Muski Opublikowano 18 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1751 Opublikowano 18 Lutego 2024 3 minuty temu, Grzewlod napisał(a): Polędwice takie soczyste coś czuję, że Muskiego 😁 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-903603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 18 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1752 Opublikowano 18 Lutego 2024 40 minut temu, ReniaS napisał(a): tak Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-903604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 18 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1753 Opublikowano 18 Lutego 2024 3 godziny temu, mamuśka napisał(a): 3 i 5 wg. mnie, to ten sam wyrób Nie od dołu, karczek, polędwica , polędwiczka na zimno, szynka, jeleń i mortadela 😁 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-903649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1754 Opublikowano 9 Marca 2024 (edytowane) NORIKO OMAKASE W-wa Mińska....................... Edytowane 9 Marca 2024 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-908665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 9 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #1755 Opublikowano 9 Marca 2024 (edytowane) 4 godziny temu, Muski napisał(a): NORIKO OMAKASE Karta bogata w smaki 😋język wisi do pasa. Co to za specjał smażony chyba w panierce z kawioru (fotka poniżej desek z sashimi)? Edytowane 9 Marca 2024 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-908712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1756 Opublikowano 9 Marca 2024 Godzinę temu, Grzewlod napisał(a): Co to za specjał smażony chyba w panierce z kawioru Nie - to świeży jeżowiec - przepyszny w smaku jak z nutą płatków różanych. Podobno w marcu takie się zdarzają i nam się udało. Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-908727 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 9 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #1757 Opublikowano 9 Marca 2024 22 minuty temu, Muski napisał(a): Nie - to świeży jeżowiec To ja jadłem innego zapewne sprawa gatunku. 23 minuty temu, Muski napisał(a): przepyszny Nie wątpię 😋 Jak znajdę chwilę to też coś z owoców morza zaserwuję. Po tym jak kaszanko z frutti di mare degustowaliśmy to chodzi za mną jakiś robal morski😋. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-908735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1758 Opublikowano 13 Marca 2024 (edytowane) Danie jednogarnkowe z rodowodem japońskim. Trochę zabawy Małgo miała Ramen Edytowane 13 Marca 2024 przez Muski 2 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-909766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #1759 Opublikowano 13 Marca 2024 Wygląda to bardzo zacnie O której otwarcie ?Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-909799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #1760 Opublikowano 13 Marca 2024 2 godziny temu, Muski napisał(a): Danie jednogarnkowe z rodowodem japońskim. Możesz przybliżyć składniki??? (Jajka rozpoznaję ) Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-909811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #1761 Opublikowano 13 Marca 2024 Aniu no pewnie jeszcze sezam i kapustę pak choi poznajesz i orzeszki , że o szczypiorku i makaronie nie wspomnę ... Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-909813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #1762 Opublikowano 13 Marca 2024 8 minut temu, EAnna napisał(a): (Jajka rozpoznaję ) A ja : kapustę pak choi, jakiś makaron na ryżowy nie wygląda, mięso ale czy wołowina 🤔, sezam. W domyśle imbir, może szalotka, trawa cytrynowa i papryka ostra jakieś sosy a co więcej 🤔. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-909819 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1763 Opublikowano 13 Marca 2024 (edytowane) 16 minut temu, roger napisał(a): pewnie jeszcze sezam Nie sezam , podprażone i skruszone orzeszki ziemne 😁 Makaron do ramen ze sklepu "centralna japonia" i przyprawy/sosy glony/ Mięso drobiowe mielone i podsmażone . Małgo wzorowała się na przepisie z dziwnego źródła : Ramen – przepis oryginalny i tajemnice aromatycznego bulionu | Auchan Polska Bulion dłuuuugo parzony Edytowane 13 Marca 2024 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-909821 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #1764 Opublikowano 13 Marca 2024 4 minuty temu, Muski napisał(a): glony Kombu, czy Nori 🤔. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-909823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #1765 Opublikowano 13 Marca 2024 (edytowane) 3 godziny temu, Muski napisał(a): Danie jednogarnkowe Ramen Jajka gotowane oddzielnie rozumiem 😁 A po lewej stronie (ciemne) makaron udon czy to drobiowe mięso? Edytowane 13 Marca 2024 przez ReniaS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-909829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #1766 Opublikowano 13 Marca 2024 (edytowane) 7 minut temu, ReniaS napisał(a): Jajka gotowane oddzielnie rozumiem 😁 Po lewej stronie (ciemne) makaron? udon? Raczej boczek, u mnie przynajmniej się dodaje i tu wydaje mi się że też (ugotowany, wysuszony i podsmażony)😊 Edytowane 13 Marca 2024 przez szrekPL Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-909830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #1767 Opublikowano 13 Marca 2024 Robię często. Przeważnie tonkotsu ramen. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-909842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #1768 Opublikowano 13 Marca 2024 2 godziny temu, roger napisał(a): kapustę pak choi 2 godziny temu, Muski napisał(a): Makaron do ramen .... i ... glony/ 1 godzinę temu, Grzewlod napisał(a): Kombu, czy Nori 1 godzinę temu, ReniaS napisał(a): makaron udon 24 minuty temu, Todek napisał(a): Przeważnie tonkotsu ramen. Ranyboskie Nic z tego nie rozumiem ... 🥵 Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-909846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 13 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #1769 Opublikowano 13 Marca 2024 Kapusta Pak Choi to taka ni to kapusta ni to sałata https://www.google.com/search?sca_esv=9b74a4c0b9e67cb5&q=kapusta+pak+choi&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwjgh-Tup_KEAxUpbPEDHfCzDVcQ0pQJegQIDxAB&biw=1536&bih=730&dpr=1.25 Ramen a udon ttps://www.orient-food.pl/blog/ramen-i-udon/ Kombu i nori to glony w płatach tylko nori są cienkie służące zwykle do zawijania sushi kombu grubsze zwykle gotuje się z nich wywar . "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-909850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #1770 Opublikowano 14 Marca 2024 9 godzin temu, chudziak napisał(a): Kapusta Pak Choi to taka ni to kapusta ni to sałata Dobrze przygotowana to bardzo smaczny dodatek. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-909918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #1771 Opublikowano 14 Marca 2024 A ja dodam że bardzo ładnie rośnie w naszych warunkach i jak ktoś lubi to śmiało na działce można siać 😊 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-909927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #1772 Opublikowano 14 Marca 2024 10 godzin temu, chudziak napisał(a): Kombu i nori to glony w płatach tylko nori są cienkie służące zwykle do zawijania sushi kombu grubsze zwykle gotuje się z nich wywar . Do ramenu to raczej wakame. http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-909932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 14 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij #1773 Opublikowano 14 Marca 2024 Ja mam w przepisie kombu Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-909935 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1774 Opublikowano 14 Marca 2024 Małgo dała kombu Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-909955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #1775 Opublikowano 14 Marca 2024 (edytowane) 2 godziny temu, szrekPL napisał(a): bardzo ładnie rośnie w naszych warunkach i jak ktoś lubi to śmiało na działce można siać 😊 Tak , sieliśmy , rośnie bardzo szybko i równie szybko trzeba zużywać 😉. Ja mam 7 min do sklepu i zawsze młode.......jakaś śmieszna cena . Doszliśmy do wniosku, że lepiej w to miejsce posadzić zioła. Pak choi, dość często dodajemy do rosołu w zasadzie do talerza z rosołem pokrojone w niewielkie kawałki Edytowane 14 Marca 2024 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/71/#findComment-909957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi