Muski Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #551 Opublikowano 2 Stycznia 2018 (edytowane) W odpowiedzi dla Brata Kosownika co mi przysłał świetnego linka Otworzyłem paczkę z kiełbasą niby nic takiego ........ma 12,5 miesiąca - po wyjściu z wędzarki - dosmaczała się przez 4 tygodnie na drążku w garażu . Po ocenie wagowej - 42% i organoleptycznej poszła do wacum i leżała dalej w garażu nie w lodówce ani zamrażarce test to test. Sucha lekko krucha , smaczna - napisał bym dojrzała-ale nie ma tam kultur bakteryjnych i nie była w specjalnej dojrzewalni.......nie jest biała..... Edytowane 2 Stycznia 2018 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-582472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #552 Opublikowano 2 Stycznia 2018 (edytowane) To napisz suszona i też będzie dobrze. Edytowane 2 Stycznia 2018 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-582474 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #553 Opublikowano 3 Stycznia 2018 suszona i też będzie dobrze OK masz rację, ale czy dalej suszona w woreczku vacum? Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-582527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #554 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Karkówka faszerowana (na bogato) szpinakiem - do pieczenia w brytwance - za ruszt posłużą oczywiście twarde warzywa - pewnie podlane bulionem Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-583119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #555 Opublikowano 9 Stycznia 2018 paczkę z kiełbasą niby nic takiego Muski, fajna nazwa na kiełbasę... "niby nic takiego" :laugh: Lecz wygląda błogo, nie to co karkówka z "białymi robakami" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-583521 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #556 Opublikowano 12 Stycznia 2018 (edytowane) jak już wspomniałem chyba kiedyś o tym peklowaniu W zasadzie nie napiszę nic odkrywczego, może zrobiłem trochę inaczejPeklowanie na mokro z nastrzykiem 7,5% solanką 2 szyneczki ok 1300-1400 gri poledwicę 1,4 kg ale......... peklowałem w woreczkach próżniowych – solanka 0,4 litra /1kg nastrzyk ok 150 ml . Szynki włożone do woreczków zalane solanką proporcjonalnie do wagi , ustawione przy kartonie z sokiem 5l na kartonie zgrzewarka – usuniete możliwie powietrze -nie vacum i zgrzane. zwróćcie SiBy jaka jest różnica w kolorze solanki Po 13 dniach solanka wygląda ładnie – w szynkach ciemniejszaw worku z polędwicą bardzo jasny (polędwica też z nastrzykiem)na woreczki plastikowe założyłem siatki tak się zakłada bezproblemowo nawet łatwiej jak na rurę przeciety do końca woreczek z jednej strony pozwolił się bez problemu wysunąća siatce pozostać na szynce - można tak też wkładać mięso do siatek z peklowania na suchoi jutro w dym Edytowane 12 Stycznia 2018 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-584085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #557 Opublikowano 12 Stycznia 2018 i jutro w dym Fajnie masz.... Muski tylko z folii oswobodzić nie zapomnij... chociaż z folią nie trzeba "ociekać" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-584106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #558 Opublikowano 12 Stycznia 2018 oswobodzić nie zapomnij... chociaż z folią nie trzeba "ociekać" Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-584112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #559 Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Nawet Wędzarnicza Brać czasem robi coś innego :To oczywiście nie moje wypieki a Małgo Edytowane 13 Stycznia 2018 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-584173 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #560 Opublikowano 13 Stycznia 2018 dla 3 wędzonek nie warto uruchamiać kombajnu ??? warto a przy okazji kilka serków Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-584239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #561 Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Tą sondę elektroniczną to całą zanurzasz ?Jeśli tak i możesz to podaj model termometru. Edytowane 13 Stycznia 2018 przez Maciekzbrzegu Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-584242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #562 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Tą sondę elektroniczną to całą zanurzasz ? Też mnie to zdziwiło. Osobiście termometr elektroniczny "wbijałbym" w parzona wędlinkę - chyba, że według Ciebie ten drugi jest bardziej dokładny i dobrze skalibrowany. Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-584243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #563 Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Jeśli tak i możesz to podaj model termometru.złącze sondy i linki przed 1 użyciem po 2 cm od złącza pokrywam przyzwoicie silikonem -na tą całość zakładam koszulkę termokurczliwą i zgrzewam - BEZ problemu od 3 lat Edytowane 13 Stycznia 2018 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-584244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #564 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Waldku czasani dla jednego kłosa warto kombajn odpalic. W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-584251 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #565 Opublikowano 14 Stycznia 2018 (edytowane) Ile ważą Twoje serki?bo wyglądają jakieś takie duże.Moje z Lidla to 225 g a po wędzeniu i tak trochę marnieją.Widać że ostatki tuż,tuż-faworki jak ta lala Edytowane 14 Stycznia 2018 przez gruby7074 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-584340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #566 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Nie sprawdzałem wagi - to typ włoski z Sierpca - foto z bliska Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-584354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #567 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Jak dobrze kojarzę to te z Sierpca są większe,ale trudno je kupić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-584391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #568 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Serki, wiadomo.... bombastyczne, zwędzonki poziom "guru" Ten drugi plan mnie intryguje... damy...cóż w nich... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-584396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #569 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Ten drugi plan mnie intryguje... damy...cóż w nich... rzekłbym Karol Zawodowiec - winiawka z pigwy (nie pigwowca ) staraniami i expiryntem ku półwytrawiennemu bliżej niż wytrawiennemu - ale damy napojone od miesiąca poczekamy zobaczymy Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-584409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #570 Opublikowano 14 Stycznia 2018 To jeszcze z rok czekania. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-584465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #571 Opublikowano 14 Stycznia 2018 to te z Sierpca są większe,ale trudno je kupić Te z Sierpca ważą ok 220gramów i są do kupienia w Tesco ,Auchan, Lewiatan i nawet u mnie na wsi też "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-584469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby7074 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #572 Opublikowano 15 Stycznia 2018 W Lewiatanach nie spotkałem,wielkich dyskontów brak są dwa pośrednie,a do Lidla mam tylko 30 km, więc zaglądam i kupuje tam tylko przy tzw"okazji" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-584564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #573 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Dodatek do schabowego - schabowy jaki jest każdy wie -ale pomysł Małgo na dodatek Batat w łódeczkę, cieciorka, jarmuż, pomidorki - zapieczone w piekarniku - miodzio Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-585618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek96 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #574 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Same pyszności u Was Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-585623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #575 Opublikowano 21 Stycznia 2018 I jak kolorowo! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/23/#findComment-585648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi