vtec Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #376 Opublikowano 29 Września 2013 Sprawdziłem i : ... i przeszukałeś tylko ten temat Zobacz jaki masz napis w wyszukiwarce (podpowiem: "Ten temat") i na co go możesz zmienić (podpowiem: "Forum"). Testować, testować i jeszcze raz testować.... Dodano: 29 wrzesień 2013 - 14:42 ale też nic nie pokaże no chyba będę musiał zrobić print screena Cytuj "Słabi ludzie szukają zemsty, silni wybaczają, a inteligentni zwyczajnie ignorują." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #377 Opublikowano 29 Września 2013 No dobra, jeden temat, ale przepis jakiś taki mało precyzyjny, myślałem, że może jakiś inny przepis. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #378 Opublikowano 29 Września 2013 na którym jestem adminem Todek, mam takie drobne pytania : czy może na jakimś motocyklowym? i czy jesteś administratorem czy moderatorem? Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #379 Opublikowano 29 Września 2013 Odp. na pw. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #380 Opublikowano 29 Września 2013 No dobra, to może tak. Moja Pani, znalazła, gdzieś w swoich zapiskach taki oto przepis: Sos słodko-kwaśny - 3 kg pomidorów- 1 puszka ananasa- 1 kg cebuli- 2 papryki czerwone- 2 papryki żółte- 1 puszka kukurydzy- 10 zb czosnku- 1/2 łyżki chili Kamis- 2 łyżki musztardy- 2 łyżki papryki słodkiej, mielonej- 1 łyżka curry- niepełna łyżka pieprzu czarnego- 3 szklanki cukru- 1 szklanka octu- 2 łyżki soli- 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie:Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, usunąć nasiona i pokroić w kostkę, cebulę w kostkę i wymieszać z pomidorami. Mieszaninę gotować na małym ogniu około 1 godz.Dodać ananasa pokrojonego w kostkę, paprykę w kostkę i pozostałe składniki. Gotować około 30 min.Mąkę wymieszać z sokiem z ananasa, dodać do sosu i zagęśćić ciągle mieszając.Gorące składać do słoików, nie pasteryzować.Smacznego. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #381 Opublikowano 3 Października 2013 (edytowane) W sobotę dostawa aronii, przepisy na soczek, dżem i może coś mocniejszego potrzebne. Proszę o pomoc, nie mogę się w tym "nowym" otoczeniu odnaleźć. Edytowane 3 Października 2013 przez pis67 Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #382 Opublikowano 3 Października 2013 PISu. Ja aronię zasypuję w słoju cukrem w stosunku 1:1, podobnie jak np. wiśnie, absolutnie beż jakiegokolwiek dodatku wody. Odstawiam w nasłonecznione miejsce na ok 4 tyg. W międzyczasie jak aronia już zaczyna puszczać sok, należy przemieszać ze dwa razy dzienni, tak aby cukier się jak najszybciej rozpuszczał. Po ok. 4 tygodniach syrop jest gotowy, więc zlewam go do garnka ze stali KO. Syrop w garnku zagotowuję i gotuję (pasteryzuję) na bardzo małym ogniu ok. 1/2 godz. Następnie wlewam do butelek z gwintem i szczelnie zamykam. Doskonały do herbaty i nie tylko na długie zimowe wieczory. Pozostałe w słoju owoce aronii, zalewam dosyć mocnym alkoholem 50-70% moc trunku dokładnie wg. uznania. Nie wolno tylko zalewać czystym spirytusem. Odstawiam w ciemnym kącie na kilka miesięcy celem uszlachetnienia. Powinno się potrząsnąć gąsiorkiem od czasu do czasu. Po kilku miesiącach najzwyczajniej ambrozja. Można zaczynać konsumpcję wcześniej, ale ja wolę jak sobie postoi przynajmniej kilka miesięcy, nabierając w między czasie tzw. "Mocy urzędowej". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #383 Opublikowano 3 Października 2013 W sobotę dostawa aronii, przepisy na soczek, dżem i może coś mocniejszego potrzebne. Proszę o pomoc, nie mogę się w tym "nowym" otoczeniu odnaleźć.Piotrku.. może sie skusisz na moją nalewkę z aronii... :) Twojej Żonce na pewno będzie smakować ...https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7171-nalewka-z-aronii-halusi/ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #384 Opublikowano 3 Października 2013 Ja aronię zasypuję w słoju cukrem w stosunku 1:1, podobnie jak np. wiśnie, absolutnie beż jakiegokolwiek dodatku wody. Odstawiam w nasłonecznione miejsce na ok 4 tyg. Skąd ja wezmę nasłoniecznione miejsce? Twojej Żonce na pewno będzie smakować ... Moja LP nie cierpii nalewek, a Twoja nalewka szybka jest-do zrobienia. A przepis na dżem z jabłkami gdzieś jest, słyszałem że to dobry mix. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #385 Opublikowano 3 Października 2013 pis... zrób dżem z gruszek i aronii Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #386 Opublikowano 3 Października 2013 pis... zrób dżem z gruszek i aronii Daj przepis, dżemy to moja kobietka robi i zrobi. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #387 Opublikowano 3 Października 2013 Ja aronię zasypuję w słoju cukrem w stosunku 1:1, podobnie jak np. wiśnie, absolutnie beż jakiegokolwiek dodatku wody. Odstawiam w nasłonecznione miejsce na ok 4 tyg. Skąd ja wezmę nasłoniecznione miejsce? PISu, ja stawiam np. w kuchni na parapecie, a przecież na pewno masz jakiś parapet od słonecznej strony. Jeżeli nie, to aronia i tak sok puści, będzie tylko nieco dłużej trwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #388 Opublikowano 3 Października 2013 pis... zrób dżem z gruszek i aronii Daj przepis, dżemy to moja kobietka robi i zrobi. .... to nie dżem ... tylko konfitura Przepis na konfiturę z aronii i gruszek 2 kg aronii zamrożonej na 24 godziny1 kg gruszeksok z jednej cytryny650 gram cukru1 płaska łyżeczka cynamonuPołowę aronii zmiażdżyć , dodać cukier i gotować na małym ogniu często mieszając,,, po kilku minutach gotowania dodać pozostałą część aronii i ponownie zagotować. Gruszki obrać ze skórki i pokroić w małą kosteczkę wrzucić do garnka dodać sok z cytryny i cynamon. Dusić owoce, aż staną się miekkie, ale nie rozgotowane. Aronię ponownie zagotować, kiedy owoce staną się szkliste dodajemy podsmażone gruszki. Całość dusimy kilka minut na małym ogniu i gorącą konfiturkę przekładamy do słoików, które odwracamy do góry dnem i pozostawiamy do momentu wystygnięcia. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #389 Opublikowano 3 Października 2013 gorącą konfiturkę przekładamy do słoików, które odwracamy do góry dnem i pozostawiamy do momentu wystygnięcia. Żona tak zrobiła wiśnie - miały "kopa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #390 Opublikowano 3 Października 2013 gorącą konfiturkę przekładamy do słoików, które odwracamy do góry dnem i pozostawiamy do momentu wystygnięcia.Żona tak zrobiła wiśnie - miały "kopa" można zrobić tak jak ja robię ... a można słoiki z konfiturą pasteryzować 15 minut... Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #391 Opublikowano 3 Października 2013 Możesz zrobić sok z aronii. - ja zrobiłam w tym roku chyba z 16kg. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #392 Opublikowano 4 Października 2013 Możesz zrobić sok z aronii. - ja zrobiłam w tym roku chyba z 16kg.Olga ... pracowita Tyś jak mróweczka ja też zrobiłam choć z nie tak ogromnej ilości. Zmieszałam w sokowniku aronie razem ze śliwkami... wyszedł pyszny sok Można też do aronii w sokowniku dodać listki mięty. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #393 Opublikowano 7 Października 2013 Q przestrodze http://img2.demotywatoryfb.pl//uploads/201310/1381136734_yeudmw_600.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #394 Opublikowano 15 Października 2013 Pikle z wczoraj i reprezentant gruntowy w całej okazałości - nadusha f1, nasiona pozyskałem, i zdobyczny poniemiecki siewnik do warzyw. Jeśli chodzi o synów i córki F1 można je wykorzystać do zasiewów, natomiast z wnuków pożytku by nie było. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #395 Opublikowano 15 Października 2013 synów i córki F1 można je wykorzystać do zasiewów, natomiast z wnuków pożytku by nie było. Widzę , że Wyższe Studia Stacjonarne nie poszły na marne .Tym razem pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #396 Opublikowano 10 Lipca 2016 Jakiś czas temu miałem okazję spróbować ogórków w słoiku zakupionych w Biedronce.Były to ogórki nie obierane, pokrojone wzdłuż w plasterki o grubości około 2-3 mm w octowej zalewie. Zalewa miała taki lekko żółtawy odcień. Bardzo odpowiadał mi smak tych ogórków. Czy ktoś może posiada przepis na takie ogórki?Jest sezon ogórkowy, to można by było zrobić kilka słoików. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #397 Opublikowano 11 Lipca 2016 Zalewa miała taki lekko żółtawy odcień. Czy ktoś może posiada przepis na takie ogórki? Pewnie pisało na etykiecie z czym te ogórki moje typowania są dwa ... albo w zalewie z curry, albo z kurkumą przepisy mam, mogę podać, jednak nie wiem czy smakować będą tak samo jak te przez Ciebie zakupione. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #398 Opublikowano 11 Lipca 2016 taki lekko żółtawy odcień. może trochę musztardy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #399 Opublikowano 11 Lipca 2016 Na etykiecie jest skład . Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #400 Opublikowano 11 Lipca 2016 Jakiś czas temu miałem okazję spróbować ogórków w słoiku zakupionych w Biedronce. Były to ogórki nie obierane, pokrojone wzdłuż w plasterki o grubości około 2-3 mm w octowej zalewie. Zalewa miała taki lekko żółtawy odcień. Bardzo odpowiadał mi smak tych ogórków. Czy ktoś może posiada przepis na takie ogórki? Jest sezon ogórkowy, to można by było zrobić kilka słoików. U nas sa znane takie pickle a kurkuma. Podejrzewam ze to takie cos bylo. Poszperam jak znajde to zaraz wpisze. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.