StefanS Opublikowano 25 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 25 Lipca 2018 Pięknie wyglądają - bo uzylem Fotoshopa Nie mów, że nie próbowałeś, skoro mięśnie są przekrojone. ale plasterkow brak a przekrojenie w celach zajrzenia do srodka - (szczegolnie ligawy) porownania z Limousine Arkadiusza. (i chyba albo zdjecie u Arka kiepskie albo moja teoria moze byc potwierdzajaca sie ) ale o tym w innym czasi i innym miejscu - Arku cierpliwosci troszke.... Chociaż napisz, czy zapachy odpowiadają założeniom aktualnie mam kataro-alergie i wszystko mi pachnie "fladrami"..... a wogole to zartuje - sama sprawdzisz... Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-603201 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 sama sprawdzisz... No to sprawdzamy Na dzisiaj zaplanowałam porównanie dwóch polędwic wieprzowych #3A - z pomarańczą i #4A - ze śliwką.Kawałki po rozpakowaniu: A tak wyglądają plasterki na zabytkowym półmisku: Opis oceny organoleptycznej obu wędlin: Polędwica EASY #3A z pomarańcząDegustacja 2.08.2018Polędwica wp. z (gorzką) pomarańczą- Mięso: polędwica wp.- sól + cure#2 = 25g/kg, + sodum erythrobate- skórka z pomarańczy (powinna być organiczna) starta bez albedo - sporo- sok z pomarańczy + sok z cytryny – po łyżeczce/kg (j. pomarańcze Seville to bez cytryny)- chilli (płatki)- czosnek świeży 4g/kg- Curacao – 5ml/kgzmiany - pomarancze normalne a nie Seville, mieszanka koniaku i curacao - Wygląd:Kolor na zewnątrz jasny, złocisty z widoczną skórką pomarańczową i płatkami chilli. Na przekroju różowy kolor, dobrze nasycony jak na mięso wp. Tłuszcz na obrzeżach bielusieńkiKonsystencja:Powierzchnia przekroju zwarta Łatwa i delikatna w gryzieniu Wyczuwa się dosyć mocno tkankę łączną w tłustych fragmentach a w zasadzie mizdrę, co jest normą w tym mięśniuZapach:Śródziemnomorskiej wędliny z orzeźwiającą, owocową nutą. Przyjemny, świeżySmak według kolejności odczuwania:Delikatny, zrównoważony Słoność idealna, nie wybijająca się Pikantność w drugim smaku – nie pacyfikuje delikatnych smaków i aromatu – niewątpliwa zaleta W całości pożądany, szlachetny i niebanalny.Podsumowanie:Wyrób sophisticated Sugestia: wzmocnić element goryczki. Idealna byłaby pomarańcza Seville, ew. umiarkowany dodatek skórki grapefruit plus skórka i sok z cytryny. Polędwica EASY #4A ze śliwkąDegustacja 2.08.2018Polędwica wp. w śliwkach i majeranku- Mięso: polędwica wp- sól + cure#2 = 25g/kg, + sodum erythrobate- śliwki wędzone (pocięte w paseczki)- majeranek – 2g/kg- tymianek – 0,5g/kg- pieprz – 4g/kg- białe wino- czosnek gran. 1g/kgUwaga: mięso natrzeć solą, pieprzem i tymiankiem.Ze śliwek i wina zrobić pastę, nanieść na mięso i następnie obtoczyć w majeranku. Wygląd:Kolor na zewnątrz ciemny, „śliwkowy”, widoczne zioła i czarne kawałeczki śliwek. Na przekroju różowy kolor, pięknie wybarwiony. Tłuszcz na obrzeżach kontrastuje swoja bielą z ciemną obwolutą i różowym mięsem.Konsystencja:Powierzchnia przekroju zwarta Łatwa i delikatna w gryzieniu Wyczuwa się dosyć mocno tkankę łączną w tłustych fragmentach a w zasadzie mizdrę, co jest normą w tym mięśniuZapach – intrygująca niespodzianka:Wytrawna, ziołowa nuta, coś w kierunku dobrego tytoniu – wybija się Tło – zapach śródziemnomorskiej wędliny dojrzewającej. Zaskakujący, przyjemny, świeżySmak według kolejności odczuwania:Przebija się delikatnie smak tymianku w szerszym, ziołowym tle Idealna kompozycja wielu smaków współgrająca z wytrawnym aromatem Słoność idealna, nie wybijająca się W całości intrygujący, pożądany i nadający nową wartość wędliniePodsumowanie:Niespotykany dla mnie aromat i smak polędwicy wp. Już pierwsze pociągniecie nosem zapowiadało coś nowego, zaskakującego. Tymianek odegrał swoją rolę, zdominował majeranek bardzo korzystnie Śliwki + wytrawne wino dały świetną bazę dla ziół. Porównując oba powyższe wyroby pozwolę sobie na dokonanie wyboru faworyta.Wykonując wyroby eksperymentalne spodziewamy się osiągnąć zamierzone cele ale z cichą nadzieją, że przy okazji odkryjemy coś nowego.Dla mnie takim objawieniem był aromat i smak polędwicy ze śliwką i ziołami (ten tytoniowo-wytrawny odcień)Banalna skądinąd polędwica nabrała innego, zaskakującego wymiaru.Pracowite nakładanie przez @Stafana S kolejnych ingrediencji na mięsień zaowocowało czymś NOWYM Nie wiem, czy Stafan podziela moja opinię, bo być może bardziej mu odpowiada delikatna "pomarańczówka" ? Uff, połowa napięcia ze mnie spadła. Przed nami wyroby z wołowiny - ale to następnym razem. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-603731 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Kurcze - sama wedlina to jedno ale opis Twoich wrazen to juz wyjatkowa poezja kulinarna .... Nabieram ochoty na degustacje wkrotce. Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-603732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 to juz wyjatkowa poezja kulinarna zaowocowało czymś NOWYM Tak powstają nowości i innowacyjne smaki - Brawo Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-603736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 (edytowane) Tak powstają nowości i innowacyjne smakiWaldziu, będziesz miał okazję ocenić w Napoleonowie.Główny architekt tego projektu o to zadbał Edytowane 2 Sierpnia 2018 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-603738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) wedlina to jedno ale opis Twoich wrazen to juz Hmmm. Pomyślałam, że się zapędziłam A może wykonawca tych wędlin sugeruje w delikatny sposób, że nie podziela mojej opinii?Dzisiaj degustowałam pewne salami, o których jednak najpierw podyskutuję sam na sam z jego twórcą Pakowałam powtórnie obie, opisane powyżej polędwice.Przedtem jednak była powtórna degustacja, tym razem z zimnym sercem No i cóż? Opisu nie mogę zmienić a wręcz powinnam go wzmocnić.Nie podgrzane emocjami moje kubki smakowe i liczne receptory węchowe wzmocniły wręcz wczorejsze wrażenia.Smak i aromat tej "śliwówki" na tymianku i majeranku jest jedyny w swoim rodzaju, wyraźnie definiowalny, inny od wszystkiego, co jadłam.Ale jak oddać werbalnie takie odczucia smakowo-zapachowe? Gdyby były mierzalne to ilość endorfin mogłaby być tą miarą No, odległe nuty tytoniowe dają pewien obraz Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez EAnna uzupełnienie Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-603776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 'StefanS', dnia 02 Sie 2018 - 07:36, napisał: wedlina to jedno ale opis Twoich wrazen to juz Hmmm. Pomyślałam, że się zapędziłam A może wykonawca tych wędlin sugeruje w delikatny sposób, że nie podziela mojej opinii? wrecz odwrotnie .. - jestem pod wrazeniem naprawde... ale ten smak i caloksztalt to raczej Twoja zasluga - ja tylko zrobilem wg. Twoich instrukcji wiec moge przyklasnac Twoim pomyslom i zestawom przypraw. Teraz czekam na wolowiny - Waldziu, będziesz miał okazję ocenić w Napoleonowie. wiec bedzie mam nadzieje ocena innych forumowiczow - plus dodatkowo jest jeszcze jedna osoba ktora bedzie testowac odciete kawalki tej samej wedliny...Ja tylko zrobilem wg Twoich wytycznych Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-603810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Teraz czekam na wolowiny Przyszedł czas na pozostałe dwa mięśnie z projektu EASY – ligawy wołowe.Degustacja odbyła się 4. sierpnia.Powiem tak: wołowinka smakowała wyjątkowo. Faktem jest, że mam słabość do tego mięsa, w takim wydaniu Wędliny po rozpakowaniu: Strata wagi #1A = 41% Strata wagi #2A = 42% Proszę zwrócić uwagę na równomierne obsuszenie obu wędlin, co widać na przekroju: Wołowina z estragonem (powinien dominować) - #1A- Mięso: ligawa (Round eye) - sól + cure#2 = 25g/kg, + sodum erythrobate - estragon – 1g/kg - pomidory suszone - pieprz – 4g/kg - rozmaryn suszony - czosnek gran. – 1g/kg (lub nalewka czosnkowa) Wygląd: - na zewnątrz widać pomidory i zioła - przekrój ciemno-czerwony z odcieniem brązowym - tłuszcz biały, nieliczne żyłki śródmięśniowe Zapach:ładny, dominuje śródziemnomorski, da się wyczuć zioła jednak bez dominacji Smak: słoność idealna (nie dominuje), smak harmonijny wędliny dojrzewającej, przyjemny, niezbytpikantny, w drugiej nucie lekko ziołowy, w tonie wytrawnym. Textura:„gęsta”, jakby podsuszona, plasterki bardzo elastyczne, daję się kroić w „witrażyki”, mięso dojrzałe aż do zaniku wiązań kolagenowych charakterystycznych dla ligawy, plasterki można łatwo rozerwać i bardzo łatwo się gryzą. Podsumowanie:Wędlina szlachetna w wyglądzie, smaku, zapachu i konsumpcji Sugeruję mniejszą o dwa punkty procentowe redukcję wagi w celu poprawy soczystości. Sugeruję zwiększoną ilość estragonu lub/i lepszą jego jakość aby osiągnąć cel dominacji tego zioła Wołowina z czarnuszką i kardamonem -#2A - Mięso: ligawa (Round eye) - sól + cure#2 = 25g/kg, + sodum erythrobate - czarnuszka – 1g/kg (lekko rozbita w moździerzu) - pieprz biały – 3g/kg - kardamon – 0,5g/kg (j. same nasionka) lub 1g/kg (j. z osłonkami) - zmielone - czosnek gran. – 1g/kg (lub nalewka czosnkowa) - miód – 10g/kg Wygląd: - na zewnątrz widać ziarenka kardamonu i przyprawy - przekrój ciemno-czerwony z odcieniem brązowym - tłuszcz biały, nieliczne żyłki śródmięśniowe Zapach:ładny, balsamiczny się wybija + śródziemnomorski, z nutą słodkiego kardamonu, rozcieńczonego zapachu wschodnich bazarów Smak: słoność idealna (nie dominuje), smak wędliny dojrzewającej wyraźnie wzmocniony balsamiczną nutą czarnuszki, przyjemny,pikantny, w drugiej nucie w kierunku smaków egzotycznych Textura:„gęsta”, jakby podsuszona, plasterki bardzo elastyczne, daję się kroić w „witrażyki”, mięso dojrzałe aż do zaniku wiązań kolagenowych charakterystycznych dla ligawy, plasterki można łatwo rozerwać i bardzo łatwo się gryzą. Podsumowanie:Wędlina o ładnym wyglądzie, poprawnej texturze, ukierunkowana w smaku i zapachu Sugeruję mniejszą o trzy punkty procentowe redukcję wagi aby minimalnie poprawić soczystość Zwiększyłabym ilość czosnku do 2g/kg. Ilość czarnuszki i kardamonu IMO dobrze dobrana, cel delikatnej dominacji tych przypraw został osiągnięty Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-603945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 (edytowane) Sugeruję mniejszą o dwa punkty procentowe redukcję wagi w celu poprawy soczystości. Sugeruję mniejszą o trzy punkty procentowe redukcję wagi aby minimalnie poprawić soczystość Moja miała 38% straty wagi i przekrój Stefanowi nie bardzo się podobał, ale patrząc na zdjęcia dochodzę do wniosku, że różnica wynika z długości procesu dojrzewania , ale też z różnicy rasy.Przeglądając swoje zapiski to straty wagi w poszczególnych okresach mamy podobne z tym, że Stefan ma większą stratę końcową i to też może mieć wpływ na obraz przekroju.Co do mojej nie mama zastrzeżeń co do soczystości. Edytowane 6 Sierpnia 2018 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-603946 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Strata wagi #1A = 41% Strata wagi #2A = 42% Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-603948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 (edytowane) Doczytałem już wcześniej i edytowałem post. Edytowane 6 Sierpnia 2018 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-603949 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 No to sprawdzamy Na dzisiaj zaplanowałam porównanie dwóch polędwic wieprzowych #3A - z pomarańczą i #4A - ze śliwką. Kawałki po rozpakowaniu: Jak bardzo się cieszę, że będę miała okazję kolejny raz popróbować tych wspaniałych wyrobów. Stefan jestem pełna podziwu Twoich umiejętności , jesteś Wielki Ania natomiast potrafi przelać smak wyrobu na papier ... robisz to wyśmienicie. Wiesz że jest szczęściarą ?? Bo tak naprawdę produkcja wyrobów dojrzewających na bazie proponowanych przez Ciebie przypraw jest wielką niewiadomą.Tak że Stefan, odwalasz kawał dobrej roboty Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Brawo WY :clap: Wielki szacun za całokształt. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 (edytowane) Nie bardzo mam koncept jak to wszystko określić (co mi się niezwykle rzadko zdarza ) w punktach krócej TAK 3 KROKI 1.Prezentacja Tak to nie pomyłka to 3xTAK Każde ma charakterystyczny smak wędliny dojrzewającej i KAŻDA JEST SMACZNA 2 . WirtualizacjaStefan jest z nami myślami Twórcy wędlin 3. I Telewizja Polska przeprowadza wywiad z EANNĄ A JAKA SZKODA ŻE NIE JEST Z NIĄ PRAWDZIWY STEFAN Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez EAnna Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Jedi są w nas :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekduch Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Jeżeli znacie datę i godzinę emisji wywiadu (programu, w którym wywiad będzie "puszczony") to dajcie znać - będzie warto posłuchać i pooglądać. Cytuj „To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.” Jonathan Carroll Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Pewnie Maxell jeszcze poda dokładniej ale rozmawiałem z Krzysztofem z telewizji i mówił że wywiad będziw w Czwartek o 12stej TVP 1 Program Agro Biznes. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekduch Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Dzięki za informację.Jeżeli ktoś będzie mógł nagrać i potem "wpuścić" film to będzie extra - gdyż godzina emisji nie jest zbyt "dogodna" do oglądania. Cytuj „To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.” Jonathan Carroll Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 No i ja chetnie tez bym obejrzala Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Napewno bedzie filmik wklejony. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 i ja chetnie tez bym obejrzala Aniu - operator ( doświadczony) po wywiadzie stwierdził ,iż jest to drugi wywiad w jego karierze który nie wymaga korekt i powtórek BRAWO EANNA- sam patrzyłem z podziwem - a może pomoc krasnoludków Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 a może pomoc krasnoludków Wywiad - KLASA. Aniu. Krasnoludkom od razu ulżyło. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 a może pomoc krasnoludków Hmm.. Waldku przyznaję, że KRASNOLUDKI to był strzał w dziesiątkę Dziękuję Ci bardzo za tę psychologiczną pomoc Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Aniu - operator ( doświadczony) po wywiadzie stwierdził ,iż jest to drugi wywiad w jego karierze który nie wymaga korekt i powtórek BRAWO EANNA- sam patrzyłem z podziwem - a może pomoc krasnoludków Aniu Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604863 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 (edytowane) Kurcze - z "niewinnej zabawy" w zrobieniu czegos na odleglosc zrobila sie publiczna (edukacyjna) debata na temat wedlin dojrzewajacych.... z niecierpliwoscia bede czekal na filmik i wywiad EAnny... mojemu "sobowtorowi" dziekuje za wcielenie sie, EAnno - nie myslisz - ze czas zaczac myslec o nastepnych miesach i zestawach przyprawowo-smakowych. Mam nadzieje ze wypowiedza sie tez osoby "smakujace" wyrobow. Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez StefanS Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15259-miedzykontynentalne-wyroby-easy/page/2/#findComment-604897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.