ReniaS Opublikowano 23 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 23 Lutego 2020 Bardzo pomocne są pojemniki z apteki na mocz jaki lekarz karze nam dać do kontroli. Są sterylne odpowiedniej pojemności a i tanie. Ja w nich teraz trzymam zakwas i grzybek jogurtowy zwany też tybetańskim i pomysłowe . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 23 Lutego 2020 Ja mam takie miniaturowe słoiczki-mieszczą 50 ml, ale te apteczne faktycznie też dobry pomysł beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 23 Lutego 2020 pojemniki z apteki na mocz I pojawia się pytanie - czy są dopuszczone do kontaktu z żywnością ? W szpitalu i aptece nie wiedzą (pytałem w tej godzinie korzystając z obecności) . Pojemniki są jałowe , a na posiewy sterylizowane chemicznie i dodatkowo zamykane w folię. Poza tym pomysł dobry - nie wiem jak się do tego odniosą Enzymy ? Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 23 Lutego 2020 Najlepszymi opakowaniami są słoiki szklane.Można takie zgromadzić z różnych przecierów i sosików. Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 23 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 23 Lutego 2020 (edytowane) pojemniki z apteki na moczI pojawia się pytanie - czy są dopuszczone do kontaktu z żywnością ? W szpitalu i aptece nie wiedzą (pytałem w tej godzinie korzystając z obecności) . Pojemniki są jałowe , a na posiewy sterylizowane chemicznie i dodatkowo zamykane w folię. Poza tym pomysł dobry - nie wiem jak się do tego odniosą Enzymy ?No cóż..... nie mają atestu więc pewnie się nie nadają do przechowywania żywności.... .... odruchowo przelałam z plastiku do szklanego słoiczka otrzymany zakwas.[Dodano: 23 lut 2020 - 22:40]Najlepszymi opakowaniami są słoiki szklane.Można takie zgromadzić z różnych przecierów i sosików.Cenne przypomnienie EAnno - szklane nie wchodzą w reakcje chemiczne z żywnością,będą najbezpieczniejsze....zbyt szybki był mój entuzjazm Edytowane 24 Lutego 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 23 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 23 Lutego 2020 nie wiem jak się do tego odniosą Enzymy ? Cenna uwaga znawcy przedmiotu Pozdrawiam Waldka i życzę zdrowia Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 24 Lutego 2020 Ale szklane to troche ryzykowne trzymac w zamrazalce , pojemnikow do mrozenia jest duzo pozatym mozna wsadzic w woreczki i zamknac pakowarka , Zakwas mozna tez ususzyc , bo zamrazalniki niestety nie sa z gumy https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 24 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 24 Lutego 2020 Ja ten suszony też trzymam w zamrażarce.,ale już ma ze 2 lata i nie wiem czy by ożył beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 14 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 14 Marca 2020 Mój wczorajszy wypiek......Chlebek wyrósł, jest wypieczony, ale skąd te dziury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 14 Marca 2020 Chlebek wyrósł, jest wypieczony, ale skąd te dziury? Dziury tylko dobre Masełko ma gdzie się pomieścić - albo smalczyk z cebulką Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 14 Marca 2020 Chlebuś pięknie wyrośnięty, a i skórka super, taka jak powinna być, nie zbyt ciemna a widać że wypieczona, pięknie rumiana i chrupiąca. Super wypiek ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 14 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 14 Marca 2020 (edytowane) Chlebek wyrósł, jest wypieczony, ale skąd te dziury?Dziury tylko dobre Masełko ma gdzie się pomieścić - albo smalczyk z cebulką Dziękuję masełko nie koniecznie......ale smalczyk może być [Dodano: 14 mar 2020 - 17:39]Chlebuś pięknie wyrośnięty, a i skórka super, taka jak powinna być, nie zbyt ciemna a widać że wypieczona, pięknie rumiana i chrupiąca. Super wypiek ! Dziękuję Pierwsze moje chlebki piekłam bez termoobiegu i wychodziły trochę anemiczne . Edytowane 15 Marca 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 14 Marca 2020 Chlebek wyrósł, jest wypieczony, ale skąd te dziury? Miał dobre warunki do wzrostu i rósł.Uwielbiam takie dziury....jeszcze ciepłe, z maselkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 15 Marca 2020 Mój wczorajszy wypiek...... Bardzo ładny wypiek Reniu i na pewno smaczny.. . Z masełkiem lub smalczykiem …..niebo w gębie....U mnie dzisiaj również pieczenie chlebka...ciasto właściwe nastawione.. Pozdrowienia Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 15 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 15 Marca 2020 (edytowane) Chlebek wyrósł, jest wypieczony, ale skąd te dziury?Miał dobre warunki do wzrostu i rósł.Uwielbiam takie dziury....jeszcze ciepłe, z maselkiem Mój wczorajszy wypiek......Bardzo ładny wypiek Reniu i na pewno smaczny.. . Z masełkiem lub smalczykiem …..niebo w gębie....U mnie dzisiaj również pieczenie chlebka...ciasto właściwe nastawione.. Pozdrowienia WitkuDziękuje bardzo, rzeczywiście smaczny Pozdrawiam Edytowane 15 Marca 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 31 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 31 Marca 2020 (edytowane) To dzisiejszy wypiek - bułeczki jogurtowe Halusihttps://rozmaitoscikulinarnehalusizosi.blogspot.com/2019/05/bueczki-jogurtowe.html Edytowane 31 Marca 2020 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 31 Marca 2020 To dzisiejszy wypiek - bułeczki jogurtowe Halusi Sliczne... moje dzisiejsze takie . Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 31 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 31 Marca 2020 Halinka Twoje jak z piekarni - aż pachną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 31 Marca 2020 Te z piekarni pachną ale nie zawsze są smaczne.A te Halinki to az czuć smak! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepuś Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 31 Marca 2020 Bułki "jak ta lala". Można prosić o przepis najlepiej oby dwóch wypieków Pozdrawiam Piotr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 31 Marca 2020 bułeczki jogurtowe Raczej Reni Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 31 Marca 2020 Halinka Twoje jak z piekarni - aż pachną Te z piekarni pachną ale nie zawsze są smaczne.A te Halinki to az czuć smak! Dzięki Karolku Bułki "jak ta lala". Można prosić o przepis najlepiej oby dwóch wypieków Dziękuję, przepis rano wyszukałam na szybko... bo brakło nam pieczywa https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/bulki-pszenne-11?fbclid=IwAR2Z0gQN39ZM3FwbsAX37b6eAFFGOOVVNTN-nv4CpKbQHrgEemiySQP56wY ReniaS, dnia 31 Marz 2020 - 18:06, napisał: bułeczki jogurtowe Raczej Reni Oj tak … znam ten zapach Waldku Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 31 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 31 Marca 2020 No cóż - piekłyśmy każda swoje - moje pod nazwą " bułeczki jogurtowe Halusi"- siostrzana telepatia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Ja ostatnio piekłam z tej strony https://www.printfriendly.com/p/g/JnTu8Pwyszły smaczne . chyba teraz spróbuje tych jogurtowych bo mam jeden w lodówce beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Ja ostatnio piekłam z tej strony https://www.printfriendly.com/p/g/JnTu8Pwyszły smaczne . chyba teraz spróbuje tych jogurtowych bo mam jeden w lodówce Spróbuj, polecamwychodzi 10 - 12 bułeczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi