quadro555 Opublikowano 24 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 24 Maja 2021 Coś do lodówki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-708724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 24 Maja 2021 Coś do lodówki I miłe dla oka Intensywny kolor wędzonek korzystnie się wybija na pastelowych kolorach tła Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-708733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 24 Maja 2021 Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-708734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 24 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 24 Maja 2021 :clap: Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-708735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 29 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 29 Czerwca 2021 Kolejne wyroby do kolekcji(konsumpcji).I trochę popakowałem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-712817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 30 Czerwca 2021 (edytowane) Kolejne wyroby Smakowicie wyglądają Twoje wyroby. Ta cieńka to z przepisu wyżej?Pozdrowienia Edytowane 30 Czerwca 2021 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-712867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 30 Czerwca 2021 (edytowane) Skład i przyprawy inne. Co było to dałem. Pieprz czarny,pieprz ziołowy prymat,gorczyca biała ziarna i czosnek granulowany. Jedynka i dwójka na siatce 10 maszynka nr 22 trójka na makówce elektryczna piątka. Jak interesują cię proporcje przypraw to jak znajdę w notatkach to napiszę. Kiełbasa oczywiście podpiekana.edit przyprawy:pieprz czarny 2gr/kgpieprz ziołowy niecałe 4gr/kg (tyle miałem w kuchni a kiełbasa była przyprawiana na biegu i przepis taki trochę z czapy)cukier 0,6 gr/kggorczyca 3 gr/kgczosnek granulowany 2 gr/kg Edytowane 30 Czerwca 2021 przez quadro555 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-712917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Co było to dałem Dobrze że tak mało przypraw było w zasięgu ręki Kiełbasa/wędzonki wyglądają na jakby luksusowe Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-712954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Żebyś wiedział Piotrze ile moja wątroba musiała przejść. Nie robiłem tylko dla siebie. Kolega chciał zobaczyć jak się wędzi i przy okazji jemu też wędzidłem. Odwdzięczyć się umiał.???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-712957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 30 Czerwca 2021 Taki los zadymiacza Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-712958 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 1 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 1 Lipca 2021 Wolałbym sprzedawać. Ale u mnie 35pln/kg to cena zaporowa. Za mniej mi się nie opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-713002 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 1 Lipca 2021 Wolałbym sprzedawać. Masz na myśli wyroby? Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-713003 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 1 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 1 Lipca 2021 Kiełbasa i wędzonka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-713007 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 1 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 1 Lipca 2021 Ciężki kawałek chleba. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-713009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donkihot Opublikowano 2 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 2 Lipca 2021 Ależ się kolega rozkręcił, Wędzonki wyglądają świetnie i pewnie tak samo smakują.Gratuluję i chylę czoła. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-713077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 18 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 18 Lipca 2021 Jak nie ma co robić w sobotę to trzeba włączyć zadymiarkęPotem tak to wygląda: Próba parzenia sous vide karkówka 8,5 godziny w 58*C Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-715085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 18 Lipca 2021 Cytując klasyka , piękne boczęta.Daj znać jak wyszło takie parzenie, ja tak długo i w niskiej temp wędzonek jeszcze nie parzyłem. Moim zdaniem powino na być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-715112 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 18 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 18 Lipca 2021 Karkówka przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Mięciutka i soczysta. Rozpływa się na podniebieniu. Sparzyłem również piersi z kurczaka. Temperatura też 58 czas 2 godziny. Jeszcze nie próbowałem. Czekam aż żona otworzy. Ona jest amatorką chudego mięsa. Jeżeli mięso będzie choć w połowie tak soczyste jak filet drobiowy który został zrobiony dziś na obiad to będzie 1_sza klasa.Reasumując pierwsze koty za płoty. Następne wędzonki już będę parzył tylko w woreczku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-715117 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzes7908 Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 18 Lipca 2021 Czyli nie ma potrzeby parzyć do 68*C w środku? Bardzo smakowicie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-715125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 18 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 18 Lipca 2021 (edytowane) Karczek to raczej do wyższej temperatury przy parzeniu tradycyjnym. Ja swój parzyłem metodą sous vide. Niska temperatura ale długi czas. Edytowane 18 Lipca 2021 przez quadro555 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-715129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 18 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 18 Lipca 2021 Sparzyłem również piersi z kurczaka. Temperatura też 58 czas 2 godziny. Dałbym trochę wyższą temp. i wydłużył czas. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-715136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 18 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 18 Lipca 2021 Myślę że następnym razem tak zrobię. Z drobiem nie ma żartów. Dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-715139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 3 Sierpnia 2021 Zbyt długie dymienie. Na żądanie kolegi u którego wędziłem. Chciał mocno wędzoną kiełbasę. Niestety przy okazji dymiłem swoją eksperymentalną polędwicę i zapomniałem jej wcześniej wyjąć. Efekt jak widać,Eksperyment z polędwicą mimo wszystko uważam za udany. Parzona sous vide jest wyjątkowo soczysta. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-717311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 (edytowane) Leniwe kiełbasy* i szynka przed parzeniem souis vide. 8 godzin w temp. 59 stopni.* leniwe ponieważ pokręciłem wszystko domową maszynką piątką klasa pierwsza i druga siatka fi7 klasa trzecia tzw. makówka. Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez quadro555 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-719270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Kolorek super Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16311-moje-pierwsze-w%C4%99dzonki/page/6/#findComment-719276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.