Skocz do zawartości

Chleb


ReniaS

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

pojemniki z apteki na mocz
I pojawia się pytanie - czy są dopuszczone do kontaktu z żywnością ? W szpitalu i aptece nie wiedzą :no:  (pytałem w tej godzinie korzystając z obecności) . Pojemniki są jałowe , a na posiewy sterylizowane chemicznie i dodatkowo zamykane w folię. Poza tym pomysł dobry - nie wiem jak się do tego odniosą Enzymy ?

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Najlepszymi opakowaniami są słoiki szklane.

Można takie zgromadzić z różnych przecierów i sosików.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

pojemniki z apteki na mocz
I pojawia się pytanie - czy są dopuszczone do kontaktu z żywnością ? W szpitalu i aptece nie wiedzą :no:  (pytałem w tej godzinie korzystając z obecności) . Pojemniki są jałowe , a na posiewy sterylizowane chemicznie i dodatkowo zamykane w folię. Poza tym pomysł dobry - nie wiem jak się do tego odniosą Enzymy ?

No cóż..... nie mają atestu więc pewnie się nie nadają do przechowywania żywności.... :mellow:

.... odruchowo  przelałam z plastiku do szklanego słoiczka otrzymany zakwas.

[Dodano: 23 lut 2020 - 22:40]

Najlepszymi opakowaniami są słoiki szklane.

Można takie zgromadzić z różnych przecierów i sosików.

Cenne przypomnienie EAnno - szklane nie wchodzą w reakcje chemiczne z żywnością,

będą najbezpieczniejsze....zbyt szybki był mój entuzjazm ;)

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

nie wiem jak się do tego odniosą Enzymy ?

Cenna uwaga znawcy przedmiotu   :clap:

Pozdrawiam Waldka i życzę zdrowia  :thumbsup:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ale szklane to troche ryzykowne trzymac w zamrazalce , pojemnikow do mrozenia jest duzo pozatym mozna wsadzic w woreczki i zamknac  pakowarka , 

Zakwas mozna tez ususzyc , bo zamrazalniki niestety nie sa z gumy :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

 

 

Chlebek wyrósł, jest wypieczony, ale skąd te dziury?
Dziury tylko dobre :D  :thumbsup: Masełko ma gdzie się pomieścić - albo smalczyk z cebulką ;) 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Chlebek wyrósł, jest wypieczony, ale skąd te dziury?
Dziury tylko dobre :D  :thumbsup: Masełko ma gdzie się pomieścić - albo smalczyk z cebulką ;)

 

Dziękuję  :)

masełko nie koniecznie......ale smalczyk może być  :D

[Dodano: 14 mar 2020 - 17:39]

Chlebuś pięknie wyrośnięty, a i skórka super, taka jak powinna być, nie zbyt ciemna a widać że wypieczona, pięknie rumiana i chrupiąca. Super wypiek :thumbsup::clap: !

 

Dziękuję  :)

Pierwsze moje chlebki piekłam bez termoobiegu i wychodziły trochę anemiczne :) .

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Mój wczorajszy wypiek......

Bardzo ładny wypiek Reniu i na pewno smaczny.. :thumbsup: . Z masełkiem lub smalczykiem …..niebo w gębie....

U mnie dzisiaj również pieczenie chlebka...ciasto właściwe nastawione.. :)

Pozdrowienia

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Chlebek wyrósł, jest wypieczony, ale skąd te dziury?

Miał dobre warunki do wzrostu i rósł.

Uwielbiam takie dziury....jeszcze ciepłe, z maselkiem :D

 

:)

 

 

Mój wczorajszy wypiek......

Bardzo ładny wypiek Reniu i na pewno smaczny.. :thumbsup: . Z masełkiem lub smalczykiem …..niebo w gębie....

U mnie dzisiaj również pieczenie chlebka...ciasto właściwe nastawione.. :)

Pozdrowienia

 

 Witku

Dziękuje bardzo, rzeczywiście smaczny  :)

 

Pozdrawiam  :)

Edytowane przez ReniaS
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

 

 

bułeczki jogurtowe
Raczej Reni  :clap:  :D  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Halinka Twoje jak z piekarni - aż pachną

:hug: 

 

 

Te z piekarni pachną ale nie zawsze są smaczne.A te Halinki to az czuć smak!

 

Dzięki Karolku  :)

 

 

 

Bułki "jak ta lala". Można prosić o przepis najlepiej oby dwóch wypieków

 

Dziękuję, przepis rano wyszukałam na szybko... bo brakło nam pieczywa  :facepalm:

https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/bulki-pszenne-11?fbclid=IwAR2Z0gQN39ZM3FwbsAX37b6eAFFGOOVVNTN-nv4CpKbQHrgEemiySQP56wY

 

 

 

ReniaS, dnia 31 Marz 2020 - 18:06, napisał: bułeczki jogurtowe Raczej Reni

 

Oj tak … znam ten zapach Waldku  :rolleyes:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.