Grzewlod Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 7 Maja 2021 A ja już parę razy pisałem, że wolę wędzonki jaśniejsze. To kwestia gustu Ja kończę ten temat więcej nie będę dyskutował bo nie dyskutuję o guście kto co woli kto co lubi tylko o produkcie który nazwałeś łososiowym. Zadam tylko jedno pytanie czemu Swój produkt nazwałeś łososiowy? Jak sobie na to pytanie poprawnie odpowiesz to zrozumiesz jaki produkt nazywa się łososiowym. Odpowiedź znajdziesz w przepisie, technologi wykonania czego efektem jest końcowym produkt w kolorze łososiowym. Ależ mi wyszło tak jak chciałem. Mogłem powędzić parę godzin dłużej, ale nie chciałem. Raz spróbowałem kiedyś i smak mnie nie zachwycił. Nadal nie rozumiesz ale na to ja już nic nie poradzę. [Dodano: 07 maj 2021 - 13:12] wpierw przeczytaj, najlepiej całość i ze zrozumieniem dlaczego, co i jak Ja też tak twierdze ... zamiast się wkurzać że mi nie wyszło Posłuchaj czasami porad kolegów bo oni naprawdę mają dobre intencje, i dobrze doradzają, pomimo swojego "ciętego języka wypowiedzi" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706720 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 7 Maja 2021 (edytowane) Mogłem powędzić parę godzin dłużej, ale nie chciałem.Ja mogłem ożenić się z arabską księżniczką ale nie chciałam. A jak chciałeś taki produkt, to już niekoniecznie powinien się nazywać "łososiowy" (ps. Poważnie już kilkukrotnie pisałem że mi taka "łaciata" wychodzi jak dymię DG A z tych jaśniejszych miejsc jakby "uchodziły soki" . Tylko ja tak nie chciałem. ) pomimo swojego "ciętego języka wypowiedzi"To nie to. Ja po prostu między klientami/zajęciami chcę "coś" napisać i staram się przelać myśl w miarę krótko i na temat. Edytowane 7 Maja 2021 przez wróbel75 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 7 Maja 2021 Żaden przepis nie jest świętością, wersji polędwicy łososiowej jest mnóstwo, i nie chodzi tu o kolor tylko o podobieństwo w strukturze i sposobie przyrządzania do wędzonego łososia. A formalnie to prawa do tej nazwy ma któryś z dużych zakładów mięsnych. Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706734 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 7 Maja 2021 A formalnie to prawa do tej nazwy ma któryś z dużych zakładów mięsnych. No to ma ktoś te prawa czy nie jest świętością? Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706738 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 7 Maja 2021 wersji polędwicy łososiowej jest mnóstwo Proszę o konkretne przykłady i wyjaśnienie tego stwierdzenia. A formalnie to prawa do tej nazwy ma któryś z dużych zakładów mięsnych. To nie jest istotne, gdyż my robimy według sprawdzonej receptury. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706739 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 7 Maja 2021 (edytowane) wersji polędwicy łososiowej jest mnóstwo,Nie tylko polędwicy. I stąd te "problemy".Np.kiełbasy śląskiej można kupić z 20 rodzai ale czy to nadal jest ta sama kiełbasa śląska?Nawet wegetarianie odchodzą od mięs, ale nazwy już sobie zostawiają. Czy to oznacza że to ten sam produkt? Edytowane 7 Maja 2021 przez wróbel75 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 7 Maja 2021 Żaden przepis nie jest świętością, wersji polędwicy łososiowej jest mnóstwo, i nie chodzi tu o kolor tylko o podobieństwo w strukturze i sposobie przyrządzania do wędzonego łososia. A formalnie to prawa do tej nazwy ma któryś z dużych zakładów mięsnych. Wyłącz kompa, dobrze Ci radze, odpocznij, prześpij się, bo znowu pisząc dalsze bzdury, spowodujesz kogoś do ościejszej wypowiedzi i potem będziesz płakał o rzekomym "docieraniu nowych", ale sam się o to prosisz tymi "mądrościami"Idź spać.Włącz kompa jak dojdziesz do siebie.Przeczytaj te swoje wypociny i będzie wstyd, ale minimum nie sprowokujesz kolejnej awantury i zamknięcia kolejnego tematu. Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atrax Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 7 Maja 2021 a też tak twierdze ... zamiast się wkurzać że mi nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706743 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 7 Maja 2021 Ze dwa miesiące temu rozmawiałem o tym z @Muski. Sprawdziłem to wtedy na partii polędwiczek - wyszły OK. Od dawna nie pilnuję DG w trakcie pracy, wieszam w beczce ocieknięte wędliny i puszczam dym. I Muski Ci potwierdził że tak można? NIE , NIE MOŻNA - WĘDZONE WYROBY MUSZĄ BYĆ PRZED PUSZCZENIEM DYMU WYSUSZONE !!!Poproś proszę Moderatora o skorygowanie lub usunięcie tego postu , bo kontekst jest taki jak go uczestnicy rozumią. Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 7 Maja 2021 A może to była inna wersja "Muskiego" Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706746 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 7 Maja 2021 (edytowane) i nie chodzi tu o kolor tylko o podobieństwo w strukturze i sposobie przyrządzania do wędzonego łososia. Miki nie brnij głębiej w temat jak go nie rozumiesz i brakuje Tobie wiedzy idziesz w zaparte choćby się waliło i paliło. Podpowiem Tobie tylko tyle, że w przepis przewiduje użycie ciemnego cukru, bynajmniej nie po to żeby zrobić słodką polędwicę i nie po to żeby cukier był pożywką dla bakterii jak również nie po to żeby nadać smak mięsa łososia. Naprawdę prościej jest dopytać o co chodzi w tym całym produkcie łososiowym pomimo tego, że już odpowiedz została udzielona. A może to była inna wersja "Muskiego" Bardzo Cię lubię za poczucie humoru Wróbelku, tak trzymaj Edytowane 7 Maja 2021 przez Grzewlod Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706747 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 7 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 7 Maja 2021 Ze dwa miesiące temu rozmawiałem o tym z @Muski. Sprawdziłem to wtedy na partii polędwiczek - wyszły OK. Od dawna nie pilnuję DG w trakcie pracy, wieszam w beczce ocieknięte wędliny i puszczam dym. I Muski Ci potwierdził że tak można? NIE , NIE MOŻNA - WĘDZONE WYROBY MUSZĄ BYĆ PRZED PUSZCZENIEM DYMU WYSUSZONE !!!Poproś proszę Moderatora o skorygowanie lub usunięcie tego postu , bo kontekst jest taki jak go uczestnicy rozumią.Wpis nr 60 przeczytaj Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 8 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 8 Maja 2021 Kiełbasa z czosnkiem niedźwiedzim, dopiekana w wędzarni, tym razem dogrzewanej gazowym palnikiem. Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donkihot Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 8 Maja 2021 Ale piękności, gratki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 8 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 8 Maja 2021 Ale piękności, gratki. Dzięki Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 8 Maja 2021 Nooooo Miki, widać że "Sejmowe Delikatesy" rozwijają cacy lala, a przerabiane ilości świadczą że trafiłeś w gusta klienteli, i o to chodzi Miki, o to chodzi !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 8 Maja 2021 "Sejmowe Delikatesy" rozwijają cacy lala, a przerabiane ilości świadczą że trafiłeś w gusta klienteli, Dobrze że straż nie przyjeżdza - pewnie robi dla ochrony sejmu Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 8 Maja 2021 pewnie robi dla ochrony sejmu Jasne, jak działać to szerokim frontem , byle nie z "Frontem Jedności Narodu" !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706873 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yrek79 Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 8 Maja 2021 (edytowane) A dlaczego ta kiełbasa ma końcówki obcięte? rozerwała się? Edytowane 8 Maja 2021 przez Yrek79 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706954 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 8 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 8 Maja 2021 @Miki próbował. ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 8 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 8 Maja 2021 Bo jeden odcinek półtora metra powiesiłem na kijach bez odwijania, po podzieleniu na pętka tak wygląda Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706957 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 22 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 22 Maja 2021 Boczuś wędzony na buk/olcha/czereśnia/dąb Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-708542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 22 Maja 2021 Boczuś wędzony na buk/olcha/czereśnia/dąb Z wędzenia na wędzenie coraz lepiej, kolorek ładny Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-708556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 22 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 22 Maja 2021 Piękne wyroby. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-708567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlKl Opublikowano 22 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 22 Maja 2021 To zasługa odpowiedniej mieszanki zrębek Cytuj Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie 601-167-051 czynne całą dobę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-708582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.