TOSHIBA Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 (edytowane) A w co jest wbity ten termometr? On jest wbity dokładnie w tym miejscu co kiełbasa Edytowane 7 Kwietnia 2020 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 musiały być mocno gorące, skoro wytopił się tłuszcz Jest wielce prawdopodobne że to nie tłuszcz tylko dodatek "uszlachetniający" karkówkę. Ostatnio miałem podobną przygodę. Pokroiłem karkówkę w kostkę 2x2 cm i nastawiłem do podsmażenia na rumiano. Nie podsmażyłem. Wyciekło z niej tyle wyjątkowo nieapetycznie wyglądającej brei że ona ugotowała się w niej a nie usmażyła. Na podobnie uszlachetnione mięso natknąłem sie kilka razy. No ale przepisy podobnych praktyk nie zabraniają. Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Jutro Wróbelku zobaczysz jak chrisowi poszło. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_chris_ Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 (edytowane) Kurde ludzie osuszanie życia 4 godziny osuszania Już wiem że trzeba osuszać z wody a nie z tłuszczu. Jakbym chciał osuszać z tego tłuszczu to dalej bym tam siedział Błąd nr 1 dzisiejszy: Zbyt krótko kiełbaska leżakowała sobie na kijach w temp pokojowej tak mi się wydaje. Trzymałem ją w chłodnym pomieszczeniu 1.5h potem wyniosłem pod altankę i wtedy zaczęła puszczać dużo rosy. Mogłem od razu do temp pokojowej. Albo jak przed chwilą napisał frapio dodatek uszlachetniający do karkówki, chociaż masarnia dość sprawdzonaPrzy 3 godzinach osuszania totalny problem z brakiem żaru. No skąd tyle żaru wziąć kolega z FB już mi zapodał temat żeby cisnąć węgiel drzewny na dzień dobry i tak spróbuję następnym razem.Wracając do dzisiejszego wędzenia. Nieoceniona pomoc użytkownika arkadiusz (chylę czoła za porady i wiedzę). Pogadaliśmy przez tel w trakcie wędzenia, poszedł dym, przepływ dymu odpowiedni, kolorek ok, parzenie i jest mniaaaaaam. Pyszna naprawdę Na razie ciepła. Jutro zrobię fotki ładniejsze żeby było widać że można zrobić pyszną kiełbaskę w takiej wędzarni i naprawdę bez żadnej spiny.Osuszanie (znienawidzony przez mnie proces aż 3 godziny) W końcu puściłem dym bo by mnie poniedziałek wielkanocny zastał. Efekt po 1.5h:Tutaj już mam jasność, wiedzę teoretyczną teraz tylko praktyka w malowaniu Tego się nie da spiedzielić jak się ma wiedzę na ten temat.Po parzeniu:I tutaj przekroje (jestem taki przekorny, że 1/4 mięsa nie mieliłem tylko pokroiłem dlatego inne to wyszło, ale o to chodzi żeby samemu próbować!). Widać która mielona, która siekana. Też arkadiusz udzielił mi wiedzy na temat mielenia mięsa, tłuszczu na zwykłem ręcznej maszynce. Tutaj wyszedł smalec i on się pieron wylewał potem chyba Słuchajcie. Smak poezja. Końcowy kolor zobaczymy jutro, większość buk + jabłoń więc raczej adekwatny. W trakcie osuszania byłem tak załamany że siadłem na krześle i 4 browary walnąłem i w pewnym momencie stwierdziłem "pier************ to nie dla mnie". Ale teraz już chyba wiem że jakby wcześnie była bardziej sucha to by pomogło. Od razu pytanie bo zamawiam. Jaki kurde ten termometr? Z taką długą sondą wieszaną będzie ok? Tutaj na 2 termometry sprawdzałem. Jeden ten standardowy, drugi taki do wbijania w mięso (wywierciłem dziurkę i wsadziłem go do wędzarni). Czy ten np jest ok? https://allegro.pl/oferta/termometr-do-grilla-wedzarni-z-sonda-185800-browin-7819938581 (i czy można sondy na aliexpress zapodać do niego ) Idę ochłonąć po dzisiejszym dniu Edytowane 7 Kwietnia 2020 przez _chris_ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Kanałówki to bardzo dobre wędzarnie. Musisz tylko je rozszyfrować. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Osuszanie (znienawidzony przez mnie proces aż 3 godziny) To osuszaj jakąś małą dmuchawą / farelką Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 (edytowane) Termometr może być tylko kabel od sondy powinien być dlugi tak żebyś mógł powiesić sondę na kijach a bazę miał na zewnatrz i daj sobie spokój z węglem drzewnym.Bez tego damy sobie radę.Już ta wedzarnię po mału roszyfrowujemy Edytowane 7 Kwietnia 2020 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_chris_ Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 To zakupię ten termometr co wskazałem i poszukam sond na ali na zapas. Wg mnie też ten węgiel mógłbym pominąć ale kolejne 3h tworzenia żaru i wysiądę psychicznie Może przy innych wyrobach będzie lepiej. Jutro zamieszczę zdjęcia gotowego wyrobu i spotykamy się przy robieniu boczku To osuszaj jakąś małą dmuchawą / farelką Właśnie chciałbym tego uniknąć, bo skoro 90% wędzarników po rozpaleniu osusza wkładem do wędzarni to czemu mam robić inaczej. Nie wierzę że to wina wędzarni bo ciepło jest ciepło tego się już nie da zepsuć Zobaczymy jak wyjdzie osuszanie boczków na żarze z rozpalania. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Dasz sobie radę. Każdy kiedyś zaczynał. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Osuszanie (znienawidzony przez mnie proces "Osuszanie" to w zasadzie doprowadzanie wsadu do temperatury wędzenia."Osuszanie" to eliminowanie efektu "zimnych okularów", czyli skraplania się pary wodnej na zimniej powierzchni.Jak to przemyślisz i zrozumiesz to i proces stanie się bajką Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 (edytowane) Nie wątpię,że da sobie radę Edytowane 7 Kwietnia 2020 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_chris_ Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 No widzisz, ja to wiedziałem z teorii, ale potem każdy pisał że batony mają być suche. Pamiętam przy pierwszym wędzeniu że one po włożeniu do wędzarni się całe zrosiły i tu już ustaliliśmy że to jest porażka. I dzisiaj dostałem panicznego strachu puszczenia dymu podczas osuszania. Dosłownie panicznego jak sobie tylko wspomniałem super kwaśmy smak / zapach kwasoty roznoszący się po domu Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Pamiętam przy pierwszym wędzeniu że one po włożeniu do wędzarni się całe zrosiły Miały prawo zrosić się na początku. To normalne przy zmianie temperatur. Grunt że poznajesz urządzenie. Niebawem będziesz się tutaj chwalił wyrobami klasy mistrzowskiej, czego Ci serdecznie życzę. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Normalnie przeszedłeś baaaaardzo przyspieszony dwudniowy kurs Ale na tym przykładzie widać siłę tego forum i kunszt praktyków Dobra robota Wszystkich zaangażowanych w końcowy sukcesSuper że Ci się udało. Teraz wpadłeś jak śliwka w kompot.Jesteś już nasz he,he Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Tym osuszaniem się nie przejmuj. Ja kiedyś w Borniaku, przy użyciu wentylatora i grzałki, osuszałem wsad przez dwie i pół godziny. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atrax Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Według tego co czytam na forum,to powinno sie wsad aplikować do nagrzanej już wędzarni. Ale to nie jest tak ,że jak włożę np. kiełbasę o tem.pokojowej do wędzarni nagrzanej do 40 stopni ,to wtedy sie zrosi na skutek różnicy temperatur? A gdyby rozgrzewać ędzarnię razem z wsadem ...? wytłumaczy mi ktoś ? To oczywiście moje takie luźne myśli, laika i nowicjusza Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) A gdyby rozgrzewać ędzarnię razem z wsadem ...? Żeby osuszyć kiełbasę to musisz wpierw zgromadzić żar.Jak będziesz gromadził żar z kiełbasą w środku to otrzymasz czarną nieosuszoną kiełbasę ponieważ będziesz ją osuszał w dymie a nie w żarzy bez dymu.Taka opcja o której piszesz jest możliwa w wędzarni elektrycznej bo tam osuszają grzałki i nie ma dymu.Ja mam taka i robię tak .Po nabiciu osadzam kiełbasę cienką w temp. pokojowej ok. 1 h a następnie wkładam do wędzarni o temp.30-35º C i z 15 min trzymam w tej temp.żeby się lekko ogrzała a później podnoszę temp. do temp. wędzenia 45- 55º C i dalej osuszam.Po osuszeniu puszczam dym z dymogeneratora. Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662618 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atrax Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 No właśnie Arkadiuszu ja praktycznie skończyłem elektryka i ciekawiło mnie to zagadnienie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 To możesz wrzucać od razu po nabiciu i osadzaniu a nawet bez osadzania bo sobie ustawisz na 1 h temp 20-22 C i możesz osadzać też w komorze. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atrax Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 No i gitara Dzięki Arkadiusz Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 A tak tylko z czystej ciekawości, obliczał ktoś jakie jest zużycie energii na jedno wędzenie? Oczywiście mniej-więcej. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 zużycie energii na jedno wędzenieZależy jakiej mocy masz grzałki. Przy założeniu że to jest 2 kW, czas wędzenia z osuszaniem niech nawet 5 h, to masz zużycie 10 kWh po ok. 0,7 zł/kWh. To jest 7 zł. A że grzałki grzeją niech połowę tego czasu to wychodzi ok. 3,5 zł. DG nie liczę bo to drobiazg. Kiedyś mierzyłem, ale nie pamiętam ile "nabiło", ale suma wyszła rzędu jednego piwa, tak że nie biorę już ją pod uwagę. Grzałki moje to 2 kW. Koszt dojazdu do wędzarni (4 km w jedną stronę) był większy. Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Przy założeniu że to jest 2 kW, czas wędzenia z osuszaniem niech nawet 5 h, to masz zużycie 10 kWh po ok. 0,7 zł/kWh. To jest 7 zł. A że grzałki grzeją niech połowę tego czasu to wychodzi ok. 3,5 z Kiedyś mierzyłem i wyszło mi zużycie poniżej 3 zł. Tak, że potwierdzają się twoje wyliczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Eeee to rzeczywiście trzeba się temu przyjrzeć.Czasami się zastanawiałem nad tym, bo nigdzie nie przeczytałem na ten temat. I na pewno jest mniej siwych włosów + dodatkowy czas którego nie trzeba spędzić na kolanach Dzięki Koledzy. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662661 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bossky Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Brawo chrisie! Pamiętam te radość gdy pierwsze wędzonki wyszło ... Rodzina się ucieszy bo chyba sam wszystkiego nie wtrynisz . Ja suszę latem wentylatorkiem przez ton otwór na kanal., A zimą opalarka.. szybko wygodnie i skutecznie... Powodzenia gdyż jeszcze wiele Cię zaskoczy... Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17083-pierwsze-w%C4%99dzenie-kie%C5%82basy-kwa%C5%9Bny-smak/page/6/#findComment-662680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.