Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Czy zna ktoś ceny mięsa wieprzowego klasy I, II a oraz b, III ?Najlepiej z Lubelszczyzny :)

A czytałeś Akademię Dziadka na temat klasyfikacji mięsa ?

 

A sprawdzałeś swoje IQ?Idiotyczne pytanie na prostą odpowiedź.

 

a po ile dzisiaj jest dolar ? :tongue:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477618
Udostępnij na innych stronach

Czy zna ktoś ceny mięsa wieprzowego klasy I, II a oraz b, III ?Najlepiej z Lubelszczyzny :)

http://www.netbrokers.pl/notowania_mieso.php?newlang=polish&gielda=netbrokers

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477638
Udostępnij na innych stronach

Panowie hanysek oraz paszeko, co wnieśliście oraz zrobiliście dla tego forum żeby teraz ustawiać innych i krytykować  ich wypowiedzi? na jakiej podstawie osądzacie starych forumowiczów i wytykacie im że mają po kilka tysięcy postów? .... wykażcie więcej kultury osobistej i szacunku, a krytykę i wymagania zostawcie sobie na później.

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477644
Udostępnij na innych stronach

 

 

Czy zna ktoś ceny mięsa wieprzowego klasy I, II a oraz b, III ?Najlepiej z Lubelszczyzny
 

 JAk dobrze pamietam, to  wczoraj chciales sprzedawc  to mieso o ktore teraz pytasz w SB.  To spokojnie znasz cene tego miesa

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477739
Udostępnij na innych stronach

 

Czy zna ktoś ceny mięsa wieprzowego klasy I, II a oraz b, III ?Najlepiej z Lubelszczyzny
 

 JAk dobrze pamietam, to  wczoraj chciales sprzedawc  to mieso o ktore teraz pytasz w SB.  To spokojnie znasz cene tego miesa

 

Niezła pamięć, poważnie.Im szybciej skontaktujesz się z lekarzem, tym lepiej.Mięsem chciałem handlować?Co to za żarty?Dwa razy pytałem o ceny, raz tu i raz w shoutboxie.Tam nie dostałem odpowiedzi, więc zapytałem tu.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477889
Udostępnij na innych stronach

A nie możesz napisać jeżeli nie miało to miejsca  coś w stylu "Pomyliłaś mnie z kimś innym " a nie od razu obrażać?

 

 

 

  Niezła pamięć, poważnie.Im szybciej skontaktujesz się z lekarzem, tym lepiej.Mięsem chciałem handlować?Co to za żarty?Dwa razy pytałem o ceny, raz tu i raz w shoutboxie.Tam nie dostałem odpowiedzi, więc zapytałem tu.
Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477891
Udostępnij na innych stronach

Panowie hanysek oraz paszeko, co wnieśliście oraz zrobiliście dla tego forum żeby teraz ustawiać innych i krytykować  ich wypowiedzi? na jakiej podstawie osądzacie starych forumowiczów i wytykacie im że mają po kilka tysięcy postów? .... wykażcie więcej kultury osobistej i szacunku, a krytykę i wymagania zostawcie sobie na później.

jeeezu!a co mam wniesc?wole obserwowac jak pisac dupinki!nie denerwuj sie bo ci guma peknie w stringach :facepalm: jakbym nie byl zainteresowany ta strona to bym nie rejestrowal sie tu!a temat jest.glupie pytania! :yawn: spac mi sie chce.nie mam czasu dla ciebie.pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477892
Udostępnij na innych stronach

paszeko, nie skomentuję Twojej wypowiedzi bo wstyd człeka ogarnia widząc jaki reprezentujesz poziom :facepalm: proponuję więcej pokory i szacunku dla ludzi, a być może obędzie się bez banowania.

Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂

Jola i Mariusz

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477936
Udostępnij na innych stronach

A tak może ucinając głupie tematy zadam pytanko i Szanowne grona speców mi odpowie. Z góry dzięki za odpowiedź.

Jeśli mam wędzarnie drewnianą z DG i grzałką  i chciałbym na dół dać trochę blachy dla bezpieczeństwa pomiędzy dołem  z drewna a grzałką i trochę na boki tak do 20 cm w górę to czy mogę użyć zwykłych blach do pieczenia, a nie kwasówek czy tam nierdzewek. Taniej wyjdzie kupić taką blachę do pieczenie rozciąć ją, wyprostować i położyć na dnie. Przecież każdy z nas piecze na takich blachach w domu nie wiem np. kurczaka, kiszkę ziemniaczaną itp. Choć wiem, że takie blachy są pewnie ocynkowane. Choć jak patrzyłem w marketach to nawet takie blachy mają atesty PZH hehe :)  Sam już nie wiem. Poradźcie.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477945
Udostępnij na innych stronach

Jeśli mam wędzarnie drewnianą z DG i grzałką  i chciałbym na dół dać trochę blachy dla bezpieczeństwa pomiędzy dołem  z drewna a grzałką i trochę na boki tak do 20 cm w górę to czy mogę użyć zwykłych blach do pieczenia, a nie kwasówek czy tam nierdzewek

 

Możesz dać, do pieczenia albo zwykłą czarną, nie przeszkadza  :)

Edytowane przez Gonzo

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477950
Udostępnij na innych stronach

Poczytaj trochę to się dowiesz, że można dać zwykła czarną blache - było to wałkowane setki razy przy okazji prawie każdej wędzarni z DG 

Pozdrawiam cieplutko

 

Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się.

Ja życzę jak najlepiej

 

Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP

Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477951
Udostępnij na innych stronach

Przypominam niektórym uczestnikom dyskusji, że za obrażanie innych użytkowników przyznawane są ostrzeżenia, a w ostateczności - bany. To nie jest forum onetu i obowiązuje tu określony poziom dyskusji.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477958
Udostępnij na innych stronach

Poczytaj trochę to się dowiesz, że można dać zwykła czarną blache - było to wałkowane setki razy przy okazji prawie każdej wędzarni z DG 

Wiem o czarnej , bo dużo czytam, ale myśłałem, że to jakaś inna niż zwykła czarna blacha do pieczenia w piekarniku. Teraz już wiem :) Dzięki za odpowiedź.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477966
Udostępnij na innych stronach

 

A nie możesz napisać jeżeli nie miało to miejsca  coś w stylu "Pomyliłaś mnie z kimś innym " a nie od razu obrażać?

 

 

 

  Niezła pamięć, poważnie.Im szybciej skontaktujesz się z lekarzem, tym lepiej.Mięsem chciałem handlować?Co to za żarty?Dwa razy pytałem o ceny, raz tu i raz w shoutboxie.Tam nie dostałem odpowiedzi, więc zapytałem tu.

 

Nie było moją intencją obrażanie kogokolwiek, stwierdziłem po prostu fakt, że forumowicz albo kłamie albo ma problemy z pamięcią.Jeśli to drugie to wizyta u lekarza jest wskazana, tak czy inaczej.No, chyba że jest już w takim wieku, że problemy z pamięcią to normalka.

Pytam o ceny mięsa a mi ktoś wyjeżdża z handlem.No przepraszam ale gdzie Rzym a gdzie Krym?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477977
Udostępnij na innych stronach

A czy może być zamiast czarnej blachy do pieczenia w piekarniku taka srebrna blacha do pieczenia  coś miej więcej taka 

 

 

Ładniej wygląda niż czarna hehehttp://www.inmet.pl/sites/default/files/blach%20wysoka%2036x25x6%20ocynowana.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477988
Udostępnij na innych stronach

Dużo ładniej i nawet się błyszczy - tylko po co ??

Po jakiego czorta jak po kilku wędzeniach czy ta błyszcząca czy zwykła czarna będzie tak samo okopcona przez dym i zakonserwowana przez ten dym. 

Pozdrawiam cieplutko

 

Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się.

Ja życzę jak najlepiej

 

Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP

Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477994
Udostępnij na innych stronach

Dużo ładniej i nawet się błyszczy - tylko po co ??

Po jakiego czorta jak po kilku wędzeniach czy ta błyszcząca czy zwykła czarna będzie tak samo okopcona przez dym i zakonserwowana przez ten dym. 

Właśnie....

 

...djpaul te blaszki do pieczenia - piszesz  - CYNKOWANE -  nie - one są cynowane lub (rzadko) glinowane....

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477997
Udostępnij na innych stronach

paszeko, nie skomentuję Twojej wypowiedzi bo wstyd człeka ogarnia widząc jaki reprezentujesz poziom :facepalm: proponuję więcej pokory i szacunku dla ludzi, a być może obędzie się be

widze ze tu nie mozna nic powiedziec!tylko wybrani ludzie moga sobie gadac co chca!a wracajac do poziomu...jaka pokora?do ciebie?ty mnie kolezko nie znasz a ja ciebie.wiec o co ci biega!?szacunek to ci moge dac jak sie spotkamy i zobacze czy jestes wart mojego !to ze troche sobie napisalem nie znaczy ze ........ a tak wogole to nie wiem po co pisze TU ...znizam sie do poziomu :yawn:pozdrawiam.nara!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-478000
Udostępnij na innych stronach

 

 

.djpaul te blaszki do pieczenia - piszesz  - CYNKOWANE -  nie - one są cynowane lub (rzadko) glinowane....

 

Czyli lepiej (zdrowiej), że CYNOWANE a nie "cynkowane" tak? 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-478001
Udostępnij na innych stronach

paszeko jeżeli już piszesz to staraj się wstawiać polskie znaki interpunkcyjne, spacje  i zaczynaj zdanie z dużej litery - bo takim pisaniem na szacunek nie zasłużysz. 

Twoja wypowiedź świadczy o Tobie - a resztę sam sobie dopowiedz 

Pozdrawiam cieplutko

 

Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się.

Ja życzę jak najlepiej

 

Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP

Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-478012
Udostępnij na innych stronach

Paszeko już jest na urlopie.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-478039
Udostępnij na innych stronach

Nie dosyć, że działanie błyskawiczne to jeszcze słuszne  :clap:  :clap:

Pozdrawiam cieplutko

 

Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się.

Ja życzę jak najlepiej

 

Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP

Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-478048
Udostępnij na innych stronach

 

.djpaul te blaszki do pieczenia - piszesz  - CYNKOWANE -  nie - one są cynowane lub (rzadko) glinowane....

 

Czyli lepiej (zdrowiej), że CYNOWANE a nie "cynkowane" tak? 

 

 

Tak

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-478070
Udostępnij na innych stronach

Po kilku kiełbasach w których w przepisie występowało mięso z golonki pozostał mi zapas skórek i tłuszczu. Nie bardzo wiem co z tym zrobić, :rolleyes:  jak sklasyfikować ? Mogę zrobić rosół i do kiełbas, a co z masą ?

Może zmielić i potraktować za słoninę ? 

Może do parówkowej ?

poradźcie  :)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-478502
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.