@halusia@ Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Października 2010 Kabanosy wieprzowe Wieprzowina I - 30% szynki tj. 1.5 kg Wieprzowina II - 70% okrawki z szynek, łopatki -1.5 kg ,podgardle 2kg - przyprawy do peklowania - peklosól 18g /kg - dodane przed rozdrobnieniem : - pieprz świeżo mielony - 1,8g/kg - gałka muszkatołowa - 0,5g/kg - kminek - 0,7g/kg - czosnek - 2,0g/kg Mięso peklowane 48 godz.. Mięso kl I mielone na sitku 10 mm Mięso kl II mielona na sitku 6mm Nadziewanie w jelita baranie dosyć ściśle - osadzanie ok 12 godz. w temp. 2-8 st.C - osuszanie w temp do 60 st. - wędzenie w temp. 45-70 st.C do uzyskania żądanego koloru w czasie ok 1-1,5 godz - pieczenie w temp. 85-90 st.C ok 20- 30 min - schłodzenie na powietrzu Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniaandy'ego Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Października 2010 Ta nasza stronka www wedlinydomowe.pl to taka jakas inna ....wyjątkowa. "Wchodzę" w południe na stronkę Zbój Madej "zaszalał" przy wolnej sobocie przy obiadku :grin: Zaglądam wczesnym wieczorkiem, halusia nas "katuje" kabanoskami..... " a dejta spokój!!!!!" ...... wpadam w kompleksy A tak na poważnie to, wyjątkowa, bo Wy jesteście wyjątkowi :grin: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 16 Października 2010 :thumbsup: :clap: :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 16 Października 2010 Brawo halusia :grin: :thumbsup: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 16 Października 2010 " a dejta spokój!!!!!" ...... wpadam w kompleksy Masakrują nas Aniu. Jak nie Zbój z lewej, to Halusia z prawej dołoży. Zbanować ich i tyle. :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 16 Października 2010 :clap: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 16 Października 2010 halusia idziesz na mistrza :clap: :thumbsup: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 16 Października 2010 Kabanosy wieprzoweCóż ja skromny Zbój mogę Ci dziś jeszcze napisać... andrzej k napisał już wszytko co trzeba :clap: a ja już widzę :rolleyes: jak na zlocie zawijasz rękawy przy stole technologicznym i odbierasz ludziom robotę he he :grin: :grin: Jak nie Zbój z lewej, to Halusia z prawej dołoży.miro Miruś, poczekaj poczekaj, sezon się dopiero rozpoczął, ja i Halusia się dopiero rozkręcamy, no nie Haluśka?? :grin: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 16 Października 2010 Pięknie ,pięknie ,ale jak Dziadek przeczyta temat to się zeźli.Kabasnosy są tylko wieprzowe co innego to tylko podróby. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 16 Października 2010 miro Miruś, poczekaj poczekaj, sezon się dopiero rozpoczął, ja i Halusia się dopiero rozkręcamy, no nie Haluśka?? :grin: Dokładnie Zbóju :grin: próbuję się rozkręcać ale jeszcze daleka droga przede mną. Ale to dzięki Wam kochani . :grin: Dziękuje bardzo że się tu znalazłam . Pozdrawiam Halusia Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 16 Października 2010 :clap: halusia :clap: Kabanosy wieprzoweSprawdziłem, mam jeszcze 26 m jelit baranich w przyszłą sobotę kabanosy Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 16 Października 2010 Pięknie ,pięknie ,ale jak Dziadek przeczyta temat to się zeźli.Kabasnosy są tylko wieprzowe arkadiusz albo ja coś słabo kontaktuję bo ni jak nie rozumiem Twego postu albo Ty "słabo" przeczytałeś skład kabanosów Halusi :rolleyes: cyt Wieprzowina I - 30% szynki tj. 1.5 kg Wieprzowina II - 70% okrawki z szynek, łopatki -1.5 kg ,podgardle 2kg Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 16 Października 2010 albo Ty "słabo" przeczytałeś skład kabanosów HalusiDrogi Chudziaczku nie chodzi o skład tylko o opis (tytuł)kabanosy wieprzowe Kabanosy według Kol. Dziadka są same w sobie wieprzowe :wink: i racja Wieprz-Kaban :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 16 Października 2010 pieprz świeżo mielony - 1,8g/kg - gałka muszkatołowa - 0,5g/kg - kminek - 0,7g/kg - czosnek - 2,0g/kg Zestaw przypraw jak się patrzy, o wyglądzie wyrobu nie wspomnę. :clap: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 16 Października 2010 Bardzo dobre są kabanosy kozicowe . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 16 Października 2010 Ale to dzięki Wam kochani Halusiu, chyba także dzięki nowej wędzarence to ona Cię również nakręca do pracy. Super :clap: , gratuluję i pozdrawiam.Bardzo dobre są kabanosy kozicoweOJ, DZIADEK, DZIADEK :smile: Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 16 Października 2010 Ja nie żartuję naprawde są dobre. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 16 Października 2010 DZIADEK, a jak one się nazywają ?DZIADEK napisał/a: Bardzo dobre są kabanosy kozicowe Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 16 Października 2010 Dziadeczku :grin: czemu nazwałeś je kozicowe :question: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 16 Października 2010 czemu nazwałeś je kozicoweMiro,przepraszam że odpowiem ale te kabanosy pewnie z kozicy. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 16 Października 2010 Nazwa pod region kurpiowski . Kozica to jałowiec . A wiec dodatek jalowca mielonego 1dkg na 10kg farszu robi całkiem inny smak . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 17 Października 2010 DZIADEK, ale super, bo już myślałam że z kozicy górskiej. Pozdrawiam. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 17 Października 2010 A gdyby te kabanosy popić jeszcze "psiwem" :thumbsup: http://www.google.pl/url?sa=t&source=web&cd=2&ved=0CBoQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.foto.pwsk.pl%2F2007%2F08%2F21%2Fpiwo-kozicowe&rct=j&q=piwo%20kozicowe&ei=BpG6TNC8JIiCOuek5KIN&usg=AFQjCNGqw5Mb11ZxKJGHazHHfSkY0QAw-Q&sig2=ZNEdUtpFYSCIscZKRPExEw&cad=rja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 17 Października 2010 Witam , Halusia wygląd i wykonanie "perfect" !!! A co sądzisz o ilości przypraw ? pozdrawiam Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 17 Października 2010 dodatek jalowca mielonego 1dkg na 10kg farszu robi całkiem inny smakTrzeba będzie sprawdzić :rolleyes: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.