Todek Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #401 Opublikowano 1 Listopada 2024 19 minut temu, krzychuzab napisał(a): miękką, rozpadającą się w ustach karkówkę? Wolnowar. 1 Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-964574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #402 Opublikowano 1 Listopada 2024 3 godziny temu, Todek napisał(a): Wolnowar. Nie mam, ale mam cyrkulator i lodówkę turystyczną. Z tego da radę skorzystać? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-964619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #403 Opublikowano 1 Listopada 2024 3 godziny temu, krzychuzab napisał(a): Może trzeba ją gotować? Kroisz na steki w marynatę lub jakiś sos itd., następnie duszenie(pyrkanie na wolnym ogniu) do godziny i powinna się rozpływać. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-964625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #404 Opublikowano 1 Listopada 2024 25 minut temu, krzychuzab napisał(a): Z tego da radę skorzystać? Oczywiście, i są 3 sposoby 1. zasypujesz kuleczkami do SV / pewnie 200/300 szt by Ci nie odparowywało - tzw nieinwazyjna 2. wycinasz w pokrywie otwór na cyrkulator 3 . co jakiś czas dolewasz wodę /odparowanie/ Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-964627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #405 Opublikowano 1 Listopada 2024 11 minut temu, Muski napisał(a): Oczywiście, i są 3 sposoby 1. zasypujesz kuleczkami do SV / pewnie 200/300 szt by Ci nie odparowywało - tzw nieinwazyjna 2. wycinasz w pokrywie otwór na cyrkulator 3 . co jakiś czas dolewasz wodę /odparowanie/ To nie jest problem bo mam lodówkę i pokrywę. Podpowiedzcie jaki czas i temperatura? Czym wyzsza tym lepsza? Bo jak plastry karkówki zapakowałem vacum z przyprawami i wstawiłem na 10 godzin 65 stopni to i tak twarda była. A przepisy souce vide wskazują że temperatura powinna być niezbyt wysoka, niestety to nie wychodzi zgodnie z moimi oczekiwaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-964633 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #406 Opublikowano 1 Listopada 2024 52 minuty temu, krzychuzab napisał(a): wstawiłem na 10 godzin 65 stopni to i tak twarda była Dziwne - a czy miałeś 65 st i czy plastry były zapakowane w jedno opakowanie ? czy np po 2 ? . Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-964642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuzab Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #407 Opublikowano 1 Listopada 2024 8 minut temu, Muski napisał(a): Dziwne - a czy miałeś 65 st i czy plastry były zapakowane w jedno opakowanie ? czy np po 2 ? . Plastry grube pojedyncze. Może nie były twarde ale porównując co jadłem kiedyś w restauracji pod nazwą karkówka souce vide to były dalekie od oczekiwań. Chodzi o to żeby plastry karkówki rozpływały się w ustach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-964643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #408 Opublikowano 1 Listopada 2024 A może to kwestia mięsa nie temp i czasu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-964661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #409 Opublikowano 1 Listopada 2024 4 godzinki w wolnowarze bez żadnego podlewania czymkolwiek na mocniejszy nagrzew i karkówka rozpływa się ustach.Nawet można sobie zapeklować bo temperatura niska. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-964678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 12 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #410 Opublikowano 12 Grudnia 2024 Dzisiaj podczas przeglądania moich zapasów puszek, wpadła mi w łapki puszka opisana jako "serca", data prod. około roku temu. Zawartość puszki to serca w rosole lub w sosie własnym, ale raczej w rosole bo jest dość wodnista. Problem w tym, że nie pamiętam i nie mogę znaleźć przepisu n a tą konserwę. Może ktoś coś pamięta, sobie przypomni albo wie gdzie znaleźć przepis na tą konserwę. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-975422 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 17 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #411 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Takie szybkie pytanie. Ilo procentową solankę zrobić do mięsa pieczonego? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-976628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij #412 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Godzinę temu, Todek napisał(a): Ilo procentową solankę zrobić do mięsa pieczonego? Do pieczonej kaczki daje 8 % tową solanke przez 10 h.Inne mięsa do pieczenia pekluje na sucho ok. 20%/kg przez min 4 dni w warunkach chłodniczych Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-976643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij #413 Opublikowano 19 Stycznia Poszukuję receptury na kiełbaski Loukanika może ktoś miał okazję ją wykonać? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-984785 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan58 Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij #414 Opublikowano 19 Stycznia https://www.dailymotion.com/video/x96cqmy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-984788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij #415 Opublikowano 19 Stycznia Tytan58 dzięki za przepis na potrawę ale ja szukam receptury na kiełbaski które są używane do potrawy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-984791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij #416 Opublikowano 19 Stycznia https://www.seriouseats.com/orange-leek-loukaniko-recipe Takie coś znalazłem. Może się nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-984799 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij #417 Opublikowano 19 Stycznia Godzinę temu, Grzewlod napisał(a): Poszukuję receptury na kiełbaski Loukanika https://honest-food.net/loukaniko-traditional-greek-sausage/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-984802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Udostępnij #418 Opublikowano 19 Stycznia (edytowane) Dziękuje za linki 👍. Edytowane 19 Stycznia przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-984806 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lupik Opublikowano 23 Stycznia Zgłoś Udostępnij #419 Opublikowano 23 Stycznia ja też zaczynam powoli szukać i do świąt wielkanocnych zaplanowałem sobie znaleźć idealne receptury, wytestować wcześniej i potem zaskoczyć moich gości swojskimi wyrobami Cytuj https://www.lipinskiwalczak.pl/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-985836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij #420 Opublikowano 5 Lutego Gdzieś na stronie był przepis na śledzie w oleju (nie po skandynawsku), że wsadzało się je do słoika i trzymało w lodówce - nie mogę znaleźć Może ktoś pamięta? Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-988851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij #421 Opublikowano 5 Lutego (edytowane) 19 minut temu, piksiak napisał(a): Gdzieś na stronie był przepis na śledzie w oleju (nie po skandynawsku) To może po Kołobrzesku ... Edytowane 5 Lutego przez szrekPL Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-988858 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij #422 Opublikowano 5 Lutego Raczej nie, nie było tam natki pietruszki Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-988863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij #423 Opublikowano 5 Lutego Godzinę temu, piksiak napisał(a): na śledzie w oleju Piksiaczku - najprostsze - odsolone śledzie przekładasz zblanszowaną cebulą , zalewasz dobrej jakości olejem z dodatkiem soku z cytryny / tak 1 łyżka soku z cytryny/ 0,9l słoik ze śledziami/. Kilka ziarnek ziela, tyle samo pieprzu 1 listek . Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-988874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij #424 Opublikowano 5 Lutego 54 minuty temu, Muski napisał(a): zalewasz dobrej jakości olejem z dodatkiem soku z cytryny U mnie skrapia się kawałki śledzia...reszta podobnie tylko nie blanszujemy cebuli Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-988885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Udostępnij #425 Opublikowano 5 Lutego Wystarczy przelać wrzątkiem - delikatnieje 😉 Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/17/#findComment-988892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.