Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wędzonki


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#1 wisniahell

wisniahell

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 163 postów

Napisano 30 wrz 2018 - 17:15

Troć wędzona na zimno 12h
Załączony plik  IMG_20180922_181141.jpg   49,83 KB   7 Ilość pobrań

Kiełbasa bez klasyfikacji
Załączony plik  IMG_20180920_124042.jpg   50,8 KB   10 Ilość pobrań

Bekon peklowany na sucho wędzony na zimno 20h
Załączony plik  IMG_20180918_173814.jpg   128,46 KB   7 Ilość pobrań
Krakowska
Załączony plik  received_1678607568826373.jpeg   22,81 KB   7 Ilość pobrań

Szprotka Wędzona
Załączony plik  received_1764566210230508.jpeg   123,75 KB   7 Ilość pobrań
Załączony plik  received_1765003503520112.jpeg   67,56 KB   6 Ilość pobrań

Baleron
Załączony plik  received_1675381689148961.jpeg   123,31 KB   7 Ilość pobrań

Polędwica
Załączony plik  received_1675381709148959.jpeg   133,34 KB   6 Ilość pobrań

Szynki
Załączony plik  received_1675381725815624.jpeg   129,34 KB   6 Ilość pobrań

Boczek peklowany na sucho
Załączony plik  received_1922288317791629.jpeg   147,33 KB   7 Ilość pobrań

Kiełbasa grillowa
Załączony plik  received_1909871495699978.jpeg   93,61 KB   7 Ilość pobrań

Boczek 2 peklowany na sucho wędzony i podpiekany tylko do 68C ,zapakowany w próżnię na 2 miesiące
Załączony plik  FB_IMG_1538328865782.jpg   101,57 KB   6 Ilość pobrań

Wędzone cwiartki
Załączony plik  IMG_20180930_193858.jpg   96,39 KB   4 Ilość pobrań

Ser żółty wędzony
Załączony plik  FB_IMG_1538336233451.jpg   93,53 KB   4 Ilość pobrań

Wędzone filety z makreli
Załączony plik  FB_IMG_1538336434081.jpg   233,41 KB   4 Ilość pobrań

Kaszanka
Załączony plik  FB_IMG_1538336312337.jpg   68,62 KB   4 Ilość pobrań
Załączony plik  FB_IMG_1538336309585.jpg   74,86 KB   4 Ilość pobrań

Wędzone napędy
12h w Solance 80g/1L wody ,parzone w 80C do 72C w środku ,osuszanie ,wędzone do koloru 55-60 😊 nie pytać o czas bo to loteria
Załączony plik  received_1591938507618563.jpeg   67,18 KB   1 Ilość pobrań
Załączony plik  IMG_20181004_145318.jpg   61,59 KB   1 Ilość pobrań
Załączony plik  IMG_20181004_110626.jpg   87,65 KB   1 Ilość pobrań

Załączone pliki


Użytkownik wisniahell edytował ten post 04 paź 2018 - 19:31


#2 binio1111

binio1111

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3406 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 30 wrz 2018 - 17:28

Uwędzone piękniusio.



#3 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 6938 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 30 wrz 2018 - 18:24

Tutaj dobrze zaglądać  :D



#4 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • Zbanowani
  • 11822 postów

Napisano 30 wrz 2018 - 18:44

Bardzo ładne wyroby,ale czemu boczki peklowane na sucho jeśli cyt:

"Przy suchym peklowaniu ciężar produktu zmniejsza się, produkt traci znaczną ilość składników odżywczych (strata ciężaru mięsa dochodzi do 15-20%, a podrobów - nawet 34-40%) i staje się twardszy. Cechą ujemną tej metody jest nierównomierne działanie peklujące na różnej głębokości kawałka mięsnego oraz znaczne obniżenie wartości smakowych i odżywczych gotowego produktu"

 

 



#5 wisniahell

wisniahell

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 163 postów

Napisano 30 wrz 2018 - 18:46

Temu bo lubię 



#6 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • Zbanowani
  • 11822 postów

Napisano 30 wrz 2018 - 19:17

Powiedział co wiedział.



#7 wisniahell

wisniahell

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 163 postów

Napisano 30 wrz 2018 - 19:18

Powiedział co wiedział.

To tak jak ty



#8 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • Zbanowani
  • 11822 postów

Napisano 30 wrz 2018 - 19:29

A co Ty taki agresywny jesteś?Rozumiem że lubisz, twarde ,nierówno zapeklowane i pozbawione składników mineralnych.Smacznego


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 30 wrz 2018 - 19:31


#9 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5096 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 30 wrz 2018 - 19:44

Wszystko piekne, a szprotki nie wiem dlaczego, przypominaja mi Tarracotta Army . Tak sie rowno uwiesily ;)



#10 wisniahell

wisniahell

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 163 postów

Napisano 30 wrz 2018 - 20:19

Wszystko piekne, a szprotki nie wiem dlaczego, przypominaja mi Tarracotta Army . Tak sie rowno uwiesily ;)


Te szprotki były na zlocie w zakopanym w tym roku
[Dodano: 30 wrz 2018 - 20:19]

A co Ty taki agresywny jesteś?Rozumiem że lubisz, twarde ,nierówno zapeklowane i pozbawione składników mineralnych.Smacznego


Przecież napisałem ci że tak lubię to po co dalej ciągnąć temat

#11 krystian252

krystian252

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 415 postów
  • MiejscowośćZgierz

Napisano 30 wrz 2018 - 21:45

Wszystko mega wygląda, ale te szprotki wyglądają cudnie :clap: :clap: :clap:



#12 Alinka

Alinka

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 948 postów
  • MiejscowośćZakrzew

Napisano 30 wrz 2018 - 21:49

Wszystko mega wygląda, ale te szprotki wyglądają cudnie :clap: :clap: :clap:

 

Krystian a jak smakowały.

O mniom, mniom  :D

Wiem bo miałam tę przyjemność



#13 krystian252

krystian252

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 415 postów
  • MiejscowośćZgierz

Napisano 30 wrz 2018 - 22:51


Wszystko mega wygląda, ale te szprotki wyglądają cudnie :clap: :clap: :clap:


Krystian a jak smakowały.
O mniom, mniom :D
Wiem bo miałam tę przyjemność

No właśnie wedzonki każdy robi podobne, a szprotki trzeba umieć oporzadzić zresztą widziałem ten sprytny sposób operowaniem nożyczkami przez Tomka żonę to byłem w szoku jak to sprawnie idzie.. mógł by wrzucić filmik na forum 😁😁😁

#14 StefanS

StefanS

    Weteran

  • **VIP**
  • 1102 postów
  • MiejscowośćMassechusetts, USA

Napisano 01 paź 2018 - 03:08

Wszystko piekne, a szprotki nie wiem dlaczego, przypominaja mi Tarracotta Army . Tak sie rowno uwiesily ;)

Kapitalne skojarzenie i musze przyznac ze bardzo trafne. Niemniej rowniez musze przyznac ze i wyglad i estetyka wykonania robia wrazenie, smakowitosc potwierdzaja Ci ktorzy probowali.... a juz dodajac takze wedliny dojrzewajace - tak trzymaj kolego (wraz estetyka napewno idzie dbalosc o niuanse i znajomosc zasad sztuki).

Pozdrawiam.



#15 wisniahell

wisniahell

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 163 postów

Napisano 01 paź 2018 - 06:20

Dziękuję wszystkim dopiero się uczę 😂

#16 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 10161 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 01 paź 2018 - 08:26

dopiero się uczę

Tomku, utalentowanym uczniem jesteś  :thumbsup: - w dodatku masz współpracującą LP jak czytam  :clap:

Już sam fakt, że przy takich osiągnięciach deklarujesz dalszą naukę i rozwój  świadczy o Twoich ambicjach, które wysoko Cię zaprowadzą.

W każdym razie z przyjemnością oglądam Twoje prezentacje kojarząc je miło z Zakopanem  :tongue:  :D



#17 wisniahell

wisniahell

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 163 postów

Napisano 01 paź 2018 - 09:59

dopiero się uczę

Tomku, utalentowanym uczniem jesteś :thumbsup: - w dodatku masz współpracującą LP jak czytam :clap:
Już sam fakt, że przy takich osiągnięciach deklarujesz dalszą naukę i rozwój świadczy o Twoich ambicjach, które wysoko Cię zaprowadzą.
W każdym razie z przyjemnością oglądam Twoje prezentacje kojarząc je miło z Zakopanem :tongue: :D
Mam nadzieję że uda nam się być w zakopanym w marcu to będziesz miała okazję posmakować moich dojrzewających wędlin 😉

#18 Woytas

Woytas

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1163 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 01 paź 2018 - 12:53

Piękne widoki prezentujesz, szprotki jak malowane złotem.  :clap:



#19 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 10161 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 01 paź 2018 - 16:10

będziesz miała okazję posmakować moich dojrzewających wędlin

Lepszej zachęty nie trzeba :D 



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#20 krystian252

krystian252

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 415 postów
  • MiejscowośćZgierz

Napisano 01 paź 2018 - 22:13

A na szprota będzie można liczyć? :laugh: :laugh: :laugh:






Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych