paszeko Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1601 Opublikowano 20 Lutego 2016 Czy zna ktoś ceny mięsa wieprzowego klasy I, II a oraz b, III ?Najlepiej z Lubelszczyzny A czytałeś Akademię Dziadka na temat klasyfikacji mięsa ? A sprawdzałeś swoje IQ?Idiotyczne pytanie na prostą odpowiedź. a po ile dzisiaj jest dolar ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek6862 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1602 Opublikowano 20 Lutego 2016 Sprawdź na kantor.pl .To nie forum walutowe. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1603 Opublikowano 20 Lutego 2016 Czy zna ktoś ceny mięsa wieprzowego klasy I, II a oraz b, III ?Najlepiej z Lubelszczyzny http://www.netbrokers.pl/notowania_mieso.php?newlang=polish&gielda=netbrokers Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477638 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1604 Opublikowano 20 Lutego 2016 Panowie hanysek oraz paszeko, co wnieśliście oraz zrobiliście dla tego forum żeby teraz ustawiać innych i krytykować ich wypowiedzi? na jakiej podstawie osądzacie starych forumowiczów i wytykacie im że mają po kilka tysięcy postów? .... wykażcie więcej kultury osobistej i szacunku, a krytykę i wymagania zostawcie sobie na później. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1605 Opublikowano 20 Lutego 2016 Czy zna ktoś ceny mięsa wieprzowego klasy I, II a oraz b, III ?Najlepiej z Lubelszczyzny JAk dobrze pamietam, to wczoraj chciales sprzedawc to mieso o ktore teraz pytasz w SB. To spokojnie znasz cene tego miesa Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek6862 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1606 Opublikowano 21 Lutego 2016 Czy zna ktoś ceny mięsa wieprzowego klasy I, II a oraz b, III ?Najlepiej z Lubelszczyzny JAk dobrze pamietam, to wczoraj chciales sprzedawc to mieso o ktore teraz pytasz w SB. To spokojnie znasz cene tego miesa Niezła pamięć, poważnie.Im szybciej skontaktujesz się z lekarzem, tym lepiej.Mięsem chciałem handlować?Co to za żarty?Dwa razy pytałem o ceny, raz tu i raz w shoutboxie.Tam nie dostałem odpowiedzi, więc zapytałem tu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1607 Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) A nie możesz napisać jeżeli nie miało to miejsca coś w stylu "Pomyliłaś mnie z kimś innym " a nie od razu obrażać? Niezła pamięć, poważnie.Im szybciej skontaktujesz się z lekarzem, tym lepiej.Mięsem chciałem handlować?Co to za żarty?Dwa razy pytałem o ceny, raz tu i raz w shoutboxie.Tam nie dostałem odpowiedzi, więc zapytałem tu. Edytowane 21 Lutego 2016 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1608 Opublikowano 21 Lutego 2016 Panowie hanysek oraz paszeko, co wnieśliście oraz zrobiliście dla tego forum żeby teraz ustawiać innych i krytykować ich wypowiedzi? na jakiej podstawie osądzacie starych forumowiczów i wytykacie im że mają po kilka tysięcy postów? .... wykażcie więcej kultury osobistej i szacunku, a krytykę i wymagania zostawcie sobie na później.jeeezu!a co mam wniesc?wole obserwowac jak pisac dupinki!nie denerwuj sie bo ci guma peknie w stringach jakbym nie byl zainteresowany ta strona to bym nie rejestrowal sie tu!a temat jest.glupie pytania! spac mi sie chce.nie mam czasu dla ciebie.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477892 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1609 Opublikowano 21 Lutego 2016 paszeko, nie skomentuję Twojej wypowiedzi bo wstyd człeka ogarnia widząc jaki reprezentujesz poziom proponuję więcej pokory i szacunku dla ludzi, a być może obędzie się bez banowania. Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477936 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djpaul40 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1610 Opublikowano 21 Lutego 2016 A tak może ucinając głupie tematy zadam pytanko i Szanowne grona speców mi odpowie. Z góry dzięki za odpowiedź.Jeśli mam wędzarnie drewnianą z DG i grzałką i chciałbym na dół dać trochę blachy dla bezpieczeństwa pomiędzy dołem z drewna a grzałką i trochę na boki tak do 20 cm w górę to czy mogę użyć zwykłych blach do pieczenia, a nie kwasówek czy tam nierdzewek. Taniej wyjdzie kupić taką blachę do pieczenie rozciąć ją, wyprostować i położyć na dnie. Przecież każdy z nas piecze na takich blachach w domu nie wiem np. kurczaka, kiszkę ziemniaczaną itp. Choć wiem, że takie blachy są pewnie ocynkowane. Choć jak patrzyłem w marketach to nawet takie blachy mają atesty PZH hehe Sam już nie wiem. Poradźcie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477945 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1611 Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Jeśli mam wędzarnie drewnianą z DG i grzałką i chciałbym na dół dać trochę blachy dla bezpieczeństwa pomiędzy dołem z drewna a grzałką i trochę na boki tak do 20 cm w górę to czy mogę użyć zwykłych blach do pieczenia, a nie kwasówek czy tam nierdzewek Możesz dać, do pieczenia albo zwykłą czarną, nie przeszkadza Edytowane 21 Lutego 2016 przez Gonzo Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1612 Opublikowano 21 Lutego 2016 Poczytaj trochę to się dowiesz, że można dać zwykła czarną blache - było to wałkowane setki razy przy okazji prawie każdej wędzarni z DG Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477951 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vtec Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1613 Opublikowano 21 Lutego 2016 Przypominam niektórym uczestnikom dyskusji, że za obrażanie innych użytkowników przyznawane są ostrzeżenia, a w ostateczności - bany. To nie jest forum onetu i obowiązuje tu określony poziom dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477958 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djpaul40 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1614 Opublikowano 21 Lutego 2016 Poczytaj trochę to się dowiesz, że można dać zwykła czarną blache - było to wałkowane setki razy przy okazji prawie każdej wędzarni z DG Wiem o czarnej , bo dużo czytam, ale myśłałem, że to jakaś inna niż zwykła czarna blacha do pieczenia w piekarniku. Teraz już wiem Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek6862 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1615 Opublikowano 21 Lutego 2016 A nie możesz napisać jeżeli nie miało to miejsca coś w stylu "Pomyliłaś mnie z kimś innym " a nie od razu obrażać? Niezła pamięć, poważnie.Im szybciej skontaktujesz się z lekarzem, tym lepiej.Mięsem chciałem handlować?Co to za żarty?Dwa razy pytałem o ceny, raz tu i raz w shoutboxie.Tam nie dostałem odpowiedzi, więc zapytałem tu. Nie było moją intencją obrażanie kogokolwiek, stwierdziłem po prostu fakt, że forumowicz albo kłamie albo ma problemy z pamięcią.Jeśli to drugie to wizyta u lekarza jest wskazana, tak czy inaczej.No, chyba że jest już w takim wieku, że problemy z pamięcią to normalka.Pytam o ceny mięsa a mi ktoś wyjeżdża z handlem.No przepraszam ale gdzie Rzym a gdzie Krym? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djpaul40 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1616 Opublikowano 21 Lutego 2016 A czy może być zamiast czarnej blachy do pieczenia w piekarniku taka srebrna blacha do pieczenia coś miej więcej taka Ładniej wygląda niż czarna hehehttp://www.inmet.pl/sites/default/files/blach%20wysoka%2036x25x6%20ocynowana.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1617 Opublikowano 21 Lutego 2016 Dużo ładniej i nawet się błyszczy - tylko po co ??Po jakiego czorta jak po kilku wędzeniach czy ta błyszcząca czy zwykła czarna będzie tak samo okopcona przez dym i zakonserwowana przez ten dym. Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477994 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1618 Opublikowano 21 Lutego 2016 Dużo ładniej i nawet się błyszczy - tylko po co ??Po jakiego czorta jak po kilku wędzeniach czy ta błyszcząca czy zwykła czarna będzie tak samo okopcona przez dym i zakonserwowana przez ten dym. Właśnie.... ...djpaul te blaszki do pieczenia - piszesz - CYNKOWANE - nie - one są cynowane lub (rzadko) glinowane.... Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-477997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1619 Opublikowano 21 Lutego 2016 paszeko, nie skomentuję Twojej wypowiedzi bo wstyd człeka ogarnia widząc jaki reprezentujesz poziom proponuję więcej pokory i szacunku dla ludzi, a być może obędzie się bewidze ze tu nie mozna nic powiedziec!tylko wybrani ludzie moga sobie gadac co chca!a wracajac do poziomu...jaka pokora?do ciebie?ty mnie kolezko nie znasz a ja ciebie.wiec o co ci biega!?szacunek to ci moge dac jak sie spotkamy i zobacze czy jestes wart mojego !to ze troche sobie napisalem nie znaczy ze ........ a tak wogole to nie wiem po co pisze TU ...znizam sie do poziomu :yawn:pozdrawiam.nara! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-478000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djpaul40 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1620 Opublikowano 21 Lutego 2016 .djpaul te blaszki do pieczenia - piszesz - CYNKOWANE - nie - one są cynowane lub (rzadko) glinowane.... Czyli lepiej (zdrowiej), że CYNOWANE a nie "cynkowane" tak? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-478001 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1621 Opublikowano 21 Lutego 2016 paszeko jeżeli już piszesz to staraj się wstawiać polskie znaki interpunkcyjne, spacje i zaczynaj zdanie z dużej litery - bo takim pisaniem na szacunek nie zasłużysz. Twoja wypowiedź świadczy o Tobie - a resztę sam sobie dopowiedz Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-478012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1622 Opublikowano 21 Lutego 2016 Paszeko już jest na urlopie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-478039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1623 Opublikowano 21 Lutego 2016 Nie dosyć, że działanie błyskawiczne to jeszcze słuszne Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-478048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1624 Opublikowano 21 Lutego 2016 .djpaul te blaszki do pieczenia - piszesz - CYNKOWANE - nie - one są cynowane lub (rzadko) glinowane.... Czyli lepiej (zdrowiej), że CYNOWANE a nie "cynkowane" tak? Tak Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-478070 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMKa Opublikowano 22 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #1625 Opublikowano 22 Lutego 2016 Po kilku kiełbasach w których w przepisie występowało mięso z golonki pozostał mi zapas skórek i tłuszczu. Nie bardzo wiem co z tym zrobić, jak sklasyfikować ? Mogę zrobić rosół i do kiełbas, a co z masą ?Może zmielić i potraktować za słoninę ? Może do parówkowej ?poradźcie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15562-pierwsze-pytania-i-porady/page/65/#findComment-478502 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.