Muski Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1151 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Gdzie znajdę https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/?p=528698 Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-637589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #1152 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Trochę drepczę Muski, ważne, że nie w miejscu.... Jakieś takie "sukulentowate" optycznie...mi się kojarzą... ...wielopłaszczyznowość wydatna, godna Autora... :laugh: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-637590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij #1153 Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Trochę drepczę Ja też drepcze Waldku, ale takiego serka nie jestem w stanie wydreptać Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-637600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 9 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1154 Opublikowano 9 Września 2019 Sery Łomnickie - krowie , owcze i kozie -polecam Z bzem czarnym - i kozieradką - rewelacja kabanki ze starych zapasów dodatek do win Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-640165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #1155 Opublikowano 9 Września 2019 Sery Łomnickie - krowie , owcze i kozie -polecam Wybrałabym tylko krowie reszta pewnie smaczna, ale nie mogę się do owczych i kozich przekonać Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-640202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 24 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1156 Opublikowano 24 Września 2019 Troche warzyw z grilla, jakaś sałatka , grillowane pieczarki ze szpinakiem, pomidorem i serem trochę pieczonego batata falbanki z indyka Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #1157 Opublikowano 24 Września 2019 Aż ślinka leci , kolorowo i apetycznie .Też robiłam kiedyś podobne falbanki, ale z kurczaka - znikały jako pierwsze Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #1158 Opublikowano 24 Września 2019 (edytowane) Muski zgłodniał....po 09 wrz...po pierwszy raz....że apetyczne prezentacje... to wiem...nieśmiertelną łyżką oliwną zamięszał i pozyskał....to jest to....mało kto wie, że pewne rzeczy to ma się nie "we krwi" tylko... "po prostu"... kolores zachęca ......obezwładniająco ...Trenerze PS ...........zastanawiam się co znaczy "Treneż" Edytowane 24 Września 2019 przez ziezielony Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641441 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1159 Opublikowano 25 Września 2019 z kurczaka Taki sam proceder - ale z kurczaka więcej wymagają szczególnie w obróbce termicznej - by nie były za suche Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1160 Opublikowano 28 Września 2019 (edytowane) Przy okazji rozbioru dzika ( i Muski sam w domu )- powstał pomysł na pasztet - z dodatkiem kurczaka, boczku wieprzowego i wątróbki z kurczaka . Z dzika obgotowane kości - i obrane - idealny pomysł na odzysk surowca i połowa tradycyjna , sol, pieprz, gałka, jałowiec, sumak a druga połowa oczywiście z żurawiną 7% i chili i na ciepło nawet ostry nóż niezbyt dobrze kroi pasztet Edytowane 28 Września 2019 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #1161 Opublikowano 28 Września 2019 Sporo tego! Pasztety z żurawiną ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #1162 Opublikowano 28 Września 2019 (edytowane) W jakich proporcjach robiłeś bo wydaje mi się trochę za suchy.? Z dzika obgotowane kości - i obrane - idealny pomysł na odzysk surowca Skąd j to znam. Edytowane 28 Września 2019 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1163 Opublikowano 28 Września 2019 bo wydaje mi się trochę za suchy.? Pikantny tak ale nia za suchy - zresztą jak wiesz -kwestia preferencji Dzik - 30% boczek wp ze skórą 30% , wątróbki z drobiu 15% podudzia z kurczaka 25% . Nie jest smarowny Ale takie u mnie nie specjalnie Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #1164 Opublikowano 28 Września 2019 Pikantny tak ale nia za suchy Że pikantny to nie wątpię , ale po składzie i przekroju jak dla mnie za mało tłuszczu. Nie jest smarowny A kto powiedział ,że pasztet ma być smarowny .To nie pasztetowa. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1165 Opublikowano 28 Września 2019 (edytowane) jak dla mnie za mało tłuszczu.OK -masz prawo tak powiedzieć po prostu lubisz bardziej tłusty - a jak robimy tylko na kurczaku i króliku albo zającu ? tam tłuszczu naprawdę mało. No i pasztety wege ? Edytowane 28 Września 2019 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #1166 Opublikowano 28 Września 2019 (edytowane) Bo to tłuszcz jest nosnikiem smaku. O wega to Ty mi tu na tej stronie nawet nie wspominaj .A pasztet ze stłuszczonych wątróbek.Rarytasik. Edytowane 28 Września 2019 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1167 Opublikowano 28 Września 2019 A pasztet ze stłuszczonych wątróbek Jak zobaczyłem jak się uzyskuje te stłuszczone wątróbki - to i smak mi odszedł Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641777 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #1168 Opublikowano 28 Września 2019 Rzeczywiscie sposób nie jest zbyt humanitarny. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641780 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #1169 Opublikowano 28 Września 2019 U nas w domu nigdy do pasztetow z mies roznych nigdy nie urzywamy drobiowej watrobki , wedlog mnie ona ma za lagodny smak i niknie w wyrobie ( dodajemy zazwyczaj cielenciej badz wieprzowej ), Ja mam bardzo specjalny gust jesli chodzi o watrobke , toleruje tylko i wylacznie w wyrobach , nie zjem samej mimo ze juz nie raz probowalam .Do smarownego pasztetu dodawalam drobiowa i jest ok .Czy w takim pasztecie jak z dzika czuc watrobke drobiowa? https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641782 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1170 Opublikowano 28 Września 2019 Czy w takim pasztecie jak z dzika czuc watrobke drobiowa? Nie - niknie jak napisałaś ale też nie powinna dominować w pasztecie - takie moje zdanie- chyba że, to pasztet wątróbkowy Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #1171 Opublikowano 28 Września 2019 Czy w takim pasztecie jak z dzika czuc watrobke drobiowa? Ona ma co prawda mniej intensywny smak niż wieprzowa,cielęca lub wołowa, ale jeśli dasz jej odpowiednią ilość to będzie ok.Gdybyś wątróbkę drobiową do pasztetu obsmażyła a nie parzyła to też nabierze bardziej intensywnego smaku. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #1172 Opublikowano 28 Września 2019 Przy okazji rozbioru dzika ( i Muski sam w domu )- powstał pomysł na pasztet - z dodatkiem kurczaka, Fajnie można zagospodarować takie mięso. Co do smarowności, jeśli ktoś lubi Waldku, można regulować wywarem z mięsa. Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641789 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 28 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1173 Opublikowano 28 Września 2019 można regulować wywarem z mięsa. tak wiem - nawet trochę dodałem rosołku. Grzesiu Wieloś dzisiaj degustował i stwierdził ,że dobry Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij #1174 Opublikowano 29 Września 2019 (edytowane) Gdybyś do pasztetu u nas w domu dodajemy wylacznie podsmazona , nigdy nie parzymy.NIe moze dominowac ..bo jak mowilam watroba to moja pieta achillesowa , a pasztety uwielbiam ..kazdy, tak samo pasztetowa Edytowane 29 Września 2019 przez electra https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #1175 Opublikowano 29 Września 2019 nas w domu dodajemy wylacznie podsmazona U nas też Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/47/#findComment-641841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi