andrzej k Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #226 Opublikowano 26 Marca 2017 Wędzone w wędzarce kolegi .. Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-545422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #227 Opublikowano 26 Marca 2017 Andrzej- we wtorek dotrze grzałka z Borniaka - pewnie będzie ok.......... Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-545437 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #228 Opublikowano 26 Marca 2017 Andrzej- we wtorek dotrze grzałka z Borniaka No to już się wyjaśniło Gorąco pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-545465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #229 Opublikowano 26 Marca 2017 No to już się wyjaśniło Ale Andrzejku - było kilka telefonów od Braci Wędzarników - z chęcią pomocy - i to w tym całym ambarasie jest Najważniejsze na zasadzie : pakuj towar a już rozgrzewam wędzarkę - Naprawdę Wspaniałe - Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-545467 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #230 Opublikowano 26 Marca 2017 było kilka telefonów od Braci Wędzarników - z chęcią pomocy - Jakoś ten wątek przegapiłem też bym zadzwonił z pomocą . Nawet dałbym Tobie więcej czasu na spakowanie Z Nadarzyna nie masz daleko . Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-545468 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij #231 Opublikowano 26 Marca 2017 Jakiś taki trend ostatnio na wędzenie delikatne, muszę koniecznie sprawdzić bo na oko to chućliwe te wyroby. Muski, Przodowniku 150 % normy :clap: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-545469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #232 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 (edytowane) został wczoraj kawałek polędwicy wołowej i testowana świeżość jajeczek przepiórczych i modyfikowany przepis na chlebek...... i woda życia ... od Brata Żurka................Jak mi upadł telefon - to zaczął robić nieostre zdjęcia - sorki ( może jeszcze nad nim popracuję) Edytowane 14 Kwietnia 2017 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-547860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #233 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 (edytowane) Tak w czas Wielkanocny ...... trochę szynkowarzonej ... ,trochę białej........ niechcący wyszło 15 kg musze popracować nad równością - bo mi coś wychodzą różne i szyneczka ......jeszcze dzisiaj będzie polędwica..... Edytowane 15 Kwietnia 2017 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-548015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #234 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) Własna wędlinka.... szyneczka....polędwica.... szynkowarzone -szynka z boczusiem po 50%.....piers z kurczaka z udkami po....50%................łódeczki........jajeczka......... trochę pasztetu ...... boczuś pieczony....... jajeczka przepiórcze marynowane w buraczkach..... ............ sałatka z jajkiem..... Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-548216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek96 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #235 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 No no Waldku same pyszności???????????? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-548226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #236 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 A powiedz mi Waldeczku ile razy i na jakim sitku przepuszczasz mięso na pasztet.Skład też bym chętnie poznał. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-548229 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #237 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Qlinarne wspaniałości Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-548230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #238 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) ile razy i na jakim sitku przepuszczasz mięso na pasztet.Skład też bym chętnie poznał.tutaj akurat 1 raz( moje stokrotki wolą taki niż pastę 3x na 2mm ) na 2,8 - skład banalny - sarenka ok 30% kurczak zagrodowy cały ( bez wnętrzności i kostek )- i podgardle ok 15% , boczuś ok 15%- wątróbka ok 50 dkg -bułka tarta sypana ok 5% warzywa z gotowania kurczaka rosołowe bez kapusty -też przekręcone na maszynce rosół z gotowania kurczaka , przyprawy - BEZ jajek to tak na szybko z pamięci - pasztetów nie zapisuję -bo każdy inny - zawsze jeszcze możesz spróbować Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-548238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #239 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Alepysznosci Waldku!!! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-548248 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #240 Opublikowano 28 Maja 2017 (edytowane) Takie drobiazgi coby nie wyjść z wprawyi boczuś 2 mce w lodówce Edytowane 28 Maja 2017 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-552962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #241 Opublikowano 28 Maja 2017 ???? śliczności ciągutkowe ????Brawo Miski ???? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-552983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij #242 Opublikowano 28 Maja 2017 i boczuś 2 mce w lodówce Długo wytrzymał ...... i się nie zepsuł . Pozdrowionka Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-552991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #243 Opublikowano 28 Maja 2017 i się nie zepsuł Twoja szkoła Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-552999 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #244 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Trochę przyschniety karczek 3x10 dni[Dodano: 09 cze 2017 - 19:54]Następna czeka wg rady Naszych VIPOW - bedzie 3x14 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-554084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #245 Opublikowano 9 Czerwca 2017 (edytowane) Trochę przyschniety karczek Całkiem poprawny. A jak z miękkością.? Ten drugi proponuję część zapakować próżniowo i poczekać z 4- 6 miesięcy. Edytowane 9 Czerwca 2017 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-554091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #246 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Ale slicznie poprzerastane misko.U nas karowka, to bardziej kreseczki niz takie ilosci tuszczu . chetnie bym taki platserek zjadla Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-554094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #247 Opublikowano 9 Czerwca 2017 chetnie bym taki platserek zjadla serdecznie zapraszam Arku miekka - nie jest to wprawdzie poledwica łososiowa ale ten typ ma inną konsystencję Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-554098 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #248 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Ładniusie . Jakich przypraw do karkówki używasz ? ja swoją za 3dni ładuję w skarpetę - dałem czosnek granulowany , pieprz biały i kolendrę Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-554103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #249 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Różnie - jak mnie najdzie - czasem jest to mielony listek,mielona,gorczyca,chili, innym razem rozmaryn z jałowcem i czosnkiem..... spora dowolność Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-554110 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #250 Opublikowano 10 Czerwca 2017 No dowolność spora . Ostatnio do jednego kawałka polędwicy dodałem kardamon (ale chyba mi się "przesypało" i trochę perfumeria , no ale... trzeba "złapać " własne smaki Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/10/#findComment-554161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi