Darino Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1301 Opublikowano 29 Października 2010 pewnie już masz chrapkę na te świeże wędzonki, co? :lol: Ja jutro robię sushi :wink: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1302 Opublikowano 29 Października 2010 A ja zajadam flaki , bo lubię i zostało mi jeszcze na jutro :thumbsup: Ps. Coś cicho o tak wspaniałej zupce na naszym Forum. Na szczęście moja "połówka " wie jak teściowa przygarnęła zięcia :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129810 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1303 Opublikowano 29 Października 2010 Flaki są super,szczególnie te zrobione własnoręcznie :grin: Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1304 Opublikowano 29 Października 2010 Bo te flaczki są tak robione . :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1305 Opublikowano 29 Października 2010 To chyba coś drobiowe :question:Jajecznica na maśle W poszukiwaniach zdrowego, ekologicznego jedzenia przemierzam wsie w promieniu 30 km od miejsca zamieszkania. Trafiłam dzisiaj do pewnego gospodarstwa z nadzieją nabycia jajek. Ponieważ nie byłam umówiona, młody gospodarz przyniósł mi je wprost z gniazd, niektóre jeszcze ciepłe. Kurki trzymane na wolnym wybiegu skubaly coś pracowicie na zielonej łące. Po powrocie do domu rozbiłam kontrolnie takie letnie jajko i zjadłam samo żółtko. Było tak pyszne, że skonsumowałam jeszcze kilka kolejnych. Nie wiem, co w tych jajkach było, ale nie mogłam się oprzeć. W taki to sposób można mieć szybki, smaczny i zdrowy obiad. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1306 Opublikowano 29 Października 2010 Po powrocie do domu rozbiłam kontrolnie takie letnie jajko i zjadłam samo żółtko. Było tak pyszne, że skonsumowałam jeszcze kilka kolejnych. Nie wiem, co w tych jajkach było, ale nie mogłam się oprzeć.Jak nie mogłaś się oprzeć to były tam dopalacze ! :grin: Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129839 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1307 Opublikowano 29 Października 2010 były tam dopalacze !No, coś w tym jest. Te żółtka trzymają mnie do teraz :lol: Dzień zakończony po bożemu; kawusia z naleweczką. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129843 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1308 Opublikowano 29 Października 2010 Te żółtka trzymająTak trzymać :grin: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1309 Opublikowano 29 Października 2010 Ja jutro robię sushiDarino, Chyba sam nie zjesz :question: Podeślesz trochę?Nigdy sama nie robiłam a do "knajp" sceptycznie podchodzę. Pozdrawiam. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1310 Opublikowano 29 Października 2010 OOj , a mnie to kiedyś tak ostrzegano na tym forum że lubię jajca "prosto od krowy" :wink: Ps. Abratek co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1311 Opublikowano 29 Października 2010 Podeślesz trochę?Droga Anerko jakbym nie mógł :question: :question: :question: Od mistrza Abratka odpatrzyłem i zrobię Szanowny mistrz kol. Darok mi podpowiedział o co tu chodzi :grin: Jutro będzie egzamin :wink: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1312 Opublikowano 30 Października 2010 Udka kurzeńcze marynują się na jutrzejszy obiad Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129891 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1313 Opublikowano 30 Października 2010 Dzisiaj szefowa serwuje gulasz z kaszą i kwaszonymi ogórkami ( swoimi ) :thumbsup: Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1314 Opublikowano 30 Października 2010 gulasz z kaszą Rozumiem że kasza gryczana :thumbsup: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1315 Opublikowano 30 Października 2010 Miro, jak Ty robisz taką kapustkę? Kiedyś będąc na Mazurach jadłem kapustę duszoną z boczkiem wędzonym. Nie mogę powtórzyć tego smaku. Może właśnie Twoja będzie taka jakiej szukam. A może ktoś inny podzieli się swoim przepisem na kapustę zasmażaną? Sorry zetes dopiero teraz zauważyłem pytanie. Kapustę kiszoną kroję, żeby nie była za długa, do gara i dolewam wody i gotuję ok. 30-40 min. Z przypraw dodaję listek laurowy,angielskie ziele, pieprz i kminek. Osobno smażę boczek pokrojony w kostkę a na koniec dodaję do niego posiekaną cebulę. Jak cebula się zeszkli wszystko ląduje w kapuście. Jeszcze trochę pogotuję i zagęszczam mąką. I to tyle. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1316 Opublikowano 30 Października 2010 Jeszcze trochę pogotuję i zagęszczam mąką. Można też zagęścić starym ziemniakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129929 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniaandy'ego Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1317 Opublikowano 30 Października 2010 Myśmy się dzisiaj z Jędrusiem - andusiem trochę włóczyli po świecie, więc obiad był nieco spóźniony, ale skoro kilka dni wcześniej zaplanowałam sobie, że zrobię sos rumiankowy z miodem i cytryną w/g Pani szefowej i por pieczony w/g tima, tak też uczyniłam. Na pierwsze danie był rosół na kaczce z własnej hodowli ( nie mojej, tylko mojego brata), makaron niestety ze sklepu. Na drugie danie "pantofelki" z mięsem - niektórzy twierdzą ( nie będę pisać kto) , że to są trepki :lol: i do tego panierowany por i sosik. I w tym miejscu chcę serdecznie podziękować Pani szefowej za przepis :grin: . Sos wspaniały o wysublimowanym smaku i aromacie. tim, w życiu bym nie pomyślała, że z pora wyjętego z rosołu czy innej zupy można zrobić tak pyszne danie. Jeszcze raz bardzo dziękuję :grin: . No! A teraz w ramach relaksu idę posprzątać kuchnię :lol: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1318 Opublikowano 30 Października 2010 Dorsz norweski w sosie szpinakowym :thumbsup: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1319 Opublikowano 30 Października 2010 tim, w życiu bym nie pomyślała, że z pora wyjętego z rosołu czy innej zupy można zrobić tak pyszne danie. Dziękuję :blush: Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129938 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1320 Opublikowano 30 Października 2010 Można też zagęścić starym ziemniakiem.Jacek napisałeś starym, co niewiele mi mówi, a raczej rodzi pytania. Chodziło Ci chyba o ziemniaka ugotowanego. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129948 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1321 Opublikowano 30 Października 2010 Chodziło Ci chyba o ziemniaka ugotowanego. A ja myślę, że ......... startego :grin: . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129950 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyl.xx Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1322 Opublikowano 30 Października 2010 A ja myślę, że ......... startego :grin: . ...no mnie też się tak wydaje :grin: Zwyczajnie koledze chochlik "t" zjadł... Na takim forum to nie dziwne, sam się robię głodny od samego czytania :wink: A tak serio: do kapusty dodajemy startego surowego ziemniaka i dokładnie mieszamy czekając, aż całość się zagotuje i zacznie gęstnieć :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129962 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1323 Opublikowano 30 Października 2010 A tak serio: do kapusty dodajemy startego surowego ziemniaka i dokładnie mieszamy czekając, aż całość się zagotuje i zacznie gęstnieć :thumbsup: :pycha: :thumbsup: No proszę...człowiek uczy się całe życie. Zapamiętam ten patent :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129963 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyl.xx Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1324 Opublikowano 30 Października 2010 A tak serio: do kapusty dodajemy startego surowego ziemniaka i dokładnie mieszamy czekając, aż całość się zagotuje i zacznie gęstnieć :thumbsup: :pycha: :thumbsup: No proszę...człowiek uczy się całe życie. Zapamiętam ten patent :grin: halusia mam jeszcze lepszy "patent" na zagęszczenie kapusty zasmażanej: robimy "zasmażkę" czyli na łyżce kopiatej świetnej jakości smalcu (czytaj: na swojskim :lol: ) podsmażamy łyżkę kopiatą mąki na złoto ( to coś ma mieć konsystencję średniogęstą - gęstość regulujemy dodając albo smalcu albo mąki). Jak już nasza zasmażka uzyska pożądany złocisty kolorek, dodajemy jakieś pół szklanki zimnej wody, mieszamy i wszystko razem dodajemy do kapustki :thumbsup: Oczywiście mieszamy, aż zacznie wrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij #1325 Opublikowano 30 Października 2010 halusia mam jeszcze lepszy "patent" Ten patent bazylku znam, ale dzięki :grin: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/53/#findComment-129965 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.