Skocz do zawartości

Spontanicznie zwędzone :)


Rekomendowane odpowiedzi

Przedsmak świątecznego wędzenia :) Reszta zostanie wyjęta z wędzarni rano, niech sobie przez noc odpocznie :)

post-73631-0-41293800-1514074365_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14769-spontanicznie-zw%C4%99dzone/page/2/#findComment-581294
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Przedsmak świątecznego wędzenia

Kolory zachodzącego słońca; radosne i nostalgiczne zarazem.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14769-spontanicznie-zw%C4%99dzone/page/2/#findComment-581313
Udostępnij na innych stronach

 

 

Przedsmak
:thumbsup: Paweł - widać ,że wędzić umiesz  :thumbsup: ​ , Podaj nam sposób przygotowania tego karpia przed wedzeniem - tylko nie pisz ,że normalnie ;)  :D 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14769-spontanicznie-zw%C4%99dzone/page/2/#findComment-581316
Udostępnij na innych stronach

 

Kolory zachodzącego słońca; radosne i nostalgiczne zarazem.
Aż przychodzi na myśl ten cytat: "Gdzie bursztynowy świerzop, gryka jak śnieg biała
Gdzie panieńskim rumieńcem dzięcielina pała"  :) 

 

 

 

sposób przygotowania tego karpia przed wedzeniem
Skoro nie ma być normalnie, to będzie tak jak zwykle ;) https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11739-projekt-w%C4%99dzarni-z-grillem-qba-69/page-6?do=findComment&comment=498040

 

Pozdrowionka :) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14769-spontanicznie-zw%C4%99dzone/page/2/#findComment-581343
Udostępnij na innych stronach

Kolegowie dziękuję za Wasze pochlebne opinie :) Czasem zwędzi się lepiej, czasem jeszcze lepiej :) I o to chodzi :)

 

Wczorajsze kiełbaski, po nocy w wędzarni. Do odrobiny kabanosów dorzuciłem garść sparzonych dzień wcześniej parówek, co by na fotce coś się działo :)

post-73631-0-02143900-1514124875_thumb.jpgpost-73631-0-40231500-1514124891_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14769-spontanicznie-zw%C4%99dzone/page/2/#findComment-581381
Udostępnij na innych stronach

co by na fotce coś się działo

Piękne - brak mi słów...

Rzemiosło artystyczne  :thumbsup:

Pozdrawiam wigilijnie 

Edytowane przez EAnna

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14769-spontanicznie-zw%C4%99dzone/page/2/#findComment-581383
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję za miłe słowa :) 

Aniu, również pozdrawiamy :) 

sajmon0609, część farszu z Halusi kabanosów, nadziana w jelita wieprzowe. Po uwędzeniu podpiekana w wędzarni. Powisi, podeschnie i zniknie ;) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14769-spontanicznie-zw%C4%99dzone/page/2/#findComment-581433
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Twój reaktor kiełbasiany nie stygnie

Mrozy idą, trzeba dogrzewać świat :D

 

Ostatnio jakaś dziwna moda na parówki ;) Mam i ja :) Parę serków po włoskiemu też poszło w dym :)

post-73631-0-00363900-1515971985_thumb.jpg

 

Pozdrowionka :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14769-spontanicznie-zw%C4%99dzone/page/2/#findComment-584509
Udostępnij na innych stronach

Dwudniowe zadymianie przeszło do historii. 

Na początek mój "patent" na równoległe wędzenie zimnym dymem. Trochę chorizo, pociągnięte eksperymentalnie dwa dni z rzędu.

post-73631-0-11501900-1516039945_thumb.jpgpost-73631-0-65746200-1516039955_thumb.jpg

 

A w komorze wędzarniczej, standardowo w temperaturze 50C, znalazła się też kiełbasa "na szybko" robiona na specjalne życzenie dla znajomej z Ukrainy. Mówi, że tam takich nie robią :)

post-73631-0-73379300-1516039965_thumb.jpg

 

Na koniec podpiekłem ćwiartki drobiowe, takie "kęski piwne" po mojemu :D Jak to mówi Halusia, "Już można jeść" ;)

post-73631-0-47506500-1516039977_thumb.jpg

 

Zjadłem jeszcze gorące, zaraz po wyciągnięciu z wędzarni. Oczywiście z chlebkiem pieczonym w garnku :)

 

Pozdrowionka SiB-y :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14769-spontanicznie-zw%C4%99dzone/page/2/#findComment-584610
Udostępnij na innych stronach

 

 

Na początek mój "patent" na równoległe wędzenie zimnym dymem
pomysł ciekawy - wędzenie pośrednie :thumbsup: ​a być może prawidłowiej wtórne :thumbsup: 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14769-spontanicznie-zw%C4%99dzone/page/2/#findComment-584620
Udostępnij na innych stronach

  • 5 tygodni później...

Witanko :)

Chwilę już tu nie pisałem, więc pora coś wrzucić. Robiłem jakieś kiełby i inne takie, ale to już oklepane i nie robiłem nawet zdjęć  :laugh:

Za czyjąś namową postanowiłem jednak wrzucić coś, czego do tej pory chyba jeszcze tu nie pokazywałem :D

 

Dzik jest dziki, dzik jest zły...  :frantics:

post-73631-0-82287000-1518696747_thumb.jpg

 

A wcale nie taki zły :no:  Dobre kiełbaski i inne frykaski z niego idzie poczynić :thumbsup:

post-73631-0-43898000-1518696798_thumb.jpg

 

Pozostałe po rozbiorze kości, wrzuciłem do gara i wyszło trochę mięsiwa, na dziką kaszankę ;)

post-73631-0-23323900-1518696918_thumb.jpg

 

Jeszcze ujęcie na wnętrze wędzaryny, ze zwędzoną dziką kiełbą  :D

post-73631-0-10649200-1518697075_thumb.jpg

 

A tu już fota obgarniętego materiału, na jednej kupie  ;)

post-73631-0-19564700-1518697167_thumb.jpg

 

I tak to mniej więcej półtorej dzika oraz kawał świni, przeszło do historii  :laugh:

Pozdrowionka SiB-y

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14769-spontanicznie-zw%C4%99dzone/page/2/#findComment-588866
Udostępnij na innych stronach

:D To nocne zdjęcie może świadczyć o tym, że dzik obraca się w szarej strefie. :D :D :D 

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14769-spontanicznie-zw%C4%99dzone/page/2/#findComment-588868
Udostępnij na innych stronach

Dziękuję za zainteresowanie tematem i opinie, powodujące radość serca :)

 

 

Mam pytanie czy mięso z dzika mroziłeś przed peklowaniem ?

10 dni się mroziło :) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14769-spontanicznie-zw%C4%99dzone/page/2/#findComment-588956
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.