Krystek98 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #501 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Parzyłem już na oba sposoby wczesniej zawsze miałem soczystą .Pytanie zadałem by rozwiać wątpliwości .Wydaje mi sie że metoda bez sparzania w 95 stopniach jest lepsza,bo przy sparzaniu jest troche twarda skórka na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-365239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #502 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 metodą EAnny bede parzył . EAnna pisała o parzeniu szynek!!!Jeżeli w ten sposób zrobisz polędwice, to dostaniesz suchy wiór. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-365252 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystek98 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #503 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Wszystko sie zgadza ,robiłem metodą EAnny a temperatury to oczywiste ze inne.Wrzuciłem do 78 spadła do 75 po kilku minutach pid ustabilizował na 72 i tak już do 60 wewnątrz polędwicy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-365255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #504 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 A czy ktoś wogóle zauważył że dyskusja tyczy tylko szynek nie polędwic, baleronów i innych mięśni ? ; ( Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-365259 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystek98 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #505 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Czepiasz sie .Przeczytaj pierwszy post.Temat głupie pytania.Roger polędwica wyszła miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-365261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #506 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Wszystko sie zgadza ,robiłem metodą EAnny a temperatury to oczywiste ze inne.Wrzuciłem do 78 spadła do 75 po kilku minutach pid ustabilizował na 72 i tak już do 60 wewnątrz polędwicy. To już znasz odpowiedź na swoje pytanie. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-365375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #507 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Krystek98 ,zrob zdjecia przekroju poledwic , wprawne oko kolegów oceni w jakim stanie są te wyroby , ja parze tylko w 100 stopniach przez 1 min , wrzucam do wrzatu ,by uzyskac poledwice na surowo , parzenie dłuzej z reguły kończy sie tym ze wyrób jest suchy , zbity jasny w przekroju .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-365398 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystek98 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #508 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) I tak zdjęcia przekłamują,te coś jest odrobine jaśniejsze w rzeczywistości.To nie jest ani egzamin ani przechwałki,polędwica zozpływa sie w ustach jest soczysta i mięciutka.Ta metoda u mnie wchodzi na stałe tylko jest jedno pytanie czy wrzucać na chwile do zimnej wody czy nie.Rozterka wynika z tego że niedawno rozmawiałem z osobą pracującą w masarni i powiedziałem że wrzucam po parzeniu do zimnej wody na chwile.Padła odpowiedz "a po co nie ma takiej potrzeby".Wrzucać nie wrzucać? A wprawne oko kolegów nie potrzebuje chyba przekroju już z wierzchu widzą jakiej kondycji jest wyrób.Bynajmniej tak mi sie wydaje. Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez Krystek98 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-365401 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek-krze Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #509 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Ja mam też głupie pytanie. Czy można mieszać farsz wiertarką ? Cytuj Bo my jesteśmy mięsoholicy,wegetarianie są dla nas dzicy !Szynki, kiełbasy oraz kotlety,doprowadzają nas do podniety ! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-365794 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #510 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Czy można mieszać farsz wiertarką ? https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/?p=314542 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7044-dziadkowe-wyroby/?p=314723 Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-365795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #511 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Wiem, że farsz nie może się grzać przy mieszaniu.Dlatego w mieszałkach są stosunkowo niskie obroty. Nie doradzał bym ze swojej strony.Ale może są forumowicze, którzy są innego zdania.No proszę. Już się wyjaśniło. Można. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-365796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #512 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Jak dlugo moze przebywac w lodowce mieso zapeklowane na kielbase? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-365886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #513 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Jak dla mnie w granicach 7 dni, potem może być różnie. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-365887 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #514 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 dzieki miro Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-365890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #515 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Proszę bardzo. Podałem 7 dni z własnego doświadczenia.Kiedyś byłem zmuszony przedłużyć peklowanie i tyle mięso było w lodówce.Nie wiem ile tak naprawdę może być przechowywane zapeklowane mięso w temperaturze 6-8 C, ale na wyczucie to właśnie w tych granicach. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-365893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #516 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 mialam dzisiaj osadzaci jutro wedzic , ale zrobilo sie strasznie goraco (38 stopni) i nie wiem czy dam rade Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-365895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #517 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 a jak juz w jelitach masz to ja dla pewnosci zeby nie zkisnialo ,zamrozila, bo pewnie juz i przyprawy sa . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-365896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #518 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 eli55 nie kombinuj wędź. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-365897 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #519 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 OK miro, to zabieram sie do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-365904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #520 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 @eli55,Możesz mięso umieścić w komorze zerowej lodówki, wtedy wprawdzie ustaje peklowanie ale nie rozwijają się bakterie. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-365909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #521 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Juz sie mieli Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-365918 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #522 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 (edytowane) Poradźcie proszę. Potrzebuję do piątku przechować płuca cielęce dziś kupione, gotować czy mrozić? Edytowane 18 Sierpnia 2014 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-366546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #523 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Paweł ja bym zamroził,jak obgotujesz to i tak trzeba zamrozić. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-366548 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #524 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 ok. dzięki. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-366549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazior83 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #525 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Mam takie pytanieJak węzę 2 identyczne kawałki mięsa np. polędwicy każda po 1 kg i zaleje je w osobnych naczyniach solanką:-2l wody i 182 gr. peklosoli stęrzenie 8,34% , -0,4l wody i 36,4 gr peklosoli stężenie 8,34% peklowane przez 10 dni w temp. 4-8 stopni to czy uzyskam taką samom słoność mięsa? Cytuj Piwo jest dobre ale piwa są lepsze MOJE MASZKETY ---> https://www.facebook.com/pages/Kaziorowe-maszkety/107837452882778Pozdrawiom Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/21/#findComment-367103 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.