Skocz do zawartości

Kaszanka bez podrobów wg Trucker1989


Trucker1989

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

czy coś z tego wyjdzie
Wyjdzie wyjdzie  :thumbsup:  

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jesteście pewni ,że z tego co ma wyjdzie kaszanka.?Płuca nadają kaszance soczystości ,watróbka smaku a mięso z grdyki tez jest fajne.O skórkach,o których zapomnieliście już nie wspomnę bo inaczej ta kaszanka się rozsypie

Wybór należy do Ciebie.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Są tylko to jest niewystarczajaca ilość.Powinno być od 5-8 % samych skórek.Niektórzy daja dużo więcej ,ale ja nie polecam.Jak był rozbiór to można skórę z szynki dorzucićTrzeba czymś to skleić bo dojdzie krew i dojdzie rosół pół na pół z gotowania mięsa,albo sama krew.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A przeczytałeś dlaczego Andrzej nie poleca skórek.?To Ci podpowiem.Bo u kolegi Trucker lubią kaszankę sypką o czym pisałem w pierwszym poście,że bez skórek będzie się sypać.Jak ktoś lubi jak mu kaszanka sypie się z jelita to jego wybór i może robić bez skórek,ale niech nie leje za dużo krwi bo mu wypłynie.Tylko czy to będzie kaszanka?.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja ostatnio robiłem bez podrobów.Kasza perłowa gotowana w rosole z gotowania głów,serc,ozorów podgardla,pachwiny,skórek z rozbioru.Krew naturalna byla pieczona w piekarniku w niskiej temperaturze około 140 st.C bo zapomniałem kupić na podład otrzewnej.Do kaszy dodane były tylko mielone skórki,krew oraz mocno zeszklona cebula,sól warzonka oraz pieprz czarny grubo mielony.

post-63315-0-57076500-1601228471_thumb.jpg

post-63315-0-03005000-1601228533_thumb.jpg

Edytowane przez bilu72
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czy kaszanka o takim składzie to rzeczywiście jest kaszanką czy to wyrób kaszankopodobny.? Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja ostatnio robiłem bez podrobów.Kasza perłowa gotowana w rosole z gotowania głów,serc,ozorów podgardla,pachwiny,skórek z rozbioru.Krew naturalna byla pieczona w piekarniku w niskiej temperaturze około 140 st.C bo zapomniałem kupić na podład otrzewnej.Do kaszy dodane były tylko mielone skórki,krew oraz mocno zeszklona cebula,sól warzonka oraz pieprz czarny grubo mielony.

I jak wyszła pod względem smakowym?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jest kaszanką bo najważniejszy składnik  czyli kasza jak wskazuje nazwa   jest .

To jest kaszanka niskobudżetowa  :laugh: , niemniej niskobiałkowa, dietetyczna.

Krupnioki (na Śląsku) o takim składzie były robione w latach 1939-1945, z wiadomych powodów. 

Dobrze przyprawiona kasza, w dodatku wzbogacona krwią, na pewno jest smaczna.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jest kaszanką bo najważniejszy składnik  czyli kasza jak wskazuje nazwa   jest .

 

Nie raz na tej stronie prezentujecie i krytykujecie różne dziwne składy surowcowe na różne wyroby zakupionych w sklepach.Koronnym przykładem są parówki o niskim składzie mięsa, ale jak sami zrobicie coś podobnego to próbujecie to nazwać nazwą pelnowartościowego wyrobu.Moim zdaniem nie godzi się na tej stronie nazywać coś co nie przypomina kaszanki kaszanką A jak w parówkach jest 10 % mięsa to też są parówki.?No może niskobudżetowe i wysokowydajne jak napisała Ania .Pozdrawiam

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Jest kaszanką bo najważniejszy składnik czyli kasza jak wskazuje nazwa jest .

To jest kaszanka niskobudżetowa :laugh: , niemniej niskobiałkowa, dietetyczna.

Krupnioki (na Śląsku) o takim składzie były robione w latach 1939-1945, z wiadomych powodów.

Dobrze przyprawiona kasza, w dodatku wzbogacona krwią, na pewno jest smaczna.

Niskobudżetowa nie do końca bo wsad mięsny jest jedynie podrobow brakuje a one są w porównaniu do mięsa za grosze całe osierdzie +/- 50zł ????????
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Niskobudżetowa nie do końca bo wsad mięsny jest jedynie podrobow brakuje

 

My piszemy o "kaszance" ze skór, kaszy i krwi kolegi Bilu72.Mięsa tam nie ma.Ta Twoja bez podrobów będzie bardzo zbliżona do klasycznej kaszanki  tylko skórki dodaj żeby to skleić.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Niskobudżetowa nie do końca bo wsad mięsny jest jedynie podrobow brakuje

My piszemy o "kaszance" ze skór, kaszy i krwi kolegi Bilu72.Mięsa tam nie ma.Ta Twoja bez podrobów będzie bardzo zbliżona do klasycznej kaszanki tylko skórki dodaj żeby to skleić.

Wiem wiem w poście tylko zapomniałem wspomnieć o skórkach ale będą napewno
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Ja ostatnio robiłem bez podrobów.Kasza perłowa gotowana w rosole z gotowania głów,serc,ozorów podgardla,pachwiny,skórek z rozbioru.Krew naturalna byla pieczona w piekarniku w niskiej temperaturze około 140 st.C bo zapomniałem kupić na podład otrzewnej.Do kaszy dodane były tylko mielone skórki,krew oraz mocno zeszklona cebula,sól warzonka oraz pieprz czarny grubo mielony.

I jak wyszła pod względem smakowym?

 

Dla mnie dobra chodz mogłem dać więcej pieprzu.U mnie w okolicy tak się robi.Jak kasza wchłonie rosół z gotowania to już sama w sobie jest dobra.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.