spec202 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #776 Opublikowano 16 Grudnia 2014 zasolić jak na osłonkę, a jak na ala flaczki to można odgotować pokroić i zamrozić teraz tylko czekać........ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-390737 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #777 Opublikowano 16 Grudnia 2014 zasolić jak na osłonkę, a jak na ala flaczki to można odgotować pokroić i zamrozić No ma być nie na flaczki, tylko za jakieś 3 tygodnie na salceson. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-390738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #778 Opublikowano 16 Grudnia 2014 To ja moze zadam jeszcze glupsze pytanie ,czy zoladek na "flaczki to nie jest przypadkiem inny, niz ten co jest uzywany do salcesonu? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-390743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #779 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Na flaczki używa się jednego z żołądków wołowych, zaś do salcesonu żołądek wieprzowy. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-390749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #780 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Maxell ja wiem ze z wolowych sie robi "flaki " ale widzialam tez przepisy na flaczki wieprzowe i tu wlasnie sie zakrecilam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-390752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #781 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Tak, w handlu są gotowe flaki z dodatkiem żołądków wieprzowych które te żołądki w smaku są niedobre., Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-390754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #782 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Takich gotowcow nie kupuje ,kupuje mrozone flaki i sama czyszcze, obgotowuje, kroje ,a potem zamrazam i mam jak mi sie zachce flakow Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-390755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #783 Opublikowano 16 Grudnia 2014 za jakieś 3 tygodnie na salceson to nawet nie musi być sama sól - mocna solanka zupełnie wystarczy ja wiem ze z wolowych sie robi "flaki " ale widzialam tez przepisy na flaczki wieprzowe i tu wlasnie sie zakrecilam żołądek świnka ma jeden - nie ma innego na flaczki a innego na salceson.........Zasolony żołądek po dokładnym wymoczeniu jest tak samo przydatny jak świeży..."flaczki" wieprzowe to zupełnie inna bajka niż wołowe - dodam że nie moja producenci przemycają jako dodatek wieprzowych, ale trzeba pamiętać że oni mają też po swojej stronie odpowiednie środki chemiczne aby doprowadzić "konsystencję" odpowiadającą wołowym Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-390761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spec202 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #784 Opublikowano 16 Grudnia 2014 I dlatego też dodałem do wpisu "ala"Zupa ala flaki z żołądków wieprzowych jest zajebista , ja robię praktycznie tak samo jak z flaków wołowych,Dla mnie nawet lepsza wydaje się z żołądków wp. mniej roboty i smrodu przy odgotowywaniu. A i cenowo wieprzowe wychodzą taniej (dawno nie kupowałem , ale jakoś tak wychodziło ,ze 1 kg żołądków wp. kosztowało tyle co 1 kg żywca wp.) Kupowałem w małym zakładzie. Sztuka około 1 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-390796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #785 Opublikowano 16 Grudnia 2014 A i cenowo wieprzowe wychodzą taniej Pewnie tak, gdyż za wołowinę to już nie wiedzą ile sobie cenić. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-390798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #786 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Czyli, podsumowując, mogę zamrozić czy nie mogę? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-390845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 16 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #787 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Ale po co? - szkoda go osłabiać (choć niektórzy twierdzą że to nie ma wpływu )żołądki zasolone mogą leżeć w chłodzie uuuuu albo i dłużej - sprawdzone Ty skoro masz do produkcji tylko 3 tygodnie to po prostu zrób mocną solankę (w praktyce zasyp solą bo woda bedzie z żołądka), Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-390853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #788 Opublikowano 17 Grudnia 2014 czy bialko mozna zamrozic? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-390904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #789 Opublikowano 17 Grudnia 2014 czy bialko mozna zamrozic? ja mrożę w woreczkach albo pojemniczkach plastikowych, a potem robię z nich bezy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-390910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #790 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Mozesz zamrozic ,ubijaja sie bez problemu ,zawsze nadmiar zostawiam, jak robie beze jest jak znalazl. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-390923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #791 Opublikowano 17 Grudnia 2014 OK .. dzieki dziewczyny, znalazlam w necie na wloskiej stronie przepis na pyszne ciasto czekoladowe tylko z bialkami , juz robilam je 2 razy,jest naprawde pyszne , mialam duzo bialek i szkoda mi bylo je wylac , teraz przynajmniej wszystkie je zuzyje, jak ktos bedzie zainteresowany to podam przepis na mojej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-390929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #792 Opublikowano 17 Grudnia 2014 ja jestem , bo tez mam sporo bialek Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-390930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #793 Opublikowano 17 Grudnia 2014 przepis na pyszne ciasto czekoladowe tylko z bialkami Eluniu, podaj proszę ten przepis w dziale cukierniczym.Ja nadmiarami białek podlewam drzewka w ogrodzie Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-391009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #794 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Czy ktos z Was ma nasiona lubczyka? bardzo lubie ten smak i zapach , ale tutaj nie mam mozliwosci kupienia Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-391274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #795 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Czy mięso peklowane przeznaczone na kiełbasy trzymacie w zamkniętych pojemnikach?Pytam ,bo mnie zawsze na wierzchu ciemnieje...Czy można je przetrzymać w zwykłych woreczkach foliowych?[szczelnie ,czy nie zamknietych?] Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-391328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #796 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Czy mięso peklowane przeznaczone na kiełbasy trzymacie w zamkniętych pojemnikach? Pytam ,bo mnie zawsze na wierzchu ciemnieje... Czy można je przetrzymać w zwykłych woreczkach foliowych?[szczelnie ,czy nie zamknietych?] Witaj spoko to jest efekt utleniania a możesz trzymać w czym chcesz byleby to było dopuszczone do kontaktu z żywnością , no i też ważna jest temperatura Dodam, że przy wyrabianiu na kiełbasy wszystko się wyrówna Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-391343 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #797 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Można na wierzch dać i ja tak zawsze robię, daję tłuste kawałki.Przykrywając tłustymi, chude się nie utlenia. Jeśli już się utleni to nic, bo podczas dalszej obróbki kolor się wyrówna. Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-391346 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #798 Opublikowano 18 Grudnia 2014 No to spoko . Brzydko to zawsze wygląda i często to odrzucałam z wierzchu.Chodziło mi tylko czy lepiej w zamkniętych pojemnikach ,czy workach ,czy nie koniecznie ? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-391372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 18 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #799 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Chodziło mi tylko czy lepiej w zamkniętych pojemnikach ,czy workach ,czy nie koniecznie ? teoria mówi o wymianie gazowej......... czyli przykryć ale nie zamykać szczelnie Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-391402 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olcmar Opublikowano 19 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #800 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Witam Wszystkich, jestem początkującym ale ponieważ święta za pasem potrzebuje szybkiej pomocywybudowałem wedzarke (zdjecia i opis niedługo) zrobiłem próbny rozruch na początek kurczak według dziadka i żeberka,zapeklowane w soli 24h, kurczak sparzony wg przepisu z nadzieniem z pietruchy wędzarnia wygrzana mięso obsuszone w temp. ok50st.C przez ok 1hnastępnie wędzenie temperatura jak to na początku od 35-65st.C po 4 h kurczak stracił nogę mięso soczyste ciepłe ale mało aromatyczne lekki zapach dymu,zły dorzuciłem 4 kawałki drewna zamknąłem drzwiczki paleniska żeby się tliło i poszedłem spać,rano temp. w komorze 38 st.C kurczak zdjęty żeberka też to całonocne nocne wędzenie nie wiele pomogło, mięska brązowe przewędzone po rozkrojeniu ale mało dymnego aromatu wewnatrz pod powiedzcie co może być przyczyna braku aromatu dymu ?w Sobotę wędze 20kg wyrobów na co uważać wedzarka bezpośrednia na wzór Beiota opalane bukiem, i olszyną Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/32/#findComment-391642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.