Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Trochę drepczę

:) Muski, ważne, że nie w miejscu.... :thumbsup:

Jakieś takie "sukulentowate" optycznie...mi się kojarzą... ;)

...wielopłaszczyznowość wydatna, godna Autora... :thumbsup::laugh: :laugh: :laugh:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-637590
Udostępnij na innych stronach

 

 

Trochę drepczę

 

Ja też drepcze Waldku, ale takiego serka nie jestem w stanie wydreptać  :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-637600
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Sery Łomnickie - krowie , owcze i kozie -polecam 

 

post-70549-0-25224900-1568030230_thumb.jpg

post-70549-0-40819200-1568030269_thumb.jpg

Z bzem czarnym - i kozieradką - rewelacja 

kabanki ze starych zapasów 

dodatek do win ;)

 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-640165
Udostępnij na innych stronach

 

 

Sery Łomnickie - krowie , owcze i kozie -polecam

Wybrałabym tylko krowie :) reszta pewnie smaczna, ale nie mogę się do owczych i kozich przekonać :(

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-640202
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Troche warzyw z grilla, jakaś sałatka , grillowane pieczarki ze szpinakiem, pomidorem i serem 

post-70549-0-16170400-1569341486_thumb.jpg

post-70549-0-55643800-1569341513_thumb.jpg

trochę pieczonego batata

post-70549-0-80305600-1569341532_thumb.jpg

 falbanki z indyka 

post-70549-0-92656700-1569341581_thumb.jpg

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641402
Udostępnij na innych stronach

:) Muski zgłodniał....po 09 wrz...po pierwszy raz....że apetyczne prezentacje... to wiem...

nieśmiertelną łyżką oliwną zamięszał i pozyskał....

to jest to....

mało kto wie, że pewne rzeczy to ma się nie "we krwi" tylko... "po prostu"... :yes::clap:  :thumbsup:

kolores zachęca ......obezwładniająco

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...Trenerze :D

 

 

 

 

 

 

PS ...........zastanawiam się co znaczy "Treneż" :thumbsup:

Edytowane przez ziezielony
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641441
Udostępnij na innych stronach

Przy okazji rozbioru dzika ( i Muski sam w domu :facepalm:  )- powstał pomysł na pasztet - z dodatkiem kurczaka, boczku wieprzowego i wątróbki z kurczaka .  Z dzika obgotowane kości - i obrane - idealny pomysł na odzysk surowca  ;)

post-70549-0-21396600-1569652092_thumb.jpgpost-70549-0-35052200-1569652105_thumb.jpgpost-70549-0-06882100-1569652121_thumb.jpgpost-70549-0-27051700-1569652135_thumb.jpg

i połowa tradycyjna , sol, pieprz, gałka, jałowiec, sumak 

post-70549-0-05298000-1569652179_thumb.jpg

a druga połowa oczywiście z żurawiną  7% i chili :facepalm:

post-70549-0-36201200-1569652156_thumb.jpg

i na ciepło nawet ostry nóż niezbyt dobrze kroi pasztet  :facepalm:

post-70549-0-90995200-1569652194_thumb.jpg

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641748
Udostępnij na innych stronach

W jakich proporcjach robiłeś bo wydaje mi się trochę za suchy.?

 

 

Z dzika obgotowane kości - i obrane - idealny pomysł na odzysk surowca 

Skąd j to znam. :D

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641758
Udostępnij na innych stronach

 

 

bo wydaje mi się trochę za suchy.?
Pikantny tak ale nia za suchy - zresztą jak wiesz -kwestia preferencji :D  Dzik - 30% boczek wp ze skórą ;)  30% , wątróbki z drobiu 15% podudzia z kurczaka 25% . Nie jest smarowny  :no: Ale takie u mnie nie specjalnie  :no: 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641760
Udostępnij na innych stronach

 

 

Pikantny tak ale nia za suchy

Że pikantny to nie wątpię :D , ale po składzie i przekroju  jak dla mnie za mało tłuszczu. :(

 

 

Nie jest smarowny 

A kto powiedział ,że pasztet ma być smarowny :w00t: .To nie pasztetowa. :no:

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641772
Udostępnij na innych stronach

jak dla mnie za mało tłuszczu.

OK -masz prawo tak powiedzieć :thumbsup:  po prostu lubisz bardziej tłusty :D - a jak robimy tylko na kurczaku i króliku albo zającu ? tam tłuszczu naprawdę mało. No i pasztety wege ? 

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641773
Udostępnij na innych stronach

Bo to tłuszcz jest nosnikiem smaku. :) O wega to Ty mi tu na tej stronie nawet nie wspominaj  :D .A pasztet ze stłuszczonych wątróbek.Rarytasik. :tongue:

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641776
Udostępnij na innych stronach

 

 

A pasztet ze stłuszczonych wątróbek
Jak zobaczyłem jak się uzyskuje te stłuszczone wątróbki :mad:  - to i smak mi odszedł  :( 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641777
Udostępnij na innych stronach

Rzeczywiscie sposób nie jest zbyt humanitarny.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641780
Udostępnij na innych stronach

U nas w domu nigdy do pasztetow z mies roznych nigdy nie urzywamy drobiowej watrobki , wedlog mnie ona ma za lagodny smak i niknie w wyrobie ( dodajemy zazwyczaj cielenciej badz wieprzowej ), Ja mam bardzo specjalny gust jesli chodzi o watrobke , toleruje tylko i wylacznie w wyrobach , nie zjem samej mimo ze juz nie raz probowalam .

Do smarownego pasztetu dodawalam drobiowa i jest ok .

Czy w takim pasztecie jak z dzika czuc watrobke drobiowa?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641782
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czy w takim pasztecie jak z dzika czuc watrobke drobiowa?
Nie - niknie jak napisałaś ale też nie powinna  dominować w pasztecie - takie moje zdanie- chyba że, to pasztet wątróbkowy :D 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641784
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czy w takim pasztecie jak z dzika czuc watrobke drobiowa?

 

Ona ma co prawda mniej intensywny smak niż wieprzowa,cielęca lub wołowa, ale jeśli dasz jej odpowiednią ilość to będzie ok.Gdybyś wątróbkę drobiową do pasztetu obsmażyła a nie parzyła to  też nabierze bardziej intensywnego smaku. 

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641786
Udostępnij na innych stronach

 

 

Przy okazji rozbioru dzika ( i Muski sam w domu )- powstał pomysł na pasztet - z dodatkiem kurczaka,

Fajnie można zagospodarować takie mięso.  :clap:

Co  do smarowności, jeśli ktoś lubi Waldku, można regulować wywarem z mięsa. 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641789
Udostępnij na innych stronach

 

 

można regulować wywarem z mięsa.
:clap:  tak wiem - nawet trochę dodałem rosołku. Grzesiu  Wieloś  dzisiaj degustował i stwierdził ,że dobry :D  :thumbsup: 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641802
Udostępnij na innych stronach

Gdybyś

  do pasztetu u nas w domu dodajemy wylacznie podsmazona , nigdy nie parzymy.

NIe moze dominowac ..bo jak mowilam watroba to moja pieta achillesowa , a pasztety uwielbiam ..kazdy, tak samo pasztetowa  :)

Edytowane przez electra
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641838
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.