EAnna Opublikowano 13 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 13 Listopada 2020 Chciałbym wysłać zapytanie ale nie wiem jak Pytaj gdziekolwiek, najwyżej przeniesiemy zapytanie do odpowiedniego działu. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17653-w%C4%99dzenie-i-parzenie/page/3/#findComment-683939 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 14 Listopada 2020 Noooo, i w kartonie też można !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17653-w%C4%99dzenie-i-parzenie/page/3/#findComment-683955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 14 Listopada 2020 (edytowane) Miałem takie dwie wędzarnie. Niestety mało odporne na deszcz. Reakcja sąsiadki z ogródków działkowych bezcenna. "Sąsiedzie karton się panu pali" Edytowane 14 Listopada 2020 przez quadro555 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17653-w%C4%99dzenie-i-parzenie/page/3/#findComment-683956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 14 Listopada 2020 "Sąsiedzie karton się panu pali" i By bylo szynka zginela w spalonych kartonach ...tak jak Hanka z" M jak Milosc" zginela w kartonach Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17653-w%C4%99dzenie-i-parzenie/page/3/#findComment-683963 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 14 Listopada 2020 Co prawda nie ja wędzę , ale jak widać można. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17653-w%C4%99dzenie-i-parzenie/page/3/#findComment-683965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 14 Listopada 2020 da sie we wszystkim , ja wedzilam w bance na mleko , kwestia tylko dogladalnosci i wygody albo mozliwosci. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17653-w%C4%99dzenie-i-parzenie/page/3/#findComment-683966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 15 Listopada 2020 Dzięki Arek za wstawienie zdjęć. Właśnie teraz wędzę drugi raz. Temp 30 st.C 8 godzin. Tak jak radziłeś. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17653-w%C4%99dzenie-i-parzenie/page/3/#findComment-684072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał_Sparrow Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 7 Grudnia 2020 A mam pytanie czy da się pozbyć np poprzez ponowne parzenie zbyt intensywnego smaku soli ?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17653-w%C4%99dzenie-i-parzenie/page/3/#findComment-686860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 7 Grudnia 2020 A mam pytanie czy da się pozbyć np poprzez ponowne parzenie zbyt intensywnego smaku soli ?? Możesz ze dwie godziny potrzymać w wodzie o temp. 40C i spróbować czy woda jest słona. Wędzonki też musisz spróbować czy się odsoliły. Jak będzie dobrze to podnieś temp. wody do temp. parzenia musisz jeszcze raz sparzyć .Będą straty i może być wiórowate. Później podwędził bym ją jeszcze raz w 30 C przez 8 h. Możesz też wymoczyć w mleku zmieniając mleko co 2, 3 h.Po tym zabiegu też bym radził ponownie podwędzić jak wyżej Inny sposób to bigos ,ale na to jest zawsze czas. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17653-w%C4%99dzenie-i-parzenie/page/3/#findComment-686884 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Pan krzysztof gw, za obraźliwe wypowiedzi w stosunku do członków forum, w dodatku w pierwszych swoich wpisach, już nas opuścił. Ot, taki mały świąteczny prezencik. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17653-w%C4%99dzenie-i-parzenie/page/3/#findComment-804937 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba Opublikowano 24 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 24 Grudnia 2022 Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17653-w%C4%99dzenie-i-parzenie/page/3/#findComment-804972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.