Trucker1989 Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Września 2020 witam może ktoś kiedyś próbował zrobić kaszanke nie posiadając podrobow z samej glowizny podgardla resztek miesa z rozbioru i krwi? Może ktoś podpowie czy coś z tego wyjdzie czy nie warto nawet się ,, paprać " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Września 2020 Jeżeli można robić kaszankę białą, bez krwi, to można i bez podrobów. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Września 2020 czy coś z tego wyjdzie Wyjdzie wyjdzie Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 27 Września 2020 (edytowane) Jesteście pewni ,że z tego co ma wyjdzie kaszanka.?Płuca nadają kaszance soczystości ,watróbka smaku a mięso z grdyki tez jest fajne.O skórkach,o których zapomnieliście już nie wspomnę bo inaczej ta kaszanka się rozsypieWybór należy do Ciebie. Edytowane 27 Września 2020 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 27 Września 2020 z samej glowizny podgardla A czy na tych elementach nie ma skórek? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 27 Września 2020 (edytowane) Są tylko to jest niewystarczajaca ilość.Powinno być od 5-8 % samych skórek.Niektórzy daja dużo więcej ,ale ja nie polecam.Jak był rozbiór to można skórę z szynki dorzucićTrzeba czymś to skleić bo dojdzie krew i dojdzie rosół pół na pół z gotowania mięsa,albo sama krew. Edytowane 27 Września 2020 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 27 Września 2020 @Arkadiuszhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17382-kaszanka-pytanie-o-przepis/?do=findComment&comment=669367post kolegi Bagno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 27 Września 2020 (edytowane) A przeczytałeś dlaczego Andrzej nie poleca skórek.?To Ci podpowiem.Bo u kolegi Trucker lubią kaszankę sypką o czym pisałem w pierwszym poście,że bez skórek będzie się sypać.Jak ktoś lubi jak mu kaszanka sypie się z jelita to jego wybór i może robić bez skórek,ale niech nie leje za dużo krwi bo mu wypłynie.Tylko czy to będzie kaszanka?. Edytowane 27 Września 2020 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 27 Września 2020 Tylko czy to będzie kaszanka? I to jest najważniejsze ... ... w całym temacie. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 27 Września 2020 (edytowane) Ja ostatnio robiłem bez podrobów.Kasza perłowa gotowana w rosole z gotowania głów,serc,ozorów podgardla,pachwiny,skórek z rozbioru.Krew naturalna byla pieczona w piekarniku w niskiej temperaturze około 140 st.C bo zapomniałem kupić na podład otrzewnej.Do kaszy dodane były tylko mielone skórki,krew oraz mocno zeszklona cebula,sól warzonka oraz pieprz czarny grubo mielony. Edytowane 27 Września 2020 przez bilu72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 27 Września 2020 (edytowane) Czy kaszanka o takim składzie to rzeczywiście jest kaszanką czy to wyrób kaszankopodobny.? Edytowane 27 Września 2020 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 28 Września 2020 Czy kaszanka o takim składzie to rzeczywiście jest kaszanką czy to wyrób kaszankopodobny.? Jest kaszanką bo najważniejszy składnik czyli kasza jak wskazuje nazwa jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucker1989 Opublikowano 28 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 28 Września 2020 Ja ostatnio robiłem bez podrobów.Kasza perłowa gotowana w rosole z gotowania głów,serc,ozorów podgardla,pachwiny,skórek z rozbioru.Krew naturalna byla pieczona w piekarniku w niskiej temperaturze około 140 st.C bo zapomniałem kupić na podład otrzewnej.Do kaszy dodane były tylko mielone skórki,krew oraz mocno zeszklona cebula,sól warzonka oraz pieprz czarny grubo mielony. I jak wyszła pod względem smakowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 28 Września 2020 Jest kaszanką bo najważniejszy składnik czyli kasza jak wskazuje nazwa jest . To jest kaszanka niskobudżetowa , niemniej niskobiałkowa, dietetyczna.Krupnioki (na Śląsku) o takim składzie były robione w latach 1939-1945, z wiadomych powodów. Dobrze przyprawiona kasza, w dodatku wzbogacona krwią, na pewno jest smaczna. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 28 Września 2020 Jest kaszanką bo najważniejszy składnik czyli kasza jak wskazuje nazwa jest . Nie raz na tej stronie prezentujecie i krytykujecie różne dziwne składy surowcowe na różne wyroby zakupionych w sklepach.Koronnym przykładem są parówki o niskim składzie mięsa, ale jak sami zrobicie coś podobnego to próbujecie to nazwać nazwą pelnowartościowego wyrobu.Moim zdaniem nie godzi się na tej stronie nazywać coś co nie przypomina kaszanki kaszanką A jak w parówkach jest 10 % mięsa to też są parówki.?No może niskobudżetowe i wysokowydajne jak napisała Ania .Pozdrawiam Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucker1989 Opublikowano 28 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 28 Września 2020 Jest kaszanką bo najważniejszy składnik czyli kasza jak wskazuje nazwa jest .To jest kaszanka niskobudżetowa , niemniej niskobiałkowa, dietetyczna.Krupnioki (na Śląsku) o takim składzie były robione w latach 1939-1945, z wiadomych powodów. Dobrze przyprawiona kasza, w dodatku wzbogacona krwią, na pewno jest smaczna.Niskobudżetowa nie do końca bo wsad mięsny jest jedynie podrobow brakuje a one są w porównaniu do mięsa za grosze całe osierdzie +/- 50zł ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 28 Września 2020 Niskobudżetowa nie do końca bo wsad mięsny jest jedynie podrobow brakuje My piszemy o "kaszance" ze skór, kaszy i krwi kolegi Bilu72.Mięsa tam nie ma.Ta Twoja bez podrobów będzie bardzo zbliżona do klasycznej kaszanki tylko skórki dodaj żeby to skleić. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucker1989 Opublikowano 28 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 28 Września 2020 Niskobudżetowa nie do końca bo wsad mięsny jest jedynie podrobow brakujeMy piszemy o "kaszance" ze skór, kaszy i krwi kolegi Bilu72.Mięsa tam nie ma.Ta Twoja bez podrobów będzie bardzo zbliżona do klasycznej kaszanki tylko skórki dodaj żeby to skleić.Wiem wiem w poście tylko zapomniałem wspomnieć o skórkach ale będą napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 28 Września 2020 Ja ostatnio robiłem bez podrobów.Kasza perłowa gotowana w rosole z gotowania głów,serc,ozorów podgardla,pachwiny,skórek z rozbioru.Krew naturalna byla pieczona w piekarniku w niskiej temperaturze około 140 st.C bo zapomniałem kupić na podład otrzewnej.Do kaszy dodane były tylko mielone skórki,krew oraz mocno zeszklona cebula,sól warzonka oraz pieprz czarny grubo mielony.I jak wyszła pod względem smakowym? Dla mnie dobra chodz mogłem dać więcej pieprzu.U mnie w okolicy tak się robi.Jak kasza wchłonie rosół z gotowania to już sama w sobie jest dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 28 Września 2020 U mnie w okolicy tak się robi Czyli wyrób domowy regionalny. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.