Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Spontanicznie zwędzone :)


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
83 odpowiedzi w tym temacie

#21 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8075 postów

Napisano 11 gru 2017 - 18:28

gdyż pasztetów nie robię,a dobrego ze świecą szukać

  Mogę Cię nauczyć  ;) :facepalm:   :thumbsup:

 

Paweł - a  nic nie robić - to ty chyba nie umiesz  ;)  :thumbsup:  :clap: 


Użytkownik Muski edytował ten post 11 gru 2017 - 18:31


#22 qba-69

qba-69

    Weteran

  • Zbanowani
  • 1800 postów

Napisano 15 gru 2017 - 21:16

Dziękuję za każdy objaw zainteresowania moimi wydziwiasami ;)

Mikołaj dotarł i do mnie ;) Wcielił się w niego forumowy kolega Dziadek Maciek (Jacek, dziękuję), który wysłał "paczuszkę" jeszcze przed zaksięgowaniem przelewu, żebym jak najprędzej mógł cieszyć się nową zabawką :) Choć to nie do końca zabawka, to 7 litrowy potwór, ze sklepu http://wedzarnie.com.pl.

Załączony plik  100_2737.JPG   191,41 KB   10 Ilość pobrań



#23 binio1111

binio1111

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3406 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 15 gru 2017 - 22:53

No to teraz pociśniesz :thumbsup:  Setki metrów kiełbas i kilometry kabanosów  - Tylko lejek do kabanosków u kolegi jumbo zamów . Gratulować prezentu :)



#24 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2445 postów

Napisano 16 gru 2017 - 11:04

😁 Kiełbasofilia chłodniejszymi miesiącami się nasila... Zajebiaszczy sprzęcior👌 Umili robotę, płynniejszą będzie 😁😉

#25 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 30319 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 16 gru 2017 - 11:19

Nooo Kuba, teraz dopiero pokażesz na co naprawdę Cię stać. :D 



#26 qba-69

qba-69

    Weteran

  • Zbanowani
  • 1800 postów

Napisano 24 gru 2017 - 01:13

Przedsmak świątecznego wędzenia :) Reszta zostanie wyjęta z wędzarni rano, niech sobie przez noc odpocznie :)

Załączony plik  100_2740.JPG   185,6 KB   9 Ilość pobrań



#27 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 10372 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 24 gru 2017 - 09:12

Przedsmak świątecznego wędzenia

Kolory zachodzącego słońca; radosne i nostalgiczne zarazem.



#28 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8075 postów

Napisano 24 gru 2017 - 09:21

Przedsmak
:thumbsup: Paweł - widać ,że wędzić umiesz  :thumbsup: ​ , Podaj nam sposób przygotowania tego karpia przed wedzeniem - tylko nie pisz ,że normalnie ;)  :D 

#29 qba-69

qba-69

    Weteran

  • Zbanowani
  • 1800 postów

Napisano 24 gru 2017 - 10:38

Kolory zachodzącego słońca; radosne i nostalgiczne zarazem.
Aż przychodzi na myśl ten cytat: "Gdzie bursztynowy świerzop, gryka jak śnieg biała
Gdzie panieńskim rumieńcem dzięcielina pała"  :) 

 

sposób przygotowania tego karpia przed wedzeniem
Skoro nie ma być normalnie, to będzie tak jak zwykle ;) https://wedlinydomow...e-6#entry498040

 

Pozdrowionka :) 



#30 binio1111

binio1111

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3406 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 24 gru 2017 - 10:55

Kolory mogą być wzorem do doścignięcia :thumbsup:. Najlepszego na Święta :) 



#31 ziezielony

ziezielony

    Weteran

  • **VIP**
  • 2445 postów

Napisano 24 gru 2017 - 13:18

:) Trochę słabo tak stać pod ścianą doskonałości.... :thumbsup: :D

świetnie zwędzone QBQ :clap: :clap: :clap: :thumbsup:



#32 qba-69

qba-69

    Weteran

  • Zbanowani
  • 1800 postów

Napisano 24 gru 2017 - 15:17

Kolegowie dziękuję za Wasze pochlebne opinie :) Czasem zwędzi się lepiej, czasem jeszcze lepiej :) I o to chodzi :)

 

Wczorajsze kiełbaski, po nocy w wędzarni. Do odrobiny kabanosów dorzuciłem garść sparzonych dzień wcześniej parówek, co by na fotce coś się działo :)

Załączony plik  100_1.JPG   190 KB   7 Ilość pobrańZałączony plik  100_2.JPG   194,27 KB   7 Ilość pobrań



#33 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 10372 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 24 gru 2017 - 15:42

co by na fotce coś się działo

Piękne - brak mi słów...

Rzemiosło artystyczne  :thumbsup:

Pozdrawiam wigilijnie 


Użytkownik EAnna edytował ten post 24 gru 2017 - 15:45


#34 sajmon0609

sajmon0609

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 178 postów
  • MiejscowośćBeskidy Cieszynśkie

Napisano 24 gru 2017 - 16:30

Wyroby piękne Jaka to kiełbasa jak byś mógł podać  :clap:



#35 qba-69

qba-69

    Weteran

  • Zbanowani
  • 1800 postów

Napisano 24 gru 2017 - 22:19

Dziękuję za miłe słowa :) 

Aniu, również pozdrawiamy :) 

sajmon0609, część farszu z Halusi kabanosów, nadziana w jelita wieprzowe. Po uwędzeniu podpiekana w wędzarni. Powisi, podeschnie i zniknie ;) 



#36 ZLeP

ZLeP

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1344 postów
  • MiejscowośćStare Sioło

Napisano 24 gru 2017 - 22:38

Kuba, widzę, że Twój reaktor kiełbasiany nie stygnie.
:tongue:

 

Piękne wędzonki.



#37 qba-69

qba-69

    Weteran

  • Zbanowani
  • 1800 postów

Napisano 15 sty 2018 - 00:21

Twój reaktor kiełbasiany nie stygnie

Mrozy idą, trzeba dogrzewać świat :D

 

Ostatnio jakaś dziwna moda na parówki ;) Mam i ja :) Parę serków po włoskiemu też poszło w dym :)

Załączony plik  100_2826.JPG   132,96 KB   10 Ilość pobrań

 

Pozdrowionka :)



#38 qba-69

qba-69

    Weteran

  • Zbanowani
  • 1800 postów

Napisano 15 sty 2018 - 19:20

Dwudniowe zadymianie przeszło do historii. 

Na początek mój "patent" na równoległe wędzenie zimnym dymem. Trochę chorizo, pociągnięte eksperymentalnie dwa dni z rzędu.

Załączony plik  1.jpg   150,64 KB   8 Ilość pobrańZałączony plik  2.jpg   134,01 KB   8 Ilość pobrań

 

A w komorze wędzarniczej, standardowo w temperaturze 50C, znalazła się też kiełbasa "na szybko" robiona na specjalne życzenie dla znajomej z Ukrainy. Mówi, że tam takich nie robią :)

Załączony plik  3.jpg   193,64 KB   8 Ilość pobrań

 

Na koniec podpiekłem ćwiartki drobiowe, takie "kęski piwne" po mojemu :D Jak to mówi Halusia, "Już można jeść" ;)

Załączony plik  4.jpg   176,19 KB   8 Ilość pobrań

 

Zjadłem jeszcze gorące, zaraz po wyciągnięciu z wędzarni. Oczywiście z chlebkiem pieczonym w garnku :)

 

Pozdrowionka SiB-y :)



#39 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8075 postów

Napisano 15 sty 2018 - 20:08

Na początek mój "patent" na równoległe wędzenie zimnym dymem
pomysł ciekawy - wędzenie pośrednie :thumbsup: ​a być może prawidłowiej wtórne :thumbsup: 

#40 qba-69

qba-69

    Weteran

  • Zbanowani
  • 1800 postów

Napisano 15 lut 2018 - 13:23

Witanko :)

Chwilę już tu nie pisałem, więc pora coś wrzucić. Robiłem jakieś kiełby i inne takie, ale to już oklepane i nie robiłem nawet zdjęć  :laugh:

Za czyjąś namową postanowiłem jednak wrzucić coś, czego do tej pory chyba jeszcze tu nie pokazywałem :D

 

Dzik jest dziki, dzik jest zły...  :frantics:

Załączony plik  1.jpg   74,03 KB   10 Ilość pobrań

 

A wcale nie taki zły :no:  Dobre kiełbaski i inne frykaski z niego idzie poczynić :thumbsup:

Załączony plik  2.JPG   210,01 KB   8 Ilość pobrań

 

Pozostałe po rozbiorze kości, wrzuciłem do gara i wyszło trochę mięsiwa, na dziką kaszankę ;)

Załączony plik  3.JPG   215,63 KB   8 Ilość pobrań

 

Jeszcze ujęcie na wnętrze wędzaryny, ze zwędzoną dziką kiełbą  :D

Załączony plik  4.JPG   213,93 KB   8 Ilość pobrań

 

A tu już fota obgarniętego materiału, na jednej kupie  ;)

Załączony plik  5.JPG   210,7 KB   8 Ilość pobrań

 

I tak to mniej więcej półtorej dzika oraz kawał świni, przeszło do historii  :laugh:

Pozdrowionka SiB-y






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych