MariuszB Opublikowano 24 Marca Zgłoś Udostępnij #2026 Opublikowano 24 Marca Według mnie 1, 2, 4 jeden rodzaj, 3 inny rodzaj 😉 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #2027 Opublikowano 24 Marca 6 godzin temu, szrekPL napisał(a): Obstawiam 2 kiełbaski tego samego smaku/rodzaju 5 godzin temu, @halusia@ napisał(a): Wg mnie 2 rodzaje. Te bo bokach Te same. Dwie inne ale dobre odpowiedzi = jeden przepis , zewnętrzne wymieszane w mieszałce , wewnętrzne wymieszane ręcznie / w obu odrobinę inny skład mięsa , bo idealnie tak samo się nie da/. Na żywo różnice były wyraźniejsze 1 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 24 Marca Zgłoś Udostępnij #2028 Opublikowano 24 Marca Czyli co? Podczas ręcznego mieszania tluszcz się mniej rozmazuje? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002513 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #2029 Opublikowano 24 Marca Dokładnie tak Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 24 Marca Zgłoś Udostępnij #2030 Opublikowano 24 Marca To jak nadziewanie kiełbasy maszynką. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij #2031 Opublikowano 25 Marca 9 godzin temu, Muski napisał(a): Dwie inne ale dobre odpowiedzi = jeden przepis , zewnętrzne wymieszane w mieszałce , wewnętrzne wymieszane ręcznie / w obu odrobinę inny skład mięsa , bo idealnie tak samo się nie da/. Na żywo różnice były wyraźniejsze 😁 9 godzin temu, quadro555 napisał(a): Czyli co? Podczas ręcznego mieszania tluszcz się mniej rozmazuje? Oczywiście. Dlatego tłuste zawsze daje do mieszalki na sam koniec i krótko. 1 Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij #2032 Opublikowano 25 Marca Patrząc na zdjęcie nie znałem jeszcze odpowiedzi Waldka i obstawiałem 2 różne kiełbaski🙂sugerując się właśnie składem surowcowym a zwłaszcza rozmiarem oczka do mielenia.Ale szczerze przyznaję, że nie wiedziałem o tym żeby sposób mieszania dał taki efekt końcowy🙁 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #2033 Opublikowano 25 Marca 13 minut temu, gruby7074 napisał(a): przyznaję że nie wiedziałem o tym żeby sposób mieszania dał taki efekt końcowy Dlatego też dałem ten przykład 😉Myślę, że dla wielu SiBów jest to też nauka 😁 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #2034 Opublikowano 25 Marca Boloni ....wersje 1 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij #2035 Opublikowano 25 Marca (edytowane) 12 godzin temu, Muski napisał(a): Dwie inne ale dobre odpowiedzi = jeden przepis , zewnętrzne wymieszane w mieszałce , wewnętrzne wymieszane ręcznie Wniosek....lepiej mieszać ręcznie. Szkoda wydawać pieniędzy na mieszarkę. Edytowane 25 Marca przez BazylWidzew TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij #2036 Opublikowano 25 Marca Bardzo ładnie, kolorowo ale określić co jest w dodatkach się nie podejmę a już na bank nie w wersji nr 2 Czy słonina była parzona (mnie wydaje się że tak) no i co to za ciemne elementy na fotce nr 2 🤔 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij #2037 Opublikowano 25 Marca 9 minut temu, szrekPL napisał(a): Czy słonina była parzona Nie 9 minut temu, szrekPL napisał(a): co to za ciemne elementy na fotce nr 2 To wersja czekoladowa dla Pań na słodko. 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #2038 Opublikowano 25 Marca 25 minut temu, szrekPL napisał(a): co to za ciemne elementy na fotce nr 2 Gorzka termizowana czekolada 😇. 1 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij #2039 Opublikowano 25 Marca Farcimen myrtatum w pełnej krasie/okazałości, bardzo intrygujący pomysł z temperowaną czekoladą 😲 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #2040 Opublikowano 25 Marca (edytowane) 18 minut temu, szrekPL napisał(a): intrygujący pomysł Niestety, czekolada nawet ta do pieczenia lekko płynie / dość skomplikowany proces oddziaływania tłuszczy z mięsa na tłuszcze w czekoladzie w podwyższonej temperaturze/. Raczej jako ciekawostka , że można 🙃. Spodziewałem się tego , ale.......czasami fantazja górą nad rozumem. Zaraz będą tzw własne autorskie przepisy w internecie jako : własne wynalazki 😁. Edytowane 25 Marca przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij #2041 Opublikowano 25 Marca Teraz, Muski napisał(a): ale.......czasami fantazja górą nad rozumem W salami będzie odwrotnie🤔niedługo się przekonamy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002634 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij #2042 Opublikowano 25 Marca 8 minut temu, Muski napisał(a): Raczej jako ciekawostka , że można 🙃. Spodziewałem się tego , ale.......czasami fantazja górą nad rozumem. 5 minut temu, Grzewlod napisał(a): W salami będzie odwrotnie🤔niedługo się przekonamy. Gratulacje dla grupy eksperymentalnej, mały krok dla Was wielki dla naszej społeczności... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij #2043 Opublikowano 25 Marca 10 minut temu, Muski napisał(a): Zaraz będą tzw własne autorskie przepisy w internecie jako : własne wynalazki No niestety, tak to wygląda, ale myślę że odważnych co włożą czekoladę do mięsa zbyt wielu nie będzie🤔 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij #2044 Opublikowano 25 Marca 44 minuty temu, Muski napisał(a): Zaraz będą tzw własne autorskie przepisy w internecie jako : własne wynalazki 😁. Wcale bym się nie zdziwił . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #2045 Opublikowano 25 Marca Godzinę temu, szrekPL napisał(a): że odważnych co włożą czekoladę do mięsa zbyt wielu nie będzie Ale, pamiętaj głupich za to nie sieją Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij #2046 Opublikowano 25 Marca 3 godziny temu, szrekPL napisał(a): No niestety, tak to wygląda, ale myślę że odważnych co włożą czekoladę do mięsa zbyt wielu nie będzie🤔 Polędwica w cukrze nadal ma wzięcie 1 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 26 Marca Zgłoś Udostępnij #2047 Opublikowano 26 Marca 22 godziny temu, Muski napisał(a): Boloni ....wersje 😵Wow, obie wersje interesująco wyglądają😃. Widać kreatywność pomysłodawcy 😁 Czy czekolada podbija smak mortadeli, czy "dobrze do siebie pasują"? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #2048 Opublikowano 26 Marca 1 godzinę temu, ReniaS napisał(a): Czy czekolada podbija smak mortadeli, czy "dobrze do siebie pasują"? Tak podbija , czy pasują??? raczej w mojej ocenie nie koniecznie. Wszystko kwestią smaku i nawyku. O ile smaki wschodu i azji w wiekszości mi pasują to ich przyprawy w kiełbasach np juz niezbyt mi konweniują. Z czekoladą podobnie , ale zastosowana czekolada wysokiej jakości sama była super. Testowej wariacji w Bolony i parówkowej / też z czekolada / było po ok 30-40 dkg - ot experyment. Raczej nie bedę powtarzał ani ulepszał. Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 26 Marca Zgłoś Udostępnij #2049 Opublikowano 26 Marca 2 godziny temu, Muski napisał(a): raczej w mojej ocenie nie koniecznie. Słodycz zupełnie nie pasuje do tego zestawu przypraw. 3 godziny temu, Muski napisał(a): Raczej nie bedę powtarzał ani ulepszał. 👍 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1002857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij #2050 Opublikowano 4 Kwietnia Longaniza Surowa, miesiąc wisiała w garażu na drążku bez żadnych dodatkowych działań. Podaję przepis w stylu ostatnio bardzo modnym. Mięso Wp II, przyprawy /w tym peklosól/ , ocet. Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/82/#findComment-1005062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi