Skocz do zawartości

Atraxowe dymienie


Atrax

Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

  • 4 tygodnie później...
Mało , bo lubimy świeże

:clap:   :thumbsup:   na śniadanko wystarczy :yes:  ja jutro boczki dymię  :D

A czy mało ? kto powiedział ,że ma być dużo , już wędziłem w Borniaku 150 -4 serki typu włoskiego :facepalm:  :facepalm:  :facepalm:

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

 

 

Dzisiejsze

Pięknie wędzisz  :thumbsup:  :clap:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Podymione te "gołki"  :D Widocznie nie było tragedii ,bo z 6 szt. zostało 3 ( brat z moją LP zjedli) A przy okazji to i wątrobianki 4 batony podwędziłem ( też już część nie dotrwała do zdjęcia :D ) Grunt to ćwiczyć .Mam nadzieję że następnym razem serki wyjdą lepsze. Ale ricotta bajeczna po "osypkach "

post-98916-0-46842600-1606377411_thumb.jpg

post-98916-0-64877000-1606377423_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Co prawda nie wędzone,ale niezłe .

To mój pierwszy wyrób z szynkowara. 80% piersi z indyka i 20 % mięsa z ud kurczaka. Indyk częściowo przepuszczony przez szarpak,częściowo pokrojony w kostkę około 1,5/1,5cm. Kurczak w całości przez sito 2,7mm. Do mięsa dodałem 15g/kg soli peklo ze zwykłą 50/50 % , 2g/kg czosnku w proszku i 2g/kg białego pieprzu .Mięso wymieszane do kleistości ,zapakowane w woreczku do szynkowara i na 12h do lodówki. Parzone w tem. 73-76 stopni do uzyskania 72 w środku wyrobu. Następnie schłodziłem przez około 10 min. w zimnej wodzie,po tym czasie poluzowałem sprężynę i parę h w lodówce. Wyrób smakowo bardzo fajny i najmłodsza część rodziny ( i nie tylko) zadowolona . Dziękuję ????

post-98916-0-11322300-1607585959_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Zaraz dym :)  po trochu wszystkiego . Szynki ,polędwiczka ,boczek , udka, kiełbasa z sarniną i serki

 

 

I powędzone. Szynki się dopiekają ,więc nie wystąpiły w sesji foto :D Przy okazji dowiedziałem się ,że jednak nie lubię jałowca w kiełbasie

post-98916-0-34853200-1611820254_thumb.jpg

post-98916-0-11047400-1611820262_thumb.jpg

post-98916-0-16780300-1611820272_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zaraz dym :) po trochu wszystkiego

Atrax normalnie mistrz. O 8:52 piszesz "zaraz dym" a o 9:57 oglądam gotowe wyroby  :D 

A na poważnie ładne kolorki :thumbsup::clap: 

Jałowcową (znaczy kiełbasę z jałowcem) trochę podsusz niech się przegryzie.

A jak dalej nie będziesz lubił to pisz, podeślę Ci adres i uwolnię od cierpień :laugh:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Atrax normalnie mistrz
 

 

Dzięki. Mam nadzieję że się przegryzie . Farszu było tylko 3,2 kg i dałem dosłownie 8 zmielonych kulek jałowca . Ale i tak to nie mój smak .Adres mogę podać :D Coś wymyślimy ,mam w barku z 15l "herbaty" to i tą kiełbasę jakoś przełkniemy  :D  ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Coś wymyślimy ,mam w barku z 15l "herbaty" to i tą kiełbasę jakoś przełkniemy :D;)

Jak braknie, to zostało mi chyba z 20 butelek winka malynowego i trochę nalewki truskawkowej :) . A na przegryzienie podsusza się od wczoraj 10kg kiełbasy a'la myśliwska (jak dobrze pamiętam... 1,5g jałowca na kg farszu :D)

Tak że damy radę przezimować jak dzikie zwierza po tym jałowcu :laugh:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.