Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

A ja już parę razy pisałem, że wolę wędzonki jaśniejsze. To kwestia gustu

 

Ja kończę ten temat więcej nie będę dyskutował bo nie dyskutuję o guście kto co woli kto co lubi tylko o produkcie który nazwałeś łososiowym. Zadam tylko jedno pytanie czemu Swój produkt nazwałeś łososiowy? Jak sobie na to pytanie poprawnie odpowiesz to zrozumiesz jaki produkt nazywa się łososiowym. Odpowiedź znajdziesz w przepisie, technologi wykonania czego efektem jest końcowym produkt w kolorze łososiowym.

 

 

 

Ależ mi wyszło tak jak chciałem. Mogłem powędzić parę godzin dłużej, ale nie chciałem. Raz spróbowałem kiedyś i smak mnie nie zachwycił.

Nadal nie rozumiesz ale na to ja już nic nie poradzę. 


[Dodano: 07 maj 2021 - 13:12]

 

 

wpierw przeczytaj, najlepiej całość i ze zrozumieniem dlaczego, co i jak

 

 

Ja też tak twierdze ... zamiast się wkurzać że mi nie wyszło :D:hug:

 

 

Posłuchaj czasami porad kolegów bo oni naprawdę mają dobre intencje, i dobrze doradzają, pomimo swojego "ciętego języka wypowiedzi"  :) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706720
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 163
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Mogłem powędzić parę godzin dłużej, ale nie chciałem.

Ja mogłem ożenić się z arabską księżniczką ale nie chciałam. :laugh:

A jak chciałeś taki produkt, to już niekoniecznie powinien się nazywać "łososiowy" (ps. Poważnie już kilkukrotnie pisałem że mi taka "łaciata" wychodzi jak dymię DG :mad:  A z tych jaśniejszych miejsc jakby "uchodziły soki" . Tylko ja tak nie chciałem. :cry: )

 

 

 

pomimo swojego "ciętego języka wypowiedzi"

To nie to. Ja po prostu między klientami/zajęciami chcę "coś" napisać i staram się przelać myśl w miarę krótko i na temat.

Edytowane przez wróbel75

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706733
Udostępnij na innych stronach

Żaden przepis nie jest świętością, wersji polędwicy łososiowej jest mnóstwo, i nie chodzi tu o kolor tylko o podobieństwo w strukturze i sposobie przyrządzania do wędzonego łososia.

 

A formalnie to prawa do tej nazwy ma któryś z dużych zakładów mięsnych.

Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie

 

601-167-051 czynne całą dobę ;)

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706734
Udostępnij na innych stronach

 

 

A formalnie to prawa do tej nazwy ma któryś z dużych zakładów mięsnych.

No to ma ktoś te prawa czy nie jest świętością?

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706738
Udostępnij na innych stronach

 

 

wersji polędwicy łososiowej jest mnóstwo

Proszę o konkretne przykłady i wyjaśnienie tego stwierdzenia.

 

 

A formalnie to prawa do tej nazwy ma któryś z dużych zakładów mięsnych.

To nie jest istotne, gdyż my robimy według sprawdzonej receptury.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706739
Udostępnij na innych stronach

wersji polędwicy łososiowej jest mnóstwo,

Nie tylko polędwicy. I stąd te "problemy".

Np.kiełbasy śląskiej można kupić z 20 rodzai ale czy to nadal jest ta sama kiełbasa śląska?

Nawet wegetarianie odchodzą od mięs, ale nazwy już sobie zostawiają. Czy to oznacza że to ten sam produkt? :facepalm:

Edytowane przez wróbel75

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706740
Udostępnij na innych stronach

 

 

Żaden przepis nie jest świętością, wersji polędwicy łososiowej jest mnóstwo, i nie chodzi tu o kolor tylko o podobieństwo w strukturze i sposobie przyrządzania do wędzonego łososia. A formalnie to prawa do tej nazwy ma któryś z dużych zakładów mięsnych.
 

 

 

:facepalm:  :facepalm:  :facepalm:

Wyłącz kompa, dobrze Ci radze, odpocznij, prześpij się, bo znowu pisząc dalsze bzdury, spowodujesz kogoś do ościejszej wypowiedzi i potem będziesz płakał o rzekomym "docieraniu nowych", ale sam się o to prosisz tymi "mądrościami"

Idź spać.

Włącz kompa jak dojdziesz do siebie.

Przeczytaj te swoje wypociny i będzie wstyd, ale minimum nie sprowokujesz kolejnej awantury i zamknięcia kolejnego tematu.

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706742
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ze dwa miesiące temu rozmawiałem o tym z @Muski. Sprawdziłem to wtedy na partii polędwiczek - wyszły OK. Od dawna nie pilnuję DG w trakcie pracy, wieszam w beczce ocieknięte wędliny i puszczam dym.
I Muski Ci potwierdził że tak można? NIE , NIE MOŻNA - WĘDZONE WYROBY MUSZĄ BYĆ PRZED PUSZCZENIEM DYMU WYSUSZONE  !!!

Poproś proszę Moderatora o skorygowanie lub usunięcie tego postu , bo kontekst jest taki jak go uczestnicy rozumią.

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706744
Udostępnij na innych stronach

A może to była inna wersja "Muskiego" :rolleyes:

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706746
Udostępnij na innych stronach

i nie chodzi tu o kolor tylko o podobieństwo w strukturze i sposobie przyrządzania do wędzonego łososia.

 

Miki nie brnij głębiej w temat jak go nie rozumiesz i brakuje Tobie wiedzy idziesz w zaparte choćby się waliło i paliło. Podpowiem Tobie tylko tyle, że w przepis przewiduje użycie ciemnego cukru, bynajmniej nie po to żeby zrobić słodką polędwicę i nie po to żeby cukier był pożywką dla bakterii jak również nie po to żeby nadać smak mięsa łososia. Naprawdę prościej jest dopytać o co chodzi w tym całym produkcie łososiowym pomimo tego, że już odpowiedz została udzielona.

 

 

 

A może to była inna wersja "Muskiego" :rolleyes:

Bardzo Cię lubię za poczucie humoru Wróbelku, tak trzymaj :thumbsup::clap:

Edytowane przez Grzewlod
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706747
Udostępnij na innych stronach

 

Ze dwa miesiące temu rozmawiałem o tym z @Muski. Sprawdziłem to wtedy na partii polędwiczek - wyszły OK. Od dawna nie pilnuję DG w trakcie pracy, wieszam w beczce ocieknięte wędliny i puszczam dym.

I Muski Ci potwierdził że tak można? NIE , NIE MOŻNA - WĘDZONE WYROBY MUSZĄ BYĆ PRZED PUSZCZENIEM DYMU WYSUSZONE !!!

Poproś proszę Moderatora o skorygowanie lub usunięcie tego postu , bo kontekst jest taki jak go uczestnicy rozumią.

Wpis nr 60 przeczytaj :)

Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie

 

601-167-051 czynne całą dobę ;)

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706748
Udostępnij na innych stronach

Kiełbasa z czosnkiem niedźwiedzim, dopiekana w wędzarni, tym razem dogrzewanej gazowym palnikiem.

c39deee5603d9922f070ae9a99dc4715.jpgc0684087f7fa4184600699042cc6c793.jpgec7cb78f739e3e73bd296f8f79deea93.jpg

Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie

 

601-167-051 czynne całą dobę ;)

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706847
Udostępnij na innych stronach

Nooooo Miki, widać że "Sejmowe Delikatesy" rozwijają cacy lala, a przerabiane ilości świadczą że trafiłeś w gusta klienteli, i o to chodzi Miki, o to chodzi  :D  :thumbsup:  :clap:  !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706856
Udostępnij na innych stronach

 

 

"Sejmowe Delikatesy" rozwijają cacy lala, a przerabiane ilości świadczą że trafiłeś w gusta klienteli,
Dobrze że straż nie przyjeżdza - pewnie robi dla ochrony sejmu  :thumbsup:  

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706862
Udostępnij na innych stronach

Bo jeden odcinek półtora metra powiesiłem na kijach bez odwijania, po podzieleniu na pętka tak wygląda :)

Idę mroczną doliną, złego się nie lękam, bo ze mnie najgorszy sukinsyn w całej dolinie

 

601-167-051 czynne całą dobę ;)

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18257-miki-dymi/page/4/#findComment-706957
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.