Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Pięknie wyglądają 
- bo uzylem Fotoshopa  :devil:  :D 

 

Nie mów, że nie próbowałeś, skoro mięśnie są przekrojone.
ale plasterkow brak a przekrojenie w celach zajrzenia do srodka - (szczegolnie ligawy) porownania z Limousine Arkadiusza. :rolleyes: (i chyba albo zdjecie u Arka kiepskie albo moja teoria moze byc potwierdzajaca sie ) ale o tym w innym czasi i innym miejscu - Arku cierpliwosci troszke....

 

Chociaż napisz, czy zapachy odpowiadają założeniom
aktualnie mam kataro-alergie   :facepalm:  i wszystko mi pachnie "fladrami"..... :devil:  :facepalm:

a wogole to zartuje - sama sprawdzisz...

Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania.

StefanS.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-603201
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

sama sprawdzisz...

 

No to sprawdzamy :D

Na dzisiaj zaplanowałam porównanie dwóch polędwic wieprzowych #3A - z pomarańczą i #4A  - ze śliwką.

Kawałki po rozpakowaniu:

post-40040-0-30076500-1533206608_thumb.jpg  post-40040-0-09347300-1533206631_thumb.jpg

 

A tak wyglądają plasterki na zabytkowym półmisku:

post-40040-0-04760200-1533206657_thumb.jpg  post-40040-0-96121700-1533206669_thumb.jpg

 

Opis oceny organoleptycznej obu wędlin:

 

 

Polędwica EASY #3A z pomarańczą

Degustacja 2.08.2018

Polędwica wp. z (gorzką) pomarańczą

- Mięso: polędwica wp.

- sól + cure#2 = 25g/kg, + sodum erythrobate

- skórka z pomarańczy (powinna być organiczna) starta bez albedo - sporo

- sok z pomarańczy + sok z cytryny – po łyżeczce/kg (j. pomarańcze Seville to bez cytryny)

- chilli (płatki)

- czosnek świeży 4g/kg

- Curacao – 5ml/kg

zmiany - pomarancze normalne a nie Seville, mieszanka koniaku i curacao - 

 

Wygląd:

  1. Kolor na zewnątrz jasny, złocisty z widoczną skórką pomarańczową i płatkami chilli.
  2. Na przekroju różowy kolor, dobrze nasycony jak na mięso wp.
  3. Tłuszcz na obrzeżach bielusieńki

Konsystencja:

  1. Powierzchnia przekroju zwarta
  2. Łatwa i delikatna w gryzieniu
  3. Wyczuwa się dosyć mocno tkankę łączną w tłustych fragmentach a w zasadzie mizdrę, co jest normą w tym mięśniu

Zapach:

  1. Śródziemnomorskiej wędliny z orzeźwiającą, owocową nutą.
  2. Przyjemny, świeży

Smak według kolejności odczuwania:

  1. Delikatny, zrównoważony
  2. Słoność idealna, nie wybijająca się
  3. Pikantność w drugim smaku – nie pacyfikuje delikatnych smaków i aromatu – niewątpliwa zaleta
  4. W całości pożądany, szlachetny i niebanalny.

Podsumowanie:

  1. Wyrób sophisticated
  2. Sugestia: wzmocnić element goryczki. Idealna byłaby pomarańcza Seville, ew. umiarkowany dodatek skórki grapefruit plus skórka i sok z cytryny.

 

Polędwica EASY #4A ze śliwką

Degustacja 2.08.2018

Polędwica wp. w śliwkach i majeranku

- Mięso: polędwica wp

- sól + cure#2 = 25g/kg, + sodum erythrobate

- śliwki wędzone (pocięte w paseczki)

- majeranek – 2g/kg

- tymianek – 0,5g/kg

- pieprz – 4g/kg

- białe wino

- czosnek gran. 1g/kg

Uwaga: mięso natrzeć solą, pieprzem i tymiankiem.

Ze śliwek i wina zrobić pastę, nanieść na mięso i następnie obtoczyć w majeranku.

 

Wygląd:

  1. Kolor na zewnątrz ciemny, „śliwkowy”, widoczne zioła i czarne kawałeczki śliwek.
  2. Na przekroju różowy kolor, pięknie wybarwiony.
  3. Tłuszcz na obrzeżach kontrastuje swoja bielą z ciemną obwolutą i różowym mięsem.

Konsystencja:

  1. Powierzchnia przekroju zwarta
  2. Łatwa i delikatna w gryzieniu
  3. Wyczuwa się dosyć mocno tkankę łączną w tłustych fragmentach a w zasadzie mizdrę, co jest normą w tym mięśniu

Zapach – intrygująca niespodzianka:

  1. Wytrawna, ziołowa nuta, coś w kierunku dobrego tytoniu – wybija się
  2. Tło – zapach śródziemnomorskiej wędliny dojrzewającej.
  3. Zaskakujący, przyjemny, świeży

Smak według kolejności odczuwania:

  1. Przebija się delikatnie smak tymianku w szerszym, ziołowym tle
  2. Idealna  kompozycja wielu smaków współgrająca z wytrawnym aromatem
  3. Słoność idealna, nie wybijająca się
  4. W całości intrygujący, pożądany i nadający nową wartość wędlinie

Podsumowanie:

  1. Niespotykany dla mnie aromat i smak polędwicy wp.
  2. Już pierwsze pociągniecie nosem zapowiadało coś nowego, zaskakującego.
  3. Tymianek odegrał swoją rolę, zdominował majeranek bardzo korzystnie
  4. Śliwki + wytrawne wino dały świetną bazę dla ziół.

 

Porównując oba powyższe wyroby pozwolę sobie na dokonanie wyboru faworyta.

Wykonując wyroby eksperymentalne spodziewamy się osiągnąć zamierzone cele ale z cichą nadzieją, że przy okazji odkryjemy coś nowego.

Dla mnie takim objawieniem był aromat i smak polędwicy ze śliwką i ziołami (ten tytoniowo-wytrawny odcień)

Banalna skądinąd polędwica nabrała innego, zaskakującego wymiaru.

Pracowite nakładanie przez @Stafana S kolejnych ingrediencji na mięsień zaowocowało  czymś NOWYM  :thumbsup:

Nie wiem, czy Stafan podziela moja opinię, bo być może bardziej mu odpowiada delikatna "pomarańczówka" ?

 

Uff, połowa napięcia ze mnie spadła. Przed nami wyroby z wołowiny - ale to następnym razem.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-603731
Udostępnij na innych stronach

Kurcze - sama wedlina to jedno ale opis Twoich wrazen to juz wyjatkowa poezja kulinarna :clap: .... Nabieram ochoty na degustacje wkrotce.  :D  :thumbsup:

Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania.

StefanS.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-603732
Udostępnij na innych stronach

Tak powstają nowości i innowacyjne smaki

Waldziu, będziesz miał okazję ocenić w Napoleonowie.

Główny architekt tego projektu o to zadbał  :thumbsup:   

Edytowane przez EAnna

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-603738
Udostępnij na innych stronach

wedlina to jedno ale opis Twoich wrazen to juz

 

Hmmm. Pomyślałam, że się zapędziłam  :hmm:

A może wykonawca tych wędlin sugeruje w delikatny sposób, że nie podziela mojej opinii?

Dzisiaj degustowałam pewne salami, o których jednak najpierw podyskutuję sam na sam z jego twórcą  :yes:

Pakowałam powtórnie obie, opisane powyżej polędwice.

Przedtem jednak była powtórna degustacja, tym razem z zimnym sercem  :brr:

No i cóż? Opisu nie mogę zmienić a wręcz powinnam go wzmocnić.

Nie podgrzane emocjami moje kubki smakowe i liczne receptory węchowe wzmocniły wręcz wczorejsze wrażenia.

Smak i aromat tej "śliwówki" na tymianku i majeranku jest jedyny w swoim rodzaju, wyraźnie definiowalny, inny od wszystkiego, co jadłam.

Ale jak oddać werbalnie takie odczucia smakowo-zapachowe? Gdyby były mierzalne to ilość endorfin mogłaby być tą miarą   :frantics:

No, odległe nuty tytoniowe dają pewien obraz :D

Edytowane przez EAnna
uzupełnienie

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-603776
Udostępnij na innych stronach

 

 

'StefanS', dnia 02 Sie 2018 - 07:36, napisał: wedlina to jedno ale opis Twoich wrazen to juz   Hmmm. Pomyślałam, że się zapędziłam  A może wykonawca tych wędlin sugeruje w delikatny sposób, że nie podziela mojej opinii?
wrecz odwrotnie .. - jestem pod wrazeniem naprawde... ale ten smak i caloksztalt to raczej Twoja zasluga - ja tylko zrobilem wg. Twoich instrukcji wiec moge przyklasnac Twoim pomyslom i zestawom przypraw.  Teraz czekam na wolowiny - 

 

Waldziu, będziesz miał okazję ocenić w Napoleonowie.
wiec bedzie mam nadzieje ocena innych forumowiczow - plus dodatkowo jest jeszcze jedna osoba ktora bedzie testowac odciete kawalki tej samej wedliny...

Ja tylko zrobilem wg Twoich wytycznych :blush:  

Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania.

StefanS.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-603810
Udostępnij na innych stronach

Teraz czekam na wolowiny

 

Przyszedł czas na pozostałe dwa mięśnie z projektu EASY – ligawy wołowe.

Degustacja odbyła się 4. sierpnia.

Powiem tak: wołowinka smakowała wyjątkowo. Faktem jest, że mam słabość do tego mięsa, w takim wydaniu  :thumbsup: 

 

Wędliny po rozpakowaniu:

post-40040-0-78595200-1533558481_thumb.jpg  post-40040-0-76370200-1533558496_thumb.jpg

 

post-40040-0-86671800-1533558511_thumb.jpg  post-40040-0-18128800-1533558534_thumb.jpg

 

Strata wagi #1A = 41%                                 Strata wagi #2A = 42%

 

Proszę zwrócić uwagę na równomierne obsuszenie obu wędlin, co widać na przekroju:

post-40040-0-78247900-1533558553_thumb.jpg   post-40040-0-40529200-1533558565_thumb.jpg 

 

post-40040-0-99084500-1533558594_thumb.jpg

 

  1. Wołowina z estragonem (powinien dominować) - #1A

- Mięso: ligawa (Round eye)

            - sól + cure#2 = 25g/kg, + sodum erythrobate

            - estragon – 1g/kg

            - pomidory suszone

            - pieprz – 4g/kg

            - rozmaryn suszony

            - czosnek gran. – 1g/kg (lub nalewka czosnkowa)

 

 

Wygląd: - na zewnątrz widać pomidory i zioła

               - przekrój ciemno-czerwony z odcieniem brązowym

               - tłuszcz biały, nieliczne żyłki śródmięśniowe

 

Zapach:

ładny, dominuje śródziemnomorski, da się wyczuć zioła jednak bez dominacji

 

Smak:

 słoność idealna (nie dominuje), smak harmonijny wędliny dojrzewającej, przyjemny, niezbyt

pikantny, w drugiej nucie lekko ziołowy, w tonie wytrawnym.

 

Textura:

„gęsta”, jakby podsuszona, plasterki bardzo elastyczne, daję się kroić w „witrażyki”, mięso dojrzałe aż  do zaniku wiązań kolagenowych charakterystycznych dla ligawy, plasterki można łatwo rozerwać i bardzo łatwo się gryzą.

 

Podsumowanie:

  1. Wędlina szlachetna w wyglądzie, smaku, zapachu i konsumpcji
  2. Sugeruję mniejszą o dwa punkty procentowe redukcję wagi w celu poprawy soczystości.
  3. Sugeruję zwiększoną ilość estragonu lub/i  lepszą jego jakość aby osiągnąć cel dominacji tego zioła

 

  1. Wołowina z czarnuszką i kardamonem -#2A

            - Mięso: ligawa (Round eye)

            - sól + cure#2 = 25g/kg, + sodum erythrobate

            - czarnuszka – 1g/kg (lekko rozbita w moździerzu)

            - pieprz biały – 3g/kg

            - kardamon – 0,5g/kg (j. same nasionka) lub 1g/kg (j. z osłonkami) - zmielone

            - czosnek gran. – 1g/kg (lub nalewka czosnkowa)

            - miód – 10g/kg

 

Wygląd: - na zewnątrz widać ziarenka kardamonu i przyprawy

               - przekrój ciemno-czerwony z odcieniem brązowym

               - tłuszcz biały, nieliczne żyłki śródmięśniowe

 

Zapach:

ładny, balsamiczny się wybija + śródziemnomorski, z nutą słodkiego kardamonu, rozcieńczonego zapachu wschodnich bazarów

 

Smak:

 słoność idealna (nie dominuje), smak wędliny dojrzewającej wyraźnie wzmocniony balsamiczną nutą czarnuszki, przyjemny,

pikantny, w drugiej nucie w kierunku smaków egzotycznych

 

Textura:

„gęsta”, jakby podsuszona, plasterki bardzo elastyczne, daję się kroić w „witrażyki”, mięso dojrzałe aż  do zaniku wiązań kolagenowych charakterystycznych dla ligawy, plasterki można łatwo rozerwać i bardzo łatwo się gryzą.

 

Podsumowanie:

  1. Wędlina o ładnym wyglądzie, poprawnej texturze, ukierunkowana w smaku i zapachu
  2.  Sugeruję mniejszą o trzy punkty procentowe redukcję wagi aby minimalnie poprawić soczystość
  3. Zwiększyłabym ilość czosnku do 2g/kg. Ilość czarnuszki i kardamonu IMO dobrze dobrana, cel delikatnej dominacji tych przypraw został osiągnięty

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-603945
Udostępnij na innych stronach

Sugeruję mniejszą o dwa punkty procentowe redukcję wagi w celu poprawy soczystości.

 

 

 

 Sugeruję mniejszą o trzy punkty procentowe redukcję wagi aby minimalnie poprawić soczystość

 

Moja miała 38% straty wagi i przekrój Stefanowi nie bardzo się podobał, ale patrząc na zdjęcia dochodzę do wniosku, że różnica wynika z długości procesu dojrzewania , ale też z różnicy rasy.Przeglądając swoje zapiski  to straty wagi w poszczególnych okresach mamy podobne z tym, że Stefan ma większą stratę końcową i to też może mieć wpływ na obraz przekroju.Co do mojej nie mama zastrzeżeń co do soczystości.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-603946
Udostępnij na innych stronach

 

 

Strata wagi #1A = 41%                                 Strata wagi #2A = 42%
 

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-603948
Udostępnij na innych stronach

Doczytałem już wcześniej i edytowałem post. :)

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-603949
Udostępnij na innych stronach

No to sprawdzamy Na dzisiaj zaplanowałam porównanie dwóch polędwic wieprzowych #3A - z pomarańczą i #4A - ze śliwką. Kawałki po rozpakowaniu:

 

 

Jak bardzo się cieszę, że będę miała okazję kolejny raz popróbować tych wspaniałych wyrobów. 

Stefan jestem pełna podziwu Twoich umiejętności , jesteś Wielki  :clap: Ania natomiast potrafi przelać smak wyrobu na papier ... robisz to wyśmienicie.

 

Wiesz że jest szczęściarą ?? Bo tak naprawdę produkcja wyrobów dojrzewających na bazie proponowanych przez Ciebie przypraw jest wielką niewiadomą.

Tak że Stefan, odwalasz kawał dobrej roboty  :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604076
Udostępnij na innych stronach

Brawo WY :clap: :clap: :clap::thumbsup:

Wielki szacun za całokształt.

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604137
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Nie bardzo mam koncept jak to wszystko określić (co mi się niezwykle rzadko zdarza :D ) w punktach krócej :facepalm: TAK 3 KROKI :D

1.Prezentacja 

post-70549-0-36220900-1534702334_thumb.jpg

post-70549-0-36220900-1534702334_thumb.jpg

post-40040-0-34846100-1534754082_thumb.jpg

Tak to nie pomyłka to 3xTAK

 

post-70549-0-47656100-1534702444_thumb.jpg

post-70549-0-29411200-1534702517_thumb.jpg

post-40040-0-59470000-1534753816_thumb.jpg

post-70549-0-37226000-1534702691_thumb.jpg

 Każde ma charakterystyczny smak wędliny dojrzewającej i KAŻDA JEST SMACZNA :yes:

2 . Wirtualizacja

post-70549-0-04555600-1534703009_thumb.jpg

Stefan jest z nami myślami  :frantics:

post-40040-0-50518400-1534704014_thumb.jpg

Twórcy wędlin :w00t:

3. I Telewizja Polska przeprowadza wywiad z EANNĄ   A JAKA SZKODA ŻE NIE JEST Z NIĄ PRAWDZIWY STEFAN

post-70549-0-73254900-1534703301_thumb.jpg

 

 

 

 

Edytowane przez EAnna

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604820
Udostępnij na innych stronach

Jeżeli znacie datę i godzinę emisji wywiadu (programu, w którym wywiad będzie "puszczony") to dajcie znać - będzie warto posłuchać i pooglądać.

„To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.”

Jonathan Carroll

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604829
Udostępnij na innych stronach

Pewnie Maxell jeszcze poda dokładniej ale rozmawiałem z Krzysztofem z telewizji i mówił że wywiad będziw w Czwartek o 12stej TVP 1 Program Agro Biznes.
W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604840
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za informację.

Jeżeli ktoś będzie mógł nagrać i potem "wpuścić" film to będzie extra - gdyż godzina emisji nie jest zbyt "dogodna" do oglądania.

„To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.”

Jonathan Carroll

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604842
Udostępnij na innych stronach

 

 

i ja chetnie tez bym obejrzala
Aniu - operator ( doświadczony) po wywiadzie stwierdził ,iż jest to drugi wywiad w jego karierze który nie wymaga korekt i powtórek  BRAWO EANNA- sam patrzyłem z podziwem - a może pomoc krasnoludków ;) 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604848
Udostępnij na innych stronach

 

 

a może pomoc krasnoludków

Wywiad - KLASA.  :clap:  :clap:  :clap:  Aniu. Krasnoludkom od razu ulżyło. :D

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604851
Udostępnij na innych stronach

 

 

a może pomoc krasnoludków

Hmm.. Waldku przyznaję, że KRASNOLUDKI to był strzał w dziesiątkę  :frantics:

Dziękuję Ci bardzo za tę psychologiczną pomoc  :hug:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604856
Udostępnij na innych stronach

 

 

Aniu - operator ( doświadczony) po wywiadzie stwierdził ,iż jest to drugi wywiad w jego karierze który nie wymaga korekt i powtórek BRAWO EANNA- sam patrzyłem z podziwem - a może pomoc krasnoludków

 

Aniu  :clap:  :clap:  :clap:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604863
Udostępnij na innych stronach

Kurcze :facepalm:  - z "niewinnej zabawy" w zrobieniu czegos na odleglosc zrobila sie publiczna (edukacyjna) debata na temat wedlin dojrzewajacych.... z niecierpliwoscia bede czekal na filmik i wywiad EAnny... mojemu "sobowtorowi" dziekuje za wcielenie sie, EAnno - nie myslisz - ze czas zaczac myslec o nastepnych miesach i zestawach przyprawowo-smakowych. :D  :thumbsup:

Mam nadzieje ze wypowiedza sie tez osoby "smakujace" wyrobow.

Edytowane przez StefanS

Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania.

StefanS.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604897
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.