Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tutaj jest dodatek octu.

 

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/3/#findComment-667918
Udostępnij na innych stronach

 

 

to jakiś wymysł tego Niemca

Powiedz mi jeszcze jaki to region Niemiec, gdzie Twój kolega u tego gościa był.

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/3/#findComment-667924
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Jakieś propozycje jak podejść do tej kiełbasy? :0

https://baronthefamily.pl/produkt/kielbasa-curry-a-baron-j-nowicki-4-pack/

Zrób białą, dosyp curry i uwędź. ????

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/3/#findComment-668627
Udostępnij na innych stronach

 

Jakieś propozycje jak podejść do tej kiełbasy? :0

https://baronthefamily.pl/produkt/kielbasa-curry-a-baron-j-nowicki-4-pack/

Zrób białą, dosyp curry i uwędź.

 

Bingo :)

Ino ile? :)

W sensie curry.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/3/#findComment-668629
Udostępnij na innych stronach

 

 

Powiedz mi jeszcze jaki to region Niemiec, gdzie Twój kolega u tego gościa był.

To Wirtembergia.Niedaleko miasta Heilbronn, obok Ohringen.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/3/#findComment-668654
Udostępnij na innych stronach

 

 

To Wirtembergia

Dzięki, spróbuję się coś dowiedzieć.

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/3/#findComment-668685
Udostępnij na innych stronach

@ Todek Chodzi ci moze o "Sülze" ? Cos takiego

Nie Nie. To na filmie to jest coś takiego jak salceson. Tamto, to była taka konserwa z dodatkiem octu.

Edytowane przez Todek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/3/#findComment-668768
Udostępnij na innych stronach

Nie masz moze jakiegos zdjecie zeby mozna bylo miec jakies wyobrazenie jak to wyglada. Do corned beef dodaje sie octu ale jest to robione z wolowiny i drobno poszarpane.

Edytowane przez yogi
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/3/#findComment-668771
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nie masz moze jakiegos zdjecie zeby mozna bylo miec jakies wyobrazenie jak to wyglada.

To były kawałki/plastry mięsa o wielkości około 4x4 cm i grubości około 1-1.5 cm.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/3/#findComment-668774
Udostępnij na innych stronach

 

 

To były kawałki/plastry mięsa

Ta różnorodność mięs jakie podałeś, utrudnia znalezienie przepisu. 

Ale nie daję za wygraną i dalej szukam.

Pozdrowienia

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/3/#findComment-668905
Udostępnij na innych stronach

@Todek,  U nas tez robia takie mieso tyle ze jest w sosie i zawiera ocet tylko jest sporo kopru , nieraz robie na obiad i dlatego mi sie skojazylo , mozna kupic tez gotowca w sloiku.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/3/#findComment-668921
Udostępnij na innych stronach

@Todek,  U nas tez robia takie mieso tyle ze jest w sosie i zawiera ocet tylko jest sporo kopru , nieraz robie na obiad i dlatego mi sie skojazylo , mozna kupic tez gotowca w sloiku.

A masz może przepis na to mięso?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/3/#findComment-668922
Udostępnij na innych stronach

@Todek

1.5 kg cieleciny

woda 

1/2 lyzki soli 

10ziaren bialego pieprzu 

maly por 

1 marchew 

2-3 lodygi kopru.

 

 

 

MIeso kroje na 2-3 cm kostke 

wkladam do garnaka  , wlewam wode zeby zakryla mieso zagotowuje  , wode odlewam.MIeso przelewam zimna woda , wkladam ponownie do garnka tak zeby tylko zakryla mieso zagotowuje zdejmuje szumowine. sole dodaje bialy pieprz , por marchew w kawalkach i koper lodygi,przykrywam pokrywka i dusze ok 1,5h.

mieso i warzywa przekladam  w ktorym bede podawala danie 

, zeby nie wystyglo.wywar zachowuje do sosu.

 

wczesniej robie marynata z cukru octu i wody (2 lyzki cukru 50ml octu i 50ml wody)

 

 

Sos

1 lyzka masla

2 lyzki maki

400-500ml bulionu

100 ml smietany 

2-2,5 lyzki marynaty

50 ml posiekanego kopru.

 

 Rozpuszczam maslo dodaje make robie zasmazke dodaje bulion gotuje pare minut dodaje smietae slodka i marynate , tak zeby byl slodko kwasny smak

dodaje swierzy posiekany koperek i polewam mieso i warzywa

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/3/#findComment-668931
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Kiedyś gdzieś tu czytałam o marynacie z czosnku niedźwiedziego i wódki.Mam taką marynatę tylko nie wiem ile czasu trzymać w niej mięso ? i co dalej??Czy dodawać jakieś przyprawy ?Chciałabym zrobić karkówkę na grilu z użyciem tej marynaty.

beata
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/3/#findComment-672267
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kiedyś gdzieś tu czytałam o marynacie z czosnku niedźwiedziego i wódk

Robię 65% nalewy na czosnku niedźwiedzim.

Nacieram kawałki mięsa tym nalewem i wkładam do marynaty przewidzianej do danej potrawy.

Redukuję tylko czosnek, ponieważ nalew jest bardzo czosnkowy.

Alkohol powoduje dodatkowo kruszenie mięsa.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/3/#findComment-672275
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Mam pytanie do "nalewkowiczów". Poszukuję jakiegoś sprawdzonego przepisu na nalewkę z aronii. Taką o mocy około 37-40%.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/3/#findComment-681301
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
Szukam sprawdzonego przepisu na hiszpańskie Churros. Oraz informacji czy ktoś używa nadziewarki wraz z dyszami do ich wyciśnięcia. Edytowane przez bilu72
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14836-szukam-przepisu-temat-zbiorczy/page/3/#findComment-682450
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.