januszfeniks Opublikowano 25 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 25 Lipca 2021 Dajecie czadu. Aż miło. Wysłane z mojego H4413 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-715824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 25 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 25 Lipca 2021 kiełbasy po małym szlifie lekko poddymione i podsuszone. Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-715829 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 31 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 31 Lipca 2021 Super! Dajecie czadu. Dziękujemy Dobiegł koniec suszenia, smak się przegryzły i ustabilizował nie będę pisał o smaku, to trzeba osobiście ocenić, jedynie co można poprawić na przyszłość to dodać nieznacznie więcej tłuszczu i odpowietrzyć farsz (nam brakowało czasu), teraz zdarzają się dziurki . Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-716741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 31 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 31 Lipca 2021 Zacny kąsek!Wygląd wspaniały!Gratulacje! W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-716742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 31 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 31 Lipca 2021 nie będę pisał o smaku, to trzeba osobiście ocenić Przyjaciele , niektórych znacie byli na BBQ Zegrze- stwierdzili ,że znakomite Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-716744 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 31 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 31 Lipca 2021 stwierdzili ,że znakomite Właśnie o to chodzi, żeby oceny dokonały inne osoby, czy były jakieś sugestie np., że za mało pikantne itp. ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-716832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 1 Sierpnia 2021 czy były jakieś sugestie np., że za mało pikantne itp. ? Tak , przywiozą dzika by zrobić więcej Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-716848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Tak , przywiozą dzika by zrobić więcej Dzik to nie problem, problem to znaleźć czas na przerób Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-716855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 1 Sierpnia 2021 problem to znaleźć czas na przerób Dokładnie tak odpowiedziałem Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-716856 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 1 Sierpnia 2021 (edytowane) Wczorajsze grillowanie u Muskiego zadziało mi mocno na ślinianki i kubki smakowe , zawiniły wisienki .Dziś i u mnie małe co nie co które zaczęło się od kulki Przygotowanie mięsa i marynat.Przygotowanie roladek i ziemniaków.Wypalenie płyty.Grillowanie :tongue: Edytowane 1 Sierpnia 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-716920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Po wizycie na Broniszach, zapas uzupełniony , ogórki jutro zanurkują w studni.Trochę ostrości. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-717531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 4 Sierpnia 2021 zapas uzupełniony Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-717536 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Trochę ostrości. Co z nimi robisz? Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-717573 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 (edytowane) Co z nimi robisz?Zrobiłem nie duży zapas, tak żeby wystarczyło do następnego sezonu. Cześć wyczyściłem, pociąłem drobno i zalałem olejem (pikantny olej można dodać do tłuszczy itp.), druga cześć trafiła do zamrażalki (używam ich do potraw kociołkowych), a większość suszę i do słoika w razie potrzeby można zmielić, żółta papryka nie zmieni koloru wędliny. P.S. Papryki koloru czerwonego (wiśniowe) pokazane na powyższej fotce są sprzedawane chyba w Biedronce z nadzieniem serowym w zalewie olejowej są bardzo smaczne, wiec jak ktoś chce to może z tej papryki zrobić sobie podobną w słoiku. Zastanawiam się czy nie podjechać jeszcze na Bronisze i kupić 2 kg wiśniowej i zrobić kilka słoików ta papryka jest mało pikantna i jako przystawka świetnie się sprawdza. Zastanawiam się tylko jak długa jest trwałość tak zrobionej papryki? Edytowane 5 Sierpnia 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-717585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Na Węgrzech paprýkę czereśniową faszerują kapustą,czasami można spotkać ją na placu igołomskim w Krakowie.Ja w tym roku kupiłem suszone ziarna papryki jest w nich moc. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-717605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Ja w tym roku kupiłem suszone ziarna papryki jest w nich moc. Ja suszę w całości z ziarnami żeby mieć tą moc czereśniową faszerują Orientujesz się jaki jest okres ważności ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-717608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 czereśniową faszerują Orientujesz się jaki jest okres ważności ? To jest papryka kiszona wraz z kapustą,nie zwracałem nigdy uwagi na termin przydatności do spożycia więc nie wiem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-717615 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 (edytowane) Ja w tym roku kupiłem suszone ziarna papryki jest w nich moc. Bilu mam i ja odebrałem pestki z czereśni właśnie się suszą. Edytowane 5 Sierpnia 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-717686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 5 Sierpnia 2021 Ja faszerowałam tego typu papryczki - miałam je ok. miesiąca bo po prostu zjedliśmy. Kupuję faszerowane papryczki w Kauflandzie i też wytrzymują mi z miesiąc natomiast podobne kupione w Auchan zepsuły się - tzn tak jakby ser zaczął fermentować - po tygodniu. "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-717695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zapas Węgierskiej kapusty na ostro oraz papryczek faszerowanych kapustą i czosnkiem zrobiony,czereśniowej która jest o wiele lepsza jeszcze niema. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-717802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zapas Węgierskiej kapusty na ostro oraz papryczek faszerowanych kapustą i czosnkiem zrobiony,czereśniowej która jest o wiele lepsza jeszcze niema. A może tak dało by rade przepisy podać? http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-717838 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 6 Sierpnia 2021 (edytowane) faszerowanych kapustą i czosnkiem Wygląda wyborowo Bilu jak możesz podaj przepis jutro zamierzam zrobić kilka słoików czeresienki na próbę w occie i oleju jak będzie smaczna to niebawem ruszam na Bronisze. Czereśnia zmielone razem z częścią pestek jest moc. Dawno tak zatok nie przeczyściłem jak dziś podczas mielenia Edytowane 6 Sierpnia 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-717844 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zapas Węgierskiej kapusty na ostro oraz papryczek faszerowanych kapustą i czosnkiem zrobiony,czereśniowej która jest o wiele lepsza jeszcze niema.A może tak dało by rade przepisy podać? Też chciałbym znać przepis na zalewe.Te są kupione.Czasami robię z serkiem jak w temacie https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2963-papryka-ostra-nadziewana-bialym-serem-jak-zrobic/page-3?hl=fet%C4%85post #36. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-717864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zapas Węgierskiej kapusty na ostro oraz papryczek faszerowanych kapustą i czosnkiem zrobiony,czereśniowej która jest o wiele lepsza jeszcze niema.A może tak dało by rade przepisy podać? Też chciałbym znać przepis na zalewe.Te są kupione.Czasami robię z serkiem jak w temacie https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2963-papryka-ostra-nadziewana-bialym-serem-jak-zrobic/page-3?hl=fet%C4%85post #36. Ja jadlam jeszcze nadziewana jakas pasta tunczykowa , super byly https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-717889 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 7 Sierpnia 2021 (edytowane) Też chciałbym znać przepis na zalewe. Poradziłem sobie zrobiłem kilka słoików wiśniowej w zalewie octowej z czosnkiem i szalotką. Do czosnku nie jestem przekonany jak będą się komponować smaki. Jak będzie smacznie to dorobię kilka słoików.Kilka możliwości wykorzystania ostrej papryki. Edytowane 7 Sierpnia 2021 przez Grzewlod Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18326-smaki-agi-i-grzewloda/page/6/#findComment-717932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi