Einshell Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2326 Opublikowano 10 Listopada 2017 (żonie proporcje się pomieszały) Nooo .. najlepiej na żone ... cos da się zrobić na szybko OWSZEM... Dokupić mięsa żeby wyrównać słoność ... ( g / kg ) Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-574955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2327 Opublikowano 10 Listopada 2017 OWSZEM... Dokupić mięsa żeby wyrównać słoność ... ( g / kg ) Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-574956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2328 Opublikowano 22 Listopada 2017 Moze mi ktos uprzejmie powiedziec , czy mozna zamrozic zapeklowane mieso na kielbase? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-576635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2329 Opublikowano 22 Listopada 2017 Eli jezeli mona zamrozic surowa juz gotowa kielbase to wydaje mi sie ze mozna i mieso zapeklowane,oczywiscie jesli juz nie bylo mrozone . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-576637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2330 Opublikowano 22 Listopada 2017 Dzieki electra za szybka odpowiedz , mieso bylo swieze ( przynajmniej takie kupilam ) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-576638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2331 Opublikowano 22 Listopada 2017 Możesz mrozić tylko jak zrobisz kiełbasę to poddaj ją obróbce termicznej i możesz ponownie mrozić gotowy wyrób. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-576656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2332 Opublikowano 22 Listopada 2017 Dzieki arkadiusz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-576659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2333 Opublikowano 22 Listopada 2017 zamrozic surowa j zamrozic zapeklowane mieso na kielbase? Tylko odmrażaj powoli (w lodówce) Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-576660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2334 Opublikowano 23 Listopada 2017 Możesz mrozić tylko jak zrobisz kiełbasę to poddaj ją obróbce termicznej i możesz ponownie mrozić gotowy wyrób. Arku chyba nie do końca tak jest.Jakiś czas temu o tym pisaliśmy.Zobacz tutaj od 17 posta : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13778-mi%C4%99so-a-bezpiecze%C5%84stwo/ Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-576768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2335 Opublikowano 23 Listopada 2017 Możesz mrozić tylko jak zrobisz kiełbasę to poddaj ją obróbce termicznej i możesz ponownie mrozić gotowy wyrób.Arku chyba nie do końca tak jest.Jakiś czas temu o tym pisaliśmy.Zobacz tutaj od 17 posta : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13778-mi%C4%99so-a-bezpiecze%C5%84stwo/To miałeś tam napisane, że po parzeniu można właśnie. [Dodano: 23 lis 2017 - 15:45]A przy okazji, klikasz numer posta, w tym przypadku 17 i pojawia się adres, który kopiujesz i podajesz. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-576770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2336 Opublikowano 23 Listopada 2017 (edytowane) Moze mi ktos uprzejmie powiedziec , czy mozna zamrozic zapeklowane mieso na kielbase? Dodam tylko że wtedy przerywamy peklowanie , a odmrażanie to tak jak koledzy radzą - w lodówce , chyba że chcesz zrobiś parówkową to takie mięso mielisz zamrożone . Edytowane 23 Listopada 2017 przez Henio Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-576797 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milusienka1990 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2337 Opublikowano 24 Listopada 2017 Witam,Chciałabym zapytać jakie są definicje, nazwy anatomiczne i zwyczajowe mięśni szynki wieprzowej, a szczególnie chodzi mi ogonówkę i biodrówkę.Mam mięsień półbłoniasty tzw górna zrazowaMięsień dwugłowy z półścięgnistym - dolna zrazowa z ligawą]Mięsień czterogłowy tzw szynka kulkaA co z biodrówką i ogonówką? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-576845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2338 Opublikowano 24 Listopada 2017 Witaj, zaglądałaś tu?: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14386-akademia-dziadkacz%C4%99%C5%9B%C4%87-04-podzia%C5%82-mi%C4%99%C5%9Bni-szynki-na-w%C4%99dzonki/ https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14134-grafika-trybowanie-i-rozbi%C3%B3r-szynki/[Dodano: 24 lis 2017 - 09:55]Może jeszcze tu: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14005-powiniene%C5%9B-wiedzie%C4%87cz%C4%99%C5%9B%C4%87-v-rozbi%C3%B3r-uzupe%C5%82niaj%C4%85cy-szynki/ Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-576851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milusienka1990 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2339 Opublikowano 24 Listopada 2017 Tak czytałam na forum co tylko znalazłam,Mam jeszcze niejasność mięsień brzuchaty to mięsień dwugłowy? I czy biodrówka to zespół mięsni pośladkowych nazywana ogonówką? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-576861 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2340 Opublikowano 24 Listopada 2017 Tak czytałam na forum co tylko znalazłam,Mam jeszcze niejasność mięsień brzuchaty to mięsień dwugłowy? I czy biodrówka to zespół mięsni pośladkowych nazywana ogonówką?Wynika z tego, że nie zaglądałaś do podanych przeze mnie linków. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-576865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2341 Opublikowano 24 Listopada 2017 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13778-mięso-a-bezpieczeństwo/?p=535607Paweł, nie miałem na myśli możliwości, bo tak jak już tam było opisywane rzeczywiście możliwe jest wszystko ale czy bezpieczne to już różnie bywa.Tu zaniepokoiło mnie też to że Arek proponuje kolejność: parzenie, mrożenie. Wydaje mi się że już bezpieczniejsze w tym przypadku by było odwrócić czynności.I już na koniec to chyba jest najtrafniejsza myśl:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13778-mięso-a-bezpieczeństwo/?p=535615[Dodano: 24 lis 2017 - 11:10]Sorki że tak piszę z doskoku ale robię to między klientami a do tego dzisiaj jestem myślami troszkę gdzie indziej (właśnie operują moją mamę) Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-576868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milusienka1990 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2342 Opublikowano 24 Listopada 2017 (edytowane) Dziękuję za linki. Przeczytałam je iZrozumiałam tak:Mięsień czterogłowy- kulkaMięsień półbłoniasty- Górna zrazowaMięsień dwugłowy z półściegnistym - dolna zrazowa z ligawąMięsień brzuchatybiodrówka- ogonówka? Edytowane 24 Listopada 2017 przez milusienka1990 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-576870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2343 Opublikowano 24 Listopada 2017 W tym linku dokładnie DZIADEK pisze co to ogonówka https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14386-akademia-dziadkacz%C4%99%C5%9B%C4%87-04-podzia%C5%82-mi%C4%99%C5%9Bni-szynki-na-w%C4%99dzonki/ A biodrówkę masz tu: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13985-lektura-obowi%C4%85zkowaprzypomnienie-rozbi%C3%B3r-i-wykrawanie-p%C3%B3%C5%82tusz-wieprzowych/?hl=biodr%C3%B3wka Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-576871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milusienka1990 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2344 Opublikowano 24 Listopada 2017 Pozostałe dobrze zrozumiałam?Czyli ogonówka wchodzi w skład mięśni szynki razem z zrazowymi i szynką kulką?A biodrówka to mięsień koło polędwiczki wp przy szynce wp? (potocznie mówiąc) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-576872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcino21ab Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2345 Opublikowano 28 Listopada 2017 Witam, czy mieso peklowane na sucho po dwóch dniach mogę zamrozić? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-577391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2346 Opublikowano 28 Listopada 2017 Możesz. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-577404 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcino21ab Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2347 Opublikowano 28 Listopada 2017 Dzięki za pomoc. Zawsze pekluje 2 dni, ale teraz tak wyszło, że nie wrócę do domku na czas. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-577406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2348 Opublikowano 28 Listopada 2017 Później odmrażaj w lodówce. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-577407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2349 Opublikowano 28 Listopada 2017 Witam, czy mieso peklowane na sucho po dwóch dniach mogę zamrozić? Zapeklowane mięso w warunkach chłodniczych ( 4-8 st c ) mozesz przetrzymać do 5-6 dni . Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-577436 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcino21ab Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #2350 Opublikowano 28 Listopada 2017 Później odmrażaj w lodówce. Witam, czy mieso peklowane na sucho po dwóch dniach mogę zamrozić?Zapeklowane mięso w warunkach chłodniczych ( 4-8 st c ) mozesz przetrzymać do 5-6 dni . Tylko peklowane 6 dni nie będzie za słone? Dałem 19g peklosoli na kg. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/94/#findComment-577459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.