ja na początku nie miałam odwagi pytać i długo trwało zanim rozkminiłam o kogo chodzi Pozdrawiam Siostra Alinka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-644537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #734 Opublikowano 31 Października 2019 litość boską są te SiB-y??? Jako ,że to Wędzarnicza Brać taki skrót jak np. A wyjaśnienie masz już wyżej i brawo za odwagę -nie wiem= pytam Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-644544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #735 Opublikowano 31 Października 2019 SiB-y W tzw. oryginale to brzmi "Bracie i Siostry w Wędzarstwie" Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-644545 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #736 Opublikowano 31 Października 2019 W tzw. oryginale to brzmi "Bracie i Siostry w Wędzarstwie" a ja to przekręciłem na SiBy - bo BiSwW ? nijak a BiSy kojarzyły mi się z biesami - kobiety trzeba uszanować i dać im pierwszeństwo to S na początku Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-644556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollum Opublikowano 31 Października 2019 Zgłoś Udostępnij #737 Opublikowano 31 Października 2019 Dzięki bracia, i Tobie siostrzyczko też dzięki. Ale tak poważnie, to naprawdę przeczytałem cały temat - ciekawy za wyjątkiem niepotrzebnych napinek. Taką mam konkluzję: Wielokrotnie jest tam mowa o nowych (o mnie) którzy się tu uczą i traktują to co napisane jak objawienie. Jest to wzruszające i dobrze o Was świadczy że martwicie się żeby facet którego nawet nie znacie coś nie skopał. O ile rozumiem różnice zdań w kwestii słoności, w kwestii soczystości, w kwestii różowości i smakowitości tudzież szkodliwości polietylenu w kontakcie z solą peklującą (pobiegłem sprawdzić i nie myliłem się - sól peklująca którą wczoraj kupiłem jest oryginalnie przez producenta zapakowana w foliowe opakowanie WTF?) to przecież nie o tym rozmowa. Jeśli pojawia się w dyskusji toksyna botulinowa to już żarty się kończą. Nawet ktoś tak zielony jak ja wie że tu nie chodzi o ból brzucha, smród w lodówce lub kleks na galotach tylko że gra się toczy o życie.Powiem Wam że to trochę deprymujące że ludzie zajmujący się wędliniarstwem od lat nie potrafią dojść do konsensusu czy ja mogę umrzeć czy nie po moim schabie przygotowanym zgodnie ze wskazówkami kolegów. Wybaczcie ale to nie jest poważne podejście do śmiertelnie (nomen omen) poważnej kwestii. Nie mieści mi się w głowie że kwestii która jest zerojedynkowa w XXI wieku nie potrafimy rozwiązać. Forum jest liczne, są tu setki ludzi. Wielu wzięło udział w dyskusji. Można ich podzielić na takie grupy:- najliczniejsza to zwolennicy peklowania w woreczkach- wielu obchodzi temat pisząc o słoności, ciśnieniu i spacerach cząstek azotynów po mięsie i milczą bo albo nie wiedzą co myśleć albo (co wielce prawdopodobne) peklują po cichutku w woreczkach. Z peklowaniem w woreczkach jest jak z głosowaniem na Kaczyńskiego, nikt się nie przyznaje a potem okazuje się że pół Polski głosowało i sru - 43%.- arkadiusz który jest przeciwny ale dlatego że uważa peklowanie suche bez worków za lepszą metodę na smaczne wyroby. Tak uważa i to jest OK ale o śmierci nie wspomina.- miro który mówi że można od tego umrzeć Tak na chłodno to przepraszam, czy ja jestem na forum na którym 98% doświadczonych pasjonatów plus nowicjusz gollum na codzień ryzykuje życiem? Ja w to nie wierzę po prostu, wybaczcie. Bo jeśli tak jest to wychodziłoby na to że jesteśmy bandą idiotów czyli SiBI... Zwróćcie uwagę że samo prowadzenie przez poważnych fachowców dyskusji (nierozstrzygniętej) czy coś jest czy nie jest śmiertelnie trujące jest kurde trochę niepoważne... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-644574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #738 Opublikowano 2 Listopada 2019 Gollum, nic i nigdy nie zwalnia z myślenia...Stosuj się ściśle do reguł, których przestrzegamy ad postępowania z mięsem, na każdym, bezwzględnie, etapie.To wystarczy...zapewniam Cię Dobrej Zabawy... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-644793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #739 Opublikowano 2 Listopada 2019 Ja wspominał o śmierci nie będę bo nie wiem czy ta metoda jest szkodliwa czy nie,ale jak sobie przypominam pisałem ,że metoda nie jest do końca przebadana i nie stosowana w przemyśle i to już powinno Ci dać do myślenia.Mimo ,że na tym forum mówią o mnie "beton" to wolę stosować metody sprawdzone i przebadane i takie, którymi posługuje się większość przemysłu mięsnego.Podejrzewam ,że tą metodę wymyślił jakiś amator bo mu miejsca w lodówce na peklowanie brakowało i to jest moim zdaniem jedyny plus tej metody.Jak będziesz stosował się do sprawdzonych i przebadanych metod to będzie dobrze.Eksperymenty zostaw innym.Raz taki eksperyment przeprowadziłem,żeby porównać z tradycyjną metodą i podtrzymuje to co napisałem na ten temat wcześniej.Szału nie było. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-644797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #740 Opublikowano 2 Listopada 2019 @ gollumI sam sobie już strzeliłeś w kolano, pisząc o foli.Przeczytaj co napisałeś, pomyśl i znajdź błąd w myśleniu. Dlaczego jestem przeciw?Dla tego samego między innymi co Arkadiusz.Metoda nie sprawdzona przez badanie mięsa po procesie peklowania. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-644803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #741 Opublikowano 2 Listopada 2019 Boczek zapeklowany próżniowo jest bardziej intensywnie wybarwiony niż w tym samym czasie na mokro . Sprawdzone . Drugim plusem jest to że nacieramy odmierzoną dawką samej peklosoli mamy ten komfort do tego kiedy mamy czas wędzić lub robić np. kiełbasy i nawet kilka dni leży dłużej to nie gra roli na słoność .O komforcie w lodówce pisano . Co do plastiku to ktoś to dopuścił do kontaktu z żywnością . Tu fotka moich ostatnich wyrobów peklowanych próżniowo tylko cztery dni a polędwica jest naprawdę słusznych rozmiarów i nie ma szarego oczka . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-644820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollum Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #742 Opublikowano 2 Listopada 2019 Miro, ale ja Cię nie kontestuję na litość boską. Arkadiusz mówi że inna metoda jest lepsza i ja to rozumiem i szanuję tak jak napisałem a Ty wyjeżdżasz od razu z przestrzeliwaniem istotnych stawów. W dodatku moich. Mi chodzi tylko o to że różnica między nie do końca udaną wędliną a wędliną zawierającą toksynę botulinową jest jak między Sharon Stone a Joanną Senyszyn... Obie po sześćdziesiątce niby ale jest jakby inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-644830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #743 Opublikowano 2 Listopada 2019 @gollumŹle mnie zrozumiałeś. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-644858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollum Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #744 Opublikowano 2 Listopada 2019 Ty mnie też miro. Ja się z Ciebie nie nabijam, szanuję Cię. Po prostu chciałbym mieć jasność w kwestii bezpieczeństwa a tu po 37 stronach nie mam i mnie to smuci. Jestem wytrawnym grzybiarzem, zbieram gatunki których ludzie nie ruszają, marynuję jadalne muchomory i robię z nich zupy, potrafię je oznaczać, jestem bardzo wyczulony w kwestii zatruć, szczególnie tych ciężkich. Tylko tyle i aż tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-644879 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #745 Opublikowano 2 Listopada 2019 (edytowane) Do czego "piłem"?A do tego, że co innego pakować peklsól w worek foliowy, a co innego w nim peklować. Ile tu jest wpisów, jak to zalewa reagowała z innymi naczyniami jak z nierdzewki czy plastiku do spożywki.A i sam plastik do spożywki nie jest równy innemu, również do spożywki. I sedno sprawy według mnie.Nie po to robię własne wędliny, które w odróżnieniu od sklepowych mają być choć trochę zdrowsze, żeby iść na skróty z powodu braku miejsca w lodówce, czy lenistwa peklowania przyspieszonego. U mnie mięso leży w zalewie 10-14 dni, przy standardowej zalewie i nigdy nie zrobię inaczej, póki prze wymyślone, przez prze internetowych mędrców metody nie zostaną zbadane. Ludzie wierzą internetowi jak te BARANY.Bo jak coś jest na YouTube, to MUSI być THE BEST...a to sorry GÓWNO PRAWDA. Wzoruje się na 16-ce, bo to jakby nie było najlepsze i najbardziej wiarygodne źródło wiedzy w temacie wyrobu wędlin.Nowatorskie, niesprawdzone metody oparte na zasadzie..ja tak robię, jem i żyje...mam w głębokim poważaniu.Nie będzie mi wyznaczał zasad jeden z drugim, co zrobił parę kilo wyrobów i uważa się za mędrca technologii. Niech sobie w domu robią jak chcą, mi to lotto, ja tego jeść nie będę. Wiem co robię, wiem jak robię i tego będę się trzymał. Edytowane 2 Listopada 2019 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-644915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #746 Opublikowano 2 Listopada 2019 (edytowane) I sedno sprawy według mnie. Nie po to robię własne wędliny, które w odróżnieniu od sklepowych mają być choć trochę zdrowsze, żeby iść na skróty z powodu braku miejsca w lodówce, czy lenistwa peklowania przyspieszonego.Miro, z całym szacunkiem do Ciebie tutaj wsadę trochę kij w mrowisko.Rozumiem że nie idziesz na skróty i mięso do własnych wyrobów uzyskujesz z własnej hodowli, tak? Musiałem to napisać bo chyba Cię trochę poniosło, Ludzie wierzą internetowi jak te BARANY.Wiesz ilu "baranom" piszesz tu Siostro czy Bracie?Przypominam Ci że my też "spotykamy się" w necie Nie bronę broń Boże tej metody jednak z własnego doświadczenia napiszę że w sumie z 5 razy "peklowałem" tym sposobem i ani razu nie zepsułem surowca. Natomiast peklując w p.-solance kilka kilo wyrzuciłem na śmieci. Dlatego pewniej się czuję przy wyrobie wędlin niż wędzonek bo jakoś tego nie ogarniam. Edytowane 2 Listopada 2019 przez wróbel75 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-644917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #747 Opublikowano 2 Listopada 2019 Może nie z własnej hodowli, ale kupuję tylko i wyłącznie polską świnie. A czemu zepsułeś mięso peklując na mokro, to już wyłącznie twoja wina.Coś zrobiłeś źle, bo mi i nie tylko mi to się nie zdarzyło....nigdy. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-644918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #748 Opublikowano 2 Listopada 2019 A czemu zepsułeś mięso peklując na mokro, to już wyłącznie twoja wina. Idąc Twoim tokiem myślenia to pewnie masz rację - bo posłuchałem "Baranów z neta".(przepraszam tych, którzy poczuli się urażeni, wiecie że nie miałem Was na myśli) Coś zrobiłeś źle, Od Einstein WB się trafił. To przeanalizuj sobie teraz cały proces peklowania na mokro i zobacz ile jest "czynników" na których można się przejechać/mogą wpłynąć na to że produkt ląduje w koszu. I porównaj to z peklowaniem na sucho. To może wpadniesz na to że peklując na sucho jest mniejsza szansa coś sp...ć ( A przynajmniej ja się tak naumiałem) Nie wnikam już czy w workach czy bez nich. bo mi i nie tylko mi to się nie zdarzyło....nigdy. Jak już spuścisz z siebie powietrze, to pomyśl że na tym forum są jeszcze setki takich jak ja którym czasem zdarzy się coś S*cenzura*IĆ!!!(przepraszam Adminów) Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-644919 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #749 Opublikowano 3 Listopada 2019 Hahahha - stary duch zostal odgrzebany - Moze wiec nieco od poczatku - Jeśli pojawia się w dyskusji toksyna botulinowa to już żarty się kończą. Nawet ktoś tak zielony jak ja wie że tu nie chodzi o ból brzucha, smród w lodówce lub kleks na galotach tylko że gra się toczy o życie.poczytaj troche na "naszych" stronach o botulinie i dlaczego od wielu lat problem ten przestal byc az tak szczegolnie wazny ( wikipedie pozostaw w spokoju raczej). Dla przypomnienia - temat ten zostal niejako przedluzony tutaj - https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15085-zmiany-w-mi%C4%99sie-w-czasie-dojrzewania-w%C4%99dlin-ca%C5%82o-mie%C5%9Bniowych/#entry614448 i posty ponizej wskazanego.Ciekawe jakie zmiany nastapily po niemal roku od ostatnich wpisow w temacie.... Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-644920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij #750 Opublikowano 3 Listopada 2019 (edytowane) Zaraz się okaże, że peklowanie na mokro to lot w kosmos z lądowaniem na księżycu. O nie! To banalnie proste zadanie, pod warunkiem że stosuje się sprawdzoną metodę, a nie kolejne kombinacje pójścia na skróty. Tu jest pies pogrzebany.Dezinformacja w internecie, bzdurne przepisy od mędrców. W czym problem?1 kg mięsa, i do tego 0,4 litra zalewy 10%.Kosmos?To o jakich punktach krytycznych piszesz? Masz gotowca, kalkulator,wpisujesz wagę mięsa i klikasz oblicz....co tu można schrzanić? http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/solankamokro.html Edytowane 3 Listopada 2019 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/30/#findComment-644923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.