Atrax Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 10 Sierpnia 2020 "Kiełbasa Wiejska z południa Polski"inspirowana przepisem K. Bzdyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atrax Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 22 Sierpnia 2020 Dziś skromnie. Boczek ,serki i słoninka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atrax Opublikowano 18 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 18 Września 2020 (edytowane) Trochę na weekend uwędzone Mało , bo lubimy świeże Edytowane 18 Września 2020 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 18 Września 2020 Fajna kolekcja Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atrax Opublikowano 18 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 18 Września 2020 Fajna kolekcja Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 18 Września 2020 (edytowane) Mało , bo lubimy świeże na śniadanko wystarczy ja jutro boczki dymię A czy mało ? kto powiedział ,że ma być dużo , już wędziłem w Borniaku 150 -4 serki typu włoskiego Edytowane 18 Września 2020 przez Muski Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atrax Opublikowano 18 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 18 Września 2020 Przy produkcji niektórych ,to moje to nic Ale dla czworga to wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 18 Września 2020 (edytowane) ...bo ze zwędzonkami to jak z włosami...Jak Ładne to nie musi być Dużo... :D Xxx Atrax, najzupełniej śliczne Wykoniki...Brawo!!! Edytowane 18 Września 2020 przez ziezielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atrax Opublikowano 18 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 18 Września 2020 ...bo ze zwędzonkami to jak z włosami...Jak Ładne to nie musi być Dużo... :D Xxx Atrax, najzupełniej śliczne Wykoniki...Brawo!!!Z tymi włosami zgadzam się w 200%ach. . I dzięki za pochwałę  Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 19 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 19 Września 2020 Apetycznie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atrax Opublikowano 19 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 19 Września 2020 Apetycznie wyglądają. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atrax Opublikowano 9 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 9 Października 2020 Dzisiejsze małe co nieco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 9 Października 2020 Bardzo ładne, brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 9 Października 2020 Dzisiejsze Pięknie wędzisz Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 9 Października 2020 Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atrax Opublikowano 9 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 9 Października 2020 Wojtas , EAnna,Arkadiusz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 9 Października 2020 Dzisiejsze małe co nieco Jak malowane - a jakie soczyste Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atrax Opublikowano 10 Października 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 10 Października 2020 Dzisiejsze małe co nieco Jak malowane - a jakie soczyste Dzięki. Nawet w smaku niezłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atrax Opublikowano 26 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 26 Listopada 2020 Podymione te "gołki" Widocznie nie było tragedii ,bo z 6 szt. zostało 3 ( brat z moją LP zjedli) A przy okazji to i wątrobianki 4 batony podwędziłem ( też już część nie dotrwała do zdjęcia ) Grunt to ćwiczyć .Mam nadzieję że następnym razem serki wyjdą lepsze. Ale ricotta bajeczna po "osypkach " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atrax Opublikowano 10 Grudnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Co prawda nie wędzone,ale niezłe .To mój pierwszy wyrób z szynkowara. 80% piersi z indyka i 20 % mięsa z ud kurczaka. Indyk częściowo przepuszczony przez szarpak,częściowo pokrojony w kostkę około 1,5/1,5cm. Kurczak w całości przez sito 2,7mm. Do mięsa dodałem 15g/kg soli peklo ze zwykłą 50/50 % , 2g/kg czosnku w proszku i 2g/kg białego pieprzu .Mięso wymieszane do kleistości ,zapakowane w woreczku do szynkowara i na 12h do lodówki. Parzone w tem. 73-76 stopni do uzyskania 72 w środku wyrobu. Następnie schłodziłem przez około 10 min. w zimnej wodzie,po tym czasie poluzowałem sprężynę i parę h w lodówce. Wyrób smakowo bardzo fajny i najmłodsza część rodziny ( i nie tylko) zadowolona . Dziękuję ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atrax Opublikowano 28 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zaraz dym po trochu wszystkiego . Szynki ,polędwiczka ,boczek , udka, kiełbasa z sarniną i serki I powędzone. Szynki się dopiekają ,więc nie wystąpiły w sesji foto Przy okazji dowiedziałem się ,że jednak nie lubię jałowca w kiełbasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zaraz dym po trochu wszystkiego Atrax normalnie mistrz. O 8:52 piszesz "zaraz dym" a o 9:57 oglądam gotowe wyroby A na poważnie ładne kolorki Jałowcową (znaczy kiełbasę z jałowcem) trochę podsusz niech się przegryzie.A jak dalej nie będziesz lubił to pisz, podeślę Ci adres i uwolnię od cierpień Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atrax Opublikowano 28 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Atrax normalnie mistrz Dzięki. Mam nadzieję że się przegryzie . Farszu było tylko 3,2 kg i dałem dosłownie 8 zmielonych kulek jałowca . Ale i tak to nie mój smak .Adres mogę podać Coś wymyślimy ,mam w barku z 15l "herbaty" to i tą kiełbasę jakoś przełkniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Coś wymyślimy ,mam w barku z 15l "herbaty" to i tą kiełbasę jakoś przełkniemy Jak braknie, to zostało mi chyba z 20 butelek winka malynowego i trochę nalewki truskawkowej . A na przegryzienie podsusza się od wczoraj 10kg kiełbasy a'la myśliwska (jak dobrze pamiętam... 1,5g jałowca na kg farszu )Tak że damy radę przezimować jak dzikie zwierza po tym jałowcu Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atrax Opublikowano 28 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Tak że damy radę przezimować jak dzikie zwierza po tym jałowcu No i gytara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.